-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Hali
Google drive-ban van fent egy videom. Hogyan tudom nassal letölteni? A linkjét beillesszem vhová? dstationbe csak egy index.html-t tölt le...
-
Süvi
őstag
Feltelepítettem a TV-re a DSVideo és a Plex alkalmazást, nagyon jó, olyan mint Ipad-on.
Nem semmi ez a Synology, örülök, hogy ilyet vettem. -
Rederik
tag
válasz Patice #13094 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Most már látom a NAS-t.
Lenne viszont még kérdésem, mert nem úgy működnek a dolgok, ahogy szeretném.
Szeretnék létrehozni egyetlen mappát, amit megosztok minden eszköz és felhasználó számára, (s ebbe másolok mindent, s ez lesz minden gépnek otthon egy megosztott hálózati meghajtó) de a TV csakis a system default shared folder-eket látja (music, photo, video)
Mit ronthattam el?
[ Szerkesztve ]
-
Rederik
tag
-
senior tag
Akiknek nemrég a DSM biztonságon aggódtak:
Bekapcsoltam a két lépcsős bejelentkezést a NAS-on, így már kell hozzá az Authenticator is a mobilomon. (van WP, iOS és android app is) + beállítottam, hogy küld a NAS egy email-t minden egyes bejelentkezésről.
Na azt hiszem így már elég biztonságos lesz[ Szerkesztve ]
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
Barohawk
aktív tag
Mit csináljak hogy be tudjam állítani a hálózatot. Valamiért nem érem el se a quick connectet se hálozati beállításokat.
Lehet hogy mivel ugrott egyet a dinamikus ip amit a router kap emiatt nem érem el ezt?
Tanácstalan vagyok''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''
-
Patice
Topikgazda
válasz Rederik #13105 üzenetére
Ahhoz, hogy a TV lásson az alap médai mappákon kívül más mappát is, ahhoz a Műsortárban fel kell venni más mappákat is az indexelésbe, bejelölni, hogy azokban milyen típusú állományok vannak és utána rányomni az indexelésre. Első alkalommal (ha már sok tartalom van benne), akkor sokáig tarthat, utána már automatikus.
(Nem rontottál el semmit, csak még nincs kész az első hsz. )
A másik hsz.-ed kérdéseire is válaszolva: nem muszáj a default mappákba rakni a cuccot, de én ajánlanám. A fenti módszerrel más mappák is lehetnek indexálva. A telepített Médiaszerver ezeket az indexált mappákat fogja tudni mutatni DLNA-s eszközöknek, mint pl. a TV-d.
Torrentezés: én TM-et használok és inkább kézzel adom hozzá a torrenteket, és minden alkalommal megadom melyik mappába töltse le. Így nincs duplikáció, és egyből abban a mappában van a cucc, ahol keresném.
Ha jól rémlik, akkor (a gyári torrent kliens) Download Station-nel is megoldható ugyanez.
Belső hálón több gép közötti megosztáshoz használható egy közös mappa is, vagy a Médiaszerver alap mappái is. Ezeket a megosztásokat egyenként fogod tudni felcsatolni Win alatt hálózati meghajtóként.
(#13110) Barohawk:
A kérdésedben ott a válasz: "mivel ugrott egyet a dinamikus ip amit a router kap emiatt nem érem el ezt?"
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Állitott már be valaki Synology NAS-t sikeresen a T-s "csoda" Speedport W724V eszközzel?
-
Rederik
tag
válasz Patice #13111 üzenetére
Mostmár tiszta a dolog.
Elcsesztem 2 órát a user adminisztrációra, s ami az elején frankón ment, amig csak admin user volt (hálózati meghajtó csatolása a pc-ről) most nem megy, hogy letiltottam az admin-t és létrehoztam egy másik adminisztrátort helyette...
Nagy nehezen a pc-ről tudok mappolni (megadva az új admin adatait) de újraindításkor nem csatolja vissza a mappát sajnos.
Szenvedek még, egy kicsit, de félek az lesz a vége, letörlök minden extra felhasználót azt letojom a nagy biztonságot.
Szégyellem magam, hogy ennyire láma vagyok hálózati adminisztrációban.
-
Multibit
nagyúr
Bekerelült a családba az első almás kütyü egy iPad Air 2 "személyében". AC wifi-jének köszönhetően stabilan játszik filmeket a NAS-ról Asus RT-AC56U routeren keresztül DS Video alkalmazással. Ennek a lányom örül a legjobban, ő nem érzi önkínzásnak az egérmozit (velem ellentétben). Persze nem minden filmet jelenít meg a DS Video Visszaolvastam és az jött le, hogy inkább az mp4 konténeres filmeket szereti, az mkv konténereseket kevésbé. A filmjeim túlnyomó többsége mkv konténerben van (BD és DVD remuxok). Nagyon nem szeretném az összeset átpakolni mp4-be. Jól sejtem, hogy ennek az issue-nak a megoldásához transzkódolásra lesz szükségem valami DLNA szutyokkal?
-
Süvi
őstag
válasz Multibit #13120 üzenetére
Szia. Nekem visz minden mkv-t az air ac66u routerrel(214play) Fent van a VLC és a Ds file alkalmazás, van olyan mkv, amihez azokat ajánlja.
Bigdady ezt a dsm felületén kell beállítani, ipadon pedig a document 5 alkalmazást használom szinkonizálásra a D-s alkalmazások mellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
polonyis
újonc
Sziasztok. Nem rég cserélt nálam modemet a T-home, azóta kínlódok, nem tudom elérni távolról a NAS-t!
xxx.synology.me:5001/webman/index.cgi -re a kapcsolodás sikertelen kapok! xxx.synology.me-re az új modem bejelentkező oldalát kapom! Huawei HG8245 modemet kaptam, de nem akarom routerként használni a T-hometól kapottat, van normális eszközöm ami eddig tökéletesen működött (TP-Link TL-WDR4300), be is van állítva rendesen!
Jelenleg így néz ki az egész: bejön az optika a Huawei modembe, onnan az internet bemegy a TP-Linkbe, innen mennek a kábelek a pc-be és a NAS-ba, illetve a wifik! A Huawei kapcsolódik PPPoE-n a szolgáltatóhoz, a TP-Link dinamic IP-re van állítva! Eddig nem volt semmi gondom , a TP-Link intézett mindent PPPoE-n keresztül, a régi T-homos modemen nem kellet állítani semmit!
Segítsetek kérlek. -
AmatA
csendes tag
Sziasztok,
Kérdésem lenne: adott egy DS215j amihez szeretnék tuner beszerezni, utánna néztem a hivatalos info a következő: https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/faq/532. De ezzel csak az a baj hogy DVB-C hez nem ír semmit, és ha jól tudom a Digi kábelhez az kell...Valaki tud segíteni ebben az ügyben?[ Szerkesztve ]
-
t0m_
tag
sziasztok,
ds213j nasom van, router mögött. az a problémám, hogy a torrentek visszatöltése a download stationnel nagyon lassúcska. a BT portforwardingot beállítottam, tűzfalam nincs. mi lehet még a gond?
köszi
-
törölt tag
Valóban. A DIGI kábel vételéhez DVB-C tuner kell. Sajnos ilyeneket nem tesztelt a Synology.
(Amúgy elég kevés ilyen típusú eszköz van a piacon.)Egy lehetséges megoldás, hogy Interneten vásárolsz egyet valamelyik e-boltból. Kipróbálod.
... és ha nem működik együtt a DiskStation-nel, akkor élve - a távoli vásárlásra vonatkozó - 8 napos visszaküldési lehetőséggel visszaküldöd/visszaviszed. -
Barohawk
aktív tag
Sikerült egy lépéssel előrébb jutnom, de még mindig bajban vagyok.
Beregisztráltam magam a myds centerbe még mindig valami kapcsoalt probléma lehet mert nem engedi szerintem a router a nas a külvilágba. Vajon melyik protot engedélyezzem a routerbe hogy lássa a net?
mosta az alap portokat engedélyeztem 80, 5000Ezt a NAS írja amikor be akar lépni
''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''
-
palyaandris
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A következő problémám van:
Adott egy synology ds 114,egy popcorn a410-es média lejátszó,egy tp-link gigabites router,a routeren keresztül a média lejátszó látja a NAS-t,valamint a számítógépemet.( op rendszer:win7 ultimate)
Alapban ugye van egy DISKSTATION mappa ahová jelszó nélkül csatlakozhatunk a média lejátszóval,ezen mappán belül több almappa van: Music,Photo,Video ezeken a mappákon belül (Video) tárolom a lejátszandó tartalmat,akadt viszont egy probléma sok fájlt például az mkv-t,avi-t,mp4-et tökéletesen látja a média lejátszó és le is játssza,viszont az ISO ,Flac stb fájlokat megjeleníti ugyan de egy felkiáltó jel van mellette és természetesen nem játssza le!!!
Ha bekapcsolom a számítógépem (akkor megjelenik a média lejátszón) Hálózati böngésző könyvtárban van egy "WORKGROUP" mappa amin belül természetesen van egy DISKSTATION mappa (ebbe a mappába a synology NAS adminisztrátori jelszavával be tudunk jelentkezni) és ha ez megtörtént akkor innentől kezdve tökéletesen viszi a média lejátszó az ISO,fájlokat is!!A probléma csak az hogy ha nem megy a számítógépem (tehát ha kikapcsolom)akkor nincs Workgroup mappa ezen belül nyilván DISKSTATION mappa sem....tehát ahhoz hogy megnézzek egy ISO filmet ahhoz járatnom kell a számítógépet.
A cél az lenne hogy lássa a média lejátszó a NAS teljes tartalmát és lássa a rajta lévő összes fájlformátumot úgy hogy nem megy a számítógép,hanem csak a média lejátszó csatlakozik routeren keresztül a nashoz.
Nem tudom ,hogy mi a probléma megoldása,de pont azért vásároltam egy Nas-t hogy ne kelljen járatni a számítógépemet éjjel nappal,és sajnos folyamatosan ilyen alapvető hibákba botlom,nagyon megköszönném ,ha valaki tudna ebben nekem segíteni üdv: András[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz palyaandris #13136 üzenetére
Kezdjük az elejénél... Túlbonyolítasz mindent! Nem ilyen bonyolult a dolog, mint amilyennek leírod. Gyanítom, hogy nem nagyon használtad a keresőt, illetve nem olvastál vissza a hozzászólások között. Nekem is Synology NAS-om van és Popcornom volt. Egyszer kell beállítani és menni fog minden.
1. lépés: NFS megosztás beállítása a NAS-on
Beállítások >>> Fájl szolgáltatások >>> Win/Mac/NFS fül >>> NFS szolgáltatás >>> NFS szolgáltatás engedélyezése.
2. lépés: A Popcornban a beállításoknál hozzáaadni a NAS-t a hálózati kapcsolatoknál
Beállítás >>> Hálózati helyek >>> Hozzáadás >>>NFS TCP protokollt kell kiválasztanod.
Az adatokat pedig értelemszerűen kitölteni.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
TheProb
veterán
PLEX-et sikerült már valakinek telepítenie DS115-re? Sajnos manuális telepítésnél azt írja, hogy nincs aláírva a csomag, valamint a plex féle kompatibilitási listán sem szerepel... Remélem azért vhogy rá lehet pimpelni...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
TheProb
veterán
válasz #29810560 #13142 üzenetére
azzal nincsen baj, ARM verziót szettem le. Csak plex cigánykodik a 115-el..., pontosabban még nem csinálták meg a támogatását...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
palyaandris
csendes tag
válasz devil-k #13137 üzenetére
Szia Devil-k!
Köszönöm,sok mindenben okosabb lettem,ne haragudj ,de én nagyon nem értek ehhez a hálózati beállításokhoz mivel soha nem kellett még életem során hálózatot beállítsak (legalábbis ilyet nem).
Az Nfsv4 támogatást is be kell pipálni?
valamint meg kell adni Nfsv4 tartomány nevet is? vagy elég csak simán az NFS engedélyezés?valamint a popcornban: ugyan leírtad ,hogy az adatokat értelem szerűen ki kell tölteni ,de sajnos nekem nem értelem szerű semmi sem,mivel tök hülye vagyok hozzá
*protokoll : (ezt ugye NFS TCP-re állítom)
*IP-cím/név: ??? ide pontosan mit kell beírni??? csak számokat pl.192. vagy kell név is?
*megosztott mappa: hol tudok a dsm-ben megosztani mappát a popcorn számára?
valamint az NFS TCP-NÉL nem kér felhasználónevet jelszót...
bocsi a sok kérdésért,de kezdő vagyok a témában ,és köszönöm még 1x
-
Dragon27
senior tag
válasz #29810560 #13146 üzenetére
Ha létezik [Transmission WEB Ui] akkor miért nincs más Web okosság.Mert ezzel meglehetne kerülni a nas csomagkezelőt. Lehet hogy a megvalósítása lehetetlen de a Plex kezelőfelülete úgyis webes. Szerintetek meglehetne valósítani Plex WEB Ui-t Nas-ra?
Rákerestem erre a megoldásra és PS4-re találtam valamit [link]
igaz nem tudok angolul így nehéz megoldást találni Nas-ra létezhet hasonló? -
törölt tag
válasz Dragon27 #13148 üzenetére
Ez esetben tökmindegy, hogy fel tudsz-e "fizikailag" a csomagkezelőt megkerülve telepíteni egy csomagot, mert a csomag úgysem támogatja a procit, így nem lehet futtatni.
Szerintem valóban kár erőlködni. Meg kell várni amíg kijön az új procikat támogató frissített csomag. Mivel a régebbi ARM procikat támogatta a Plex, biztos az újakat is fogja. Csak idő kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest