- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- DIGI internet
- Mobilinternet
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Magnat
veterán
válasz Angyal07 #11200 üzenetére
Ez érdekes, én a 212j-n még nem vettem észre, h restart után reindexel, de attól még lehet, h így van ... esetleg kapcsold le a torrentet éjszakára (nem tudom melyiket használod), és állítsd be, h a diszkek aludjanak el ha nincs aktivitás, akkor nem kell lekapcsolni a nas-t.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Mostanában ha filmet nézünk az eszközröl, akkor kifagy, elérhetetlen lesz. A hardver egy DS213j, friss szoftverrel. A tünet az,hogy el kezd akadni a film, majd teljesen leáll, a nas pedig elérhetetlen lesz, még a synology assistant sem látja. Ezt az elmúlt pár napban kétszer is megcsinálta. Hogy érdemes kezdeni a hibakeresést?
A logoknál olyan hibát találtam a fagyás időpontjában, hogy "System failed to get External IP".
Az eszköz fix ip-n van egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Multibit
nagyúr
válasz V.Stryker #11206 üzenetére
Ha a Az eszköz fix ip-n van egyébként, akkor mi köze a "System failed to get External IP" hibának a LAN-on történő filmlejátszáshoz? Attól, hogy nincs külső IP-cím, a belső hálózat fix IP-s elemei még elérhetők kéne legyenek. Nálam is volt már ilyen eset. Vagy ez router függő?
-
ggg666
őstag
válasz Mezga Aladár #11187 üzenetére
Egyenlőre 3 ból 1-el de van még 25 darab ami be van kötve és nem szeretném kivenni a házból.
-
Ghost84
aktív tag
Van egy 213j nasom ezt hogyan lehet távolról elindítani? A wake on lan engedélyezve van
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Multibit #11211 üzenetére
Szerintem sincs köze, csak mint info írtam. A router nem kakál be szerintem, mert eddig nem volt ilyen gond, illetve próbáltam már,hogy a routert indítottam újra csak és a hiba utána is fent áll, egészen addig, amíg a nast tápelvétellel vagy a bekapcs gombbal újra nem indítom.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz V.Stryker #11219 üzenetére
Úgy tűnik, mintha túl lenne terhelve. Mi fut még a NAS-on, miközben FHD filmet nézel róla? Rögtön a lejátszás elején jelentkeznek a gondok, vagy csak egy idő után? Miközben megy a film, nézd az erőforrás monitort, hogy milyen processzek terhelik a CPU-t, mekkora a memória foglaltság és csekkold az Info Centerben, hogy hogy alakul a NAS hőmérséklete!
-
V.Stryker
nagyúr
-
sanchomuzax
aktív tag
Synology Download Station nCore.cc kereső plugin
"Letöltés után csomagold ki a ZIP fájlt, ekkor egy ncore_synodev.dlm lesz az eredmény, amely feltölthető a Download Station-nek. A keresők listájában kiválasztva és a szerkesztés gombot megnyomva megadható az nCore felhasználói név és jelszó, ami nélkül természetesen nem tud keresni. A DS Download-ból indítva a találat letöltését nem működik (egy .php fájlt tölt csak le, hasonlóan, mint a Download Station-ben az nCore RSS)."
Letöltés:
http://synology-forum.hu/media/support/ncore_synodev.zipForrás:
http://synology-forum.hu/?oldal=cikk&id=123Szerintem DSM 4.x-től felfelé kompatibilis, mert 3.2-n nincsen login/pwd szerkesztéshez lehetőség, de betölti. Át lehetne írni, de nem értek a php-hoz. A .dlm fájl valójában egy .tar fájl, amiben a search.php-ban kéne beágyazni az ncore logint. Azonban magasabb DSM verziókon ilyen nem kell.
[ Szerkesztve ]
Google: Sancho blogja
-
Zjunior
veterán
-
válasz sanchomuzax #11228 üzenetére
csak kereső. A letöltés nem indul el. így nem valami jó...
az ncore rrs meg jól működik, nekem mindent szépen tölt.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
tobias40
veterán
Erről az rss-ről lehetne egy bővebb leírás,magyarul?(főleg ncore-hoz érdekelne engem is)
Tehát mit miért és hova?Ezzel csak pl sorozatok kategóriát lehet beállítani vagy lehet film címre,vagy zeneszám/előadóra is "szűrni"?
Nem néztem még utána de itt is sokan írnak róla ezért is érdekelne...
-
allein
addikt
Sziasztok. Amennyiben rakok egy újabb vinyót a nasba, ds-en belül simán megadhatom az új vinyót, hogy ezentúl oda mentse a letöltött dolgokat?
-
poirot
őstag
Sziasztok !
Most kaptam egy levelet a Synology-tól;
"A QuickConnect ID azonosítót 60 naponta frissíteni kell ahhoz, hogy ne kerüljön eltávolításra a rendszerről. Ha ön még mindig aktívan használja a xy azonosítót és nem szeretné, hogy ez a QuickConnect ID eltávoításra kerüljön a rendszerről, engedélyezze a QuickConnect szolgáltatást a DiskStation eszközén.
Ha már nem használja a(z) xy azonosítót, akkor egyszerűen ne foglalkozzon ezzel az üzenettel, és a QuickConnect ID automatikusan törlődni fog."
A kérdésem evvel kapcsolatban;
Mivel nem használom, viszont nem tudom, hogy esetleg, valamikor használnám-e a jövőben, érdemes-e frissítenem, illetve tudok-e a későbbiek folyamán egy másik QuickConnect ID azonosítót létrehozni?
Köszönöm a válaszokat.
-
pomk
őstag
DSM 5.0 4493-as telepítését mennyire ajánljátok? Érdemes, nem érdemes? Vannak még benne hibák, mint az előzőek közül az egyikben, vagy nyugodtan telepíthetem?
-
poirot
őstag
Sziasztok !
A napló központban hol lehet törölni az eseményeket ?
Az 5.0 -ás elöttiben volt ilyen opció, itt most nem találom.
Köszi előre is.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
DS115J-ről mi a vélemény? 25 környékén lehet tudnék venni egyet és kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Itt írtam az igényeimet, ezeknek szeretném ha megfelelne maximálisan valamint alapjáraton minőségi legyen.Valamint az mennyire jó megoldás ha nem rakok bele belső HDD-t hanem egy külső, terrás vinyót dugok rá?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Konflikt
addikt
USB-s kamerat lehet kotni x86 alapu syno-ra? azt lattam hogy az ARM-es eszkozokre mar van csomag. ha meg nem megoldhato, akkor melyik a legolcsobb tamogatott IP camera? koszonom.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
válasz Konflikt #11241 üzenetére
allitolag van valami intel-es USB webcam support csomag elerheto, ezt probalta mar valaki?
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
mszl
aktív tag
De nézd meg az utolsó oldalt alul ott vannak csomagok DSM 5 höz, sajna az én procim 32 biten megy így nekem nem támogatott, de kipróbálhatnád ha neked 64 bites procid van.
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
senior tag
válasz TheProb #11240 üzenetére
Nekem DS115j-m van néhány hete, de én 32500-ért vettem, úgyhogy a 25e nagyon jó ár érte! Persze csak ha valóban hivatalos 2 éves gari van rá.
Szerintem ez a legjobb ár/érték arányú NAS, és természetesen tudja az igényeid.
Viszont nem fog működni belső HDD nélkül, ugyanis erre telepíti az alap rendszert, és csak ez után lehet rádugdosni mindenféle külső meghajtót.
Fontos, hogy üres HDD-t tegyél bele, ugyanis legyalulja a rendszer érdekében. -
őstag
Megnéztem ezt a DS115j-t, ez nagyon bivaly ennyiért!
Ennél jobb nem kell torrentezni, meg megosztani a hálón a gépek között a tartalmat, amennyiben egy lemezes verzió elég. A 120 megás netet valószínűleg nem lehet kitolni vele torrentben, de ha nagy fájlokat másol az ember a gépére, akkor a 700 megabitet is kisajtolja belőle. Faternak 36-ért kb. ilyen képességűt vettem néhány hónappal ezelőtt használtan (DS111), de az 2011-es modell, már garancia sincs rá, ez meg 2015-ös modell, és 2 év gari van rá. 32-33 körül, amennyiért ezt mérik, ennél nincs jobb szvsz. Belepattint az ember egy 3 vagy 4 TB-os WD redet, és kész is.
The Amiga, Born a Champion
-
TheProb
veterán
max akkor rakok bele egy 500as vinyót, az van otthon. Jelenleg nem szívesen költenék még HDD-re is ha jó a külsővel.
Amúgy 20ért is van 1 lemezes xyzel, nemtom, hogy ez van-e annyival jobb. (kétlem)
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Magnat
veterán
válasz Intelligencs #11247 üzenetére
Ahogy látom a 115j szinte 1 az 1ben a 214se 1 lemezes változata, nem hinném, h átlagos felhasználásra ne lenne elég.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Új hozzászólás Aktív témák
- Yoga Slim 7 Pro - 5800H/16GB/1TB, 2.8K OLED 90Hz
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest