- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Aki használta már a Telekom Wifi extra készülékeket, szeretném kérdezni, hogy van lehetőség AP-ként használni két eszközt ebből?
A leírásból az derül ki számomra, hogy egyet rákötve a routerre a többi ennek a jelét fogja felerősíteni, viszont nálam elmegy az UTP a lakás másik pontjába is, tehát azt szeretném, ha a második eszköz is az UTP-ről kapott netet szórja a wifin. (Tehát ne csatlakozzon az master eszközhöz, hanem egyszerűen csak 2 master eszköz legyen.)
Lehetséges ilyet csinálni ezekkel az eszközökkel?
-
Geree
senior tag
válasz
vampire17 #126834 üzenetére
Udv mindenki!
Meg mindig nem mukodik a pppoe passthrough sajat router vs android tv box iptv megoldas?
Koltozes elott allunk es az uj helyen telekom lesz csak - 1G/1G van tervben (eddig UPC/Voda volt) igy teljesen uj a telekom okoszisztemapppoe passthrough + sajat router + sajat ap-kat tervezek, de igy megkerdojelezodik a szuksegessege a sajat router kozbeiktatasanak.
Valahol esetleg meg lehet nezni, milyen funkciokat kinal a HGW amit adnak? (gyari funkciok mennyire vannak kigyomlalva stb..)
koszi!
-
woodworm
veterán
-
FireShadow
senior tag
Na látod gondoltam hogy túl egyszerű lenne. Aki már megoldotta ezt milyen eszközt vett? Vagy ennek fényében már nem is annyira túlárazott az ilyenolyan wifis csomagja a szolgáltatónak?
-
snyper990
őstag
válasz
FireShadow #128189 üzenetére
Nem a "turpissággal" van baj, hanem azzal, hogy egy gyors google-keresés alapján ez az eszköz nem rendelkezik IGMP snooping funkcióval, így nem fog rajta átmenni az az adatfolyam, amire a boxnak szüksége van.
Nem tudom, van-e olyan range extender, ami tudja ezt a funciót, de megfelelő powerline adaptert lehet, hogy egyszerűbb találni (viszont akkor egy fázison kell lennie a 2 powerline egységnek). Google a barátod -
R3laX
addikt
Emlékszem 2019 nyarán, mikor bementem a Digi irodába érdeklődni a fejlesztés menetéről, mert elérhető volt a város pontjain már. Épp egy 80+ bácsikára kellett rátukmálniuk, hogy át kell állnia. Új szerződést kell kötnie az optikai átállás miatt. Szegényke ott kérdezte, hogy az M4-es ugyanazzal a gombbal hozható majd be? Ne sajnáld már annyira a szolgáltatókat
, hány emberre rátukmálják a drága csomagjaikat, úgy hogy azok nem is szeretnék, vagy esetleg nem is próbáltak tenni érte, hogy megkapják...
Általában azok csinálják a legnagyobb hisztiket, aki azt sem tudja hogy működik, vagy csak mobilt használ, vagy eleve a gépe sem alkalmas a sebesség elérésére. Hány ilyen van? Ne hasonlítsál már ezekhez. Iszonyat rég türelmes vagyok tényleg
. Fölös ezen pattogni...
Nagyon lelkesen indultam és beletörődve, hogy ezek ugyanazok mint a többiek kristályosodott ki. Soha nem felejtem ezt már el.Na inkább lelépek már tényleg
... rohadtul utálom már ezt a témát. Most már hetente térek csak rá vissza, mert az idegsejteket roncsolja.
-
törölt tag
válasz
DevKiller #128188 üzenetére
Kilépés, sütik törlése, majd barangolás összevissza az oldalon, így előjött a chat.
Ami vicces , hogy a beazonosításhoz küldött egy kódot , de ehhez bármilyen számot elfogad az ügyintéző :-)
Magyarul , ha nem én vagyok az , akkor sem derül ki , hogy nem én vagyok , csak MT kell meg egy random telefonszám az sms-hez. -
FireShadow
senior tag
A gatewayt a tv mellé tett vezetékes boxszal, "vezeték nélkül" (egy kevésbé húszméteres lankábellel) össze tudom kötni egy ilyen ethernetes jelerősítővel? Vagy érzékeli a box a turpisságot hogy nem egy kábellel van direktbe bekötve? Köszönöm
-
törölt tag
Milyen időszakban vehetem igénybe a Telekom chat-szolgáltatást?
A chat-ügyintézés lehetőségét hétfőtől péntekig 7-22 óra között, hétvégén és ünnepnapon 7-20 között biztosítjuk.
Ha ebben az időszakban mégsem jelenik meg a chat-ablak, az azt jelenti, hogy ügyintézőink foglaltak.Értem én hogy foglaltak, de ennyire?
Szerintem végigzongoráztam az egész oldalt , de chat ablak az sehol.
(chrome böngésző, bővítmény nélkül)Az esetleg számíthat hogy, be vagyok jelentkezve az oldalra?
-
R3laX
addikt
A nem éri megre annyit tudok mondani, hogy ez rohadt szubjektív szerintem. Lásd Dorog Hegyalja Utca. Végigmentek optikával mindenhol. Hány előfizető van abban az utcában? Szerintem egy régi Digis településen mindent meg kéne fogni, mert +1 lehet hogy lett volna (szüleimnél), gondolkodtak a Digiről váltani, de így a vélemény csak romlik. Egyébként pont az ilyen 2 emeletes kis vackokban nálam éri meg, és a legkönnyebb dolgozni egyszerre több szerződőt elérni, mint 100 métereken keresztül végughúzni utcákat
a semmiért, vagy a bekötésnél padlásokat végigtörölni a ruháddal. Elérni olyanokat, akinek csak a baja van vele, mert nem tiszteli a könnyen jövő értéket.
Feltörték az utat 1 éve az megérte? 2 héten keresztül 10+ embert foglalkoztatni? Markolóval ásták végig az utcát, majd visszaaszfaltozták? Pénzmosás, vagy mi ez? Mind1.. hagyjuk tényleg
-
Kaba
veterán
válasz
#46824192 #128183 üzenetére
Weboldal-ügyintézés-összes elérhetőség-összes internetes elérhetőség.
Egy vagy két chatablak fog megjelenni.Két chatablak esetén az alsó,egynél a Vanda lesz, ilyenkor egy szóval beírod a témát és egyből kapcsol az ügyintézőhöz.
Ügyet ajánlott a chaten vagy a 1414-en intézni.(Mindkét esetben rögzítve lesz az ügyintézés).
Emailes ügyintézés az hosszadalmas. -
R3laX
addikt
válasz
R3laX #128178 üzenetére
2020 április volt az út feltörés bocsi. Na mind1, mert az is már több mint 1 éve kész
. Én próbálok pozitív lenni, meg tényleg marha türelmes tudok lenni, de nekem sem véges a türelmem. Tényleg én foglalkoztam vele, reklámoztam itt a környéken Őket. Pénz ment el rá + idő, és látni hogy ez még mindig csak a semmiért volt, letaglózó. Hagyjuk is inkább...
Valami lesz
... Mindig elhatározom, hogy pozitív leszek de nehéz ennyi csalódás után már.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
#46824192 #128179 üzenetére
0SD3HD csak bizonyos TV csomagok mellé kérhető, ha jól emlékszem a 202009-ben bevezetett csomagok mellé.
Ha neked pl. egy 2017-es csomagod van, akkor visszadobhatják, hogy a csomagod nem alkalmas rá.
AZ IPTV STB beállításaiban látod, hogy mi a stream kiosztás, amit megkapo a STB.
Nekem nem kellett restart befrissült magától, de ártani nem árt. -
törölt tag
1000/25 mellé kértem (kb 2+ hete) (NEM,nem akartam nyomivandával beszélni!, ezért inkább írtam) az írjon nekünk oldalon, hogy az 1SD2HD -t cseréljék le 0SD3HD-ra.
1. Ez ha megtörténik kellene kapnom valami visszajelzést?
2. Legjobb tudomásom szerint ez igényelghető! Létezik , hogy egyes ügyintézők ezt szó nélül visszadobják?
3. Mindent újra kell indítanom ehhez? Értem ezalatt , hogy lehet már megcsinálták, csak nem frissül újraindításig?Tudom, hogy 30 nap válaszadás , de tapasztalataim szerint az ilyen piti dolgokat lerendezik 1-2hét alatt. Nem akarom vandával kínozni magam , de nagyon kellene a csere, lehet nem lesz jobb/gyorsabb megoldás....
-
R3laX
addikt
9 hónap ügyintézéstől, idegeskedéstől és a házat 2019 óta körülvevő mindenféle optikai kábeltől készülök ki. 220m légvonalban a Telekom iroda, és 150m a Digi iroda innen. Szüleimnél, ahol 2019-ig 10Mbps volt, már ott is van minden a hegytetőn :). Leginkább a 9 hónapnyi szívás, hitegetés vállalkozóval telefonálás saját számlára. Ügyintézők tudatlansága, az információátadás teljes hiánya, és a munkamenet bődületesen elhúzódó hihetetlensége. Közös képviselő "leszarom" hozzáállása. Általam a lakóknak kinyomtatott és hirdetett Telekom munkamenet tájékoztatása.... Minden :). 2019 áprilisában a bekötő út feltörése előre tájékoztatás hiányával, mely a Telekom kábeleknek készültek el 2 éve. Akkor kocsival nem tudtam kimenni, leért az eleje... Soroljam még? :D
-
viktorhu
veterán
-
PBA
aktív tag
-
PBA
aktív tag
válasz
R3laX #128125 üzenetére
Azt ugye vágod, hogy NINCS szolgáltatási kötelezettsége a Telekomnak nálad optikai hálózatra. Valószínűleg ez most nem annyira prioritás. És hiába vergődsz, hogy pénzt akarsz adni, a te és pár szomszédod előfizetési díja nem fogja meghatni őket.
Mostanában kicsit a kedves vásárlók, fogyasztóknak "kezd elmenni az agyuk", és azt hiszik, hogy a pénzükért mindent is meg kell kapniuk. Nem, ez "sajnos" nem így van. A szolgáltató akkor szolgáltat neked, ha megéri neki. Ez nem áram vagy víz, vagy ilyesmi. Van másik szolgáltató nálad, az más kérdés, hogy az optikához képest gyengébb műszaki paraméterekkel.
Értsd meg: nálatok a hálózat kiépítése elakadt, és a megoldása ennek most nem prioritás. Tetszik-nem tetszik, ez van. Értem, hogy lelki válságot okoz, hogy nem optikai neted van, hanem másféle, de elég sok előfizetőnél ez a helyzet, és mondjuk esélyük sincs a közeljövőben optikára. Mégsem vergődnek.
Nálunk is (nem internetszolgáltató vagyunk) előfordul olyan ügyfél, aki vergődik, hogy miért nem vállaljuk el neki az adott melót? Pedig tök egyszerű: nem éri meg. Nincs szolgáltatási kötelezettségünk felé. Ennyi.
Sokszor ezek a leghangosabban vergődő ügyfelek (nekem van pénzem, de nem kell a szolgáltatónak, blabla) szoktak 5Ft-ért átmenni másik szolgáltatóhoz, ha ott olcsóbb valami. Az hogy szarabb is, az nem baj, 5 Ft-ért bármelyik felmenőjét megszexualizálja.
-
-
Hauptmann
veterán
A páromnál kicseréltem a régi ONT-t (HG8245H) egy Technicolor FGA2233MAG-ra. A probléma az, hogy a PON led vörösen világít, néha fél másodpercre átvált zöldre, de aztán marad vörös. Úgy lett hagyva éjszaka, hátha idő kell neki, de nem. A régi ONT visszadugva tökéletes. Szar lehet az új?
-
snyper990
őstag
válasz
st3v3np3t3r #128158 üzenetére
És ott a pont, a router generál kulcsot. Az access point csak hozzáférést enged a routerhez. Biztos eszköze is válogatja, de szerintem nagyrészt helyes konfiguráció kérdése a dolog. Az eszközöknek meg szabványok alapján kompatibilisnek kéne lenniük egymással, és le kéne tudniuk kommunikálni egymással egy ilyen egyszerű és elterjedt hálózati infrastruktúrához szükséges beállításokat. Ha 2 ősrégi eszköz között ment, szerintem megér egy próbát.
-
blackmajesty
aktív tag
Te értelmezni is tudod amit írok? Nem azt írtam, hogy feltétel a sim fogadóképesség, hanem hogy általában, vagyis legtöbbször azokkal az okosórákkal lehet 2 év hűséget kötni, amikbe lehet simet tenni. Van kivétel, ezért nem azt írtam, hogy mindig, hanem hogy általában.
Azt meg nem tudom, hogy miért gondoltad meg magad, honnan veszed, hogy lehet ezzel az órával 2 év hűséget kötni, amikor a honlapon is hamar kiderül, hogy nem. Amint kosárba raktad egy bármilyen előfizetéssel, megrendelésnél kiírja, hogy válassz mellé más eszközt ami megfelel a 2 éves szerződéskötésnek.
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
én a gwa2 esim 44mmm vitem ell 2év hüségel annó othonira és persze az tartozék.
Az nem számít hogy 24hó-ra lemszerzödtem.
Ha káryás elő fizura nincs hűség arra is lehet vinni tartozékot, csak 2 év hüség 10hó tartozék részlet, de ha van kedvezmény
Keszthelyen nekem nem akartak adni samsung fülest mert 1x vetem tartozékot.
a Face telekom mondta elöfizura kellet volna adniuk. 2év 10 hó törlesztő.
Én senkinek nem ajánlom a Keszthelyi T partner boltot.
Az öregem mobilt akkart veni lista áron Keszthelyen, Zalaegerszegen kapot.
Zegieg sokadjára halják hogy nem nagyon franko Keszthelyi Telekomnak az allvállalkozolja. -
válasz
snyper990 #128144 üzenetére
Nem minden esetben működik. Ugyanis routere válogatja.
Csatlakozáskor generál a router egy kulcs-ot, ezt fogja használni a router-eszköz közötti kapcsolat! Az Azonos SSID/jelszó páros nem garantálja azt, hogy ez a kulcs is azonos lesz. Ha a kulcs nem azonos, akkor az újrahitelesítési folyamat idejére megszakadhat a kapcsolat. -
válasz
blackmajesty #128155 üzenetére
Az nem jó :(
-
patrikcoc
senior tag
válasz
DevKiller #128149 üzenetére
Nekem Passthrough módban van az 5670, és megy mindhárom droidos box. Annyi, hogy a routeren illetve az ONT-n is be vannak írva a PPPoE adatok, az ONT-n a DHCP ki van kapcsolva, így statikus ip-t kell beállítani a boxoknak a beállításokban. Illetve ha jól tudom ez a megoldás (2x betárcsázás) csak optikán működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest