Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz lev258 #38833 üzenetére

    Ez nem boot manager bootmenüje, hanem az AMI UEFI BIOS-é, felismerem, mert ThinkPad-en és sok IdeaPad-en is ilyen van.

    De nem tudok mit tanácsolni a kollégának, mert túl kevés infót adott meg, egy lemezen van-e az Ubuntu és a Manjaro, utóbbi bootol-e, ha az Ubuntu nem is. Ez ilyen semmilyen részletet nem tudunk kezdetű probléma, gondolatolvasni meg nem tudok. Az ilyen kérdésekre ubyegon van szokosodva az általa nyitott jósasszonyos, látóasszonyos topikban. Tényleg nem értem, mert ha valami frissítés miatt a GRUB bootképtelenné válik, attól még be kéne töltődjön, csak maximum az indítható rendszerek listája helyett egy vészkonzollal vagy hibaüzenettel.

    #38830 Marcsello31: azért használtam a reklámozást szót, mert te is azt használtad. A 32 gigás eMMC valóban sovány. Minimalistább Linux ráfér, pl. nálam most egy minimalista Arch 7,5 gigát foglal le a rendszerpartíción. De mikor még pl. Kubuntut használtam, KDE, bloat progik, csomó játék fel volt telepítve, ami részben pakolt a rendszerpartícióra is (pl. /opt meg egy hülye helyekre), ott 30-35 gigát foglalt a fent lévő 2500-3000 csomagos rendszer, igaz akkor még kezdő voltam, meg felraktam minden ×4rt, azt is, amire igazából nem volt szükségem.

    Nyilván, csak a rendszert rakd rá, a letöltések, felhasználói adatok menjenek máshova.

    Külön YouTube videót nem kell készíteni, csak ha legközelebb is csinálsz videót, akkor ne ilyen random oldalakra töltsd fel, ahonannan vagy törlődik, vagy nem, vagy lassan töltődik le, vagy nem, hanem a YouTube-re feltöltöd, ha van reged már hozzá, nagyon könnyű és gyors feltölteni. Így ugyanazzal a kész videóval szélesebb tömeget elérsz, akit érdekel az ilyesmi, az keresővel is meg fogja pl. találni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák