Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz .LnB #71617 üzenetére

    Bár a készítők és a stílus ugyan az, azért a kettő között komoly különbség az, hogy a The Office egy munkahelyi szatíra inkább, földhözragadtabb karakterekkel, míg a Parks & Rec. egy klasszikus sitcom komédia.

    Office esetében a dokumentumfilmes csapat tényleg ott van és ha burkoltan is, de része a sorozatnak. Itt csak mint operatőri megoldásként szerepelnek. Mint pl. a Modern Family-nél ez volt a helyzett. Mármint itt is a szereplők tudják, hogy filmezik őket, de itt a kifelé tartó kommunikáció nem a forgató csoportnak, hanem nekünk, nézőknek szól. Office esetében viszont végig ott van, hogy az a forgató stáb is szerves része a cselekménynek. Bár sok kritika érte azt, hogy az utolsó évadban konkrétan is bevonták őket is a történetbe mint szereplők.

    Úgyhogy szerintem a Park and Recreation infantiliságával és túltolt karaktereivel semmi gond nincs, mert ez egy klasszikus Sit-Com, klasszikus karikatúraszerű szereplőkkel. Az Office igazából a sorozat döntő többségében megpróbál azért realista maradni, mert ott ez volt a koncepció.

    Amúgy kb. a kettő kombinációjából született meg a What We Do in the Shadows, ahol ténylegesen ott van a stáb, és működik az oda-vissza kommunikáció köztük (és hullanak is el a forgatócsoportból).

    De ott van az Arrested Development is, ami megint kicsit másként közelíti meg a mockumentary stílust, mert az is végig kézikamerás dokumentarista stílusban készült, de ott alapvetően a szereplők nem vesznek tudomást, nem veszik észre azt, hogy egy forgatócsoport követi őket. Ott is vannak olyan dolgok, hogy egy pl. baleset esetében elsötétül a kép, majd a vágás és a kameraman feláll földről, vagy olyan, hogy kiküldik őket a tárgyalóteremből.

    De így a végére én egyaránt kedvelem mind a kettőt, és szerintem a P&R jobban tartja végig a színvonalát, mint az Office, ahol kb. 5-6 évadtól erősen elkezdett esni a színvonal. És bár szerintem jól oldották meg Steve Carell távozását, de az a maradék két évad már lehet nem kellett hozzá. Parks esetén legalább időben le tudták zárni az időugrással.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák