-
IT café
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz gboszi #42800 üzenetére
Legalább vmi fasza helyre mész, macsupicsu, feröer szigetek, zhangjiajie, ami megérne egy egykilós dögöt, vagy just another Horvátország ? Tudom provokatív, no offense... de mondjuk egy ultrakirály helyen lehet ott vakaróznék, hogy kellett volna hozni a nagyvasat, annyira szájtátós a miliő. Mert mobillal is meglövöd, de ki tudja, mikor jutsz el megint oda és szvsz vannak utazások-helyszínek közt is fokozatok.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
gboszi
senior tag
-
Neck
veterán
válasz Dißnäëß #42801 üzenetére
Elvinni el lehet a fotós szettet a Balcsira is, max nem viszed "ki" minden este magaddal.
Velem azonban előfordul, hogy kicsit "sok" a család, felkapom a tárcám, a mobilom, meg a gépet csupaszon, és elmegyek sétálni. Olyankor kikapcsol, ha nem a mobilt nyomkodom, hanem fotózok, és nyilván jól jön, ha a gép nálam van.Ha gép nélkül mennék, akkor "csak" sétálni mennék, az meg nem ugyanaz. Így legalább van kifogás, miért tűnik el apa egy kicsit
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Dißnäëß
nagyúr
Ezt én is szeretem, fôleg szúnyogmentes idôszakban, ahol lehet a gépet babrálni, állítani nyugiban csillagokra, tájra, akármire, anélkül, hogy sepernéd a vért a karodról a szúnyogfelhôben
Egyszer jártam így a gömbkilátónál, annak a vázát mindig teleszövik marha kövérre jóllakott keresztes pókok, hát alig bírtam makrózni.. az tényleg k.o.
Most ugyanez van minden vízparton, de még erdôben is, kutyasétáltattam szomszéd lyánykával a minap, ííííí...
Egypt cunnyogmentesebb valszeg.. Grado is az volt este (Olasz), na az ilyen esték mmm.
Apropó, most lett idôm megbabrálni az Edinburgh-i képeimet. Mintha nem is 61 megás fullframe + 28-75 kombóval csináltam volna... Hát mondom magamban, erre nagyvasat venni...
Tényleg teló.
A 85-ös portrék viszont finik, meg kb. minden kreatívkodás, ahol a bokeh mint olyan, játszik.
Bár - nyilván - mindenevôk a mai APSC-FF vasak, igazából réteg szitukban brillíroznak igazán. Tényleg nem éri meg kivinni random turista jellegû "dokumentálom a terepet" szintû, zömében f/8-as város- és táj-bejárásra.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Kleroo
veterán
válasz Dißnäëß #42809 üzenetére
A vicc, hogy annyira sokat fejlodtek a kamu-bokehval a telók, hogy sima állóképnél azert par mp-et gondolkodni kell, hogy telo avagy sem. Sok telon van 70-90mm között kamera; az egy nem tulzo bokeh uzemmodban , ha van eleg feny, de nem tulsagosan dinamikaigenyes(nincs egyszerre szikrazo nap, es arnyek a kepen) akkor kegyetlen jo mar.
Es akar komolyabb szitukat is megold, a legtobb legujabb telo nagyon jol felismer es korulvag mindent amit kell, sot, nem csak emberi portrera jo, sok autos hangulat.kepet gyartottam mar igy. Egyeduli hatrany, hogy ezesetben nincs raw, kevesbe lehet finom natur kepfeldoglozast elerni.(videora persze foshanyas hulladek vicc a mai napig )[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Neck
veterán
válasz Dißnäëß #42809 üzenetére
Grado és szúnyogok Volt szerencsénk hozzá.
Első "nagy nyaralás" a barátnőmmel, minden ki volt találva, hogy megkérem a kezét, stb. Gradoba mentünk, egy másik párral. Arra a hétre még olcsóbb is volt a szállás, mint más időszakokban. Grado Pineta-n szálltunk meg. Kiszálltunk a kocsiból, és felhőben leptek meg minket a szúnyogok. Engem valamiért különösen szeretnek, amíg sebtében kipakoltam a kocsiból, a lábszáramat 22 helyen csípték meg. Tigris szúnyogok voltak, óriási, 20 forintos méretű piros foltok jelentek meg a lábamon. Nem hatotta meg őket semmi kence, csigavonalban égethető füstölő, fáklya, etc. Hatalmasra dagadt a bokám, úgy nézett ki, mint két húsvödör.
Mondom na ezt jól megszívtuk. Egyik este átmentünk Grado óvárosba pizzázni, tök nyugodt volt, szúnyogmentes volt az egész. Az általunk választott pizzériában magyar volt a pincér, ahol elpanaszoltuk, hogy mennyi szúnyog van. Erre ő megjegyezte, hogy ő ezt nem érti, mert Gradoban nincs szúnyog. Mondom hát, nem teljesen Gradoban lakunk, hanem itt mellette, Grado Pineta-n. Erre ő: Jaaaaa, Pineta? Az brutális, az minden évben egy időszakban kb lakhatatlan a szúnyogok miatt. Na mondom, az az időszak most van Szóval azért volt olcsó. És az igaz, hogy Gradoban nincs szúnyog - de ez Grado Pineta-ra nem vonatkozik.Nagy szívás volt az egész - de azért a tervem sikerült, a megadott estén átugrottunk a Hisa Frankoba vacsorázni Ana Ros konyhájába amit fél évvel hamarabb foglaltam le, meg is kértem a kezét, és igent is mondott, szóval végülis minden jó, hajó a vége.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Dißnäëß
nagyúr
Minden jó ha jó az űrhajó
Viccet félre, mi a Hotel Carol-ban szálltunk meg, csodálatos vendéglátók, szépen tolják a németet is, elbeszélgettünk + olyan konyha és reggeli, úúúúhhhh + kilátás, elöl lagúna, mögötte villanegyed, jobbra hátra meg a tenger+síkságon túl az Alpok a távolban, megadurvajóhely.
Itt sem volt szúnyog, gyakorlatilag Grado (Grado Grado) rovarmentes volt számunkra.
Közel volt az újabb csilivili rész is, utána az óváros is, nagyon patent kis hely.Pineta-n voltunk, béreltünk bicajt a hoteltől nem messze lévő kölcsönzőben, de csak áthaladóban, nem volt megállás
Ott azért a part is "mocsarasabb" vagy néha olyan rendezetlenebbnek tűnt, a Grado-féle nagy part (Spiagga GIT) sárga ernyőinek egyike alatt, első sorban, nagyon élveztük az egész ottlétet.
Ha esetleg legközelebb mentek arra, Hotel Carol, ne is nézzetek mást.
Book-olni időben, kapós. Nem véletlenül. Félpanzió kötelező, a reggeli az olyan, hogy "uhhbazz".Jó móka még a bicajon túl, átnézni hajóval reggel Triesztbe. 1-másfél óra vagy hogy... és délután szépen ráérősen vissza valamelyikkel a kis halászfaluba egy jóóót zabbantani az óvárosban
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Jön az új ZV-E10II, és vele együtt állítólag megújítják az APSC 16-50 kitobit is.
Ez eléggé biztos "rumor"-nak tűnik, mivel eközben a régi 16-50-es kitobit átállították "discontinued"-re.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Márton
nagyúr
-
haruspex
aktív tag
válasz Márton #42814 üzenetére
SZtem felette, obival 500, körül, szerintem ha lesz új kit ismerve a Sonyt....Bár ne legyen igazam. Illetve nincs elvben nem lesz IBIS ami azért vicces, mert nincs normális nagylátó hozzá ami stabilizált. DE valszeg az új szenzorral kevésbé lesznek gyönyörűen hullámzó hegyek néha videókban.
-
SkyTrancer
senior tag
Mi a véleményetek erről a teléről ?
Sony FE 70-200mm f/4.0 G OSS (Sony E)
Mark 1 verziót néztem
Kéne egy normálisabb tele a7r II-vel használnám
Korábban tükrösön volt egy 70-300-as ilyen, és imádtam, itt meg jelenleg csak egy 28-75öm van, de nagyon hiányzik a tele és kéne valami, ami azért nem annyira hoki
Vagy mit javasolnátok ha mégsem ez helyette
Árban bazira nem kéne többért, mert ez is már csak így hobbizni iszonyat sok -
veterán
válasz SkyTrancer #42816 üzenetére
én szeretem, csendes, gyors, masszív. viszont kifejezetten nem vagyok pixelpeeper.
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
kovsol
titán
válasz SkyTrancer #42816 üzenetére
Tamron 70-180 f2.8 ami még alternatíva lehet.
Első generációs darabok vannak jó áron már használtan is.May the Force be with you!
-
pruzsi
őstag
Üdv!
a6400 hoz tudnátok ajánlani egy értelmes alap obit a SELP1650 helyett, lehet régebbi széria is újra nemigen lenne keretem.
SEL1855?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz pruzsi #42825 üzenetére
De a - már említett - 18-105F4G sem rossz, én nagyon szeretem. (Szintén a6400-on)
Nagyon jó a képstabija is, és - nekem legalábbis - az élességével sincs gondom. Nagy és nehéz, ez viszont igaz.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
csacsi77
senior tag
-
haruspex
aktív tag
válasz Márton #42819 üzenetére
HÁt mivel menet közben is töltök fel videókat, nem lenne baj, ha valami használható dolog esne ki a gépből. Őszintén nem gondoltam, hogy a 2020-as években lehet még venni olyan gépet ami ennyire alkalmatlan arra amire kitalálták (meg sok mást sem, de nem lennék itt népszerű, ha leirnám).
DE köszönöm amúgy megnézem hamár a catlayst browse nem hajlandó normálisan működni a gépemen.[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
válasz qnadam #42817 üzenetére
végülis a Sony FE 70-200mm f/4.0 G OSS (Sony E)-re esett a választás, viszont lehet , hogy jobban jártam volna a tamronnal ?
Majdnem csalódás a képe f4-en
szinte katasztrófa az eredmény f4/en
f5,6-már azt mondom, istenes, de komolyan nem számítottam ilyen minőségre, egy elvileg jó minőségű objektív esetében...
Majd töltök fel képet, mert gyanús nagyon. Lehet hibás lenne ?! na majd megmondjátok -
TCr
veterán
-
vihartigris
őstag
-
SkyTrancer
senior tag
válasz vihartigris #42834 üzenetére
használtan vettem, de lehet csak holnap tudok feltenni képet, de én is megnézem jobban.
Lehet a "jóhoz" vagyok szokva
Tamron 28-75 G2 nagyon éles és rendben van f2.8 on is
De fogok csinálni ugyan onnan mindkettővel egyet és megvizsgálom én is mi a helyzet.
Lehet csak pénteken mikor fény is lesz, de majd linkelek képeket és kiderül -
kovsol
titán
válasz SkyTrancer #42835 üzenetére
Próbáld meg gyorsabb záridővel is, esetleg OSS be ki kapcsolva is.
May the Force be with you!
-
SkyTrancer
senior tag
-
SkyTrancer
senior tag
feltettem gyorsan pár képet szemléltetni, hát F4-en gyalázatos a minőség, de ami számomra megdöbbentő, hogy egyetlen egy tesztoldalon sem láttam ilyet hogy ennyire brutálisan hoki minőség lenne ez az objektív nyitott rekeszen
Első három kép 70-200, második három meg a tamron 28-75
igyekeztem ugyan onnan lőni a képeket, többé kevésbé sikerült isMost ez ennyit tud, vagy szét vannak csúszva a lencsék vagy én nem tudom ?
Az már hab a tortán, hogy a színek is hagyjuk a tamronhoz képest, és ezt ráadásul állványról lőttem, tamronnal kézből is ugyan ez kijön, de 70-200 már 70mm-en is képes bemozdulni így
agyrém komolyan
Vagy csak ennyire "jó a tamron" és ez ennyi ? de ez nem tudom elhinniKépek letölthetők egyben is meg egyenként is eredeti formátumban
Annyi hogy RAW-ban fényképezek mindig és lightroom-ban jpeg-be akatítva[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz SkyTrancer #42838 üzenetére
amikor megvettem, lőttem pár tesztet, 70mm, 200mm (mindkettő f4). hetvenen kicsit lágyabb, de közelében nincs a te képeidnek. biztos, hogy jó helyen van az élesség?
-
Neck
veterán
válasz SkyTrancer #42838 üzenetére
Igen. Ennyire jó a Tamron, és ennyivel jobb a 70-200 f4-nél. Anno sok tesztet megnéztem, és kifejezetten nem annyira jó a 70-200 f4 a tamronokhoz képest.
[link]Az mondjuk lehet, hogy te azok közül is kifogtál egy gyengébb példányt.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz qnadam #42839 üzenetére
tök igazad, van de akkor ez úgy néz ki stabilan front vagy back fókuszos vagy én nem tudom, de most kézzel ( már amennyit látok ) belőttem és határozottan jobb lett
Annyi hogy mivel már nagyon ide süt a nap picit visszahúztam a highlights-ból
Ugyan ez f4-en
Tamronhoz még mindig nem ér fel, de máris jobb a helyzet valóban
Mi a szart lehet ezzel kezdeni
A7R II-n használom, van valami finomhangolási lehetőség ?Így már közelít a jóhoz talán ... vagy nem is tudom
nyugtassatok meg hogy nem a kukába dobtam majdnem 300 ezretNeck nekem tamron 28-75-öm van azzal hasonlítottam
[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
most találtam egy hasonló jelenséget, másnál is hasonló objektívvel
Leeshetett volna ?
[link] -
veterán
válasz SkyTrancer #42841 üzenetére
jobb, de érzésre még mindig valahol a csúszda és közötted lehet az éles pont. de furcsa, hogy milcen ekkora frontfocus van. bár van a vázban állítási lehetőség, valószínűleg megfelelő eszközökkel az obin is. más vázon nem tudod kipróbálni?
-
veterán
válasz SkyTrancer #42844 üzenetére
ha újpest útba esik, ki tudod próbálni egy a7iv-en (vagy egy zv-e10-en vagy egy a6300-on)
-
TCr
veterán
válasz SkyTrancer #42844 üzenetére
Nincs lehetőséged visszacsinálni az üzletet?
Én is fel tudok ajánlani egy A6300 próbát, Újlengyelben, vagy Bugyi településen.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
SkyTrancer
senior tag
egyenlőre akitől vettem szombatra lebeszéltem egy találkát és hoz egy másik objektívet, de szerintem nem a vázzal lesz a gond, hát 28-75 legrosszabb esetben is ( bár inkább a gép ) nem talál fókuszt de ha talál akkor azt észrevenni
Nagyon remélem hogy ebből nem lesz bukó, mert esküszöm eladok mindent azt veszek egy mobilt, hát a jóéletbe már
Köszi mindenkinek a segítséget
Lehet hogy az lesz amit olvasok itt a külföldi oldalon hogy decenteres az objeltív
Mondjuk ha kézbe veszem és forgatom kotyog is, de ezt se tudom hogy normális e a stabilizátor e vagy valami baja van.
el vagyok keseredve, szóval most várok -
veterán
válasz SkyTrancer #42848 üzenetére
keress egy téglafalat, arra merőlegesen lőjél képet, abból kiderül, hogy féloldalasan életlen-e.
-
SkyTrancer
senior tag
megnézem köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest