Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
senior tag
Kíváncsi vagyok, hogy az új 99xx 3D mit fog nyújtani a 99xx-hez képest!
-
Epa99
csendes tag
Szerintem én beruházok egyre 5800X3D-ről
Epa99, Esztergom
-
beef
őstag
válasz KaszkóPalkó #3 üzenetére
Ez csak egy tipp a cikkben, semmi mérés nincs mögötte.
-
tibaimp
nagyúr
Kíváncsi leszek, mit hoz!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy alig 200 ezres város a Cities Skylines 2-ben kiterhel átlag 75%-ra egy 7800X3D procit. Ez a game és hasonló szimulációs játékok alatt már kijött a 9xxx széria IPC előnye, azt összerakva a 3D cache-el jó cucc lesz ez, persze árazástól függően.
Túl kár, hogy a tesztelő oldalak többsége CS2, Stellaris és társai játékokkal csak elvétve tesztel.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
cucka
addikt
Amúgy létezik egyáltalán bármilyen számítógép, amin a CS2 jól fut? Úgy értem stabilan tartja a 30fps-t és nem 720p felbontásban?
Engem az tántorított el a vásárlástól, hogy rákerestem, és kiderült, hogy a 7800x3d és egy geforce 4090 az nem képes megugrani ezt a lécet.De amúgy egyetértek. Az egy vicc, hogy CPU tesztbe bekerül a Civilization, és nem azt hasonlítják össze, hogy mennyi a turn time (ami tud idegesítően hosszú lenni, és ez pont cpu probléme), hanem hogy vajon 250 vagy 300 fps-el fut-e a körökre osztott stratégia a 4090-es kártyával.
De a legtöbb cpu benchmarknál van egy ilyen érzésem, hogy nem arról szól, hogy amúgy nekem, a vásárlónak megéri-e az adott cpu-t megvenni. Hanem lefuttatunk egy csomó benchmarkot, amik kiadnak egy csomó számot, és utána egy táblázatban összehasonlítjuk a számokat.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, 7800X3D-vel a 6700XT-m elég rá, hogy 1440P-ben 35+ fps-ed legyen, nagyjából high beállításokon. Az X3D előnye meg ott jön be egy normál procihoz képest, hogy x3 időgyorsítás mellett sem esik be az FPS. Korábban 5800X-em volt ezzel a vga-val, az x3 időgyorsításban nem tudta tartani a tempót.
Haverom 5800X mellett ráküldte az AMD fluid motion frame gen dolgot a játékra, az úgy masszívan megdobta neki az FPS-t. Ezt mondjuk nem próbáltam ki, mert az csak Windows alatt van jelenleg.Mondjuk igen, a játék még borzalmasan optimalizálatlan. Ezért is tolták el a konzolos kiadását, azokból kijönne a füst és kapitulálnának, ha így rájuk engednék a játékot.
Egyébként jah Civilizations... mondjuk még a Stellaris ilyen, hogy nem tudsz elég erős procit alátenni, nincs az az IPC, ami elég lenne az endgame alá...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CJ4567
nagyúr
Gamers Nexus lesz a te embered, ők tesztelnek Stellaris sim time-ot.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Hegyirabló
veterán
Januárban szeretném az 5900X-et lecserélni, de ha jól értem, akkor ez jobb vétel lesz, mint az egyébként joggal dicsért is mindig ajánlott 7800X3D?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Sundesz
őstag
válasz KaszkóPalkó #3 üzenetére
Átlag 8%, ez gyakorlatban 1-26% közötti szórást jelent, benne van a slide-okban.
Hörcsög Powa'
-
tibaimp
nagyúr
válasz Hegyirabló #12 üzenetére
Én már, ha cserélsz, tuti a 9-es szériát venném, persze az ár is beleszól majd még ebbe.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, de nem értem, hogy más miért nem tesztel ezekkel is. Szerintem azért elég sokan játszunk ilyen jellegű játékokat is és szépen kijön, hogy ott az IPC növekedés többet hozott a konyhára, mint a 3DV cache, szépen lehagyta a 9700X a 7800X3D-t.
Ha csak a "sztenderd" játékokkal nézzük, akkor meg a 9700X egy felejthető procinak néz ki, vegyen mindenki 7800X3D-t.
-
Hellwhatever
aktív tag
Ha elérhető lesz MSRP körül akkor mindenképpen a 9800X3D-t venném. Jelen állás szerint az se biztos hogy januárban lesz 7800X3D értelmes áron.
7800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
tibaimp
nagyúr
válasz Hellwhatever #16 üzenetére
"Jelen állás szerint az se biztos hogy januárban lesz 7800X3D értelmes áron." -- ezt miből gondolod?
-
sixpak
nagyúr
válasz Hellwhatever #16 üzenetére
Ahogy nézem, csak az elmúlt 1 hétben átlag 20.000-el drágult.
Én múlt Csütörtökön vettem egyet 185 ezerért, azóta 200 alatt nincs....https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Hellwhatever
aktív tag
Kicsit megcsappant a készlet és elszállt az ára (nem csak nálunk):
Kérdés hogy felfuttatják-e a gyártást vagy inkább a 9800X3D-t tolják helyette.
#18sixpak Követtem az elmúlt pár napban, már a 185 000 körüli árakon is meglepődtem. Elnézve a mostaniakat 185-ért lehet nem is volt olyan rossz vétel.
[ Szerkesztve ]
7800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hellwhatever #19 üzenetére
Kemény... Igaz hardveraprón, de pár hete még csak 120k-ért vettem az enyémet. Szerintem most már nem lesz olcsóbb, mert túl jól sikerült és így már gátolja a 9xxx széria eladásait.
5700X3D és 5800X3D is kvázi nincs sehol, vagy b. drága.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
tibaimp
nagyúr
válasz Hellwhatever #19 üzenetére
Ja értem! Köszi az infót
-
nagyúr
-
DaVE-1
senior tag
válasz DroiDMester #22 üzenetére
Kizárt...10-15 ft emelkedés az nem vonz magával 60 ezres drágulást..
-
Hellwhatever
aktív tag
Nem csak a valuta, általános hiány lett belőle. Szeptember közepe óta az USD ~355-ről ~375-re ment fel, ez magában durván egy ~9.000 Ft-os drágulás a 7800X3D esetében a $449 MSRP mellett. 165.000 Ft körül bőven elérhető volt és haza is lehetett vinni kb. mindenhonnan még a nyár végén.
-
DaVE-1
senior tag
válasz Hellwhatever #24 üzenetére
140-145 is volt (nem aprón)
-
Sundesz
őstag
válasz Hellwhatever #24 üzenetére
Nézegettem sokat, 1 hónapja 145-ért már sok helyen volt. 50 ezret drágult, valószínüleg a csalódást keltő Zen 5 is megdobta a keresletet. Talán a 9800X3D majd változtat ezen.
Hörcsög Powa'
-
torma1981
veterán
Ezt hogy számoltad ki??? Ki vagyok ezektől. Ennyit ahogy írták nem drágul a forint romlása miatt. Mindenki ilyenkor amikor romlik a forint ezzel jön.
-
Sinesol
veterán
Pár % romlásból nem lesz 20ezres drágulás, hagyjuk már a hülyeséget..
-
olymind1
senior tag
Ha jól sikerült volna a Zen5 már lehet 300€ környékére is lement volna, így meg lett belőle +100€, ami itthon minimum +50k huf.
-
veterán
Azért ennek is nőtt egy picit a fogyasztása de kíváncsi vagyok, hogy mit tud majd. Jók ezek az X3D procik.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Epa99
csendes tag
-
Sinesol
veterán
3% forint romlas az elmult honapban, abbol megis hogy lesz 20000forint plusz? Nagyon piros fanboynak kell lenni ahhoz, hogy mindig mashol keresse valaki az okokat. Meg mindig van aki nem erti, hogy az AMD is csak egy vegletekig penzehes, profitirientalt ceg, akarcsak a többi..
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Semmi köze a fos magyar wupiupi romlásához, Redditen is ez van, mindenhol sírnak, hogy drágult.
Ne érts félre, nálam senki nem húzná fel gyorsabban a fidkányokat a lámpavasakra, de ez most nem az a történet, annyiért adják, amennyiért akarják, az Intelnek köszönhetően.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Sinesol
veterán
Szoval megint az intel a hibas, erdekes hogy mindig ide fut ki.
Draga az intel proci, csunya intel, draga az AMD proci csunya intel. Ha nem sikerül jol a kövi intel gpu akkor a draga nvidiaert is ö lesz a hibas, vagy lehet mar most is az?
Szegeny amd-t az ag is huzza, muszaj dragan adni a procikat…[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Hát elég egyértelmű a dolog, rengetegen váltottak Intelről a közelmúltban, nem csak itt, hanem mindenhol, köztük én is, 20 év Intel után....
Számomra ez nem hit kérdése, meg márkahűség, meg egyéb f@szságok.
Azt veszem, ami megfelel nekem.
Az Intel egy tróger, töketlen banda lett, akkor váltottam AMD-re, egyszerű ez.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Dragon3000
veterán
A mondandód elejével egyetértek a másik felével nem, ha az amd nem emelt árat, akkor azt a kereskedők teszik zsebre és nem az amd, így te meg a többi cég pénzéhességét az amd-re kened. Az új cpu esetében az emelés már tényleg az amd zsebébe megy, de még mindig jobb a helyzet, mint amikor a phenom2 jött és máris 1000 euró volt a csúcs.
-
Hellwhatever
aktív tag
Ezen a wupiupi-n kiégtem...
Ebben a kontextusban még nem hallottam.Többihez:
Ár tekintetében nincs itt semmi mágia. Ha valamiből kevesebb van mint amekkora a kereslet az drágul, amiből meg több az olcsóbb lesz, klasszikus kapitalizmus in action.[ Szerkesztve ]
-
Lessmessino
csendes tag
Egyre jobban birizgálja a fantáziám az új x3d, lehet az apró fog kikötni a mostani
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 7 7800x3d; AMD Powercolor RX 6700XT Hellhound; MSI Mag B650 Tomahawk Wifi; G.Skill 32gb DDR5 6000Mhz; Kingston Fury Renegade 2TB; Corsair HX750; LG 24GN650-B 144Hz; Redragon Kumara; Razer Deathadder V3; Steelseries Arctis 3; Meta Quest 3
-
NandoXXL
senior tag
válasz Lessmessino #45 üzenetére
Egy drága gamer proci mellé a vicc kategória a 6700XT. Inkább vegyél egy vga-t. egy 9800X3D/7800X3D nagyobb teljesítményű vga-hoz van, átlagban semmivel nem jobb egy 5800X-nél. Vagy tervben van a vga csere?
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
NandoXXL
senior tag
Januárban a fű se nő, értsd semmit nem kapsz/vagy 'arany' áron. Időben szerezd be amit akarsz, vagy légy majd türelmes amíg feltöltik a készleteket és normalizálodik az ár putrilandban (hungary ) .
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Attól eltekintve, hogy most drága, ez így nem stimmel. Én 1440P-ben játszom a 6700XT-vel miközben 5800X-ről váltottam 7800X3D-re, de elég combos előrelépést tapasztaltam. Az 5800X nem volt elég a VGA kihajtásához.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Dragon3000 #42 üzenetére
Kereskedelemben dolgozom, az egy dolog, hogy van listaára valaminek, de van hogy havonta változtatnak rajta a valóságban és azt csak mondjuk a nagyker látja. Volt, hogy mire kijött a katalógus a listaárakkal már szóltak, hogy egyik sem érvényes már.
Szóval, hogy most emelt-e vagy sem, azt nem hiszem, hogy megtudjuk valaha is.
Nekem mindenesetre furcsa lenne, ha a gyártó cég nem részesülne az extrabevételből..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X 4.50GHz (64M Cache, Up to 5.7 GHz)16-Cores AM5 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- Intel i5-9600kf, MSI Z390 A-PRO, Kingston 32gb Ram, BQ Pure Rock félkonfig
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest