Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    válasz pinnacle #23805 üzenetére

    - A sztaki wigwam tűzfaltesztjével (port tesztjével) számos olyan portot lehet tesztelni, melyeket hackerek rendszeresen hajlamosak támadni; amikor
    nem volt aktivizálva semmilyen tűzfalam Ubuntu-n, minden ilyen portomat vagy zárva találta, vagy láthatatlannak; amióta két különböző tűzfalat is próbáltam ubuntu-n, azok után is zárva voltak, kivéve, ha az egyik bizonyos tűzfalalkalmazással kinyitottam az összeset. Szóval tényleg nyugodt lehetsz a portok védelme tekintetében ubuntun, legalábbis nekem kezdőként eddig úgy tűnik mind az ellenőrzéseim tekintetében, mind pedig eddigi kis tapasztalataim tekintetében.

    - Ha nyitni akarsz , megteheted; pl. az ubuntu beépitett tűzfalával (terminálból inditható: gufw) van lehetoség egyenként nyitogatni portokat. Ha érdekel, megkeresem azt a linket ,mellyel egyenként szoktam portot tesztelni, hogy nyitva/zárva van-e.

    - Ubuntus tűzfalak közül én személyszerint csalódtam a népszeru FireStarter-ben, de ahogy olvasom a topicot, itt tobben masok is; evvel szemben a beépitett tűzfal eddig frankó nálam. :)

    - Sok segitséget kaptam itt a bajtársaktol ;) Eddig azt vettem le, hogy ext3 az egyik leggyakrabban használt file rendszer ubuntu alatt, és javasolt is (én arra telepitettem az ubuntut);
    ám de ntfs -re nem szokták ubit installálni, és tudtommal nem is lehet.
    Még valami: ubuntu nem képes fertőződni virussal, ext3 alatt
    legalabbis tudtommal nem.
    Mások hsz-eiből idézve, mert idevág (pár hsz- szel visszább):
    Pár hsz-szel ezelőtt egy kedves hozzászóló hozzátette (ide is kapcsolodik, ezert kiemelem neked is ), hogy szerinte ubuntun csak férgek jöhetnek szóba, azok is csak kis eséllyel. Még pár hsz-szekl arrébbról is idézek ehhez most: NTFS -es particiora kerult virusos file azonban aktivizálodhat windows alatt, ha az is fel van telepitve a gépre (akár van rajta windows telepitve, akár nincs )

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák