Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz Dluinet #11413 üzenetére

    Ha 10 év gart vállalnak a kocsira (márpedig amit 2011-ben adtak el decemberben, az még most is garanciális, ha nem lépte túl a 100.000km-t - ha jól emlékszem ez van a magyar feltételek közt -, vagy felénk az UK-ban a 100.000 mérföldet, illetve a Toyotánál csinálták az utolsó kötelező szervizt, jún 1 után), engem nem érdekel, hogy marketing duma-e a 15000km/1év vagy sem :) Ha idő előtt meghal, megjavítják és kész.

    Az N állást én nem erőltetném menet közben, a Toyota se ajánlja. Vitorlázni tud a kocsi N nélkül is.

    Ez minden autó használati utasításában benne van, ahogy a prius-éban is. Nem én találtam ki. Csak ugye a felhasználok, nem szokták végigolvasni a 500-800 oldalas használati útmutatót.
    De szerencsére nekem már nem kell külön elmagyaráznom, elég ha a egy Toyota mérnököt linkelek.

    Magának a rendszernek nem árt, csak a teljesítményét veszi vissza (azaz még ez sem teljesen igaz, mert a benzinmotor maximális teljesítménye rendelkezésre áll). A hibrid rendszer nem is működik ezeknél a sebességeknél már, hiszen annak van egy limitje, ami 130km/h (a 4. generációs hibrid rendszernél, a korábbiaknál 60km/h körül volt - mint pl. a 2020 előtti Yaris HSD, illetve a Yaris HSD Classic, ami a 2020-as új Yaris mellett gyártásban marad, kedvezőbb áron, Prius 1-2 stb.), mondjuk a 3-as prius-t hirtelen nem tudom, talán már az is 130-as limittel rendelkezett). Felette csak a normál motor működik... így nem tudja a hibrid akkut stresszelni sem, hiszen a rendszer maga nem engedi ezt.
    Abban igaza van AMD-nek (bírom a srácot egyébként), hogy nem hatékony ilyenkor a rendszer... egy turbós motor jobb erre a célra.

    Az egész autót arra tervezték, hogy úgy használd, mint egy sima benzinest, ettől eltérő használat gyorsabb degradációhoz vezet.

    A sima benzines autóknak sem ártott ha a határon használták, ha megfelelő műszaki állapotban volt (illetve bemelegedés után, ami alatt nem csak a hűtővizet értem, hanem az átmelegedett motorolajat és blokkot is).

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák