- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
nagyon nyomatják a win7-et
ha jó tudom az XP-t(SP3-at) 2014-ig igérték támogatni
mondjuk érdekes lesz ha nem fogják támogatni hisz sztem még 2014be is 50%+ lesz a népszerűsége vagy 40%, ez talán milliárd embert érinthet, kiváncsi leszek mekkora felháborodás lesz
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Penge_4
veterán
Hurrá! Ismét egy lépéssel közelebb kerültünk, hogy végre kihaljon az XP (és vele együtt az IE6).
Ismét egy korrekt lépés a Microsofttól.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Ez egyenlo azzal, hogy az XP SP2-es kaloz windowsok nem lesznek illegalisak?
Vagy ne keverjem a szezont...?...
-
Penge_4
veterán
Az, hogy a warezolás annak bizonyítékául szolgál, hogy szükséged van egy OS-re. És (habár lehet, hogy meg sem tudnád fizetni) ha nem tennéd, akkor kénytelen lennél venni egyet. És az még véletlenül sem Linux lenne, hiszen te nyilván USA-i állampolgár vagy, így zsebből kifizeted a dobozos Windows 7 Ultimate-et, tehát azáltal, hogy "lejárt szavatosságú" XP-t használsz megkárosítod őket, ugyanis elesnek egy dobozos Windows 7 Ultimate árától.
Egyébként ezzel még részben egyet is tudok érteni, mert ha legális lenne, akkor egy csomó cég arra specializálódna, hogy kivárja a támogatási ciklus lejártát és így van nekik legális ingyen Windows-uk, mert a Linuxról vagy nem hallottak, vagy távol áll tőlük. Vannak most is olyan cégek, akik még Win98-at használnak, mert "azt már úgysem ellenőrzi a BSA". A magyar ember találékony.
-
Devid_81
félisten
Kar, hogy ezzel a szabadon terjesztest nem oldottak meg.
Nah jo, latom ideje nem alomvilagban eljekSzerk: (#10) Penge_4: Egy cegnel ahol beugros es tavrendszergazda vagyok ott is Win98-as minden, pont oda gondoltam, hogy hatha az SP2-es XP mar felmehet nyartol
[ Szerkesztve ]
...
-
Penge_4
veterán
"elenyésző a dobozos licencek eladása az oem-hez és a volume-hoz képest."
A volume egyértelmű, mivel egy cégnél akár több ezer, több tízezer példányt is vehetnek, OEM meg majd akkor, ha
1: Nem csak a garanciába cserélős brand gépek tulajdonosaival normálisak, aki meg úgy rakta össze a gépét aztán bővít vagy cserél az fél napig telefonál, mire nagynehezen esetleg újraaktiválják neki.
2: Nem akarja magát random újraaktiválni egy Nvidia driver újratelepítése után.Egyébként meg mivel a dobozosat is csak egy gépre rakhatod fel tényleg tökmindegy. Viszont az MS-t legjobban azzal lehet megkárosítani, ha Linuxot használsz, ezt már Jeff Raikes is megmondta.
-
HyP3b0y
senior tag
Én most rakok Win7 RTM-et mert Win7 RC barátom siránkozik, hogy lejár szegény...persze az igényelt kulcsom még mindig sehol, remélem olyan mint a vista, hogy 30napon belül még aktiválhatom.
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
Devid_81
félisten
Pedig nyugodtan ingyenes lehetne, vagy legalabb "elfelejtenek" ellenorizni.
Nem hiszem, hogy az MS nagy penztol esne el, ha azt mondana szabadon terjesztheto az XP SP2-ig.Szerk: foleg, hogy mar dobozoskent nem is kaphato.
OEMben is szinte mar csak a netbookok kapnak belole.[ Szerkesztve ]
...
-
vehement69
senior tag
emiatt a szar csóró mindentingyen magatartás miatt ilyen szar többek közt ez az ország... 10 éves audiért ugyanúgy szokás pénzt fizetni, vagy csak én nem találtam még ingyen.
szerk: és persze a rohadékjának egyből a win98 jut eszébe, pedig egy linuxszal még akkor is jobban járnának, ha nehéz átszokni rá. de mégis az illegális út a legális helyettja és ez a lépés semmiben nem fogja befolyásolni a win7 eladásait szerintem. aki nem vette meg az nyilván azért, mert nincs sok értelme, aki meg megveszi, azért teszi, mert új géppel ezt kapja, a cégek meg a szokásos ütemtervük alapján haladnak.
[ Szerkesztve ]
I am cancer in your bones
-
leviske
veterán
Aki még 2014-ben is XP-t fog használni, az nem igazán akarja már most sem igénybe venni a terméktámogatást, ha jól sejtem...
Az még érthető, hogy a Vista-t, mint lépcsőfokot, sokan kihagyták, de a 7 ellen már egy XP használó sem tud felhozni komoly érveket. Eleve amin egy Vista/7 nem fut el, azon a flash is eléggé döcög, így még azt sem lehet mondani, hogy netezésre még jó.
-
nagyúr
Egy újabb mérföldkő az informatika csodás világában.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Devid_81
félisten
válasz vehement69 #27 üzenetére
Azert ne keverd ossze a dolgokat.
10 eves szoftver nem veszi fel a versenyt a 10 eves auto peldaddal.
10 eves szoftver igenis elavultnak mondhato.
Viszont siman adhatnak toredekeert a regi oprendszereket, a fejlesztese mar reg ki lett termelve, es az is csak hasznot termelne, es sokkal tobben meg is vennek.
A hozzaalas meg a jelen gazdasagi allapotunknak koszonheto....
-
Légy szíves ne írj ilyeneket. Ha nem is a win7 árával, de egy xp árával mindenképpen kárt okoz. És itt nem állja meg a helyét az, hogy úgysem venné meg, mert oprendszer nélkül nem tudná használni a gépét. Persze ilyenkor lehet jönni a linuxszal, de azon meg ugye nem tud játszani, vagy nem fut a cég speckó szoftvere.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Penge_4
veterán
Itt arról volt szó, hogy ha már kivonták a forgalomból. Tehát nem lehet megvenni sem, mert nem lehet kapni.
"Persze ilyenkor lehet jönni a linuxszal, de azon meg ugye nem tud játszani."
Nem erről a rétegről van szó, ők úgyis upgradeltek Win7-re, akár warez akár nem, mert DX11-el több fps-t ér el a Crysis-ban. Itt arról volt szó, hogy mondjuk xy ember akinek mondjuk csak szövegszerkesztésre kell a gép az használhatja-e ezután legálisan, vagy tanulja meg mondjuk 70 évesen a Linuxot. De ezek szerint nem, az MS-től nem is vártam többet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vehement69 #27 üzenetére
Tudsz helyet, ahol lehálisan tudok win2k-t venni? Csak, hogy a példád analóg megfeleljen.
Hajára kenheti az ember a linuxot, ha a célszoftvere, célhardvere csakis egy adott os-sel hajlandó kommunikálni.
Rengeteg mérést végző rendszeen pl nem hogy 2k-t, de NT-t láttam még tavaly is.ollie: egy olyan OS-sel, amit a cég már nem forgalmaz mégis miképpen okozok neki kárt, meg kiesett bevételt, ha letöltöm, felhekkelem magamnak? Tehát ha én régi jtékokkal akarok szórakozni, s ezért valahonnan előbányászok a net bugyrairól egy 95-öt, akkor milyen kára lesz belőle MS-nek?
[ Szerkesztve ]
-
válasz #06658560 #34 üzenetére
XP-ről volt szó. A w95-ért szerintem senki sem problémázna. Az XP azért cinkes, mert jelenleg még - ha a DX10/11-től eltekintünk - teljes mértékben tudja helyettesíteni a win7-et.
(#33) Penge_4: Én megértem az álláspontodat, de az MS-ét is. Semelyik cég nem szereti, ha hosszú ideig használod a termékét. Neki az a jó, ha újat veszel.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz #06658560 #36 üzenetére
Veszel egy Vista vagy win7 pro változatot, és a helyett használhatsz XP-t legálisan. Szóval igen, okozol nekik kárt, mert ilyen módon lehet downgradelni.
De kapsz ingyen XP licence-t is Win7 Pro mellé (a beépített virtuális géphez), tehát ha úgy vesszük még forgalomban van.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz #06658560 #34 üzenetére
gondolom azokat a merest vegso rendszereket ugy az nt koraban allitottak uzembe, ma pedig csak tan van frisebb valtozata, ha meg celhardveren fut akkor meg adjak a hw-el egyutt
amazonon tudsz venni win 2000et, meg ntt isEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
vehement69
senior tag
akkor legyen trabi, azt is lehet még kapni, azért is kell fizetni ha nem is sokat.
és attól még hogy elavult, attól még mi a pöts van? a vista is elavult, nem? mindegy, akkor sem fogom megérteni, de ha egy cég pénzszerzésre használ egy eszközt, akkor magyarázhat akármelyik seggfej akármit, az lopás, abból is a szarabb fajta, mert nem hiszem el hogy 1 irodai gépre 1 windows licenc nem térül meg belátható időn belül.. saját, otthoni felhasználásra már más a dolog, bár sosem bírtam kiigazodni ezen az artisjuson..
az hogy meg a hozzáállás a jelenlegi gazdasági állapotunknak köszönhető 2 oldalú, egyrészt mi hagyjuk hogy satöbbi, másrészt van az a mondás, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! és a 3. oldal meg a messze földön híres magyar irigység
I am cancer in your bones
-
leviske
veterán
1: Igaz. A gond csak az, hogy az oldalak minimum 95%-án van flash, minimum reklám formájában.
2: Szövegszerkesztésre... Ha valaki csak ennyire használja a gépét, az az ember nem hiszem, hogy túl nagy mértékben befolyásolja a statisztikákat, miután netes aktivitás alapján következtetgetnek a cégek a valószínűsíthető részesedésekre.
3: Egyetértek, de itt most nem ez volt a kérdés.
-
őstag
most néztem az msdnaa-n xp sp2 hun tölthető le és van eng is.
akkor ezt sem supportálják a fiuk?
jövő informatikusai tanuljatok..... -
Azzal nem. Pont arra akartam rávilágítani, hogy még mindig lehet legális XP licence-hez jutni, tehát nem lehet azzal indokolni a warezt, hogy már nem lehet kapni, és nekem pont az kell.
-
gaborbol
őstag
válasz #06658560 #45 üzenetére
Azota van igy gyakorlatilag, amiota vista van.
Mi is rengeteg Dell gepet adunk el meg XP-vel, egyszeruen ezt akarjak meg mindig az ugyfelek nagyresze.
Rendeleskor ott van hogy windows 7/Vista vagy Xp downgrade.
Nem virtualisan van ott, hanem alapbol azzal jon.
Xp telepitve meg 2 cd hozza xp es vista vagy xp es w7.[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz PowerBuldog #44 üzenetére
És a "jövő informatikusai" értelmezni tudják ezt ?
LESZÖGEZVE: Nem az XP támogatottsága szűnik meg, hanem a fejlesztések , frissítések és támogatás alapja ezentúl az XPSP3 lesz.
Képzeletbeli frissítés a jövőből: az Ön rendszere nem SP3-as, tehát ezen frissítés telepítése előtt telepítse az SP3-at.
Minek ezt túlspilázni ?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Moreecqa
tag
Szerintem az XP az utolsó jól, egyszerűen, használható oprendszerük, bár már ebben is sok a felesleges dolog... Lassan nem marad más választás mint a Pingvines jóáras, jóoprencerek..., ha nem akarsz erőművet üzemeltetni a sok érdekes ám picit sem hasznos fícsör miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest