Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Milyen monitort vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
nah sikerult
elfelejtettem visszakapcsolni az atiranyitast.
itt a x-micronal nem lehet 192.168.1.100:3389-t beirni, csak port nelkul engedi beirni, de a lenyeg hogy igy is mukodik.
koszi szepen a segitseget!
mar csak azt kell megcsinalnom hogy a dyndns-re automatikusan frissitodjon az ip cimem. DNSer-el fogok probalkozni. van esetleg vmi jobb/user frendlybb program? -
n0_gAboR
őstag
jah es meg ket kerdes:
-mukodne e ugy hogy a LAN masik geperol probalom az egeszet?
-ki kell e jelentkezni a gepemen ahhoz h be tudjak lepni tavolrol?
koszi elore is a segitseget -
n0_gAboR
őstag
nem akar sikerulni
van egy olyan opcio a routeren hogy ''port forwarding''
[Entries in this table allow you to automatically redirect common network services to a specific machine behind the NAT firewall. These settings are only necessary if you wish to host some sort of server like a web server or mail server on the private local network behind your Gateway's NAT firewall. ]
ugye nekem ezt kell hasznalnom?
ezt allitottam be:
ipcim: 192.168.1.100 (ez en gepem ipcime) TCP 3389-es port
de igy nem csinalja
esetleg windowsban mit kell beallitanom az egesz muvelethez?
bekapcsoltam rendszerbeallitasoknal a tavoli asztal elerest.
kapcsolodasnal:
beirom az ipcimet amit az axelerotol kaptam
megadom a login nevet : ''gábor''
megadom a passwordot ''...''
kell hogy mukodjon a windows tuzfal az egeszhez?
ennyi eleg nem?
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
-
n0_gAboR
őstag
hogy kellene beallitanom hogy a tavoli asztal kapcsolodasakor a dyndns domainemrol beerkezo hivast tovabbitsa az en gepem fele (192.168.1.100)?
ez a port forwarding?
milyen portot kellene forwardolnom? -
n0_gAboR
őstag
senki sem tud segiteni?
-
n0_gAboR
őstag
-
n0_gAboR
őstag
probaltam port forwardingnal beallitani a kovetkezot:
ip:192.168.1.100 protocol:TCP port range:3389
de igy nem mukodott... -
n0_gAboR
őstag
sziasztok!
nemreg vettem egy x-micro wireless 11b routert, es ezzel szeretnem megcsinalni hogy a gepemre tavolrol is lehessen kapcsolodni.
regisztraltam a dyndns.org-nal egy domain cimet, ami a gepem ipjere mutat.
ha beirom a cimet a routerem konfigja jon be...
igazabol nem tudom hogy mit kell beallitani a routerben...
tavoli munkaasztal kapcsolatot engedelyeztem a vezerlopultban, probaltam a LAN masik geperol kapcsolodni, de nem sikerult.
le tudnatok nekem irni teljesen kezdo szinten hogy mit es hogy kellene beallitanom?
amilyen opciok vannak a routerben: firewall//ip filtering, mac filtering, port filtering, port forwarding, DMZ
neztem baratnom surecom routerjehez kepest ez az x-micro eleg keveset tud,
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
ofkorzja
Bővebben: link -
azzio
aktív tag
én ezt úgy oldottam meg otthon (3 gép van), hogy a router konfigjában csináltam 3 port redirctet a következőképpen: ha a 1001-es portra érkezik kérés, azt a 192.168.0.101:3389-re irányítsa át, ha az 1002-re, akkor 192.168.0.102:3389-re, és értelemszerűen 1003 -> 192.168.0.103:3389.
persze ez csak NAT-nál lényeges, ha kívülről is különböző ip-jük van, akkor nem, de ez nem valószínű. -
moonman
titán
kérdés, ha a router/tűzfal mögött több szerver is van terminal services-el, hogy döntöm el, melyikre akarok remote desktopolni? mindig ugyanaz jelentkezik be, de nekem inkább egy másik kéne.
-
azzio
aktív tag
attól, hogy eléred a ts webes felületét, még az az ActiveX vezérlő, ami a távoli asztal megjelenítéséért felelős, a 3389-es portot fogja használni. Ezzel a módszerrel még csak az se működött, hogy a portnak a számát 80-asra változtatom (:80 utótaggal), mert úgy nem volt hajlandó kísérletet tenni a csatlakozásra.
-
amargo
addikt
ez a téma engem is érdekel!
szintén az a helyzet mint az előttem szóló kollegának.
én arra gondoltam, hogy otthonra webes felületű anywhere-t teszek fel.. és ott is ellehet érni a desktopot, ezzel talán menne? de ha van más megoldás is
amargo -
X-COM
nagyúr
az egy dolog, hogy 80as port, ha olyan a tűzfal/proxy, lesi azt is, hogy az a forgalom az télleg http e
-
azzio
aktív tag
-
azzio
aktív tag
adalék, ha az elsőből nem lehetett volna kivenni.
a 80-as porton kerestül próbálom elérni a gépemet. máshonnan működik. itt nyitva van a 80-as port, arról netezek, de innen mégse működik. na meglesem a linket.
szerk.: megnéztem, szerencsére semmi olyaan nincs benne, amit eddig ne tudtam volna, de ezek a ms helpek már csak ilyenek
[Szerkesztve] -
moonman
titán
úgy tűnik a munkahelyed tűzfala nincs kinyitva.
kis help Bővebben: link
a kézcsókot nem veszem magamra. -
azzio
aktív tag
Kézcsók!
Na az a helyzet, hogy otthoni gépemet szeretném zaklatni a munkehelyemről. A probléma csak az, hogy a 80-ason és néhány, alkalmazásfüggő egzotikus porton kívül minden le van tiltva. Illetve még nem is ez lenne a probléma maga, mert az otthoni routeren a 80-as portot átirányítottam a 3389-esre (ezt használja a remote desktop). Ez működik is mindenhonnan! Tehát a melóhelyen kívül mindenhonnan elérem. Pedig tudok a 80-as porton keresztül netezni, erre ez a hozzászólás a bizonyíték
Próbáltam a windows saját kliensét, meg a citrix pn-ot is, egyikkel se megy innen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Most már hivatalos, hogy mozifilm készül az Elden Ringből
- Nintendo Switch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux Mint
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest