-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz attamero81 #93550 üzenetére
Hogyhogy miért?
Mert egy talán 2020-ra elkészülő és egyelőre totálisan kiforratlanan technológiát ajnározol, illetve, hogy emiatt halt ki a mostani 3D.
Ha ez így lenne, akkor meg az első hsz-em lépne érvénybe, elmebeteg barmok ülnek annál az asztalnál.
De hagyjuk ezt, nyilvánvalóan csak egymás idejét pazaroljuk emiatt.[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
Én nem ajnározok semmit és semmilyen technológiát.Viszont a Samsung volt már hibás döntés miatt szarban.Lehet,hogy visszasírják az aktív 3D technológiát,de jelen állapot szerint a jövőt így látják.Előre senki nem tudja,hogy egy adott technikai újítás bukás vagy siker lesz vagy éppen mennyire forrja ki magát.
És igazad van,mert barmok ülnek a fejesek közt és ráadásul át láthatatlan néha egy-egy szoftveres vagy hardveres lépés.
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
válasz attamero81 #93553 üzenetére
A másik meg az,hogy az aktív 3D 4K vagy nagyobb felbontáson nagyon nehéz akadály elé állítja a Samsungot,mert az élvezhető Fps rovására megy valósítása.És a Samsung annál nagyobbra tartja magát,mit,hogy a passzív 3D-t használja nagyobb felbontásoknál.
[ Szerkesztve ]
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
H6200-ról F6670-re váltás során számíthatok valamilyen téren visszalépésre, vagy csak kizárólag évjáratban történne a dolog és ahogyan sejtem az f6670 mindenben jobb?
Köszi!
Eeeeh, what’s up, doc?
-
SunMount3r
nagyúr
Szorry ha kicsit noob-nak tűnik a kérdés, de a TV-m manuáljának átböngészése után is az a következtetésem, hogy ha az Internetre akarom csatlakoztatni a TV-t, ahhoz mindenképpen szükségem lesz egy Router-ra. Nem tévedek? Mivel a TV internet beállításainál nem lehet felhasználónevet/jelszót megadni a szolgáltató hálózatához, így közvetlenül a TV-n keresztül sehogy sem lehet felcsatlakozni. Am I right?
(Ugyan is a lakásban, mindössze egy szál UTP kábel jön be jelenleg, ami az internetet biztosítja...)
Köszi!
-
Angel2014
addikt
válasz Flashget #93518 üzenetére
Szia! Mivel nem jött válasz a kérdésemre és neked is f6400 -as tévéd van ha jól tudom ....
kérdésem: ha esetleg cserélnéd a f6400 -at mivel tudnál jobb tévét mondani hasonló esetleg 20-30 ezer forintos kategóriában többért. azaz 150 k körül...mit vennél e helyett?Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
addikt
válasz SunMount3r #93556 üzenetére
"...mindössze egy szál UTP kábel jön be jelenleg..."
Ez hogy, se modem, se box, se semmi, szó szerint egy kábel? Nem kételkedem és el kell hinnem, csak furcsa. Márpedig azért, mert akkor - elvileg - bármihez csatlakoztatod, ömlik az adat, kvázi se jelszó, se egyéb nem szükséges....de akkor a TV-n miért akarsz ilyesmit megadni? Bedugod a kábelt pl. egy switch-be és elosztod. Ilyen egyszerű, vagy kihagytál némi fontos momentumot.[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
Diginél panelházban például nincs modem a lakásban. A házba bejön az üveg, van egy optikai modem, van(nak) switch(ek), a lakásokba utp kábel megy, siman rj45 csatlakozóval. Nincs semmi faxni, be kell dugni a routerbe vagy számítógépbe, kapcsolat típusa pppoe, megadod a felhasználónév/jelszó párost.
A kérdés az, hogy a televízió tud-e PPPOE kapcsoaltot kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Így van, panelos Digi-s vagyok. Akkor mindenképpen kell a router, mert átböngésztem a H6400-as E-maunal-ját és a hálózati hitelesítő adatok bevitelére nem találtam bejegyzést. Így meg sem próbálom akkor router nélkül.
THX!
-
veterán
válasz SunMount3r #93562 üzenetére
Nincs semmilyen más eszközöd amivel a hálózati netre lehet csatlakozni? Tehát nem hiányzott eddig a router?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sityupityu #93563 üzenetére
Mióta van itthon internet tizen+éve soha. Se okostelóm, se tabletem, se internetes kávéfőzőm. (Egyelőre).
Az utóbbi 6 évben van csak már a PC mellett egy laptop-om is, de ritkán megy a kettő együtt, így egy kábel átdugással meg tudtam eddig oldani. De azért érik már a Router, nem csak a TV miatt (sőt amiatt a legkevésbé), de lesz majd médialejátszó, ahhoz azért legalább egy helyi hálózat jó lenne.
-
Flashget
félisten
válasz nightshadow #93523 üzenetére
ahogy korábban írtam az idei széria a K nevet kapta.
sajna nem képesek szabadulni a "curved'-től..Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Tálydi #93555 üzenetére
Sok mindenben többet tud az F6670 nézd meg a specifikációkat a gyártónál, hogy mást ne mondjak DVB-S tuner,micro dimming, több kamu hertz, jobb elektronika.
Nem írtad mekkora méretűek a tv-k. Kisebb méretű F6670-re nem váltanék ennek ellenére.Angel2014 lehet, hogy te vagy más már ugyan így írta nekem, hogy F6400-as típusom van, pedig az aláírásomban van milyen van.
Sajna nálam nem játszik a 40"-tól nagyobb méret így jelenleg nincs olyan tévéje a samsungnak amire váltanék. Ha tehetném biztos 50"-ra vagy más márkára.
F6400 vs H6400 nem éri meg a váltást azonos méretben csak ha 40" helyett 48-ra váltasz.Az F és H széria menü része 90-95%-ban megegyezik (legalábbis 2014 karácsonya előtt mikor vettük a kollégámnak a H6500-at) ami változás a 2 magos proci helyett a H széria már 4 magosat kapott középkategóriában. De gyakorlati haszna nem sok ha valaki csak kijelzőnek használja.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
veterán
válasz SunMount3r #93564 üzenetére
Értem. Amúgy jó dolog. És még a szomszéd is örülne neki ha kódolatlanul hagyod.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Tálydi
senior tag
válasz Flashget #93566 üzenetére
Köszönöm szépen, tehát akkor jelentős előre lépés volna. 40h6200 rol váltanék 46f6670-re, csak annyira megkedveltem a mostanit es annyira tökéletes számomra hogy kicsit tartok a valtastol, ellenben vonz a nagyobb méret es hogy nem kerülne túl sok raforditasba most. Javaslat?
Szerk.: kerestem specifikaciokat de lehet turelmetlen voltam, nem találtam.
[ Szerkesztve ]
Eeeeh, what’s up, doc?
-
nightshadow
veterán
Két nappal a Samsung bejelentése után a Philips is hivatalosan halottá nyilvánitotta a 3D-t. Ráadásúl Európában a hajlított forma is megbukott. [link]
-
attamero81
senior tag
válasz nightshadow #93571 üzenetére
Ès mèg dèlután az èn szavam volt hihetetlen.Nem hiszitek,de mègis az èn szavam jön ki,hogy a VR-re gyúrnak pedig a józan èsz nem ezt diktálná hanem a 3D technológia finomìtását.De sajnos a vállalati stratègiát sosem a vevők hozzák meg.
-
Tálydi
senior tag
válasz Flashget #93570 üzenetére
Használt, ahogyan a mostani is.
Nos, nem láttam működésközben, csak a h6200 (egy a656-os lcd után főleg) annyira jónak tűnik, és kedvelem,nagyon meggyőzött, főleg az apró figyelmes kis marhaságaival mint pl képernyő kikapcsolás. Ellenben ha ennyire markáns a véleményetek, szerintem nekem is szembe fog tűnni ha egymás mellé rakom őket.szerk.: bocsi, szólt a laikus tv néző.
[ Szerkesztve ]
Eeeeh, what’s up, doc?
-
addikt
válasz attamero81 #93572 üzenetére
Idén és jövőre több 3D film készül, mint az elmúlt pár évben összesen (itt 2 link). Ehhez képest érthetetlen - nem hihetetlen - egyes tv gyártók kilépése. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok 3D fan, max. moziban.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz attamero81 #93572 üzenetére
Basszus, hagyd már ezt a véerezést!
A Philips, ráadásul "azt sem tudja mi az"...
Egy dolog miatt nyilváníthatták halottnak, ha az is![ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
Nem vèrerezek,de ha egyszer eldöntöttèk akkor ez van.Ès azèrt mert egy elhanyagolható százalèkú vevő rèteg èrdeklődik a 3D-s tv iránt ès a rá letölthető vagy megvásárolható tartalmakra attól mèg nem èn vagyok a vèsz madár.Arról meg szintèn nem èn tehetek,hogy a kijelző gyártásában a Samsung vezető szerepe miatt sok kisebb nagyobb gyártó függ a Samsung kijelző eladása miatt.Nem mondta nekik senki,hogy a Samsung pèldáját kövessèk.Illetve èn nekem se tetszik az,hogy egy ismeretlen technológiát erőltetnek aminek sem műkődèse sem megvalósítása nem kiforrott.Viszont az,hogy egy iparág arra gyúr,hogy 3D-s tartalmak legyenek elèrhetők minèl nagyobb számba ahhoz a Samsungnak semmi köze.Nem a Samsung fog nyeresèget vagy vesztesèget elkönyvelni belőle.Másrèszt az,hogy a felhasználói piac merre mozdul kiszámíthatatlan,mert ez is elmozdulhat a fent említett kèt irányba.Vagy drágák lesznek a tv-k ès a tartalmak hozzá vagy úgy jár,mint a Microsoft a HD-DVD-vel hogy messze elmarad az èrdeklődès.Ès az èrdeklődèst most ne a fórumon lèvő 3D-s rajongók vagy tulajok alapján itèljük meg
Ja ès a 3D hanyatlása a 2013-as èv óta jelen van annak ellenère, hogy egyre többen veszünk 3D-s tv-t!.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Flashget #93566 üzenetére
Értem ...nem csak a procira gondoltam , hanem a panelra is ,hogy nem e jobb egy h vagy egy j szériás panelja herben is 32f 6400 tól ez sokkal jobb nem Samsung UE40H6400 ? 124700 ft ért vettem az f szeriát és a h6400
147 800 [link] így 22 ft különbséggel érdemes erre egy cserét kiíratni nem?Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
törölt tag
Ráadásúl Európában a hajlított forma is megbukott.
A Samsung ezt nem tudja? Mert ők éppen bővítik az ívelt tévék arányát a gyártásban.
-
cyanID
tag
Talan hasznos info:
A tv (J6300)kezeli a bluetooth fejhallgatokat minden gond nelkul .
Jbl E40BT
(Sonynal ez sem opcio)
-
jambiyya
őstag
válasz nightshadow #93579 üzenetére
Pedig letudhatták volna a j6200-al is, de nyilván kiszámolták hogy így jobban megéri nekik. Ha lett volna itthon samsung garanciás, akkor azt választottam volna, persze a H6400-al is elégedett vagyok.
-
Flashget
félisten
Ráadásúl Európában a hajlított forma is megbukott.
le vannak maradva, nálam már tavaly.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
érdekes dolgok ezek..
F szériánál szerviz menüben engedélyezve ez az opció még sem működik a BT füles a menüben sem jelenik meg az opciók között. Viszont a soundbar BT kapcsolaton keresztül vígan megy.
H szériánál is engedélyezni kell külön, de legalább működik is.
J széria alapból tudja.
Na erre miért nem adott ki a samsung egy értelmes fw frissítést vagy miért tiltotta le szerviz menüben, ha később az alacsonyabb kategóriában alapból engedve volt?Realme GT Master Edition
-
Batib
őstag
válasz Flashget #93587 üzenetére
Tudni, nem tudom, csak tippelek.
Évről évre változott a hardver és Samsung csak akkor támogat bizonyos funkciókat, ha ebből nem származik problémája. Lehet hogy az F sorozat csak saját eszközzel volt kompatibilis, a H már tudott mást is de nem 100%-os biztonsággal, míg a J olyan szintre jutott, hogy már nyilvánossá merték tenni.
Van erre egyéb példa is: Itt az a bizonyos HbbTV. A H sorozat tudja, de itthon mégsem elérhető, mert bizonyos dolgok nem jól működnek. pl:rádiok(legalábbis én így látom)
Ez csupán vélemény részemről[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
st6969
őstag
válasz Flashget #93587 üzenetére
Egyetértek, nagy kár, hogy az F szériát nem lehet erre rávenni. BT füles pedig remek dolog. +6eFt ráfordítással azonban megoldható (ha szabad az optikai kimenet). Ebay-es noname DAC+BT transmitter, mindkettő a tv usb-jéről táplálva, és máris működik, tv adásokhoz jó. Belső lejátszóval játszott film esetén viszont késik a hang, és nem is tudok rajta javítani a menüben, csak rontani (növlni a késést ). Egy kényelmi jellegű probléma van: amikor a BT fülest akarom használni, akkor oda kell ballagni és bekapcsolni a transmittert, majd párosítani minden alkalommal, az ugyanis nem kapcsol be a tv-vel, és amúgy is automatikusan kikapcsol pár perc után, ha nem párosodik semmi.
Amúgy soundbarból is csak a Samsung megy, nem? Szerintem a füles is megy, ha Samsung. -
Flashget
félisten
Van erre egyéb példa is: Itt az a bizonyos HbbTV. A H sorozat tudja,
tudja a D,E, F széria bizonyos modelljei is, viszont csak mókolással érhető el a Samsung miatt...
Digikábelen, Mindigtv-n tudom kipróbálni működik is minden rajta, de majd az Olimpia és foci EB alatt lesz értelme most nem sok van, ha majd ismét raknak fel összefoglaló videókat mint amikor elkezdte az AH 2014-ben a VB összefoglalókkal.
Ez a szokásos stratégiájuk adni egy kevesebbel többet az előző évi modellhez képest, de el is venni...Realme GT Master Edition
-
-
Batib
őstag
válasz Flashget #93590 üzenetére
Tudod én kiprobáltam az ES6100-on is és most a H6400-on is be van kapcsolva a HbbTV a MindigTV adásain.
Az ES-nél majdnem teljesen szétütötte a Smart hubot. A H6400-nál német lokalizációval nem mennek a rádió adók és meggajdul a képarány állítás.
Ezt egyébként csak példaképp hoztam fel arra, hogy vajon miért nincsenek alapból a tv-ben bizonyos funkciók.
Egyébként BT fülesem nincs. de hangszóróm van. A tv-hez már 3 méterről nem csatlakozik, míg egy telefon még másik helységből is párosodik a hangszóróval.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
zsiz
őstag
Részletes leírás (esetleg magyarul) nincsen a szerviz menüről valahol? Mi mit takar, stb..? (H6400 van, de általánosságban is érdekelne, bár nem hiszem, hogy van benne olyan amit nekem fontos lenne állítgatni, semmi extrát nem használok a tv-n. Ezért be se lépek, nehogy nekem is fejre álljon A régi tv-n mondjuk matattam benne, de az újjal nem.)
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
sandró60
addikt
Ma Wuf-tescós bt fejhallgatóval kisérletezgettem.
A másik szobában lévő kb 8-10 méter közte beton falak H6400-tévét néző feleségem szólt,hogy elment a tévé hangja.Kézben volt a fejhallgató nálam csak aztán ahogy nyomogattam azt vettem észre,hogy megszólalt a füles nálam.Tehát ez az 5990ft-os fejhallgató meg érte az árát.Ajánlom mindenkinek aki szeretne egy ilyen BT fülest.Melesleg a hangzása is rendben van. -
kalapacsolok
senior tag
válasz Tegla80 #93145 üzenetére
Megvettem volna ezt a tv-t, de sajnos mire eljutottam volna a Soncity boltjába, az akció megszűnt 216 helyett most 270 ezerbe kerül :-(
Nem tudjátok, milyen gyakran szokott ennél a cégnél akció lenni? Illetve milyen oldalakat érdemes nézni, hogy kifoghasson az ember 1-1 jó akciót? Én néztem az argep, arukereso oldalakat, de ott sem szerepel az akciós áruk - rövid ideig is volt akciós...
-
törölt tag
válasz nightshadow #93579 üzenetére
A H6400 újra gyártásba tétele inkább tűzoltás volt a részükről, nem pedig szépen előre megtervezett lépés, az előző évi adatok alapján.
-
Gaboman
nagyúr
A 6400hoz kapok minden kábelt amivel a T-Home adaptert összetudom kötni vagy kell vennem hozzá?
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Batib
őstag
válasz #94529552 #93596 üzenetére
Mivel nem hagyták abba a gyártást, így nem is lehetett ujra gyártásba venni. Még most is gyártásban van, Szlovákiában. Szerintem tervezett lépés volt.
#93597) Gaboman
Nem kapsz semmilyen kábelt, (a tápkábelen kívül) s nem tudom mi az a T-Home adapter.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz attamero81 #93576 üzenetére
Ok, engem nem kell meggyőzni.
Ameddig valami bennfentes agytröszt nem nyilatkozik, hogy miért döntöttek így, addig mindenki csak találgat. Nyilván azt fogja mondani: mert a többséget nem érdekli.
A note 5, pl azért nem jelent meg anno Európában (utána aztán mégis), mert a ceruzát alig használták és állítólag igazuk is volt, én viszont sokat használom. Nekem, főleg azért kell a note, mert más a közelébe nem tudja úgy megcsinálni a ceruza használatot, ahogy a samu, elképesztő finoman működik ez a része (is). Tehát, gondolom a felmérő csapatuk, nevezzük így, nem idióták tömkelege, ettől függetlenül hozhatnak elképesztő hülye ötleteket.Érdekes, hogy a PH nem is írt erről, vagy csak én nem láttam...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...