Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tuser

  aktív tag

  válasz lapa #1 üzenetére

  A cél úgyis a 0W stand-by ;) . A kondi alapvetően nem rossz ötlet a seggébe még egy kis napelem és kész ( persze ha tök sötét van akkor kuka ) :)) .

  Viszont mint alternatíva elgondolkodhatnának a kukaérett elemek/akkuk otthoni újrahasznosításának lehetőségén is. Pl. ami nem viszi a fényképezőgépet, az viszi még a DECT -et, ami nem viszi a DECT -et, az viszi még a ... az eddigi kuka előtti láncszem a távirányító volt, lehetne mellette a TV is ;) . Valahova a tv hátuljába ( vagy bárhovaahhol "nem rontja a designt" ) berakni egy mondjuk 2/4 AAA elem-/akkucella fogadót, melyeknél a berakottakat egymástól függetlenül használja ( nem sorosan, mert akkor mindnek benne kell lennie, de nem is párhuzamosan, mert akkor egymást töltögetnék :D ). A kukaérett galerivel töltikéli a saját kis kondiját ( elemcserekor se felejtsen :) ).

  Nagyjából szerintem meg lenne oldva a problem. 1-2-3 vagy 4 db., már a távirányítót is aligműködtető akku a TV -be, majd ha már ott sem tud kibírni töltés után fél-1 évet, mehet a zöld konténerbe. :)

  4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

 • tuser

  aktív tag

  válasz lapa #3 üzenetére

  Mint minden profitorientált cégnél, a részvényeseknek az Isten profitja se lenne elég, de most inkább nézzük felhasználói oldalról :) .

  Igazad van, nem gondoltam a távvezérlő impulzus-szerű terhelésésre ... ( mondjuk mikor TV elé ülök, addig nyomogatom a távirányítót hogy a hullajelölt akkut kb. a 6. kör után pihentetni/újratölteni kell :D :U ).

  Viszont ha már impulzus-szerű, lehetne többlépcsős élesztéses. Első körben gyak. semmilyen intelligensebb elektronika nem működne, az Ir vevő csak nézné van e bármilyen jel ( ehhez mérten a távvezérlő is egy erősebb "indító" Ir fényjellel indítana, utána küldené csak a parancsot ). Mikor érzékel bármit, éleszti az "értelmező" blokkot, amennyiben bekapcsra kapott utasítást, éleszti a TV -t, ha nem ( pl. mert gyerek nyomkodja a hifit ), vissza csak figyelésre :) .

  Ezt sztem már csak el lehetne látni pár impulzusszerűen terhelhető kukaakkuval + egy felülméretezett kondival :U .

  SetTopBox ... Örülök hogy már csak hírből ismerem ... TNW elég vackokat adott erőssen (le)használt állapotban, fagyások, SCARTonly ( HD +mani ), ... Samu 450 -ban már van CA slot, szolgáltató ingyen adott ( kivételesen ) új CA modult, innen már csak a TV van :) .

  [ Szerkesztve ]

  4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

 • julius666

  addikt

  válasz lapa #11 üzenetére

  mosógép, hűtő, mosogatógép darabja 10-12%, legyen 35% összesen.
  a maradék 35% olyasmikből jön, hogy villanytűzhely, kávéfőző, mikro, kazán szivattyú, légkondi, porszívó, fűnyíró...

  És ezek nem elektronikus eszközök? :F

  a 30 meg 45% tényleg érdekesen hangzik. a világítás most törik majd le a ledek eljövetelével

  Nem a LEDek eljövetelével fog letörni ( azok egyébként is szvsz még 5 évig biztos drágának fognak számítani ), hanem hogy már nem lehet majd wolframos izzót kapni, és az összes "jajazthallottamafénycsőtőlmegvakulok" értelmiségi kénytelen lesz váltani. (apropó, most majd a máv kénytelen lesz cserénél a régi "marhavagonokban" az izzós lámpák helyett valami mást venni? Mert tréfás lesz amikor a hülyegyerekek a jó drága energiatakarékos lámpákat fogják kidobálni az abalakon...)
  A LEDek amúgy sem hoznak akkora + megtakarítást a fénycsövekhez képest, mint a fénycsövek a régi villanykörtékhez képest.

  Amúgy a régi tévétek ami standbyban is 13 wattot zabált az még valami orion volt, nem?

  [ Szerkesztve ]

 • dezz

  nagyúr

  válasz lapa #10 üzenetére

  "a vámpír legalsó sora nem standby, hanem idle."

  Már miért lenne az? A konzolokat talán szokás éjjel-nappal bekapcsolva hagyni? (Most az ilyen Foldingokat hagyjuk.)

  "és attól, hogy sokadik nekifutásra sikerült befejezni a ps3-at"

  Ájvé... Mond az valamit, hogy csíkszélesség-csökkentés? Tudod, amin az Xbox360, a Wii, a PC-s procik és GPU-k, stb. mind átmentek és átmennek.

  "még ugyanúgy el lett adva pár százezer darab félkész első gen. szóval nem teljesen értem mire gondolsz."

  Azóta meg 41 millió az újabbakból. Akkor miért is kellene az első gen.-t alapul venni?

  És hol lesz a tévéd 2030-ban? :D A mai tévék ilyen 1-2W-okat esznek in stand-by, abból bizony nem jön ki a 2/3.

  (#11): Ja, hogy azért lesz 45%, mert a többi elektromos cucc fogyasztása fog visszaesni? Hát ez mágis csak tűrhetetlen... :) Egyébként terawattos adatokkal is dobálóznak ott, csak éppen nem tudjuk, hány háztartásra vonatkozik az adat, és most mennyi is. Mindenesetre, ha a 2/3-os stand-by summával számoltak, nos akkor szerintem kissé elszámolták magukat...

  julius666: Érdekes, én jópár nem-értelmiségit ismerek, akik kurvára utálják a kompakt fénycső fényét. És azt hiszem, én is ölnék, ha nem használhatnám tovább a halogénlámpáimat. De várjunk csak! Hiszen azok talán még a kompaktnál is hatékonyabbak! Talán mégsem áldozik le olyan hamar a wolfram-szálnak. :) (Vagy ezekben nem az van?)

  (#13) lapa: Hát, azért egy normálisabb fényű LED ma is több ezer forint és egy rendes lámpához kell belőle vagy 10 darab... Az ilyen 5mm-es, filléres LED-eket tartalmazó lámpák inkább a vicc kategóriája.

  [ Szerkesztve ]

 • dezz

  nagyúr

  válasz lapa #19 üzenetére

  Csak most már leírhatnád, ezt a kijelentést mire alapozod? Mi értelme lenne? Én már leírtam, mi szól ellene.

  "kóstolgatsz engem ezzel a ps3 dologgal is"

  Tessék? :F Eszem ágában sincs kóstolgatni, pusztán az elfogultságból fakadó téves állításokat cáfolom.

  "pedig a mondanivalóm egyszerű: messze nem volt indokolt a 170w idle, nem szabadott volna ilyet a piacra engedni. pont."

  Az első generációs Xbox360 idle fogyasztása is alig volt kevesebb (157W [link])... A játék közbeni fogyasztásban mégkisebb volt a különbség ([link]). Stand-by-ban meg (amiben a leghosszabb időt töltik a gépek) a PS3 volt a jobb (1.9W vs. 2.5W). Ráadásul az első gen. Xbox360 jóval hosszabb ideig maradt piacon...

  "gondolom a tripla fogyasztást a csíkszélre fogni inkább csak humorból gondoltad."

  He!? Egyáltalán nem... Szerinted mi a fészkes fenétől lett jobb a későbbi gépek fogyasztása, ha nem ettől? Szerinted mitől fogyaszt ugyanannyit egy egymagos proci 130nm-es csíkszéllel, mint egy négymagos 45nm-essel (egy magra vonatkoztatva pedig negyed annyit, magasabb órajelen)? Ezúttal esetleg hasonlítsd össze figyelmesebben a fogyasztásokat a CPU és GPU csíkszélekkel: [link]

  "egyébként elfogadom, hogy a hosszútávú standby-t felüllőtték, de goondolom mindössze a jelenlegi állapotokat extrapolálták. jelenleg meg ahogy írtam vannak ilyen jópofa standby értékek."

  Néhány kivételtől eltekintve (STB) már ma is elavultnak számítanak. Mégegyszer: szerintem valójában az idle fogyasztást akarják eme új, nagy mikroelektronikai cégek részvételével zajló nagy projektben lejjebb vinni, szinte alapkutatási szinten, nem a stand-by fogyasztást (amit ma is könnyedén meg lehet tenni).

  "a halogén nem sokkal jobb, mint a hagyományos izzó. magasabb hőmérsékleten izzik a szál, valamivel (10-20%-kal) jobb a hatásfok. a kompakt ezerrel veri fogyasztásban."

  A gyakorlatban: a halogén 65%-kal jobb, mint az átlag hagyományos égő, a kompakt pedig 150%-kal. [link] (Érdekes ez a 0,5-ös "power factor" az utóbinál, miáltal a 100W-os hagyományosnak nem a 20W-os felel meg, mint a gyártók állítják, hanem a 40W-os!)

  "kereskedelmi forgalomban nemigen kapsz rendes ledeket még"

  Már úgy érted, LED-es lámpákat, vagy nem?

  2700K-3300K? Ez meg már túl meleg is, nem? Egyébként nem csak a színhőmérséklet a fontos, hanem a spektrum! Ha minnél több frekvencia megtalálható benne, mind pl. a napfányben. Pl. ha monokromatikus piros, zöld és kék LED-ekkel világítunk, akkor a fehér papír fehér lesz, de a legtöbb holmink sötét lesz, mert a színei más-más frekikből fognak állni, mint a LED-eké. A fénycsövekben és fehér LED-ekben lévő fénypor spektruma is elég hiányos... (Ellentétben a hagyományos égők, különösen a halogén égők fényével.)

 • dezz

  nagyúr

  válasz lapa #22 üzenetére

  Nekem nem sikerült megértenem... Ez jó. Visszaolvasva, nem válaszoltál a kérdésemre, már előzőleg sem. Nos, azt kell mondjam (nagyon szomorúan), nem lesz legközelebb, hiszen így nem lehet hasznos kommunikációt folytatni.

  [ Szerkesztve ]

 • tuser

  aktív tag

  válasz lapa #20 üzenetére

  CFL -ből a régi ( Made in Hungary ) Tungsram, az Osram valamint a Pleomax ( Samsung ) értékelhetők, a többi bóvli kategória. Épp ezért szeretem én az adott technológiát ( pl. fénycső ) natív környezetben használni. Momentán a plafonon egy 2x 36W -os ( tudom, "kicsit" túltervezés, de nincs is sötét :DDD ) armatúrában egy Osram Lumilux DeLuxe 954 ( ~5400k ) és egy Osram Lumilux 840 világít EVG -vel hajtva ( 4400+ lumen ). A 954 5, a 840 3 sávos, a keverésből ( 954-840 ) pedig gyakorlatilag nappali fényt kapok ( mind színhőmérséklet, mind színvisszaadás mind fényerősség tekintetében ) ;) . Mindez eszik ~280 mA -t ( ~61,6W ).

  Armatúrából is lehet dekoratívat kapni/csináltatni/csinálni, vagy berakod rejtett világításnak ( fehér plafonra vetítve is sokszorosan bevilágíthatja a szobát ), ha fény kell felkapcsolod, ha hangulat, akkor a csillárt nyomod fel 5-6 db CWW ( 2500K ) 5W -os Osram égővel.

  Nem értem a mamókákat és az "értelmiségi" egyedeket miért ragaszkodnak a wolfram szálhoz ... most fűteni vagy világítani akarnak :)) ?

  Ja igen ... és a fénycső tényleg villog ( váltóáram lemegy 0 -ba ) de nem mindegy hogy induktív előtéttel 50-60 Hz vagy EVG -vel 40000 Hz :U

  [ Szerkesztve ]

  4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

Hozzászólok Aktív témák