-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecaga21
senior tag
Ez a Peaky Blinders amúgy hihetetlenül jó, de már látom miért nem annyira jó hogy 9 főlé értékeljék mint mondjuk a Breaking Bad-et vagy egyéb sorozatokat. Most nem akarok spoilerezni de a 4. évad vége felé is azt tapasztalom hogy mennyi ember meghalt és sehol semmi érzelem, alig rendül meg egy két karakternek az arca mikor meghal valaki....
Borzalmas, Tommynak eddig két testvére halt meg, sehol egy őrjöngés egy könycsepp, a felesége is amikor viszik Arthurt, meg se rebben a szeme sem, ugyanez John-nál is amikor lelövik az olaszok és a felesége megy be az ajtón, semmi reakció a tekintetükön. Ez borzasztó, ezek a kis részletek és máris sokkal életszagúbb az egész . [ Szerkesztve ]
-
fecaga21
senior tag
Atyaég, ez a 4. évad vége kész kabaré, csak magabiztosan cigizünk a legmeredekebb,legmeghatóbb jelenetekben is, meg megdugjuk mindig a legnagyobb befolyással bíró nőt, és miénk az egész világ. Egy ilyen jól indult sorozattal hogy lehet ezt tenni??? Most komolyan
Sajnálom, mert nagyon jól indult, de hogy itt a legdrámaibb jelenetek is csak egy 10-20 percig tartanak és utána minden nem hogy jó, még jobb lesz, jönnek utána nagy páváskodva a Shelby nők mintha mi sem történt volna, meg szívjuk a cigit.Legközelebb mi lesz?Segget csókol neki az Amerikai Egyesült államok elnöke?Most komolyan Al Capone?? -
Miklós315
aktív tag
válasz fecaga21 #50401 üzenetére
Már az első évad is háromszor hosszabb volt, mint amit nyújtott tartalmilag. Futkostak föl-alá, mindenki nagyon vagány, micsoda tétje van, és vége lett az évadnak.
Csak lesek, ha írják, milyen jó.
Félreértés ne essék: ízlések és pofonok. De korszakalkotó műremekként babusgatják, közben egy régibb-angol Dallas..."Szerintem."
-
Maxxy10
addikt
Devils 2. évad berendelve.
-
Pitterix
őstag
Ozark befejezve.
Ez a 3. évad volt talán a legjobb, legalábbis számomra.
Bár már lelőttek egy spoilert , ennek ellenére nem voltam biztos benn, hogy ki lesz az a bizonyos halál. Gyanakodtam rá is... Ahogy a végén lepuffantotta Helent és az agyvelődarabkák rajt figyeltek Martyékon, miközben megöleli őket, az valami fenomenális volt. Tényleg olyan a vége, hogy akár lehetne még egy évad legalább...
Nekem jobb volt így összességében most már biztos, mint a BB."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Laraxior
titán
Megy a Mayans harmadik évada
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
pakfong
tag
Magnum
Végignéztem az összes részt, 8 évad, 158 epizód (imdb szerint), plusz az újat is, abból most megy a 2. évad, egyelőre csak az elsőt néztem végig (de minek?). Valamikor nyár elején kezdtem neki, február végére végeztem vele, de aki nagyon rákattan és aludni sem szeret, annak 2 hét alatt meg lesz .
Szerintem senkinek se kell bemutatni a sorozatot, úgyhogy inkább 1-2 érdekességet írok, amit csak akkor tudsz, ha végignézed vagy komolyabban utánaolvasol. Akit érdekel és tud angolul, az imdb-n rengeteg apróságot megtudhat még.1. Talán az egyik leggyakoribb kérdés, hogy a tengerparti birtok tulaja (Robin Masters /sikeres író, innét a tetemes vagyon/) és a birtokon egyfajta gondnokként tevékenykedő Jonathan Quayle Higgins egy és ugyanaz a személy-e. Nos, a 3. évad egyik részében egyértelműen megkapjuk a választ, hogy nem. Ami viszont sokakat megzavar, hogy tulajdonképpen maga a sorozat is megfeledkezik erről, ugyanis a 7. és 8. évadban Magnum többször is elkezdi piszkálni Higginst, hogy végre vallja be, hogy ő R. Masters. A legutolsó részben Higgins végre elárulja, hogy igen ő az, az utolsó jelenetben meg közli Magnummal, hogy csak viccelt. Csak hogy tisztán lássunk, a 3.évad 15. részében (ami egyébként erősen magyar vonatkozású) a birtokon vendégül látnak egy idős nőt, aki R. Masters személyes ismerőse. A nő többször is megemlíti, hogy R. Masters mesélt neki Higginsről.
2. Robin Masters az első évadokban többször is feltűnik, mindig egy jól öltözött, elegáns, idősebb úr személyében, viszont az arcát sose látni. Őt egyébként Orson Welles alakította, aki '85-ben elhunyt, onnéttől kezdve R. Masters egyáltalán nem tűnik fel. Amúgy '80-'88 tart a sorozat.
3. További érdekesség még, hogy a sorozatnak nem igazán van fő szála. Illetve van, csak kevés részt szenteltek neki és ezért a rengeteg epizódból (főleg az első évadok alatt) nem könnyű összerakni, hogy mi a fő vonal. Egyébként Magnum múltja és halottnak hitt felesége akar lenni a központi történet.
4. A 3. pontból következik, hogy igazából majdnem mindegy, hogy milyen sorrendben nézzük az egyes részeket. Nem igazán vannak visszautalások a régebbi részekre, a korábbi balesetek, sérülések mintha meg se történtek volna. Pl. egyszer felrobbantják a Ferrarit, a következő epizódban már semmi baja, később is talán egyszer utalnak rá.
5. Magnum és Higgins rendszeresen úgy osztják egymást, hogy az már a nézőnek kellemetlen. A mai filmekben ilyet nem nagyon látni.A 2018-as Magnumról annyit, hogy végre értelmét nyeri a Higgi-baby becézés, amit T.C. szokott mondogatni a régi sorozatban . Az első rész egész ütősre sikeredett, a többi meg mint egy átlagos krimi sorozat, amire próbálták ráhúzni a Magnum franchiset. Őszintén szólva úgy vagyok vele, hogy ez mi a fenének kellett. Még 2 negatívum, hogy Higgins majdhogynem asszisztensként szerepel Magnum mellett; a másik inkább a magyar szinkron hibája. Sziszegős-szuszogós lett a szinkron, vagy nem is tudom minek lehet ezt nevezni. Szinte az összes szereplő nagy levegővétellel kezdi a mondandóját, ami azért rendesen hallatszódik, néhány rész után ez baromira idegesítő. Ami pozitívum, hogy rengeteg eyecandy felvétel van, mondjuk Hawaii helyszínnel ez azért annyira nem meglepő.
Összegezve, a régi Magnumban sok bugyuta és se füle se farka epizód van, mégis van egy varázsa, amitől jó lesz...főleg annak, aki szereti a régebbi filmeket (asszem ezt hívják nosztalgiafaktornak). Amúgy családbarát sorozat, felnőtteknek szóló krimi ellenére nemnagyon káromkodnak benne és csöcsöket se nagyon látni.
A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
Laraxior
titán
Uppsz, mégse.. benéztem
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fecaga21
senior tag
Ebbe a Money Heistbe kezdek még bele, bár a Breaking Bad csoportba facen eléggé oltják, szét trollkodják.
-
Maxxy10
addikt
Ghost in The Shell SAC_2045 2. évad berendelve.
-
DS39
nagyúr
Westworld S03E06:
Most akkor mi is van? Kicsit összezavartak. 😆 -
-FreaK-
veterán
Devs utolsó részről, illetve az egész sorozatról vélemények? Szerintem egész jól oldották meg a végét, de azért néztem volna még egy darabig.
-
Komplikato
veterán
válasz -FreaK- #50417 üzenetére
Én vártam valami mélyebb, komolyabb, kvantum szingularitással jobban foglalkozó befejezést. Ebben a formában belefért volna kevésbé unalmasan 4 részbe is. Az ennyire hardcore sci-fi hiányos időkben persze egynek jó volt.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz Komplikato #50418 üzenetére
Egyetértek, teljesen más befejezést vártam.
Így kicsit csalódás lett..de közben van is benne valami.[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
volandy
senior tag
The Valhalla Murders/Brot izlandi sorozat. „Jeges hangulatú az egész évadon átívelő krimi!” Tele van fordulatokkal. A végén is van egy egész komoly, már az ember gondolná, hogy kész vége és akkor jön még egy és utána ráadásként még egy.
de nem baj, cserébe egy izgalmas, lassú folyású krimit kaptam.Az hogy a vendég oslói detektívnek mi volt a múltjában a tragédia én azt nem tudtam megfejteni, -
elod22
senior tag
Pár napja ajánlottátok a Freaks and Geeks sorozatot. Tegnapelőtt este be is fejeztem azt a 18 részt és nagyon tetszett. Kár hogy ilyen rövid, simán megbírt volna még egy-két évadot legalább. Kicsit megnéztem a színészek milyen karriert futottak be a sorozat után. Ugye James Franco és Seth Rogen, de Martin Starr nem esett volna le, hogy ő játszotta Gilfoyle-t a Silicon Valley-ben.
Mellette még írtátok az IT Crowd-ot, nos azt pár éve elkezdtem, de nem talált be annyira a humora.
Ezen kívül ajánlottátok a The Office-t. Két-három éve megnéztem a Ricky Gervais féle változatot, az nagyon bejött. Tudok az amerikai változatról is, ami jóval több részes. Ti arra gondoltatok, érdemes nekifogni? -
vond
MODERÁTOR
válasz bagyulajuve #50424 üzenetére
Elkezdtem én is a La Casa de Papel-t (Money Heist-et), de én is jobbra számítottam a sok pozitív vélemény miatt.
Folynak az események, de néha azért rendesen belassul az egész. Kicsit feszesebb epizódokat is össze lehetett volna hozni, és abból is kevesebbet. Bár ugye a Netflix is megvagdalta. Lehet, hogy ez sem tett jót neki.
Érdekes a történet, meg jók a karakterek (a színészek zseniálisak), de van pár kifejezetten idegesítő ember, akiket
nem értek, hogy miért nem vágtak be az első ellenszegülés után egy széfbe (pl. Arturo és Alison). Azóta is folyamatosan keverik a szart, és hagyják nekik. Meg az egész sorozat
egy akkora blődséggel indult, hogy ott majdnem azonnal elengedtem: "a Professzor azt nem mondta, hogy vissza fognak lőni a rendőrők" - azért ez erős volt a nagy tervezés, meg profizmus közepette. Folytatom, de egyelőre "csak" jónak mondanám, nem kiemelkedőnek.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Laraxior
titán
Én is most kezdtem neki.... kíváncsi leszek
-
nitro16
senior tag
Mert nyílván a professzor azt akarta, hogy ne legyen lövöldözés stb. De ugye tervezni előre egy ideig lehet csak, mert oké, hogy megtervezi előre, gondol egy pár galibára ami esetlegesen bekövetkezhet, de a helyzetből adódóan mindig lesz olyan befolyásoló tényező/szitúáció ami nem várt eseményeket indít ell. És ezekre nem igazán lehet felkészülni, hanem rögtönözni kell az adott helyzetben. -
grizlisandor
veterán
válasz #75501312 #50311 üzenetére
Ez a Shooter nagyot megy, első évadot megnéztem.
Kicsit túltoltak dolgokat, de összeségében jó kis sorozat.Elég jó mesterlövész, saját terepén nincs ellenfele, de azért minden terepnek ne ő legyen már a királya, egyedül elintéz komplett egységeket, kicsit hihetelen... Tudom sorozat, de na. -
törölt tag
válasz grizlisandor #50436 üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem, hogy nem annyira mozgalmas.
-
vond
MODERÁTOR
válasz nitro16 #50434 üzenetére
Nem tudom, mikor láttad a sorozat elejét, mennyire emlékszel rá, de eleve
Na ne már.úgy küldte ki őket, hogy a földre lőjenek. Meg a sokat próbált bűnözők (akik már valószínűleg fegyvert is használtak) úgy mégis mire számítottak? Tényleg szólni kell nekik előre, hogy valószínűleg rájuk is lőni fognak, hiába csak a földet veszik célba? Ha csak ez lenne az egyetlen ilyen furaság, akkor jobb lenne a helyzet. De sajnos van még bőven.
Mindenesetre azért érdekel a sorozat. Beindulnak az események. Néha erőltetetten, de azért érdekesen folyik a story, viszont a nagy hype-ot én sem értem.
Ami nagyon tetszik, az a karaktereket megformáló színészek játéka, meg a kémia egyes emberek között. Nomeg
Tokio tökéletes popsija. [ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Amur
addikt
válasz Pitterix #50408 üzenetére
Nálam is a harmadik nyert, a leggyengébb ha lehet ilyet mondani akkor az a második évad.
Legalábbis ott volt a legkevesebb fordulat és WTF jelenet.Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Mik76
senior tag
Valaki megnezte a The Politician cimu sorozatot a Netflixen?
Mi tegnap fejeztuk be a nejemmel, es szerintunk egyszeruen remek volt. Az elso ket resz utan mondjuk bejott harom szezon Ozark kitero, mert habar nagyon klassz volt a stilusa azert az elso ket resz utan kisse elbizonytalanodtunk hogy kell-e ez nekunk. Harom napja ujra elovettuk hogy nezzunk bele hatha erdemes, es kb megszakitas nelkul fejeztuk be estenkent.
Nem tul komoly, de nem is a sitcomok szintjet hozza. Kifejezetten szep kepi vilag, remek szineszek, es szorakoztato de kisse morbid tortenet par rendkivul ambiciozus fiatalrol.
10/10 de nem azert mert a legmagasabb szintu elvont muveszeti alkotas, hanem mert annyira jol szorakoztunk es a szineszek annyira jol hoztak a szerepuket. A fiatal nem kevesbe tehetseges szineszek koze olyan arcok ugrottak be mint Jessica Lange, Dylan McDermott, Gwyneth Paltrow, es Bette Midler. Jessica Lange peldaul valami egeszen beteg...Jeleznem hogy aki odzkodik a melegektol bele se kezdjen mert ebben is van par.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Mik76
senior tag
-
Maxxy10
addikt
Westworld 4. évad berendelve.
-
paatrick
őstag
Na még most értem a Westworld S3E6-hoz.
Ugye a korábbi résznél is kifakadtam hogy nem igazán van semmi ebben az évadban, de ezzel a résszel már az eddigi 2 évad alatt felépített dolgokat is kezdik leszarni
Mi az a hülyeség hogyCharlotte-Dolores élve kell??? És ezért nem lövik le a katonák, mert akkor így be lehet játszani a robotos akármit ami rém gagyin nézett ki.
Aztán ahogy kezdődött a rész... komolyan? Minek kellenek ilyen baromság fanservice-ek? Arra már nem is mondok semmit hogy a történetíró át tudja programozni az összes szereplőt hogy ne lássák a bárban, de a saját kódját nem módosítja le ezért még mindig bottal bicebócázik. Részletek könyörgöm.
2 rész van hátra de eddig alig történt valami akár cselekményre nézem, akár lélektani fejlődésre akár új létkérdések/filozófiai dolgok felvetésében.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest