- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaddyGood
tag
Használja valaki a Tarros Webmailt? Amióta beállították, hogy bejelentkezés előtt be kell klikkelni, hogy nem vagyok robot, azóta nem lehet belépni rá outlookkal. Esetleg valakinek valami ötlet, vagy tapasztalat?
-
korcsi
veterán
válasz
ftamas0201 #17797 üzenetére
"Hiába kérsz kölcsön kártyát, nem fognak működni a csatornák elvileg mert központilag is aktiválniuk kell az előfizetésedhez a kis csomagot amire előfizetsz."
Erre való a kártya. A kártya biztosítja a hozzáférést a kulcshoz a ami a dekódoláshoz kell. "Mindenki ugyanazon a kábelen lóg."
-
cfcfan30
tag
igazad van, az lesz a legegyszerűbb, amit utoljára írsz, ha minden szuperál, akkor kötöm a hűséget.
amúgy a kölcsönkártyát érzékeli, ami nekem már több mint jó, szóval bátran rendelem meg.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
cfcfan30 #17796 üzenetére
A box amit a tarrtól is kapsz csak kártyát fogadnak, CI modult nem, szóval a csak kártyás módszer szinte biztos hogy fog működni. Hiába kérsz kölcsön kártyát, nem fognak működni a csatornák elvileg mert központilag is aktiválniuk kell az előfizetésedhez a kis csomagot amire előfizetsz. Nálam itthon van Box és CI modulos TV-k is, a kártyát hordozhatom házon belül akárhova, működik mindennel, legyen az box vagy modul, így szinte biztos hogy a nem Tarrtól bérelt boxokon is működnie kell. Szerintem nem lesz gondod azzal, viszont a lemodásra kérdezz rá hogy működik náluk. Elvileg a HBO 1 éves hűséges, mármint úgy olcsóbb, de meg tudod kötni hűség nélkül is, max annyit csinálhatsz hogy egy hónapra bevállalod a többletet (talán nagyon max ezer ft 1 hónapra) és ha működik frankón akkor bemész és kötsz rá 1 év hűséget. De ezt csak így hasraütésszerűen mondom, meg kell kérdezni a lehetőségeket
-
cfcfan30
tag
Azt mondtak a telefonban, hogy menni fog ha a box olvasoja tudja a conax-os kartyat fogadni, valamint nem pairing-es(ezt nem tudom pontosan mit jelent), de hoztam egy tarros kartyat, siman felismeri a box, viszont mivel most minden csatorna kodolatlan, amihez a kartya is kell, igy nemtudom kikodolja e a csatornat vagy nem.
De igazabol a leglenyegesebb dolog, hogy ha megsem jo valami, van e lehetosegem visszamondani x idon belul kulon dij fizetes nelkul, mert amig nem probalom ki sose fogom megtudni mukodik e de nem akarok feleslegesen penzt kidobni "probalkozasra".
-
cfcfan30
tag
Udv
Szeretnek hbo-ra elofizetni. Beszeltem ugyfelszolgalaton a holggyel, arra jutottunk, hogy nembiztos, hogy hardverileg minden rendben lesz, mivel sajat boxot hasznalnek, amiben csak kartyaolvaso van, modulfogado nincs.
Linux alapu box, ilyen teren nem vagyok kotott helyzetben, de a kartyaolvasoja nem tudom, hogy tudja e fogadni a kartyat(modul nelkul is hasznalhato a kartya, errol biztositottak).
Nos ha en 1 ev huseget kotok a csomagra, de kiderul, hogy megsem lesz tokeletes a dolog, akkor mennyi idom van lemondani kulon dij visszafizetes nelkul a szolgaltatast? Gondolom van erre lehetoseg, aszf-ben valami 15 napokat irnak, de nem biztos, hogy ebben az esetben is ez a forgatokonyv. -
zozola
csendes tag
[link] Látszik, hogy ritkán néztem a csatit, merthogy Platina Mix-es is vagyok. Úgy néz ki, hogy csak tavaly óta van a Platina Mix-ben.
-
mizu
aktív tag
Van esély arra, hogy a tévén bejöjjön minden kódolatlan adó újrahangolás nélkül?
LG 32LF5610 -
meke11
aktív tag
A kialakult helyzetre való tekintettel ajándék csatornák a TARR-tól.
-
stefi68
addikt
válasz
DonMarco #17780 üzenetére
Háááát én voltam anno rendszergazda egy 50-60 gépes hálózatnál, ahol mindenféle szedett-vedett elosztókkal, hosszabbítókkal használták a gépeket.
Veszekedtem is mindig a dolgozókkal, ne hozzanak be minden szar kidobott, ósdi cuccot, amibe a gépeiken kívül a kütyüjeiket dugdosták.
Amikor egy héten már 3 gép rázott meg (nem belül, kívül!), na akkor fogtam és összedaraboltam az ilyen hosszabbítókat 1 m-es darabokra.
Volt is sértődés....Szóval szerintem ez nem frankó megoldás
-
DonMarco
aktív tag
válasz
stefi68 #17779 üzenetére
Üdv ! Én évek óta főldeletlen konnektorba használom a pc-t aminek a hangja szintén rá van kötve a házimozi erőlkődőmre a tv-re is hdmi kábellel..soha semmi gond nemvolt ezzel és igy a "búgás" is megszünt.Felesleges is földelt konnektor mert a tarr koax-on a test eleve földelt és így megkapja a pc is a földet.
-
stefi68
addikt
válasz
kabelmania27 #17777 üzenetére
Ha az izolátort a rádió kimenetre teszem úgy nem ér semmit.
A házimoziba most vettem észre a koax be sem volt dugva, gondolom egy viharban ki lett húzva. Nem hallgatunk sűrűn rádiót...
Igen a TV-s kimenetre van kötve a 4-es osztó bemenete (IN)A földhurkot igazából a számítógép okozza, ami a tv-hez is kapcsolódik (HDMI) és a házimozihoz is (Audio IN), továbbá a házimozi is a tv-hez (HDMI).
Mivel a PC földelt, a többi eszköz nem így földhurok alakul ki.
Ha a PC-t földeletlen elosztóval dugom be a 220-as hálózatra nem lesz földhurok.
De az azért azt nem szeretném úgy használni.Itt vannak a modem értékei: [kép]
-
stefi68
addikt
válasz
kabelmania27 #17774 üzenetére
Ilyen osztó van a modem előtt:
Innen megy a házimozi (ráfdió), modem és a tv irányába, ahol egy másik 5-ös osztó van.
Más csillapító, vagy egyéb dolog nincs.
Korábban volt a fent említett leválasztó, ezek előtt a padláson.
Mint írtam, kipróbáltam az 5-ös osztó nélkül is a 3-as szétválasztó TV kimenetére közvetlenül kötni. Úgy sem lett nagyon jobb a helyzet -
stefi68
addikt
Megtaláltam a frekvencia táblázatot....
Ami érdekes, hogy SD-ben jó a vétel, csak HD-ben nem a felsorolt csatornáknál.
De pl. a TV2, RTL Klub, Film+, Mozi+, stb. HD csatornái jól foghatók.
Ki érti ezt? -
stefi68
addikt
Tudom, ez nem egy elektronikai fórum, de hátha....
Még a Tarr előtti időszakban az elődcég emberei beszereltek egy galvanikus leválasztót, ami kiküszöbölte a házimozi rettenetes búgását.
Aztán átvette a hálózatot a Tarr. Az elmúlt időszakban változott egy csomó minden, csatornák, frekvenciák, stb.
Kb. fél évvel ezelőttig nem is volt semmi gondom, amikor is észrevettem, hogy egyes HD csatornáknál szétesik a kép, vagy nem is jön be semmi. Ezek a Super TV2 HD, Visat3 HD, Paramount HD, AXN HD.
Ha kiiktatom az osztót, tehát közvetlen a bejövő kábelre csatlakoztatom a tv-t, talán kicsit jobb a helyzet, de ez sem vezetett eredményre.
Ekkor jutott eszembe a padláson lévő földhurok leválasztó.
Ha ezt kiiktatom, megoldódik a probléma.
Viszont enélkül használhatatlan a házimozi
Ezek a leválasztók tönkre tudnak-e menni? Úgy tudom kondik vannak benne... vagy az egyész egy nagy kondi...Az enyém ilyen:
Láttam olyat ami 2400 MHz-es,. Nem tudom a felsorolt csatornák milyen frekvencián jönnek... -
Sziasztok
Nálunk most kötik az optikát. Jelenleg a kábel tv előfizetésem a Tarrnál van, a telefon és a VDSL net a a Telekomnál. Mivel a mostanában nem várható, hogy a Telekom optikát húz felénk, elgondolkoztam, hogy a netet is átviszem a Tarrhoz.
Kérdésem az lenne, hogy van-e már valakinek tapasztalata a Tarr optikai netjével? A kábeles nettel nem igazán vannak megelégedve itt a városban. Gyakran szakadozik és elmegy.
A másik kérdésem pedig, hogy milyen hgv-t adnak hozzá, lehet-e modemként használni, úgy hogy a saját routerem tárcsázzon. -
1egaly
aktív tag
Március 30.án indul az [Aréna 4] ezek szerint HDban,remélem "megkapjuk" mondjuk az extra csomagban.
-
-
Cavsfan
tag
válasz
PirosPöttyös #17753 üzenetére
Megtaláltam,be van kapcsolva,mégsem világít.
-
szombi
tag
Sziasztok!
Kicsit zavarban vagyok, mivel 3 éve volt egy "nagy koppanás" amikor kivették a Discovery csatornákat (TLC, Discovery, ID-Discovery, Eurosport). Ha időközben vissza is raktak valamit ezekből, akkörül nem volt ekkora hírverés, pedig jó lenne tudni hogy mi a jó életre fizetek elő?
Zalaegerszeg, Extra csomag: Discovery embléma megjelenik, ahogy az Eurosport-1 is. TLC nem érdekel, de az ID Discovery benne van vagy nincs? -
korcsi
veterán
válasz
kabelmania27 #17749 üzenetére
A gyenge jel-zaj viszony lehet a magas jelszint miatt?
A nettel nincs gond. Volt most valami fejlesztés, üzemszünet utca végébe telepítettek egy szekrényt. Akkor eltűnt egy feltöltési sáv (ötből négy maradt) most meg ez. Lehet, hogy valakinek hibája volt a TV-vel és feltekerték a jelszintet? -
neo81
senior tag
válasz
kabelmania27 #17749 üzenetére
Értem, köszi az infót!
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest