Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz nfsu17 #40642 üzenetére

    Nem szoktál obit tesztelni vétel után ? (Persze előtte is érdemes, általában odaadják, akár üzlethelységen belül is). Szóval ha megvan, kimenni vele "terepre" és nyúzni, megismerni, tudatosan töktágon, aztán egyre szűkebb rekesszel minden gyutávot, közelre, távolra, stb.

    AF-et egyszerű, homogén vakolatos falra 30-45-fokos szögből paff, középre fixált AF ponttal befogsz egy kis koszt, akármit rajta, aztán ha elé-mögé hord, az látványos + azonnal tudja az ember, hogy ott vmi bibi lesz.

    Lősz egy csomó szarfos használhatatlan tesztképet és nyugtázod, hogy jó-e a cucc, vagy sem. Ha nem, vissza a feladónak, ha igen, örül és csak ezután bevet élesben.

    (Nem kötekedésképp, tényleg, csak kérdezem).

    Ez a masszív front-focus fura nekem, én azt hittem, MILC-en kontraszt- és fázisalapú kombónál, ahol előbbi maga a szenzor, utóbbi pedig szintén a szenzoron van, nincs olyan nyűg, hogy egy külön AF modul kapja a fényt egy pentaprizmán keresztül (amit állítani kellhet), és egyébként is, gyakorlatilag addig fókuszál a gép, amíg éles nem lesz a kívánt téma, és hogy ez belül az obiban 1.5mm-es elmoccanást jelent, vagy 1.56 vagy 1.63-at, töknyolc, gyártási szórásba belefér, az elektronika nem ehhez méri a dolgot, hanem amikor tűéles a téma, akkor "megvan" és ráállt. Szóval mondanám, hogy nem a Tami a hibás, de ezek szerint mégsem kerek valami, ha a többivel meg OK.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák