Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    veterán

    válasz m3ss #23133 üzenetére

    Én használtam a natív 50/1.4 Art lencsét de adaptereset nem használtam, így összehasonlítani nem tudtam. Amit használtam alapvetően nem volt vele probléma. Jól teljesített az AF, de nem volt gyors. A probléma azzal volt, hogy 1kg volt, és ugye a beépített adapter miatt túlságosan távol volt a váztól a tömeg középpont, de ugye ezt ismered, mert te is adapterrel használod és a 20mm-es se könnyebb.

    Az AF különbség az abból fakad, hogy ugye a Canon AF kommunikációs protokoll zárt. Így a Sigma csak "kitalálta", hogyan is kommunikálnak a Canon lencsék. Majd ezt fordította le az adapterrel a Sony nyelvére, ami számára már nyílt. A natív lencsékben meg "csak" átírta a kommunikációs protokollját amit nem kellett "kitalálnia", hanem pontosan ismerte, és így egyből a Sony kommunikációs nyelvét használja. Nincs egy plusz fordítási metódus. Tehát ennyivel gyorsabb....

    A beszámolók alapján a natív Art sorozatból a 20mm-esnek jó az AF-je, míg a 35 kifejezetten nem ajánlott, ha számít az AF, a 24mm meg közepes teljesítményű. Azoknál az art lencséknél, ahol probléma van az AF találatával érdemes megpróbálni az AF-C módot, mert AF-S-ben kisebb a találati arány.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák