- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor ezt próbáld meg, igaz ez nem ingyenes, de legalább meglátjuk, hogy egyáltalán képes-e valamit találni...
-
Wuff
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #98 üzenetére
Ezt a programot megtaláltam én is. Most fejezte be a keresést,de sajnos csak a 10GB-os, volt windows-os részt találta meg, a tárhelyet nem.
Mindenesetre köszönöm a gyors reagálást!
-
-
Wuff
csendes tag
Helló!
Segítségre lenne szükségem, van egy 80gb-os merevlemez, ami a régi rendszerlemezem volt, 10+70 GB felosztásban volt. A WIN7-es lemezkezelőben egyesítettem, de hozzávettem véletlen egy másik meghajtó nem lefoglalt egységét is. Ezt elakartam távolítani, de hülyeséget csináltam és töröltem az egész partíciót. Formázás nem volt.
Hogyan tudnám visszacsinálni az egészet, hogy meglegyenek az adataim?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
jubilleum
senior tag
Hello!
Valakinek van ötlete hogy 16gb micro SDhc kártyáról hogyan tudnék visszahozni pár darab törölt képet? (Android telefonban volt a kártya, bár szerintem ez irreleváns) -
csab001
tag
Sziasztok!
Valakinek van ötlete arra, hogyan lehet, hogy a getdataback nem látja a meghajtókat?
Régebben használtam XP-n, most Win 7 van a gépen és a legújabb getdataback.
Egyszerűen nem látja, csaka külső merevlemezt és nekem nem arról kellene visszaállítani a dolgokat. -
Marked
tag
Hali! Jól jönne egy kis tanácsadás.
Van egy 500GB-os merevlemezem, azon 4 particíó volt, egy a renszer/boot. Az egész le lett formázva, és új particók lettek. A particíók méretei nagyjából megegyeznek a régiekkel, max pár GB eltérés. Az egyik meghajtón néhány GB JPG kép volt, azokat szeretném visszaállítani, fontos lenne.
A merevlemez 80%-ra tele volt, most kb. 25 GB van rajta rendszerrel mindennel összesen.Milyen esély van erre? Az újrapartícionálás miatt lehet, hogy az új elrendezésben másikon van?
-
KisKriszta
csendes tag
Segítsen valaki!
Helyet akartam csinálni a gépemen, ezért a "C"-ről elkezdtem másolgatni a "D" meghajtóra. Másolás közben kiderült, hogy ott is kevés a hely. A baj az volt, hogy másolás helyett kivágás és beillesztéssel mahináltam, ez volt a gond. Azok a dokumentumok, amiket elkezdett másolni (még mielőtt kiderült, hogy a D-n sincs hely), eltűntek, és nem tudom visszavarázsolni.
Van-e olyan hely, ahol a vágólap korábbi tartalmait vissza lehet szedni?
Próbálkoztam már renszer visszaállítással, de azzal nem sikerült.
Most a Pandora Recovery-vel ügyeskedek, van ami sikerült, de nagy része nem jön vissza.
Mit tudok tenni? Amatőr vagyok. -
Baddika
csendes tag
válasz
kiskornel #86 üzenetére
az első lehetőséget választanám.De nem tudom hogy hol lehet a bootjavítás.
Ha esetlek feltudnál venni msn-re és segítenél az jó lenne.
De egyébként az nem tom mennyire lényeges hogy a Windows telepítésénél a vinyót látta aztán a következő kikapcsolás után már megint nyoma sem voltcsak a biosz látja jelenleg
-
MPowerPH
félisten
Sikerült a visszaállítás.
25k képet talált, abból 19k -t lehetett használni. Nekünk kb. csak 100 képünk veszett el, ellenben a találtunk majd 6k képet a gép előző tulajától, ami elég ciki...igaz kb csak 20-ból 1 -et lehetett megnyitni, de kínos. Ezért van az, hogy ha eladom az egyik winyot, én mindig mélyformázom előtte.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Peter Kiss #89 üzenetére
Értem. Hát, reménykedek. Még kb. 4 órába biztos betart csak a keresés. De ha van villámnézet, akkor az nálam jó jelnek számít. Már a próbakeresés alatt is böngésztem a képeket, akkor lehet mégis menthető valami belőlük.
-
Peter Kiss
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz
Peter Kiss #87 üzenetére
Mi az oka? Mert próbára elindítottam, és leállítottam. Eddig úgy néz ki, megtalálja azt, amit keresek. Kérdés az, hogy le tudom e menteni őket.
-
kiskornel
addikt
1. Mented a két partíció fontos adatait másik winyóra - WinXp CD-ről boot - Javítást választod - beírod admin jelszó - shellbe bepötyögöd:
fixboot
fixmbr2. letöltesz egy winternals xp boot cd-t, kiíród, bebootolsz, és megnézed, hogy látja-e a particiót... szokta.
Mindkettő csak SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Történt egy kis baleset. Winyo tévesen lett leformázva, majd win7 rátelepítve kétszer is egymás után. Akkor derült ki, hogy rossz meghajtón történ a művelet. Viszont az említett meghajtón volt sok fontos kép és video. Ugye ettől még lehetséges a visszaállításuk? Recuva -val próbálom, mélykereséssel. Van esély rá, hogy vissza tudom nyerni az adatokat? Ez ugye ingyenes progi, van valami hátránya?
-
Baddika
csendes tag
Sziasztok
van a gépembe 3 vincseszter ebből az eggyik (80gb) 2 particióra van osztva a 2. az csak 1 partició, és a harmadik pedig nincs sehol. Működött rendesen aztán eggyik kikapcsolásról a másikra eltünt. A bios felismeri meg van olyan hogy a Hard Disk Sentinel néha látja néha nem. Nagyon fontos adatok vannak rajta mentve.
A kérdés mivel, és mit tegyek hogy ismét meglehessen nyitni a sajátgépben és az adatok megmaradjanak? -
Raptor69
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #79 üzenetére
Igazad volt!
Sikerült, köszönöm! -
kiskornel
addikt
-
ua_higins
csendes tag
Hello!
Az a gondom, hogy eladtam a régi wincsesztert, úgy gondoltam lementettem minden számomra fontos adatot. Az egyik mappában lévő dokumentúmokat nem másolta át a gép, és nem ellenőriztem. A régi wincseszterről letöröltem, de nem formaztam, de Shift+Deletel töröltem! Mivel túdnám vissza hozni a *.doc, *.exel tokumentemjaimat???
Kerlek segitsetek mert nagyon fontos nekem!!!! -
Raptor69
csendes tag
A fájlokat megtaláltam a GetDataBack NTFS programmal, de nemtudom átmásolni. Olyankor mit kell tenni?
-
Raptor69
csendes tag
Sziasztok!
Egy laptop le lett formázva(gyorsformázás) új oprendszer is van rajt.
Vissza lehet valamivel állítani? NAGYON FONTOS! Előre is köszönöm! -
**Babu**
csendes tag
sziasztok!
mikor fel akartam rakni memória kártyáról a fényképezőgépen lévő képeket nyomtatóról eltűntek a képek :S
vki tud segíteni hogy hozzam vissza a képeket? -
Atapi
senior tag
válasz
#84221696 #73 üzenetére
ha truecrypttel felcsatolod a particiot, és nincsenek rajta az adataid*, akkor valoszinüleg buktad. akkor van esélyed ebben az esetben visszanyerni az adataidat, ha a titkositás létrehozásakor azt mondtad a truecryptnek, hogy gyorsformázzon. (de ha az emlitett programok nem boldogultak, akkor esélyesebb a bukta)
* két esetben maradhatnak meg az adataid, lásd truecrypt faq "Can I encrypt a partition/drive without losing the data currently stored on it?" pont.
-
törölt tag
Sziasztok!
Beléptem az idióták táborába.
Hogyan is történt? Gondoltam egy merészet és a TrueCrypt nevű progival szépen lejelszóztam a vincsim mindkét partícióját. Ezután egy újraindítás és kipusztult a vincsi. Minden adat elveszett róla. Fingom sincs róla hogyan, de így sikerült. A rendszerpartícióm igazából nem is izgat különösebben, mert újratelepítem a wint és jóéjszakát, de a másik partíciómon voltak a fullhd-s filmjeim, a fotóim a zenéim és minden kutyafasza, amire szükségem volt.
Nos, a Recuva nem lát semmit, a GetDataBack sem. Valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatba? Vagy inkább töltsem le újra a cuccaimat? -
kltz
tag
Hello!
De ha még nem formáztad le akkor előtte van olyan lehetőséged, hogy valamilyen boot xp-ről betöltesz és egy másik meghajtóra átmented az adatokat.
De ha formáztad és felrakod arra figyelj, hogy semmit ne telepíts hanem rögtön rakd fel a getdataback nevű programot és az vissza tudja még hozni az adataidat. -
hans87
tag
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne.
Egy másik gépemben az XP úgy tűnik meghalt. Az lenne a kérdésem, ha újra rakom, van-e valami lehetőségem a leformázott vinyón az adatok (word, jpeg, mp3) előkaparására? -
v.szandra
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #68 üzenetére
Áá... nem mutatja egyikkel sem. Akkor nincs mit tenni? Megpróbálom visszavinni, még egy hónapja sincs, hogy vettem, (1-2 hete) hátha ott valaki letudja még szedni.
De vannak ilyen adatvisszanyerések 30-40 ezerért. Az micsoda, hogy működik nem tudod/tudjátok? -
válasz
v.szandra #67 üzenetére
Hali!
Pedig muszáj lesz letöltened valamelyiket a netről, anélkül esélytelen, hogy bármit is le tudj menteni a pendrive-ról.
Ha meg a pendrive-ot sem jól ismeri fel a rendszer, hanem pl. Generic Masstorage meg hasonlóknak, akkor 99%-ban nem fogsz visszaállítani semmit, sőt, még formázni sem fogod tudni. (ezért linkeltem, hogy én hogy jártam)Fire.
-
v.szandra
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #66 üzenetére
És hogy tudom lementeni?
elvileg azt írja, h egy fájl van rajta, amit meg se lehet nyitniutána én leformázom, de hogy használjam a programokat. Elég szar a gépem mostanság (sztem vírust kapott a pendrájvom is) és nem akarok feleslegesen töltögetni
de köszi a gyors választ
-
válasz
v.szandra #65 üzenetére
Hali!
Nézd ilyen esetben 2 dolgot lehet tenni.
1. Megpróbálja az ember valamivel leformázni
2. Adatot lementeni és leformázniNyilván neked utobbira van szükséged, épp ezért használd azokat a progikat, amiket írtál.
Ha C-re feltelepíted valamelyiket, az nem befolyásolja, hogy mennyi adatot tudsz visszaállítani.Fire.
UI: Nem elkeseríteni akarlak, de én a közelmúltban így jártam, mindent kipróbáltam, de ez lett a vége. Nálam nem voltak pótolhatatlan adatok rajta szerencsére.
Remélem nálad más lesz a helyzet. -
v.szandra
csendes tag
Sziasztok!
Előre is bocsi, ha már felmerült ez a probléma, de naphosszat kerestem rá a megoldást de nem találtam. Elmesélem a storym.
Vettem egy-két hete egy 32 gigás (EMTEC) pendrájvot, amivel minden okés volt tegnapig. Elkezdtem hanganyagot rámásolgatni, és egyszercsak a fájlok, a mappák ilyen krisz-kraszok lettek. A szöveg is, meg úgy minden. Aztán gondoltam, már nem bír el vele, a legutolsó hanganyagot, ami még felismerhető volt, h az mi, azt kitöröltem, De nem változott semmi. Aztán próbálkoztam a tulajdonágok/eszközök/hibaellenőrzéssel, de az lett a vége, hogy egy felismerhetetlen fájl lett mindenből, és azt írta ki, hogy O bájtos, viszont ha rámentem a meghajtóra, hogy jobb klikk tul, ki volt írva hogy 29 Giga foglalt. Ami lehetetlen, mert kb 10et ha ráraktam. (próbálkoztam a biztonsági mentéssel, de meghalt tőle a gépem, és ki kellet kapcsoljam) Most már meg se tudom nyitni, és 0 bájtot ír ki. Másik gépen, másik USB-csatlakozón is próbáltam de semmi. Már nem is világít.
Van rajta 3 giga ami nagyon kéne, mert nincs meg máshol. A többi mellőzhető. Nem merek letölteni progikat, amíg biztosat nem tudok. (MagicISO, Recuva. Pandora)
Légyszi segítsetek, ha találkoztatok ezzel a problémával, és tudtok rá megoldást. ÖTLET??Köszi: Szandi
-
siridar
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #63 üzenetére
Köszönöm, és hálám jeléül fogadj el tőlem egy virtuális palack finom bort :-)
-
Hali!
Azért, mert a defrag progi szektorokat/szektorcsoportokat mozgat át valahonnan valahova. Amikor törlésre kerül egy fájl, akkor az általa korábban elfoglalt szektorok "felszabadulnak", szabadon lehet őket írni/módosítani. Mivel "szabadok" ezek a szektorok, ezért a defrag progi mindenféle "szívfájdalom" nélkül írja rá("helyezi rá") egy másik létező fájl szektorait/szektorcsoportjait, magyarul felülíródik.
Ilyenkor a "hétköznapi" adatvisszanyerő alkalmazások már tehetetlenek, csak laboratóriumi körülmények közt, erre szakosodott cégek tudják visszanyerni az adatot. A mozgoalkatrészes HDD-k esetén ún mágneses lenyomatot hagynak, amely elemzésével kideríthető, hogy az adott bit, az 0 avagy 1 volt-e azt megelőzően.
Vannak direkt olyan progik, amelyek véglegesen törölnek, legegyszerűbben úgy, hogy pl egy fájl törlése esetén egy defragmentálást is végrehajt, de célirányosan, azaz csak a törölt fájl által elfoglat szektorokat írja felül egy másik, létező fájl szektorainak átmozgatásával.
Aztán vannak olyan végleges törlők is, amelyek a törölt fájl szektorait 50/100/200-szor felülírja, különböző ún. bitmintával, ezáltal már laboratóriumi eljárással sem nyerhető vissza az adat, hisz azok a bizonyos mágneses lenyomatok, már nem használhatók.Fire.
-
siridar
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #59 üzenetére
Szia,
ismét átgondoltuk a munkatársammal a dolgokat, és valóban nem sok esélyt lát a megoldásra. Azt azért (már csak a személyes kíváncsiságom kielégítése érdekében is) meg szeretném kérdezni, hogy a defrag hogyan, pontosabban miért is nehezíti az adatvisszanyerést?
És hangsúlyozom: kérem szépen laikusnak szánt szavakkal a magyarázatot :-)))
Előre is ezer köszönet!
siridar
-
siridar
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #59 üzenetére
Basszus... :-(
Köszönöm mindenesetre...
-
-
siridar
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #57 üzenetére
Ismételten nagyon köszönöm!
Gondolom az is nehezíti a visszaállítást, ha időközben egy CCleaner típusú tisztítás is lezajlott a HDD-n, meg esetleg egy töredezettségmentesítés (?).
Vagy ezek nem befolyásolják a visszaállítási lehetőségeket?
Üdv,
siridar
-
Hali!
A word alapbeállításban készít átmeneti másolatot a fájlról, miközben szerkeszted, még akkor is ha nincs lementve a HDD-re. Ennek a nyomai után lehet keresni(ezért írtam, hogy érdemes lehet megpróbálni)
A másik kérdésedre, meg azt tudom mondani, hogy attól függ. Ha megtalálja a fent említett átmeneti fájl nyomát is valamelyik progi és az visszaállítható, akkor az eredeti fájlinformációk láthatóak, ugyanis egy hagyományos törléskor, csak a könyvtárszerkezet bejegyzésen történik változtatás, magyarul, csak "ki van hagyva" a listából a törölt fájlt. De attól még ott vannak az adatai a megfelelő sectorokon és a könyvtárbejegyzés is ott van(egy ideig). A gond az, hogy rendszerpartíción maga az OS dolgozik rendszeresen, azaz "folyamatosan" fájlműveletek zajlanak, így aztán sajnos kevés az esély a visszaállításra...
Fire.
-
siridar
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #54 üzenetére
És akkor még egy gyors (és immáron általánosabb) kérdés véletlen tölrés és visszaállítás témaköréből, ha már voltál ilyen rendes:
Tehát ha vissza is állítják a törölt fájlokat egy HDD-ről, akkor csak az utolsó módosítás (tehát mondjuk szándékos törlés) időpontja látható a visszaállított fájl adatai között és mondjuk a létrehozásé nem?
Tehát egy speckó programmal visszaállított fájlról azt nem lehet megállapítani, hogy ertedetileg mikor hozták létre, csak azt, hogy mikor törölték?
Előre is köszönet a segítőkészségedért!
siridar
-
siridar
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #54 üzenetére
Szia Fire!
Köszi a gyors választ.
Pont az a probléma, hogy a srác nem mentette a HDD-re (a kis butus...). hanem csak és kizárólag a pendrive-on dolgozott. És abban reménykedik, hogy a windows van olyan "okos", hogy valami másolatot még így is létrehoz a HDD-n a bizonyos doksinak, még akkor is, ha a júzer csak a pendrive-ot használja...
-
Hali!
Pár hozzászólással feljebb javasoltam 2 progit(ingyenes), meg I_Am is 2-t. Az Easy Recovery-t nem ismerem, a GetDataback meg fizetős.
Azt ott leírtakat tartsd be. Ha el lett mentve a dokumentum a HDD-re, akkor annak nyoma van, még ha esetleg nem is lehet visszaállítani a tartalmát, az utolsó módosítás dátumával, ami ez esetben a törlés dátuma(már ha valóban létezett és azt törölték)
Csak akkor nem lehet visszaállítani és semmit sem látni, ha nem lett lementve, vagy lassú formattal formázták a HDD-t(laboratoriumi körülmények közt még így is visszaállíthatóak adatok)
Remélem valamelyik progi segít(csak ne arra a partícióra telepítsétek, ahol elméletileg a doksi el volt mentve!)
Fire.
-
siridar
csendes tag
Szasztok és persze szép napot minden gurunak!
Egy windowsos kérdésem lenne, és előre is elnézést, ha nem tudom egy mondatban megfogalmazni
A munkahelyemen a következő probléma lépett fel:
Az egyik munkatásam a megadott határidőre elvégzett egy olyan feladatot, amely dokumentumkészítéssel volt kapcsolatos. A munkát a saját pendrive-jára írta, majd kinyomtatta és leadta.
A nyomtatott dokumentum szőrén-szálán eltűnt, őt pedig fegyelmiben akarják részesíteni (tán még ki is rúgják), mondván, hogy nem készült el határidőre (a cégnek elég komoly kára származott a dologból). A titkárnő tagad (szerinte ő semmiféle nyagot nem kapott a munkatársamtól), a pendrive-ot nem találja, amiről ismét ki lehetne nyomtatni a dokumentumot, és amivel bizonyítani tudná, hogy igenis határidőre elkészült vele. Tanúja nincs.
És most a kérdés:
Annak a számítógépnek a merevlemezén (vagy bárhol rajta) fellelhető-e annak a dokumentumnak a digitális nyoma (lenyomata), ami az adott gépbe helyezett pendrive-on volt? Gondolok itt magára a tartalomra, illetve az adott fájl létrehozásának (vagy utolsó mentésének) időpontjára.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, előre is elnézést (nem vagyok számítástechnikus).
A rendszer Windows XP, és a srác a hozzá rendelt WinWord-öt használta. És igen, elővigyázatlan volt, hogy nem készített biztonsági másolatot és hogy nem íratta alá a titkárnővel az átvételt igazolandó, de ezen sajnos már túl vagyunk... És a pendrive sincs meg, pedig hetek óta keresi (az eset március elején történt).
Előre is köszönöm a válaszokat vagy tippeket, és kellemes húsvétot mindenkinek!
-
hellsing19
csendes tag
GetDataBack for NTFS
Fogalmam sincsen hogyan kell használni.
Magyarul nem lehet valahonnan letölteni.?
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest