Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz lao ce #13310 üzenetére

    Úgy gondolom, hogy ha a Taoizmus pusztán filozófia, akkor az halott dolog önmagában, pont úgy mint a hívő számára a kereszténység, vagy bármi más vallás praxis nélkül. Az exoterikus tehát külső körön lévők világa. A cél még is csak a belső körbe való bejutás, az ezoterizmus lenne. Valódi ismeret, amit a külső körön lévők misztikusnak netán csodának neveznek. Hiszen Jézust is csodatévőnek tartották azok, akik nem ismerték a mögöttes erőket és ez így van a mai napig. Aki először lát villámot, tűzet, vizet, annak ezek is misztikusnak, csodának számítanak. A Kínai szellemi érát látva azt kell mondanom, hogy a Taoizmus, mint minden gondolatrendszer, alapját képezi ugyan az emberi létezésnek, de ez csak kiindulópont, erre egy komoly praxis épül. A Kínai gyógyászatban mutatkozik ez meg leginkább. Olyan emberi és kozmikus energiarendszerekről beszéltek már 5000 éve, amiről a nyugati társaik szinte semmit nem tudtak. Jól látszik, hogy a filozófia egy praxist szolgál, ha nem így lenne, nem volna értelme a létének. De ez nem csak a Taoizmusra jellemző, hanem minden gondolatrendszerre, a kereszténységen át a Buddhizmusig, a Hinduizmuson keresztül az Iszlám Sufi-ig. Minden filozófia előkészít egy sajátos gyakorlatot, ugyanakkor minden sajátos gyakorlat, ugyanazt az univerzális és kozmikus energiát és kozmikus, hadd ne mondjam Isteni törvényeket alkalmazza, és ugyanaz az egy Isten a célja az ilyen dolgokban jártas ember figyelmének, legfeljebb a más nyelvű, másként nevezi.

    Képzeld el, hogy egy zsidó kabbalista rabbi, egy arab Sufi , egy Magyar, egy Periu, egy Chile-i sámán, egy Tibeti Láma, egy Hindu Guru, egy Gnosztikus beavatott, egy Egyiptomi, egy Perzsa mágus, egy Esszénus perfekt összeülnek, és nem tudnak más erőről beszélni, csak arról az egy mindent áthatóról, akit mi itt teremtő Istennek nevezünk, akiről János azt állítja, hogy kezdetben kizárólag ez a teremtő erő létezett, mint egy gondolat. Ha tehát ez az egy létezett és most sokféleség van, nem lehet más módon,csak úgy, hogy minden az Ég adta világon az ÉG ADTA, ebből az erőből származik.
    Ami különbségeket találnak, az a forma ahogyan megközelítik ezt az erőt. Máshonnan más úton jutnak oda, de ugyanoda jutnak!

    A benned megjelenő katyvasz annak köszönhető talán, hogy magad is a keresztényekhez hasonlóan ragaszkodsz a saját világképedhez, és nem összetartozónak látod a különféle irányzatokat. Valójában azonban ugyanannak a fának az ágairól beszélünk. Egyik ág sem mondhatja magáról, hogy csak Ő egyedül a fa része a többi az valami más. A Taoizmus a Tao-nak nevezi a legfelsőbb hatalmat, a Kereszténység ugyan ezt Krisztusnak nevezi A Hindu Shivának és így tovább.

    A zen kiüresedés tana, megegyezik a Taoizmus wu wei tanával Jézus egyszerűen azt mondja: Csendesedjetek el… Add át magad okos élő áldozatul. Szüntesd meg az akarást, add át magad a legfelsőbb hatalomnak és erőnek, és ezután azt cselekedd… A rigvédában ez nagyon szépen megjelenik. Az áldozatiság, avagy az önátadás az alapja a Kereszténységnek a Taoizmusnak, és minden nagy filozófiának. Ez a mindenben megjelenő Krisztus, a feltétel nélküli szeretet, az önmagamról való lemondás, és a mások számára való odaadás... A rigvéda még tovább megy, hiszen önmagam feláldozása, még mindig a saját akaratom, tehát nem áldozom fel magam, hanem hagyom, hogy mások áldozzanak fel. A tökéletes áldozat, Krisztus áldozata...

    Az ember feláldozása: Rigvéda X/90/15.
    http://www.tarrdaniel.com/documents/Hinduizmus/rigveda.htm#X90

    11.

    Mikor az embert szétvágták,
    Hány részre osztották fel őt?
    Mily nevet kapott a szája,
    Két karja, combja, lábai?

    12.

    Szájából lettek a papok,
    Két karjából a harcosok,
    Combjaiból közemberek,
    Két lábából a szolganép.

    13.

    Értelme fényességes Hold,
    Szeméből született a Nap,
    Szájából Indra és a Tűz,
    Leheletéből lett a Szél.

    14.

    Köldökéből a közti-tér,
    Fejéből az Ég származott,
    Lába a Föld, füle égtájak –
    A világ rendbetétetett.

    15.

    Hét tűzelkerítő karó,
    Háromszor hét tűzifa;
    Az embert összekötözték,
    S feláldozták az istenek.

    16.

    Istenek áldoztak az áldozattal
    Ekkor születtek az első szabályok;
    E hatalmak a mennyboltig felérnek,
    Hol ősi szádhják, istenek lakoznak.

    Ha egy filozófia, nem mutat a teremtő transzcendens hatalomra, akkor az ember, egyszersmint életellenes, tehát Isten ellenes. A Taoizmus nem az. A Tao Isten egy megformálása, hűen a régi zsidó hagyományhoz, amely korban az isten nevét nem volt szabad kimondani, ezért nevezték JHVH-nak, ami a Teremtő hatalom/Isten négy fő tulajdonságát jelzi, nem pedig Isten neve. JHVH = Jod He Vau He ennek az eredetét pedig a kabbala tanítja. A Torah az alap, arra épül a többi könyv. Misna, Gemara, zohár, Talmud, és ezen tudások összessége enged betekintés a kabbala belső világába. Ehhez mondjuk zsidónak kell születni… Nekünk Magyaroknak mindig is a négy elem mágia volt az utunk az Istenhez, ahogyan Jézus maga is használta a négy elem mágiát, és angyalok közreműködését…

    Tiszta misztika az egész :))

    Csalódás mi? :))

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák