-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
samuki
tag
válasz crissprivat #13901 üzenetére
Tehát 4 sec és minden visszaáll alapba? A routeren töröljem a portforwardokat? A ds is törlödik, gondolom, meg az indexelések?
És ha nem látja az asistant sem akkor is fog müködni? -
Hyena007
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nemrég vettem egy DS214play-t amit egy részben családi adatok tárolására más részben filmnézésre szeretnék használni.
Tehát van egy Synology DS214Play, 2db WD Red 6TB (RAID1 be raktam a kettőt), Asus RT-AC66U router, és két Samsung smart tv.
Úgy van összerakva, hogy a NAS és az egyik TV (amin több filmet nézek) a routerre van dugva közvetlenül a biztos jel érdekében, DE sajnos valami nem jóA probléma az, hogy a film közben beakad a hang néha még a kép is beleszaggat de főleg a hang. 1 filmnél vagy 10x. (eddig minden filmnél volt, még kisebb 10Mbit/s filmnél is)
A másik tv pedig WIFI-n megy 5Ghz de ott meg úgy akad (a hang is kép is) hogy nézhetetlen.A Video Station-be nézem a filmeket és mindig 1080p nézek, 3D, Kb 20 Mbit/s + bitsebesség.
A netem T-home 30/5. Kábelek Cat5, Cat5e. A modem és a rouetr között egy 20m-es Cat5e kábel van onnan viszont már csak 1-1,5m a router-ből tv-ben meg NAS-ba.
Mindenféleképpen ragaszkodnék a Video Station-höz, mert az egy fő szempont volt a NAS vásárlásánál hogy tudjam használni, mert sok filmet nézek és így rendszerezve látnám őket nem csak a mappákat angol címmel.
Mielőtt megvettem a NAS-t az előtt ugyan ezen a Tv-n néztem ugyan ilyen filmeket (1080p, 3D Bitsebesség 20Mbit/s + ) külső merevlemezről a Tv-re dugva és semmiféle probléma nem volt vele.
Sajna nem vagyok nagy szakértő de igyekszem.
Köszi a segítséget! -
-
samuki
tag
válasz crissprivat #13909 üzenetére
A ruuuter mac alapján fix ip-t küld a synonak. A synon hol is lehet ezt állítani? Elvesztem...
És mi az az ipv6?[ Szerkesztve ]
-
samuki
tag
válasz crissprivat #13912 üzenetére
Itt kézi beállítás van, az van beállítva ami a ruuuterban. Ez az ipv6 micsoda?
Csak nehogy azt mond, hogy a google a legjobb.....[ Szerkesztve ]
-
samuki
tag
válasz crissprivat #13912 üzenetére
Még egy kérdés. Ami a vezérlőpult/külső hozzáférés/ruuuter beállítás menüpont alatt látható portok azok amiket használ a nas. Ha a ruuterban csak ezeket a forwardokat hagyom meg és a többit törlöm az nem gáz, ugye?
-
crissprivat
senior tag
válasz samuki #13914 üzenetére
ipv6 - soha nem foglalkooztam vele. Nálam minden ipv4 alatt van.
Igen,amiket ott látsz,azokat a nas használja ha kell. Azt neked kell tudni,hogy a forwardokra,ami a routeredben vannak,azokra szükséged e van,vagy nincs. Ha nincs,értelem szerüen lehet törölni.[ Szerkesztve ]
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
samuki
tag
válasz crissprivat #13915 üzenetére
Oké, köszönöm a segítséget. Az újraregisztrálás úgy tűnik segített.
-
zoltan6
őstag
ds112j nasom van mit csinálok rosszul,hogy ilyen tetű lassú a másolás? vagy ez ennyit tud 40 ezerért,többet vártam ettől a synology nastól,amikor tavaly megvettem,tetű lassú az egész,hihetetlen hogy a belépésre,meg akár egy file stationra,download stationra is közel 1 percet kell várni mire megnyilik
nas-ban levő merevlemezről szeretnék ugyanarra a merevlemezre másolni(torrent mappából filmek mappába) és ilyen 6-7MB/sec sebességgel másol,néha felugrik 9-10-re.total commanderrel csináltam,majd megpróbáltam a nason levő file stationnal is,de szerintem az még lassabb. -
Multibit
nagyúr
válasz zoltan6 #13917 üzenetére
Mennyire van tele a lemez? MC-vel próbáltál másolni? Valamit ne felejts el! Egy lemezed van, azon belül kell másolnod. Ez mindig sokkal lassabb, mint fizikailag két HDD közötti másolás. A másik: ha NAS-on belül másolsz, ne járasd feleslegesen az adatot! Total Commanderrel ezt teszed. NAS -> PC -> NAS! Ez gigabites portok között is lassú! Ha csak 100-as routered van, akkor max. 11-12 MB/s sebességet érhetsz el.
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
válasz Multibit #13919 üzenetére
A lemez kb.2/3-a van tele,tehát a 3tb-os wd redből 1tb szabad,MC-nem próbáltam,utána kell néznem hogy lehet felrakni.gép és nas között kb.20-30mb/s(most próbáltam ki) a másolás a gépben szintén wd red 3tb-os lemez van. asus rt ac68 router cat5e kábellel.
Én azt kezdem el észrevenni minél több újabb frissítés jön a nasra,annál lassabb lomhább kezd el lenni,nincs erre valami takarítóprogram? mint winre a ccleaner pld. -
seagate84
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy T-home-os kábelnetem egy D-link 704-es router-rel amit a T-home adott. Erre van nekem kötve egy Asus RT N16-os router. Az Asus routerem-re van kötve a DS414J Nas-om. Van regisztrált dyndns-em. Ami az Asus-ban be is van állítva. A probléma az hogy az Asus külső WAN-ip-re a Dlink-et látja belső IP (192.168.0.12) de nekem a külső IP-t csak a D-link látja. Igy a dyndns-be rossz ip kerül és a port továbbítás az Asus routeren nem működik a NAS felé. Valaki tudna mondani olyan beállítást hogy kívülről is elérjem a NAS-t úgy hogy az Asus router-re van dugva?Köszönöm
-
Mezga Aladár
veterán
Eddig ment a cifs felcsatolt mappák biztonsági mentése, viszont most már kivették ezt a funkciót.
A time backup sem hajlandó menteni.
Tudtok olyan alkalmazást amelyik hajlandó, felcsatolt cifs mappát ütemezetten menteni? -
MrCsiT
addikt
Ez a transmission... ez egy szutyok.
Ugyanarra a userre, amivel a DS-sel kiválóan tudtam tölteni X mappába, nem tudom (azaz, tudtam) beállítani. Permission denied, meg connection meg anyámtyúkja error.. eh.. olvassak 3 napot, mire a fél jogosultságtáblát tekergessem szanaszét a nas-on, holott ha el tudta kezdeni a letöltést, tehát a connection akkor még megvolt, aztán meg "kötet not found" , lol.. egy vicc.
Igen, megadtam a useremnek a jogot az új appra. Igen, all user r/w joggal van a letöltési mappára, de még ez is kevés volt neki.
Majd egyszer, talán, megcsinálják telepíthetőre...más.. Midnight Commander csomag telepítve, alapból leállított, és csak eltávolítás van, indítás nincs.
Hogyan férek hozzá?[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
M3kk
őstag
Pedig nem az..
Miutan telepitetted, es eldontotted, hogy melyik lesz a fo mappaja a Transmissionnak (nalam pl /volume1/Media ), utana Control Panel > Shared Folder, jobb klikk a kiszemelt mappara, Edit > Permission > admin (R/W), majd bal felso sarok Local Users helyett Local Groups, es ott az administrators -t r/w be rakod (en mind a harmat R/W nek raktam, majd leokezod.Transmission melle ajanlom a transmisson-remote-gui nevu programot (Win/Linux/Mac).
MC -t nemtudom, nekem sem sikerult sosem ha a DSM bol instalaltam. En raktam ra SSH bol, es csak onnan hasznalom.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
Multibit
nagyúr
válasz MrCsiT #13924 üzenetére
Ez a transmission... ez egy szutyok.
Természtetesen. Bírom, mikor valaki ilyen magabiztosan nyilatkozik. Igen, most megint előjövök az olvass vissza dologgal!
Ugyanez vonatkozik az MC-re.Ui:
Tudom, hogy sokaknak csípi a szemét az olvass vissza szöveg. De létezik netikett a fórumozásra vonatkozóan is! Amit már n-szer leírtak, ne kelljen már n+1. alkalommal újra leírni. -
kokr
tag
Sziasztok!
Megrendeltem egy Synology 215j-t.
Olyan kérdésem lenne,hogy ha belerakok egy lemezt azt ugye formatálja.Ha beleteszek még egy lemezt,akkor arról a filmeket át tudom tenni a már formatáltra mielőtt erről is törlődik minden?
Vagy csak usb-tudok másolni a már NAS-ban lévő lemezre? -
kokr
tag
válasz crissprivat #13930 üzenetére
Ok,köszi szépen a választ.
-
M3kk
őstag
Ez Video Stationban? Ha igen probald meg eltavolitani, majd ujra instalalni.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
M3kk
őstag
Elkeszult az XPEnology DSM 5.1 hoz a bootloader, XPEnoboot.
Ez nalam, Gen8 Microserveren, DSM 5.0-4528 Update2 rol updatelve.
[ Szerkesztve ]
-
crissprivat
senior tag
Azt szeretném megkérdezni,hogy nálatok hogyan van megoldva a feltöltés.
Gondolok arra,hogy nálam a syno DS kitölti az egész feltöltési sávszélességet. (2Mbps) És ma is úgy jártam,hogy amikor a dropboxba töltöttem képeket,fél órát írt 15MB feltöltésére. Muszáj volt leállítanaom minimumra a DS-t,hogy jussak egyröl a kettöre.
Azt szeretném beállítani,ha valami mást akarok feltölteni,akkor a DS prioritása szoruljon háttérbe és csökkenyen minimumra a feltöltése amíg a másik program be nem fejezi a feltöltést.
Be lehet állítani valahol ezt az automatikus szabályozást?Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Multibit
nagyúr
válasz crissprivat #13935 üzenetére
Ezt nem a NAS oprendszerében, hanem a router szoftverében kell beállítanod, már ha lehet. QoS a szolgáltatás neve. Más kérdés, hogy a SOHO routerek gyári firmware-ében általában elég gyenge ennek a megvalósítása. Alternatív szoftverekben talán jobb. Mindenesetre ahány router szoftver, annyi féle megoldás létezik erre. Érdeklődj a routered topicjában!
Pl. a Mikrotik ROS-ben elég szofisztikált megoldás van a problémára (mint minden másra). Persze a Mikrotik routerek használatától általában falnak megy az átlag user.[ Szerkesztve ]
-
crissprivat
senior tag
válasz Multibit #13936 üzenetére
Köszi.
Jól gondoltam,hogy a routerben kell,hisz azon mennek átt az adatok. Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy az itteni fórumtársak ezt hogyan oldották meg.
A QoS-re gondoltam én is,de sajna a routeremben nincs ilyen opció. (TP-LINK tl-r600vpn)
Mikrotik vasakat már néztem,de elborzadok az ROS-töl és nincs aki betanítana a dolgokraJézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Multibit
nagyúr
válasz crissprivat #13937 üzenetére
Én korábban - mikor még "csak" 25 Mbps volt a feltöltésem - ezt úgy oldottam meg, hogy egyszerűen csökkentettem a torrent rendelkezésére álló sávszélességet. Most, hogy 500/100-as netem van, már nem foglalkozok vele.
-
Komi28
senior tag
-
ricsik
őstag
Sziasztok!
PC-ről elkezdtem bemásolni 60e fényképeket a Photo Station számára kijelölt photo mappába hálózati megosztással (smb). A másolás rég kész, de az indexelés még folyik, illetve most kiírt valami konvertálást is.
Ugye ez most csak azt jelenti, hogy a kis képeket készíti el a képekből és az eredeti képeket változatlanul hagyja?
Ezekben a mappákban vannak fényképezővel készült videók is, ilyenkor feljött egy ablak, hogy milyen minőségben konvertálja, azt hiszem 5 féle lehetőség, felbontás. Már nem emlékszem mikor, hol adta az ablakot, egész nap csesztetem.
Ez mit jelent?
Előre is köszi. -
crissprivat
senior tag
ERRE nem tudna valaki valami megoldást?
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok bocsi hogy ide írok de sehol nem kapok választ a kérdésemre és mivel WD red HDD-ről van szó talán kicsit ide is illik a kérdés.
Vettem egy 4tb-es WD red HDD-t amire mentem át az adatokat egy 3tb-es Seagate HDD-től az elején szépen elindul a másolás 170-180Mb-el de lelassul 60MB-re ez mitől lehet? mindkettő HDD sata2-es ponton van. Nagy fájlokat másolok rá a HDD nem nasban hanem a gépben van mindkét HDD egybe van formázva (GPT / NTFS) ha nem a wd-red re másolok hanem egy másik a gépben lévő hdd-re akkor megy stabilan 100Mb felett. RED lenne a rossz?
-
cdl
senior tag
válasz ricsik #13942 üzenetére
A képekhez nem nyúl, de a bélyegképeket elkészíti.
Sokáig tart majd.
Miért nem a photouploaderrel raktad fel a képeket, akkor az asztali gép erőforrásait használná, sokkal hamarabb kész lenne.
A videókat átkonvertálja a kiválasztásod szerint, olyat nem láttam a kiválasztási listában, hogy eredetiben hagyja. -
MrCsiT
addikt
válasz Multibit #13927 üzenetére
Nem.
HA valami után még 1 vagy több órát kell olvasni a telepítést követően, hogy használatba bírd venni, akkor az - már ne is haragudj - szutyok.
- vagy a szoftver (itt ugye ez vélhetően nem igaz);
- vagy a dokumentáció (ez viszont biztos, hogy nem teljes, mert akkor nem írtam volna a fórumra. Tuti marha nehéz lett volna egy howto -ra mutató linket elhelyezni valahol, ami segíti a felhasználókat.. );..plusz, hogy ha rákeresek a fórumon a permission denied -ra, van 25 találat az enyémen kívül, ami számomra egyértelműen jelzi, hogy nem túl egyszerű a beállítása.
Nem mellesleg, a visszaolvasással - amit természetesen megtettem - sem voltam előrébb.
Nyilván a useremnek van RW joga a mappára, ahová ír.
Ez a DS-nek tökéletesen elegendő.
A 25 hibáról beszámoló közül többen tanácstalanul feladták, és segíteni sem tudtak nekik, mert minden jog (elvileg) meg volt adva, mégsem ment nekik.
Persze, hogy vissza kell olvasni. De ha az alapján sem megy a beállítás, hadd lehessen már véleményem a dologról, rendben?muranyig: nálam DSM 5.1-5022 -vel 15 mp alatt töltődik be teljesen a desktop. Nálad mennyi idő?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
muranyig
tag
pls help vki, egészen tegnapig hiba nélkül ment a DLNA (LG házimozival), ma állítottam indexelést, meg már nem tom mit (de szerintem semmi extrát) és nem megy, egyszerűen nem értem, legszívesebben szétverném....
Valakinek ötlet esetleg, hogy miért van ez? pl mit állítsak, hogy menjen? köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest