Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz kymco #3091 üzenetére

    De látod, valójában te sem válaszolsz, reagállsz a kérdéseimre :)

    Az értem h "örülsz", h kezd kimenni a divatból a hit. Egyértelmű, hogy amit az emberek csak divatból tesznek, az nem ér semmit.

    Viszont én csak arra akartam rávilágítani, hogy semmi köze sincs annak a 3 gyerek brutális halálnak ahhoz, hogy az emberek már kevésbé hisznek Istenben, és hogy nem lehet kirakni bibliai igés képeket a falra. Ennek semmi köze egymáshoz. Igenis, ha valaki/valami mindenható, akkor képesnek kell lennie arra, hogy azt a 3 ártatlan kisgyereket megmentse! Teljesen mind1 miért, hogyan, mitől, mindentől függetlenül. Ha tényleg jóságos, és végtelen hatalmas, akkor ezt meg kellett volna tennie!
    Ha nem tud mindenkire egyszerre ugyanakkor erővel odafigyelni, akkor már nem mindenható. És borul az elmúlt 2000 évben kialakult hit.

    "Miért léteznek templomi közösségek, gyülekezetek?
    Mert Istennek ez így tetszett. "
    "Jézus azt mondja a tanult Nikodémusnak, hogy szükséges újjászületned."

    Ezt például honnan tudod? Mert egy pap azt mondta neked? Vagy mert a Bibliában olvastad?
    Hogy lehet ennyire elvakultan hinni egy olyan könyvben, amit majd 2000 éve írtak. Valójában nem is annak, hanem egy sok ezredik másolatnak, ami több száz emberen ment keresztül, mire végre eljutott egy nyomtatott formáig. És akko ki tudja hányadik fordításról van szó.
    Elvégre ha jóltudom akkor az 1400-as évkig nem volt nyomtatás. ergo csak kézzel írott Bibliák létezhettek. Egy olyat pedig több éven át írtak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy olyan dologban hiszel, aminél még az ufók létezésére is több bizonyíték van.
    Elvégre az elmúlt 3-4-500 évet sem ismerjük 100%-ossan, 100%-ig biztosan!
    Szóval számomra érthetetlen ez. Van egy hitgyülis haverom. Ne térjünk rá, nem ez a lényeg. Hanem az, hogy akármikor vitázok vele, semmi mást nem tud mondani, csak idézgetni a Bibliából meg ilyen olyan könyvekből. De tényleg. Valójában semmi konkrétumot soha életében nem mondott még, csak az idézeteit. Számomra nulla értéke van egy ilyen idézetnek. 100x többre tartok egy Petfői, Arany idézetet, aminek szintén van mondanivalója, mert azt legalább nagyjából biztosan tudom, hogy megtörtént.
    Jézus ezt mondja azt mondja amazt mondja, Isten ezt mond meg azt meg amazt. De mi alapján veszi ezt bárki is, nemcsak hogy szó szerint, de eleve igaznak?!
    Azért napjainkban már kicsit több kell ahhoz, hogy az ember elhiggyen dolgokat. Esetleg valami vidófelvétel? Hangfelvétel? Képek? Valami? De nincs semmi!
    És tudod mit mondanak erre sokan? Hogy a videófelvételt is lehet hamisítani, a hangfelvételt is, szinte bárki készíthet is akár sajátot. Ez a durva! Tudod miért? Mert mindenki aki eddig ilyen témában megkérdőjelezte (jogosan) egy videófelvétel hitelességét, az mind 100%-ig hitelesnek tartja a Bibliában írottakat! Remélem lehet érzékelni az iróniát. Egy ismeretlen eredetü / hiteleségü 2000 éves könyvben 100%-ig hisz, de egy videófelvételre alapból rávágja, hogy az lehet kamu is!

    Szerintem magához a hithez nincs szükség semmiféle közösségre. Abszolút semmire. Mindenki tudna segíteni a másikon annélkül is, hogy közösségekbe járna. Magához a közösség építéshez már szükséges lehet közösségekbe járni.

    "Ha szóba sem akar állni velem, akkor nem tudok segíteni neki, mert nem akarok beleavatkozni erőszakkal az életében. Nem közöny, hanem féltő szeretet..."

    Én ezt értem. De ha a lányod (Isten ments(!)) rákos lenne, és neked hatalmadban állna egy csettintésel meggyógyítani, akkorse tennéd meg mert ő nem kérte ezt tőled? Hagynád meghalni?

    "Nem az Isten a hibás abban, hogy nem akarjuk látni Őt, Ő megtesz mindent...."

    Na ne már. Hülyén fog hangzani, de semmi mást nem kéne tennie, mint kiállni a tévé elé, csinálni valami csodát. Amit nem lehet letagadni. Mondjuk egyszercsak hirtelen az összes amerikai katona és jármű felemelkedik a földről, és visszlebeg amerikába, majd ott sértetlenül leereszkedik! Na? Csak ennyit kéne tennie. Ez semmi a világ teremtéséhez képst. Csak ennyit kéne tennie, és mindját mindenki hinne benne, látná őt, és talán a vallási viták is megszűnnének. Igenis tudna mit tenni azért, hogy lássák, higgyenek benne! De mégsem tesz.

Új hozzászólás Aktív témák