Új hozzászólás Aktív témák

  • minek?:S

    őstag

    Obi-Wan Kenobi E1-2

    Na, hát star wars fanként ki lehet jelenteni, hogy messze a legjobb dolog, ami történt a SW-zal A Sith-ek bosszúja óta(A TCW-vel egyetemben). Ha ilyen minőségű sorozatok jönnek, mint a Mando, Boba Fett és Obi-Wan, akkor rövid időn belül el tudják felejtetni azt a gyalázatot, amit a 7-8-9-cel követtek el. Szóval ja, ma reggel értem haza munkából, úgyhogy már tűkön ültem, de végre megnéztem(ráadásul többed magammal).

    Először is le kell szögezni, hogy magyar szinkronnal néztem. Sokat vacilláltam, de úgy voltam vele, hogy hátha itt most sikerült és nem csalódtam, azért mégis csak így adja vissza a gyerekkori feelinget - bár azt egy kicsit sajnálom, hogy nem Anger Zsolt Obi-Wan szinkronja.. persze mindamellett, hogy Haagen Imrére sem lehet semmi panasz. Illetve akkor maradjunk még egy kicsit a negatív oldalon: Ami még kicsit furán hatott nekem, az Bail Organa(Jimmy Smits). Ugye időben YE 9-ben járunk, mégis idősebbnek hat nekem, mint a Rouge One-ban. Na de, ha az egész sorozattal ennyi lesz a baj, ez semmit nem fog levonni az érdemeiből.

    Az kifejezetten tetszett, hogy kapunk egy kis emlékeztetőt, bár a tragédia végkifejletét meghagytam volna a trailerben is elhangzott "Like you trained his father?" utáni "sokkra", ahogy pár TikTok videóban van. A 66-os parancsot megint - egy ötödik szemszögből - látni hatalmas élmény volt. A karaktereket valami félelmetesen jól eltalálták a színészek, Vivien Lyra Blair is elkapta azt az idegesítő, de vicces jellemet, nem beszélve Owen mogorvaságáról, Ewan pedig elképesztő milyen átéléssel tudja hozni a szerepet, a megtört Jedi, aki "már nem az, aki 10 éve volt".. abszolút hihető. A Főinkvizítor is jobban néz ki, mint a trailerben és bár így sem hasonlít a 3. részben látott fajtársaihoz, de szerintem nem zavaró. Szintén nagyon jó volt végre látni Alderaant és nem csak pár percig. Nekem a hangok, zenékkel sem volt bajom, illetve a látványvilágra sem tudok panaszkodni. Kifejezetten tetszett a koldus veterán klón. Bár a második részben az meglepett, hogy Harmadik nővér leszúrja a Főinkvizítort, illetve akikkel néztem, vártak volna némi kis vívást Obi-Wannal, de szerintem így jobban hatott, hogy megtudta, hogy Anakin Vader nem halt meg. Összességében nagyon rendben van ez így.

    Van egy videó YT-n, amiben egy állítólagos kiszivárgott forgatókönyvről van szó és eddig meg is felel az ott elhangzottaknak. E videó alatti kommentelő szerint, hogy hülyeség, ha Leiát azért rabolják el, mert azzal akarják előcsalogatni Kenobit, de ahogy a sorozatban is egyértelmű, nem azért rabolják el, mert közük van egymáshoz, hanem, mert Bailhez van köze.

    Két olyan ember is volt velem, akik annyira nincsenek benne a SW világában és ennek ellenére azt mondták, hogy kifejezetten élvezetes volt nézni és így is teljesen érthető volt. Nyilván lehetne kritikusabban is nézni, de szvsz semmi szükség rá, ez nem az a sorozat és magas elvárásokat így is tudta hozni eddig. Remélem nem szúrják el. Csak legyen már szerda. :D

    Üdv.:M.

Új hozzászólás Aktív témák