Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz Noddy #8613 üzenetére

    Na, látom, amíg nem voltam mások felváltottak.
    Most sincs időm mindenre reagálni... majd holnap munka közben! ;]

    "megindult a csillag keletkezés (nem tudom ki mennyire képzett ezért nem írom bonyolultabban)? Nem tudjuk, de ezzel az elmélettel jól lehet magyarázni azt a mit látunk."

    Hát már hogyne tudnánk?!
    Vajon hány csillag keletkezését figyelték már meg a csillagászok? Szerinted az egész tudomány csak feltételezésekből meg teóriákból áll? Biztos vagyok benne, hogy ezt elírtad.
    A csillagok keletkezéséről alkotott 'elképzelés' helyességének legfőbb bizonyítéka a hidrogénbomba. Ami voltaképp ugyan azon az elven működik mint egy csillag, csak véges a fűtőeleme... Nem egy szondát küldtek már a Naphoz megfigyelésre... Nagyon sok adat áll már a rendelkezésre ahhoz, hogy igen, biztosan tudjuk hogyan miként keletkeznek a csillagok. Pontosan úgy, ahogy leírtad. Tömérdeknyi bizonyíték van rá. Nemcsak a szondák mérése. A megfigyelések, szupernovák, és ahogy a hidrogénbomba is mind arra egyértelmű bizonyíték, hogy bizony a csillag úgy keletkezik ahogy azt tudni véljük, és nem csak feltételezzük.

    Na, ezt muszáj volt leírnom, a többit majd holnap. Jó éjt! :)

    @Cayman:
    "Az Isten egy logikusabb ok, hiába vannak közötte és közöttünk lépcsőfokok, mert az istenről mint fogalomról mindenki azt tudja, hogy az nem származott semmiből, az mindig is létezett, mindenható, illetve mindent tud. Isten létezésének egyedül nincsen oka, minden más dolog rajta kívül, valamilyen okkal magyarázható."

    De ne hülyéskedj már. Ilyet pont, hogy te nem mondhatsz... Persze, hogy mindennek származnia kell valahonnan, de akkor bizony Istennek is. Pont te illetve a kolega írásában írta, hogy semmiből nem lesz valami... Tehát Istennek is muszáj származnia valahonnan...
    Mégis mire alapozva mondod azt, hogy minden felsőbb rendű lény / civilizáció egy másik felsőbbrendűtől származik, de Isten, na ő pont nem... Saját magadnak mondasz ellent ezzel. Ráadásul minden alap nélkül... =/

    A golyós példában pont az a lényeg, hogy mindegyik beletalál a lyukba, elsőre. Ahogy a Földi lét milliónyi tényezője is egy helyen létrejöhet. Persze nem kötelezően egy időben! (mármint nem minden tényező volt jelen a Földön sem egy időben, csak szépen sorjában jelentek meg egymás után...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák