Új hozzászólás Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz hsrasus #2634 üzenetére

    1. A Syno-s médiaszerver a saját tesztem szerint sem túl stabil. ASUS-on MiniDLNA van, ezt használom én is, és ezt is tudom javasolni.
    2. Nem tudok róla, hogy sima médiaszervernél van ilyen funkció, szerintem ez a kliensek oldalán szokott implementálva lenni. Mindazonáltal ha MiniDLNA-val működött, akkor jó eséllyel most is menne.
    3. Gigabites netből bőven 900 Mbps fölött kellene hoznia, és bár a Threat Prevention már kicsit jobban van optimalizálva mint az elődje, azért akár jócskán is lassíthat rajta. Torrentezés mellett egyáltalán nem javallott a használata, a router nem rendelkezik elég erőforrással hozzá. Én is csak most kapcsoltam be azután, hogy egy RPi4-et befogtam NAS-nak, de így is ki kellett vennem a védett eszközök közül.
    4. Optimális körülmények között olyan 18-20 MB/s a max le vagy feltöltési sebesség, ennél nem nagyon tud többet a hardver. Itt is érdemes lehet a gyári Transmission használata, megfelelően bekonfigurálva, plusz SWAP fájl.

    A Synology CMS az új firmware-rel jött be, gyanítom, hogy köze van a Mesh hálózat kezeléséhez.
    Amúgy én mindenképpen javasolni tudom, hogy a külső vinyót formázd le a router segítségével ext4 fájlrendszerűre, az NTFS használata Linux alatt nem túl szerencsés.

    <-ƘƘ->

Új hozzászólás Aktív témák