Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz Gombinyó #750 üzenetére
nálam annak idején két 525 és egy 555 membrános gombjai döglöttek meg minimális használat mellett is (előbbi szerencsére még garidő alatt),
ezek szerint a nagyobb típusokon is használják ezt az ultragagyi, nem tartós megoldást, amit még javítani sem lehet, mert közvetlenül a NYÁK lapra ragasztottak egy fóliát, nem különálló gombokat szerelteka One-on szerencsére úgy tűnik, mindenhol gumipogácsás gombok vannak, nem membránosak - de ilyen típushiba egy harmadennyibe kerülő noname cucctól is gáz lenne, nem hogy az 525/555 és plána a 700 szériától...
-
Gombinyó
őstag
Ami feltűnt eddig és nagyon rossz az az 1-es gomb. Van, hogy 20x le kell nyomni mire reagál. Az All Off is van, hogy nem megy elsőre és a kijelző melletti oldalsó gombok se. Az az érdekes, hogy minden előzmény nélkül egyszerre jöttek elő ezek. Próbáltam resetelni is, de nem oldódott meg.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Gombinyó #752 üzenetére
igen, az 525/555-ön is a kijelző melletti gombok voltak az először elhalálozottak, de a csatornaváltó és hangerőszabályzóval is gondok voltak, azokat is egyre erősebben kellett lenyomni hogy bevegye
egy membrános gombot onnan lehet kívülről is fölismerni, h lenyomáskor kattan (és ideális esetben ilyenkor regisztrálja is a gombnyomást - később azonban már nem)
a gumipogácsás gombok, amiket a legtöbb távvezérlő használ, hangtalanokha ilyen, hangtalanok a 700 hibás gombjai is, akkor nálad más lehet a helyzet
-
ZooLee
senior tag
de ilyen típushiba egy harmadennyibe kerülő noname cucctól is gáz lenne, nem hogy az 525/555 és plána a 700 szériától...
Nekem 8-as sorozatú volt, és dettó ugyanez volt, ráadásul pont a hangerőszabályzó gombok. Szóval ez valami technológiai ok miatt lett ilyen (ilyet tudtak csak felhasználni oda), vagy csak szimplán lehúzásból? Most egy 525-öst használok hosszú ideje, és egyelőre jól bírja.
-
Degeczi
nagyúr
jó ideje már "One"-t használok, azzal nem lehet ilyen gond, mert minden gombja gumipogácsás
mondjuk az olyan gomboknál is előfordulhat a vezetőképesség romlása, de az könnyen kezelhető tisztítással, begrafitozással, míg membrános gombokat nem lehet cserélni, mert az egész panelon egyetlen fólia van. Nem hinném, h szándékos lenyúlásnak indult volna (hiszen ha végképp elege lesz vkinek belőle, az egész márkától elfordul, nem pedig újat vesz), de mindenképpen konstrukciós típushiba
valszeg a tervezők sem számítottak rá, h ilyen rövid életűek lesznek
gondolom, azért választották a megoldást, mert amíg működik, a jól érezhető átpattanással egyértelmű visszajelzést ad a lenyomásról, ami a gumipogácsánál nincsen[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
No, hosszas levelezés után kaptam egy szép hosszú levelet amiben leírnak minden teendőt. Egyelőre csak átfutottam rajta, de a lényeg az, hogy 2 év garancia van a Harmony 700-ra és valszeg kapok majd egy újat csak fel kell venni a kapcsolatot a magyar kiskerrel is.
-
fPApi
őstag
Arra tud valaki megoldást (az újra bepötyögésen kívül), hogy hogyan lehet egy "Activities"-t megkettőzni? Arról van szó, hogy van egy új kütyü, amelynek a beállítása nagyrészt egyezik egy korábbival, csak néhány dolgot kellene megváltoztatni, ezért kellene a korábbit megkettőzni.
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Logiech Harmony 600 és popcorn a210 összehangolásában tud valaki segíteni? Bekpacsolni és kikapcsolni sem sikerül, mondjuk ha a sajátjával bant vagyok már ezt azt tud vezérelni.
Előre is köszi a segítséget! -
Bélaaaa
őstag
Igaz, hogy nem a 600-ról szól, de a tanítás menete ugyan az: Link
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
zeix
senior tag
Hol lehet reklamálni, hogy ha letöltök az adatbázisból egy készülékhez funkciókat és nem működik egy gomb sem?
Teljesen üres.
Kipróbálhatjátok Ti is.
Unitek SP-868, erősítő.
Semelyik gombhoz sem rendel funkciót. -
junkpod
veterán
na kezdem lassan földhöz vágni a Harmony 600-at és/vagy a Pana DMR EH67-es HDD-DVD-t, vagy egyben a kettőt
Kérlek segítsetek
Azt az egyszerű dolgot szeretném megcsinálni, hogy bekapcsol a TV és a DMR, majd a TV átvált a megfelelő inputra (eddig ok), ezután kellene a DMR-nek is inputot váltani HDD-re és ezután felhozni a Navigator menüt.
Valami a késleltetésekkel lehet a gond, mert tetű lassan indul a DMR, minden esetre a DMR poweron delay-t már 5secre raktam, de ez sem segít. Bekapcsol és a legutolsó input szerint megáll a dolog, se input váltás, se Navigator menu...
Akinek van ilyen DMR vacakja és H600-asa kérem segítsen, köszi.
Box's don't touch!
-
Ispy
veterán
Harmony Touch tulajok:
hogyan lehet a távon az órát átállítani? Hiába írom be az új értéket, a mentés után mindig visszaáll a régire
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ZooLee
senior tag
A 5 sec nagyon kevés, a legtöbb eszköznek ez nem elég. Nekem a TV-nél 8 sec van megadva, de pl. a Wayteq HD95CX-nél már nem is szórakoztam ilyennel, mert kb. 30 másodperc, úgysem várom ki, rátettem az egyik gombra, hogy kézzel el lehessen indítani.
Próbáld még feljebb emelni ezt az időt (egyszerűen nérd le, hogy tényleg mennyi ideig tart a bekapcsolástól míg reagál a menü gombra) és/vagy csinálj egy makrót, amit egy gombnyomással elindíthatsz, ha esetleg mégsem működött volna. -
junkpod
veterán
hurrá! sikerült megoldani, nem egyszerűek a Panasonic mérnökei az tuti...
Szóval megoldás ha Panasonic DMR EH-67 és Harmony 600 együttműködését szeretnéd. (szerintem bármilyen Panasonic DVD esetében is ez működhet)
probléma: nem vált a Pana megfeleő inputra
ok: az eredeti Pana távon nincs olyan gomb, hogy direkt input kiválasztás csak egy "Drive Select" ami scrollozza az inputokat (DVD->HDD->SD), viszont a készülék ismer ilyen parancsot (mmiért nem rakták ki távra???) íyg tévesen azt hittem, hogy a scrollozós input váltást kell beállítani a Harmony Device settingsben.
megoldás: a Harmony Device Settings, Input settings részében NE a második scrollozós típust válaszd ki hanem az első "direkt választok inputot" típust, erről tovább lépve lesz módod a 3 input választáshoz hozzárendelni a megfelelő parancsokat (Assign command, InputHDD...). Egyébként lemértem bekapcsolás után kb 10mp mire fogad parancsot, főleg ha előtte DVD üzemmódban volt mert elkezdi tekerni a DVD lemezt, tehát egy 11mp Power Input delay elegendő. Viszont ha a bekapcsolás és input váltás után mást is szeretnél csinálni, akkor a listába érdemes beszúrni egy 2mp delay sort és utána a parancsot, különben nem ért a szóból.
tanulság: a Panasonic egy hisztis p.csa
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
ja, viszont tényleg igaz lesz, hogy ha egyszer rálépsz a helyes útra onnantól háváj... Fülig ért a szám mikor egy gombnyomásra elindult tv, dvd és a végén megjelent a hdd-re felvett műsorok listája
(és ezek a gondok inkább a Pana f@szsága miatt voltak...)Box's don't touch!
-
Degeczi
nagyúr
és akkor még nem beszéltünk a Pana TV-kre gyakran jellemző problémáról, hogy sok típusuk kb. 1 mp-ig tartó bekapcsolási parancsot várna (és alapban a Harmony nem ad ilyet, állítani pedig nem mindig engedi a parancshosszat. Néha emiatt kell másik Pana TV típust kiválasztani, mint a tényleges, és akkor már lehet változtatni ezt is)
-
tobias40
veterán
Harmony 600-al van olyan gondom hogy minden gomb lenyomására újra indul!
Kivéve a négy kijelző melletti gomb és a kijelző alatti 2 jobbra-balra gomb.
Ezekkel bármit nyomhatok szépen végzik a dolgukat de az összes többire azonnal restartol!Lehet vhogyan resetelni az egész Harmony-t,esetleg ez segítene?
Elemeket már kivettem többször de nem segít.
Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Vettem bele új elemet és most jó,csak az zavart hogy előzőleg is egy "új" akkumulátort tettem bele de ezek szerint gyenge volt!
Más:
A tv "guide" gombjára nem ajánl fel a lehetőségek közül "guide-t".
Hogyan tudok ilyet hozzá tenni?(persze olyat ami műsor újságot hozza elő! )
LG LD650 a tv..[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz tobias40 #782 üzenetére
távvezérlőkben nem érdemes hagyományos NiMh akkut használni, csak alacsony kisülésű típust
ha nem ismeri a készüléked minden parancsát az adatbázis, akkor érdemes egy nagyobb testvértípust megpróbálni (ezzel néha elérhetővé válnak olyan funkciók is, amit hivatalosan a saját példány nem is tud), illetve az eredeti távvezérlőről megtanítani azt a gombot
-
tobias40
veterán
Vhol a weben is lehet konfigurálni a harmony-t nem csak a szoftverrel.
Hogyan is kell azt,hova kell belépni? -
tobias40
veterán
Már megtaláltam!
-
tobias40
veterán
Ez a tanítás webes felületen nem megy??
A szoftver engem midíg a webes részre visz és ott nincs IR tanítás opció!
Csak a szoftverben hogyan tudok belépni és felprogramozni? -
tobias40
veterán
Elnézést kérek figyelmetlen voltam,már megtaláltam!
Csak a szoftverről hogyan tudok dolgozni?(engem mindíg elvisz a webes felületre! )
-
tobias40
veterán
Amikor belépek a szoftverbe és bejelentkezek utána alul a léptető gombok szürkék maradnak és nem tudok csak a webre felmenni!
Ez miért van és hogyan tudok a szoftverben maradni?
A távirányító természetes a gépre van dugva!A weben nem tudok annyi dolgot finomítani mint a szoftverben..
-
tobias40
veterán
A gondom az hogy a MP-ről lejátszva az activities-ben nem minden gombot használ a popi távirányítására...
Amikor a device-ben beállítottam a gombokhoz tartozó parancsokat azt gondoltam hogy majd az activities-ben is használja az összes gombot.
Pl. nem tudok a menübe kilépni és vissza lépni a popival,ezekre a gombokra nem csinál semmit a lejátszó.Az lenne a jó ha a színes gomboknál a tv-re beállított parancsokat csinálná a többinél pedig a popi-ét.(a hangerőt szépen adja az erősítőnek az elég is)
Tehát hogyan tudnék külön,utólag parancsokat adni a gombokhoz hogy az csak az activitiez-ben legyen beállítva,a device-ben pedig marad amit már régebben beállítottam??
Remélem érthetően írtam le!
-
TCr
veterán
válasz tobias40 #796 üzenetére
Csak egy kérdés: ha a Popcorn lesz a vezérlőegység, akkor a tévé csak kimeneti eszközzé válik.
Értem ezalatt azt, hogy nem kell mondjuk tv csatornákat váltani.Mit szeretnél a tévével csinálni a Popcorn activity alatt?
Tévé menübe ki-be lépkedés?
Amikor manuálisan bütykölöd a gombkiosztást, ott ki tudod választani, hogy melyik eszköz melyik gombja legyen az adott activity-n belül.
Legalábbis az online beállítási felületen így van.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
tobias40
veterán
Igen,amikor végzek a film-el akkor szeretnék a tv-be visszajutni a színes gombokra állítottam be a ezt...
Ezt a manuális dolgot mindjárt megnézem,eddig nem vettem észre.
"Amikor manuálisan bütykölöd a gombkiosztást, ott ki tudod választani, hogy melyik eszköz melyik gombja legyen az adott activity-n belül."---ezt hogyan is?
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz Gombinyó #760 üzenetére
1 hónap kellett hozzá, hogy történjen valami. A 700-as Logitechem nem tudták megjavítani így kapok egy vadi új 650-eset cserébe. Ránézésre ugyanaz mint a 700-as volt csak ez állítólag újabb modell. Nem tudom, hogy járt e egyáltalán a Logitechnél vagy a kisker vállalta be, hogy cserélik. Minden esetre már nagyon várom, mert nehéz az élet Harmony nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest