Új hozzászólás Aktív témák

  • nfsu17

    veterán

    válasz Dißnäëß #40644 üzenetére

    Nem szoktál obit tesztelni vétel után ?

    Nem. Megvettem a sigma 24-70-et, felraktam, elmentem dolgozni vele és megváltás volt dslr után.
    Megvettem a 85-öt, akkor rájöttem miért szeretik a fixeket...pedig ott aztán lehetne hibázni olyan mélységélesség mellett.
    Megvettem a tamront, elmentem dolgozni, egy darabig nem is tűnt fel, hogy nem 100-as, mert van amikor meg jó...ha pont úgy jön ki..és azokon a napokon pont úgy jött ki. Mikor meg már rájöttem, hogy ebből nem lesz semmi, akkor meg már letelt a két hét.
    Nem, itt nincs a környéken sehol fotósbolt, hogy előre teszteljek.
    Max abban hibáztam, hogy a webes vásárlásos két hétben nem estem neki ezerrel tesztelni..mivel azt hittem, hogy ezen a rendszeren itt minden éles lesz.
    Bár ezek nem nagy képek itt, az eredetit is el tudom küldeni...de ha megnézed, oké, hogy előre fókuszált, ez még önmagában nem hiba, lehet user error is...
    de a bokeh valami ritka ronda az én szememnek...mert tegyük fel egy hibátlan példánnyal mondjuk pont direkt oda fókuszálok, ahova ez most éppen magától tette. Ott is lenne ugye bokeh. De 100%, hogy hibátlan példány esetén az szebb lenne. Mert amikor meg betalál az élesség, akkor meg egész jó a "homály".
    Azokban az esetekben, amikor meg nem ott éles, ahol én szeretném, ott a bokeh is ritka ronda tud lenni. Olyan, mint ha el lenne kenve, meg lenne nyújtva.
    Ezt mondjuk így még nem hasonlítottam össze, hogy pont ugyanabból a szögből egy rossz kép, meg egy jó és azt a bokeht összenézni.

Új hozzászólás Aktív témák