Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz Ed Parker #22230 üzenetére

    Ez veszélyes vidék, mint ahogy a TYPE-C szabvány is.
    A töltőnek a fogyasztónak megfelelő töltőfeszültséget/áramot szolgáltathatja (meg nem is mindegy melyik érpáron mit és mennyit), egyébiránt elég tűzveszélyes lenne a dolog. Ha ezt nem tudja, nem menne át a TÜV-ön, forgalomba se kerülhetne.
    Ugye minden hozzá nem értőt védeni kell önmagától is, nem lenne elvárható, azonos csatlakozón nem kompatibilis feszültségeket adjon. Nem véletlenül más a plug azokban a nemzetekben, ahol a mi 230/400 Voltunkkal ellentétben pl 110V-os RLV hálózat van. A TYPE-C szabvány szerint már nem csak 5 meg 9, akár 20V (!!!) feszültség is mehetne 5A (!!!) mellett, ami teljesen oké, hisz DC 120V-ig még mindig érintésvédelmi törpefeszültség ha a vonatkozó követelményeknek a tápegység megfelel (és ezt a 20V tovább is fog emelkedni).
    Ezzel nem azt mondom, mindenki mindehová mindent dugdosson nyugodtan, de ami összedugható és szabványos, az legrosszabb esetben is csak nem működik együtt.
    A félelmednek ettől függetlenül nem mondom nincs alapja. Pl a qualcomm quick charge, a huawei fast charge is félig-meddig törvényen kívüli bármit mondanak, ami hozzáállás még rejt meglepetéseket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák