- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
mit jelentenek ezek az üzenetek és kell-e velük foglalkozni?
2016-04-19 04:15:53|DHCPS: 1:0x000af5e7153c, NAK in request.
2016-04-19 04:15:53|DHCPS: 1:0x000af5e7153c, 192.168.0.100 not found in request.
2016-04-19 04:13:58|DHCPS: 1:0x000af5e7153c, 192.168.0.100, ACK in request.másrészt pedig szeretném beállítani a DST-t. hogyan kell? csak mert nekem ez kínai ebben a formában.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! A lefele -90°-ban lévő antenna is úgy szór, mintha felfele állna? Oldalra állítottam, de semmi változás. Kipróbálom majd az erősebb antennát, ennyit megér. 841N-nél olvastam, hogy a régebbi routerek teljesítménye erősebb volt, nem tudom, hogy ez az 741ND-re is igaz. Sok router van körülöttünk, volt, hogy nem is ment a wifi, 13-son egyelőre működik.
Köszi Gubek-Einste! MAC cím alapján van kiosztva a DHCP-Address Reservation, IP & MAC Binding-nél. DHCP tartományon kívül, hogy tudom kiosztani? Átírom 192.168.1.100-192.168.110-re itt lesz a 3 LAN eszköz (mennyi "hely" legyen 2 IP cím között?) 192.168.199-ig meg beállítom a wifi eszközöket?
-
akos86
aktív tag
üdv urak! sajnos a routermet sikerült téglásítani a hiba oka valószínű rossz openwrt fájl volt. Kérdésem lenne hogyan tudnám helyrehozni a malőrt. A Válaszokat előre is köszönöm. Az alany tplink 743nd v2.3
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #28839 üzenetére
Már megtaláltam, N150-et mutat a gép, de a sebesség szinte minimálisat növekedett, vagy maradt ugyanúgy, gyengus a router szerintem, ha aktuális lesz, cserélnem kell, 100-as netből ha a fennt említettek is megadják a 80-90e-t wifin,az már nekem elég, így felesleges ráfizetnem az 5Ghz AC-re egy jó ideig. Mégegyszer köszi.
-
válasz
junior11 #28837 üzenetére
A routerben már átállítottam 40Mhz-re, de a notebookban (Win10) nem találom hol kell?
Az adapter tulajdonságai között kell keresni az eszközkezelőben (W10 alatt nem tudom, hogy ez-e a neve).Szerinted az 1043ND/N18U ebből az N300-as adapterből 100-as net esetén ki fog tudni hozni olyan 75-80mb/s értéket?
Elméletileg megfelelő körülmények és beállítások mellett összejöhet a 80-100 Mbps valós átvitel. -
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #28836 üzenetére
Köszi, gondoltam, hogy 40Mhz-re kell "auto" helyett tenni, s akkor már N150-et fog mutatni, ha jól gondolom? Szerinted az 1043ND/N18U ebből az N300-as adapterből 100-as net esetén ki fog tudni hozni olyan 75-80mb/s értéket? Annak már örülnék, mert ez a 25-30 bevallom nem sok, és a router melletti szobában vagyok, nem is messze.
A routerben már átállítottam 40Mhz-re, de a notebookban (Win10) nem találom hol kell?
-
válasz
pinnacle #28829 üzenetére
lletve jó az, hogy minden eszköznek külön IP címet adtam? Nem tudom, hogy ezt jobb a routerre bízni vagy jobb kiosztani.
Az legjobb megoldás ha a router-ben a kliens eszköz MAC címe alapján van fix-en osztva az IP cím, lehetőség szerint a DHCP tartományon kívül.#28835 junior11
Az adapter egy N300-as így max 300 Mbps-s link sebességre képes de a router csak N150-es így ő a szűk keresztmetszet.
Mind a router-ben és mind az adapterben engedélyezd a 40 MHz-s működést. -
junior11
veterán
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy a Lenovo Z500-as notebookban lévő Intel centrino wireless n-2230 wlan kártya milyen sebességre lenne képes 100-as optikai net esetén, a router TP Link 740N, azért kérdem, mert a gépen megnéztem a beállításokban és 72mb/s ír ki (itt nem többet kéne mutatnia?), speedtest szerint 25-35 a reális a routertől másik szobában (ez kb. egy fal és 5-8méter), a router közelében max 45-48.
Nem kell a gépben vagy routerben beállítani vmit? Vagy ez így rendben van (gondolok itt a gépben mutatott 72mb/s adatra)? Köszi.
-
lócitrom
őstag
válasz
krealon #28828 üzenetére
nyilván. bár mivel nem vagyok programozó, így nem tudom mennyire lehet kódokat összezsúfolni ekkora memóriába. szóval engem alapvetően csak az érdekelt, hogy van-e jobb alternatíva. mondjuk a v2-t mint viszonyítást nem értem, de gondolom nem lehet v1-re ráhúzni a firmware-jét.
-
válasz
pinnacle #28829 üzenetére
amennyiben a felcsatlakozási pont beleesik adott antenna szórási szögébe, úgy jobb lehet, ellenkező esetben rosszabb.
az antenna dőlésszögét tudod állítani, annak a módosításával próbálkozhatsz, persze ne más (fontos) kapcsolati pontok hátrányára.
a használt csatorna környezet függvénye is, de a 11 feletti csatornákat nem minden eszköz szereti, mert sok régiósnál csak 1 - 11 adott/okés.
amennyiben csak n szabványos ellenoldali eszközök vannak, úgy - ha a firmware verzió engedi - beállítható csak n szabványos szórás.
a channel width lehet kényszerített 40 MHz. -
MFlipper
újonc
válasz
krealon #28825 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Az IP címek mind a PC-n mind a TV, és a My Cloud-on is ki van fixálva: 192.168.0.100, 192.168.0.101, stb.
Ha a DHCP kikapcsolom akkor is ugyan az a hibajelenség marad.
Sajna már szétszedtem és becsomagoltam, hogy visszaviszem, így nem tudok ip configot küldeni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #28823 üzenetére
Köszi Intruder2k5, kali! Ha szűkül a szórás szöge, akkor lehet, hogy ezzel az antennával még rosszabb lenne a vétel a távoli szobában, konyhában.
Szerintetek változtassak valami beállításon, illetve jó az, hogy minden eszköznek külön IP címet adtam? Nem tudom, hogy ezt jobb a routerre bízni vagy jobb kiosztani. -
krealon
veterán
válasz
lócitrom #28826 üzenetére
"TP-Link WR720N-re (v1) tud valaki valami nem gyári firmware-t?"
Mivel a v1 es v2 2 MB flash, 16 MB RAM konfiguracioju, igy nincs ertelme ra mas szoftvert tenni, mint a gyari.
A v3-tol kezdodoen mar 4 MB flash / 32 MB RAM -osak, arra mar letezik OpenWRT es rOOter is.(#28827) Parson
"- Wi-Fi router1: Speedport W 724V - ezen jön be az internet kabelen, ez végzi a DHCP-t, Wi-Fi-t ad, kabelen megy belöle tovabb a gerinchalózat
- Wi-Fi router2: TL-WR841ND - kabelen csatlakozik a gerinchalozatra, DHCP off, csak 'switch üzemmódban' (WAN port nincs hasznalva), Wi-Fi-t ad
[...]
Amit en szeretnek, az nem 2 külön db, hanem 1 db kiterjesztett wi-fi lefedettség, ahol a csatlakoztatott eszközök auomatikusan az erösebb jelet vennék, teljesen érzéketlenül arra, hogy perpill melyik eszköztöl jön. Megoldható ez?"A jelenlegi eszkozokkel sajnos nem.
-
Parson
addikt
sziasztok,
a következö helyzetre nem találok pontos leirast, ami alapjan meg tudnám oldani:
Adott:
- egy kábeles LAN gerinchálózat
- Wi-Fi router1: Speedport W 724V - ezen jön be az internet kabelen, ez végzi a DHCP-t, Wi-Fi-t ad, kabelen megy belöle tovabb a gerinchalózat
- Wi-Fi router2: TL-WR841ND - kabelen csatlakozik a gerinchalozatra, DHCP off, csak 'switch üzemmódban' (WAN port nincs hasznalva), Wi-Fi-t adNa most, jelenleg a router1 wifi-je és a router2 wifije teljesen külön definialtak, ami manualis atallast indokol, ha pl a router1-töl eltavolodok, de nem annyira, hogy megszünjön a kapcsolat, viszont erösebb jelet szeretnek a router2 wifi-jetöl.
Amit en szeretnek, az nem 2 külön db, hanem 1 db kiterjesztett wi-fi lefedettség, ahol a csatlakoztatott eszközök auomatikusan az erösebb jelet vennék, teljesen érzéketlenül arra, hogy perpill melyik eszköztöl jön. Megoldható ez? Ha igen, hogyan?
Köszi elöre is! -
lócitrom
őstag
TP-Link WR720N-re (v1) tud valaki valami nem gyári firmware-t? Gargoyle-hoz húz a szívem, de azt meg ahogy látom nem adtak ki rá.
-
krealon
veterán
válasz
MFlipper #28818 üzenetére
"A LAN hálózatra csatlakoztatott Samsung TV is addig látja a WD MyCloud DLNA megosztásokat ameddig nem csatlakozik a ruoter az internethez.
[..]
Már ráment egy pár napom, de semmire nem jutok vele."Kellene egy IP konfiguracio az egyik kliensrol (Windows: ipconfig /all ).
Tippem szerint, a DNS szerver a helyi haloban, az internetszolgaltato altal biztositott, nem pedig a router.
Viszont ez igy csak spekulacio, amig nem tudjuk milyen beallitasokkal mukodik a halozatod. -
válasz
pinnacle #28822 üzenetére
szia,
attól függ, hogy milyen irányban elvárt a szórás.
a routereden 5 dBi van jelenleg, azt így kell nagyjából elképzelni; link
van rá gyári 8 dBi értékű, nem is annyira drága, de azzal ha nő is a szórás távolsága, amellett be is szűkül kicsit a szórás szöge, ezt is vedd majd figyelembe.
a kábelek között nem a legjobb helyen van az antenna, bár adott módon nem egyszerű jobban megoldani. -
válasz
pinnacle #28822 üzenetére
Szia!
A kisugárzott jel 360 fokban, az antennára merőlegesen terjed leginkább,
vagyis jelen helyzetben az alattad és a feletted lévő lakást szórja be legjobban. Böngésző megfordította a képet. Ez persze az elvi terjedési irány, gyakorlatban a különböző reflexiók és egyéb tényezők miatt ez így megmondhatatlan. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Router antennájának milyen irányba kell állni, a legjobb átvitelhez? Nekem most így van, hogy ne törjenek meg a kábelek. Panel lakás távolabbi szobáiban már gyenge a vétel. TP-Link 741ND-re milyen antenna cserét javasoltok?
-
krealon
veterán
válasz
tunkiih #28816 üzenetére
"Ugyanugy vannak töltési üresjáratok, hiába váltottam channelt. Vezetékesen teljesen príma, csak az iPhone-on ami wifin megy tapasztalom, de a WR741ND-s ruterrel nem produkalt ilyet."
Van 1 lenyeges kulonbseg a TL-WR741N es a TL-WR1043ND v3 kozott. Az elobbi nem tudja az IPv6-ot, az utobbi igen.
Ezen felul iPhone hasznalatakor a Wifi titkositast WPA2-PSK / AES modra erdemes allitani az Auto / Auto helyett. -
MFlipper
újonc
válasz
Gubek-Einste #28819 üzenetére
Az ok, az az, hogy pont akkor nézegettem a routereket amikor az Iponnál a szakadékban voltak az árak (04.05) .
És ekkor ár/érték arányban ezt találtam a legjobbnak.
Most úgy tudnám kicserélni C7-re ha ráfizetnék.Ettől függetlenül nem tudom elképzelni, hogy ennek így kellene működnie...
-
-
MFlipper
újonc
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy TP-Link Archer D7 ruotert
Az a problémám vele, hogy mindaddig rendben működik a WD MYCloud a LAN oldalon ameddig a LAN4/WAN portra csatlakoztatott DIGI-s internetre nem csatlakozik.
Nem kell kihúznom a kábel, csak meg kell szüntetnem a kapcsolatot.
Pingre mindig válaszol az eszköz (ha van internet, ha nincs).
Ami furcsa, hogy a laptop Wifi hálózaton keresztül látja akkor is ha van internet kapcsolat, csak LAN hálózatra csatlakozott gép nem látja + a TV.A LAN hálózatra csatlakoztatott Samsung TV is addig látja a WD MyCloud DLNA megosztásokat ameddig nem csatlakozik a ruoter az internethez.
A legújabb hivatalos firmware van rajta.(Archer_D7_V1_150824)Már ráment egy pár napom, de semmire nem jutok vele.
Az 5e forintos Tenda routerrel nincs ilyen gong...Köszi
-
minformer
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #28769 üzenetére
Optikai kábelt kihúzva be lehet menni a Huawei menüjébe. Megnéztem a DHCP-t, átállítottam úgy, hogy ne legyen semmiféle ütközés, tehát a fix IP című eszközök tartománya ne essen a router DHCP tartományába. A Linksys routeren keresztül csatlakozott eszköz 70/50-es sebességére 100/50 helyett az lett a megoldás, hogy az optikás DIGI router egyik LAN kimenetét a Linksys egyik mezei LAN portjába kellett dugni, akkor megjavult. Eddig a WAN portba volt dugva, akkor ment csak 70/50-et.
-
tunkiih
őstag
-
válasz
tobias40 #28813 üzenetére
Ha nem megy feljebb a link sebesség a 40 MHz-re állítás ellenére sem akkor valamilyen zavaró hatás van a háttérben.
A 6205 csak 2,4 GHz-en csatlakozott ott mit állítsak át hogy menjen 5 GHz-en menjen?
AZ 5 GHz-s wifi-re kellene manuálisan csatlakozni, jó ha más neve van a két wifi hálózatnak. -
tobias40
veterán
Most a Dell-t állítgatom de a 40MHz be van állítva és bármit állítok a kártya speciális beállításaiban nem megy feljebb a sebesség 70Mbps-nél..
Mit kell feltétlenül beállítani hogy nagyobb legyen a sebesség?(lehet én nem vettem észre)
A 6205 csak 2,4 GHz-en csatlakozott ott mit állítsak át hogy menjen 5 GHz-en menjen?
Bocs a sok láma kérdésért de eddig nem foglalkoztam ezen kártyák beállításaival,úgy használtam ahogyan alapból
megkaptam. -
válasz
tobias40 #28807 üzenetére
a 6205 az dual band típus, 2.4 és 5 GHz sávon is 2*2:2 mimo és 300 Mbps képes.
a speciális beállításaiban kell engedélyezni a 40 MHz működést, különben nem mehet 150 Mbps fölé a kapcsolat sebessége.
azt úgy nem lehet nézni, hogy az ac-s lomhább, mert annak az 1*1:1 mimo kapcsolati sebessége is lehet a jobb szabvány miatt 433 Mbps ac kapcsolaton.
a routeren írtad, hogy engedélyezve a 40 MHz - ac esetén 80 MHz is lehet -, így a wifi modulok speciális beállításait ellenőrizd, amiatt is feleződhet a sebesség, ha csak 20 MHz működés van beállítva. -
tobias40
veterán
válasz
Gubek-Einste #28810 üzenetére
Akkor nálam miért csak a fele sebességek vannak? (72 és 144)
-
-
tobias40
veterán
válasz
Gubek-Einste #28808 üzenetére
Tehát akkor az Ac-s fele olyan lassú mint az n-s?
Így akkor azok a sebességek rendben vannak amiket korábban írtam?Érdekes mert a régi 1043 v1 routerem mintha gyorsabb lett volna uanazon laptopokkal...
Az előző kérdésemre van ötleted?
-
-
tobias40
veterán
Dlink 890L-ben hogyan tudom kikapcsolni a Qos Engine-t?
Nem engedi magasabbra emelni a sebességeket és a mentéskor kidobálja a wifi-n kapcsolódó klienseket abból az "ablak"-ból ahová betettem prioritásba.(vezetéken levőket bent hagyja..)
Tehát sztem nem működik jól a Qos Engine. -
válasz
jasper07 #28802 üzenetére
Kezdetnek a torrent-ező gépnek az IP címét kell lefix-álni MAC cím alapján ehhez a LAN beállítások között kell keresni a Pre-assigned DHCP IP Addresses vagy hasonló lehetőséget és ott megadni, hogy fix legyen a cím. Ha ez kész akkor irány port forward rész (pontosan nem tudom, hogy melyik menüpont alatt van de képernyő mentés alapján megmondom).
-
jasper07
tag
válasz
Gubek-Einste #28801 üzenetére
Hali!
Szerintem nincs! Mi a teendő? -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest