Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • dezz

  nagyúr

  válasz lapa #19 üzenetére

  Csak most már leírhatnád, ezt a kijelentést mire alapozod? Mi értelme lenne? Én már leírtam, mi szól ellene.

  "kóstolgatsz engem ezzel a ps3 dologgal is"

  Tessék? :F Eszem ágában sincs kóstolgatni, pusztán az elfogultságból fakadó téves állításokat cáfolom.

  "pedig a mondanivalóm egyszerű: messze nem volt indokolt a 170w idle, nem szabadott volna ilyet a piacra engedni. pont."

  Az első generációs Xbox360 idle fogyasztása is alig volt kevesebb (157W [link])... A játék közbeni fogyasztásban mégkisebb volt a különbség ([link]). Stand-by-ban meg (amiben a leghosszabb időt töltik a gépek) a PS3 volt a jobb (1.9W vs. 2.5W). Ráadásul az első gen. Xbox360 jóval hosszabb ideig maradt piacon...

  "gondolom a tripla fogyasztást a csíkszélre fogni inkább csak humorból gondoltad."

  He!? Egyáltalán nem... Szerinted mi a fészkes fenétől lett jobb a későbbi gépek fogyasztása, ha nem ettől? Szerinted mitől fogyaszt ugyanannyit egy egymagos proci 130nm-es csíkszéllel, mint egy négymagos 45nm-essel (egy magra vonatkoztatva pedig negyed annyit, magasabb órajelen)? Ezúttal esetleg hasonlítsd össze figyelmesebben a fogyasztásokat a CPU és GPU csíkszélekkel: [link]

  "egyébként elfogadom, hogy a hosszútávú standby-t felüllőtték, de goondolom mindössze a jelenlegi állapotokat extrapolálták. jelenleg meg ahogy írtam vannak ilyen jópofa standby értékek."

  Néhány kivételtől eltekintve (STB) már ma is elavultnak számítanak. Mégegyszer: szerintem valójában az idle fogyasztást akarják eme új, nagy mikroelektronikai cégek részvételével zajló nagy projektben lejjebb vinni, szinte alapkutatási szinten, nem a stand-by fogyasztást (amit ma is könnyedén meg lehet tenni).

  "a halogén nem sokkal jobb, mint a hagyományos izzó. magasabb hőmérsékleten izzik a szál, valamivel (10-20%-kal) jobb a hatásfok. a kompakt ezerrel veri fogyasztásban."

  A gyakorlatban: a halogén 65%-kal jobb, mint az átlag hagyományos égő, a kompakt pedig 150%-kal. [link] (Érdekes ez a 0,5-ös "power factor" az utóbinál, miáltal a 100W-os hagyományosnak nem a 20W-os felel meg, mint a gyártók állítják, hanem a 40W-os!)

  "kereskedelmi forgalomban nemigen kapsz rendes ledeket még"

  Már úgy érted, LED-es lámpákat, vagy nem?

  2700K-3300K? Ez meg már túl meleg is, nem? Egyébként nem csak a színhőmérséklet a fontos, hanem a spektrum! Ha minnél több frekvencia megtalálható benne, mind pl. a napfányben. Pl. ha monokromatikus piros, zöld és kék LED-ekkel világítunk, akkor a fehér papír fehér lesz, de a legtöbb holmink sötét lesz, mert a színei más-más frekikből fognak állni, mint a LED-eké. A fénycsövekben és fehér LED-ekben lévő fénypor spektruma is elég hiányos... (Ellentétben a hagyományos égők, különösen a halogén égők fényével.)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés