Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    válasz zsida.kornel #42114 üzenetére

    Szerintem van azért, mert most hogy egy chart-nál egy oszlop magassága itt-ott kicsit nagyobb vagy sem, annyira nem zavaró, de amikor konkrétan hiányzik az oszlop valahonnan, vagy nagyon-nagyon lent van, az már szemöldök felvonó.

    A Samyang mérve felbontásügyileg annyira nem konzisztens, 24 milin nagyon véres a torka, tájra nyilván rekeszelünk, de tágon értelmezhetetlenül gyenge, ahogy mész ki középről a képen és még bőven a szélek előtt már sehol sincs. 2 csillagot kapott és a képminőség-konzisztenciát említi a review végén is, bokeh sem annyira jó, mint a Sigma-nál (az előtte lévő bokeh egy dolog, hiába jó, ha a hátsó bokeh a fontosabb).

    A Sigma ezzel szemben lényegesen jobb 24-en és bokeh-ban is.

    Ha le tudsz mondani az aljáról, a Tamron G2 sokkal jobb választás szerintem (innen már csak a 24-70 2.8 GM II van tovább, ergo a Tami piszok jó lett), de nem lett rossz a Sigma 28-70 2.8 DG DN C sem, érdekes.

    Magánvélemény, de egy standard zoom legyen inkább alul jobb, mint a tele végen, mert többször tájazik az ember vele (vagy szoba, stb), mintsem 70 körül végezzen komolyabb minőséget váró dolgokat (szafarihoz/állatkerthez kevés, felette meg ott a 85-ösök garmadája). Lehet másnál más a preferencia aztán.. szóval akár 24 az alsó vége, akár 28, az ott legyen értelmezhetően jó-nagyonjó tágon is.

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák