- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz access_denied #1550 üzenetére
Nagyon nem érted a Harmony működését. A Device az eszközök felviteléhez szükséges és természetesen önállóan is használható, az Activity meg a jól megszokott cselekvésekhez készült, nincs belöle olyan sok, hogy ne legyen megoldhatatlan. Amúgy hozzátenném, hogy ha a tv-met a Device alól kapcsolom be és utána Mozi Activity-re váltok akkor bizony nem kapcsolja ki hanem átvált, nem tudom, hogy a Harmony vagy a TV "okossága", de ez nálam működik, sőt az erősítőnél is, viszont a két lejátszónál nem, azok ki/bekapcsolnak.
Nálam minden eszközhőz tartozó, általam használt cselekvést felvettem az Activity-k közé, 12 éve tökéletesen működik és semmi pénzért nem adnám másik távért.
Activity/Device azért nem működik párhuzamosan, mert van aki külön szeretné kapcsolgatni (pl te ) viszont az Activity a memorában tárolódik és azt használja fel a következő cselekménynél.
Szerintem nem kavar be a Device, csak akkor használom ha valamelyik eszközt tényleg önállóan szeretném használni, pl. másolás, ellenőrzés, frissítés, stb.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ispy
veterán
válasz access_denied #1550 üzenetére
Alapvetően a device nem azért van benne, hogy azzal kezeld az eszközöket, arra ott vannak az activity-k. A device olyan, mintha lenne x darab távod egy távba integrálva, ebben az esetben teljesen jogosan nem tudnak egymásról semmit, hiszen ez x darab külön táv. Használd mindenre az activity, a device csak akkor, ha mondjuk egy olyan ritkán használt gombot szeretnél elérni, amit egyébként az activity-ben nem definiáltál.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
access_denied
senior tag
Lehet, hogy szerinted nem értem a Harmony működését. Szerintem igen, egyedül az nem állt össze, hogy még véletlen se kavarjak be a device-al az activity-k közé (on/off).
Szerintem ez komolytalan, ha nincs valahol dokumentálva. El tudja azt tárolni, hogy activitynél mit kell ki/be kapcsolni, device-ként meg nem? Nem tudom, hogy ennek a tudásnak mi akadálya lehetne, vagy mit lehet ellenérvként felhozni.
Gitározok, hol a zóna 1, hol a 2-t használom a gitár kimeneteként. Mellette a tv is megy, mert mondjuk az szolgáltatja a covert, vagy a tabulaturát. Van, hogy a tévére nincs szükség, vagy a media playerre sem.
Digitalizálok, további két eszköz. Itt sem mindig ugyanazok az elemek vannak bekacsolva.
Már csak ezek variánsai miatt is egy halom activityt kellene csinálni, hát...
#1552 Ispy
Köszönöm, világos a működés most már, de pont a gombok miatt éreztem sűrűnek az activityt és néha jobban kézre esett a device gombjait használnom.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz access_denied #1553 üzenetére
18 Activity-m van, nincs gondom, szerinted mi a megoldás? Mert nekem ez és tökéletes. A Device mindig is egy külön távot képvisel, olyan mintha az asztalon lenne a távod és pontosan emiatt nincs összehagolva az Activity-vel, hogy ne zavarjon be, az Activitynek pont az a lényege, hogy ezeket összehangolja, ha ezt nem tudod megérteni akkor tényleg felesleges a Harmony. A Zónáknak is lehet Activityt adni, a gombokat is lehet egyszerűsíteni, stb.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ispy
veterán
Azért nem tudja, mert igazából a táv semmit sem tud, hogy mi is van tényleg bekapcsolva/beállítva. Ha elindítasz egy activity-t, akkor a beállítások alapján tudja, hogy mi is kell, hogy menjen és azt készpénznek is veszi, ezért tudja másik acitivity-re váltáskor, hogy mit is kell csinálnia. Amikor te device módban kikapcsolód a tévédet, akkor igazából ezt a manővert nem tárolja sehol sem a táv, ez ilyenkor a te privát ügyed. Ha olyat állítasz be, ami ellent mond az activity-nek, akkor ilyenkor így jártál.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Degeczi
nagyúr
A Device alatt végzett nyomkodásnak természetesen nincs hatása az Activity-re, hiszen pont az a célja (többek között), h alkalmi hibákat helyre lehessen vele hozni!
Pl. nem kapcsolt be az erősítő, mert a gyerek épp akkor haladt el a távvezérlő előtt, amikor az ahhoz tartozó bekapcsolási parancsot küldte a Harmony. Ezt egyszerűn javítod azzal, h a Device alatt adod ki az elszalasztott parancsot.
Ha ez is átváltaná a Harmony-ban regisztrált állapotot, akkor sosem javulna ki a helyzet!
(hiszen a most kiadott bekapcsolási parancs miatt azt hinné a Harmony, h épp lekapcsoltad a TV-t vmiért...)A Device tényleg úgy tekinthető, mintha a gyári távot kotornád elő (ezért azok elrakhatóak), de egyébként csak ilyen hiba esetén használod, vagy ha vmelyik szükséges parancs nem került kiosztásra az Activity gombkészletére.
-
blakey
titán
válasz Degeczi #1556 üzenetére
Pl. nem kapcsolt be az erősítő, mert a gyerek épp akkor haladt el a távvezérlő előtt, amikor az ahhoz tartozó bekapcsolási parancsot küldte a Harmony. Ezt egyszerűn javítod azzal, h a Device alatt adod ki az elszalasztott parancsot.
Ilyenkor megnyomod a Helpet és a kérdésekre válaszolsz, azaz ha az arősítőre kérdez rá akkor nyomsz egy No-t és máris bekapcsolja és így tovább.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
access_denied
senior tag
Szerintem szubjektív dolgon vitatkozunk.
Szubjektív pl. az, hogy a számodra 18 db activity teljesen elfogadható, számomra pedig nem, mert az összes (per pill. 5 távirányítót vált ki) távirányítómat eddig vakon kezeltem (kivéve az erősítő 50 gombosát) és nem volt szükség a távirányítók vizslatására, ezt várom el a Harmonytól is. A 18 activity (ha ennyit nem is, de 10-15öt el tudok képzelni) görgetése is túlmutat a komforton.
Az activity-ben kezelt több eszköz miatt a gombok funkciói nem minden esetben helyezhetők el optimálisan, ezért is váltok át device-ra. Ha az belefér, akkor most nem kezdem el felsorolni a pl. digitalizálásnál használt eszközök gombjainak felsorolását, hidd el nem kevés.
A videómagnón vagy a DVD recorderen is vannak felvevő, lejátszó, pause, tekerő gombok, ezen eszközöket egyszerre használom, és sokkal ésszerűbb device-ként kezelni ezeket.#1555 Ispy
"Azért nem tudja, mert igazából a táv semmit sem tud, hogy mi is van tényleg bekapcsolva/beállítva."
"Amikor te device módban kikapcsolód a tévédet, akkor igazából ezt a manővert nem tárolja sehol sem a táv, ez ilyenkor a te privát ügyed."
A táv tudja, hogy milyen eszközöket irányíthat, ezeknek a különböző csoportjai az activity-k. Nem arról van szó, hogy a kettő teljesen független lenne egymástól. Nem tudom mi magyarázza meg azt, hogy egy adott eszköz on/off státuszát activityben tudja, device-ként pedig nem. Egy eszköz on/off státusza 1 bit. Ezt kellene tárolnia minden esetben a távnak.
Ha a kettő (activity/device) között nem lenne semmi összefüggés, akkor lenne elfogadható ez a fajta működés. Szerintem.
Ez viszont az én problémám, vagy együtt tudok ezzel élni vagy sem.
#1556 Degeczi
A példád jó. A fenti gondolatot egészíteném ki azzal, hogy a device be- kikapcsolásakor a táv rákérdezhetne az eszköz állapotára. Ezt lehetne a kijelzőn pl. ujjmozdulattal vakon igazolni.
#1557 blakey
Ez is egy hasznos infó, de az emberek nem válaszolgatni akarnak a távirányító kérdéseire. Szerintem.
Mindenkinek.
Nem vitatkozni szeretnék, megértettem a jelenlegi működést. A probléma abból adódik, hogy a távnak semmilyen visszajelzése nincs a vezérelt eszközök állapotáról. A VHS magnómat leszámítva minden eszköz hálózaton lóg, nem lett volna irgalmatlan fejlesztés a wifi funkció felvétele a távba.
-
blakey
titán
válasz access_denied #1558 üzenetére
Van WIFI-s Harmony, válogass: [link]
-
Degeczi
nagyúr
válasz access_denied #1558 üzenetére
"Az activity-ben kezelt több eszköz miatt a gombok funkciói nem minden esetben helyezhetők el optimálisan, ezért is váltok át device-ra (...) A videómagnón vagy a DVD recorderen is vannak felvevő, lejátszó, pause, tekerő gombok, ezen eszközöket egyszerre használom"
Ez valóban nyűg, amit régebben valamennyire enyhítettek pár korábbi Harmony-n meglévő "Picture" ill. "Sound" gombok: azokat megnyomva ideiglenesen át lehetett kapcsolni a képmegjelenítő, ill. hangmegszólaltó eszköz gombkészletére, amivel könnyen-gyorsan be lehetett állítani vmit az erősítőn vagy TV-n.
Mert a probléma ott is azonos volt: az Activity-ben fixen vannak kiosztva pl. az iránygombok (és a "Menu", "OK", stb), tipikusan a médiajátékosra - de előfordul néha, h az erősítőn vagy a TV-n kellene állítani vmit, és olyankor az egyetlen ilyen gombnyomással átváltható volt.
Most csak a Device-ban kikeresés marad (ami ráadásul nincs az Activity-re szűrve, nagyobb, kényelmetlenebb lista, mert még a sorrendje sem állítható) - de jobb híján elmegy az is (persze amíg Harmony-val szinkronból kiesést nem okoz vmelyik gomb)[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
Végre pörög a topic! Szerintem access_denied fölvetett egy olyan lehetőséget/új funkciót, ami jelenleg Neki hiányzik és akár beépíthető/megoldható is lenne a jövőben (ritkán Nálam is jó lenne). Persze ilyenkor az a kérdés, hogy eléri-e a fejlesztők ingerküszöbét a kérdés, vagy sem (azaz elég sok felhasználó használná ki az új lehetőséget)? Gondolom most még nem, ezért nem fejlesztenek ebben az irányban, de hátha (ahogy írtam, és is tudnám használni)...
-
blakey
titán
Ha az elmúlt tízenakárhány év alatt nem építették be a "kisebb" készülékekbe akkor most sem fogják, Ott van a HUB, az programozható minden okosságra. Nekem fontos, hogy a Device az maradjon önálló, ha kell az "összekapcsolás" akkor arra egy külön funkciót kéne létrehozni ahol megadható a távok összehangolása. Nálam bevált a gyakori aktivítások felvitele az Activity-be, semmi gondot nem okoz, akinek meg még speckóbb igényei vannak akkor bizony a speckóbb eszközt kell választani.
-
access_denied
senior tag
Teljesen őszintén kérdezem, itt melyik Harmony wifis? A Hub működése számomra rejtély, eddig azt gondoltam, hogy telefonnal és appal lehet jeleket küldeni a Hub felé ami aztán infra jelet ad az eszköznek.
#1560 Degeczi és #1561 Ispy
Lehet félreértettelek, de az Activityben is át tudod programozni az iránygombokat. De ahogy írtad, pont ezért váltok át device-ra, mert ott a gombok az adott eszközhöz tartoznak. Az iránygombok pl. ilyenek, szinte mindegyik eszköz használja.
Ispy javaslat jó, annyival kiegészítve, hogy a nem a touch screenen, hanem a gombokon lehet short és long módot beállítani, ergo duplázódnak a gombok.
#1562 fPApi
Nyilván tőlem sokkal okosabb emberek dolgoznak a Logitechnél, de amiről beszélünk az nem kivitelezhetetlen. Az activity a legjobb dolog, ha minden normálisan be- és kikapcsol.
#1563 blakey
A Hub-ra kíváncsi lennék, mi a működési elve?
-
Degeczi
nagyúr
válasz access_denied #1564 üzenetére
Persze. De kényelmetlenebb a Device-ok között kikeresni a TV-t vagy az erősítőt, mint némely régi típuson egyszerűen megnyomi a Picture ill. Sound gombokat. Kár, h azokat mára lehagyták.
Hosszú lenyomás az enyémen nincsen - de az egyébként sem annyira jó, hiszen csak két lehetőséget ad, és kényelmetlenebb használatot. -
fPApi
őstag
válasz access_denied #1564 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mire reagáltál nálam, mert én is pont azt írtam, hogy megoldható és néha jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz junkpod #1568 üzenetére
Köszönöm, de tölthető akkuval megye , vagy nem? Azt meg tudná mondani valaki, hogy ha az árat nem nézzük, csupán használati célszerűséget nézve a 650 jobb vagy a 950 illetve miért lehetne jobb mint a másik. Egyébként hasonló esetleges problémás használat okán nem vettem még , mint amiket access_denied is említ, persze értem én meg kell szokni, de ha a megszokás sem adja a mostani használati praktikumot ( ha már a cél a táv. a kezemben van - vakon lehet használni), hát nem tudom ... ( pedig jó lenne csak 1)
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Alex91
félisten
válasz arcitec #1569 üzenetére
Szerintem alap esetre szepen fel lehet programozni. A kollega problemaja szerintem kozel egyedi.
En nem erzem a touch meg a színes kijelzo akkora szuksegesseget. Kellenek a fizikai gombok.
A regi Logitech tavom ment AAA LSD akksival is, bar 3 havonta kb. lemerult, es mono kijelzoje volt. A Philips a színes kijelzovel AA akksival szinte 1 evig kibirja. A Logi szerintem azzal zabalt rengeteget, hogy a hattervilagitas a tav mozgatására mindig bekapcsol.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
access_denied
senior tag
A 950 távjának saját töltője van. Egy hetet talán kibír nélküle, de egyszer majd jelentkezni fog a cseréljek aksit témakör. Ahogy Alex írta a háttérvilágítás, de inkább az lcd fogyasztja jobban az aksit.
Az én "problémám" annyiban nem egyedi, hogy pl. a sok activy esetében tuti nézned kell a távot. Ehhez nem szoktam hozzá, a vakon használom a távirányítóhóz vagyok (voltam) szokva. De világít, tehát nem kezelhetetlen.
Gombjai nekem nem jönnek be, de ez is ízlés kérdése.
-
Degeczi
nagyúr
válasz access_denied #1571 üzenetére
Pár év alatt tönkremegy az akku, igen - de addig is sokkal kényelmesebb időnként a töltőbölcsőre dobni, mint ceruzaakkukkal vacakolni, Kínából pedig $10 környékén biztosan beszerezhető cserepéldány, annyit bőven megér
-
fPApi
őstag
Én úgy gondolom, hogy ha rá tudod szánni a megfelelő összeget és időt, akkor egy harmony távval a nyűglődések ellenére is nagyságrendekkel javul a "felhasználói élmény". De az biztos, hogy az elején én néhányszor falhoz akartam vágni, de így utólag bőven megérte, hogy nem tettem.
Nekem eddig az összes elemes harmony távom ment tölthető elemekkel.[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
nagyon régen volt Harmony-m, nem emlékszem, hogy olyan ritka és extra funkciókat is rá lehet programozni az eredeti táv hiányában, mint pl. egy Onkyo mini hifi óra állítást (Clock), vagy hangszín állítást (Tone) ?
Vagy a Logitech adatbázis is "csak" annyit tud, mint mondjuk az Androidos Sure, hogy van 25 Onkyo profil, aztán vagy találok vagy nem megfelelő funkciót?
-
Degeczi
nagyúr
Kiválasztasz egy nagyobb típust, és ha szerencséd van, azonos az alap parancskészlete, pár extra funkció pedig valóban elérhető lehet így. Működött nekem is ilyesmi Panasonic TV-vel.
Gebasz akkor van, ha a nagyobb típusnak teljesen más a parancskészlete, mert akkor nyögvenyelősen megy a dolog (hozzáadva azt a másik készüléket is, de nem használva semmire, csak a szükséges funkcióhoz)
Mindenesetre megoldható, ha a készüléked amúgy ismeri azt a funkciót, csak az eredeti táv nem.
-
zetecR
addikt
válasz Degeczi #1575 üzenetére
Tehát típusra lebontva nem tudom kiválasztani egy adatbázisból, hanem általános (ez esetben Onkyo) kiosztásokat kapok, amikben vagy benne van a kívánt gomb/funkció, vagy nem.
És még egy kérdés:
ilyen szempontból van különbség egy alapmodell (pl. 525) és egy felsőbb kategória között (One), vagy az adatbázis mindnek ugyanaz?[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Igen, bár nem "kiosztást" kapsz: az csak rajtad múlik, melyik gombra mit programozol.
Amikor hozzáadod az eszközeidhez az adott musiccentert, először megnézed, annak milyen parancskészlete van az adatbázisban, benne van-e a gyári távról hiányzó funkció (néha benne van ilyenkor is)
Ha nincs, hozzáadsz egy nagyobb típust, és ott már talán meglesz.Persze, ugyanaz az adatbázis.
-
sazo
tag
Sziasztok!
A Panasonic tévémen a Home gomb hosszú nyomására előjön az Info Frame keret. Dedikált gomb a távirányítón nincs/nem találok. Hogyan használhatom ezt a Harmony Touchon?
Köszönettel:
Z
-
sazo
tag
A Harmony Menu gombja van úgy beállítva, hogy rövid nyomásra Menü, hosszú nyomásra Home, de ha tovább nyomom, nincs semmi. Attól félek, hogy nincs dedikált gomb a Pana távirányítón, így beállítani sem tudom a Harmonyra. Ugyanúgy szenvedek a 3Dvel is, annak sincs dedikált gombja, csak a TV menüből érhető el.
Üdv:
Z
-
rol33
aktív tag
sziasztok,
a mai nap jutott eszembe, hogy jó pár évvel ezelőtt használtam én ilyen távot, és arra gondoltam a rengeteg táv helyett most is jó hasznát tudnám venni egynek.
hirtelen szét nézve a neten, az új típusok ha jól láttam két részből állnak már? 1 hub és maga a táv?
illetve jól gondolom hogy ez csak maga a táv? akkor külön hub-ot is lehet vásárolni? mert azt sehol nem láttam..
+ még ha jól nézelődtem az egybe megoldás a Harmony Elite lenne, a fenti típusnál maradva?
és egyáltalán itthon lehet ilyet kapni vagy csak kintről tudnék venni? köszi.®
-
sziku69
őstag
Sziasztok.
Lehet hogy nem ehhez a fórumhoz tartozik, de talán itt használ valaki ilyet, és tud válaszolni. -
sazo
tag
Ismét megoldandó problémám van.
Hogyan kapcsoljak ki a Touch-csal egy Androidos (Zidoo X9S) médialejátszót. A gondot az okozza, hogy kikapcsoláskor még egy újabb ablak ugrik fel, Power Off, Reboot, Sleep opciókkal és a Power Off leokézásával kapcsol ki a rendszer.
Köszönettel:
Z
-
blakey
titán
A Zidoonál a gyári távval a POWER gomb hosszannyomása nem kapcsolja ki a lejátszót? Ha igen akkor ezt kéne definiálni a Harmonyn. Esetleg nézd meg, hogy nincs-e beállítási lehetőség a Zidoonál a "sima" kikapcsolásra.
-
blakey
titán
A Zidooban keresd a "hibát", ha ott van erre utaló lehetőség akkor a Harmonyn ez megtanítható eltérő esetben szívás. Neo U1-en van kikapcsolásra utaló beállítás, tehát beállíthatom, hogy minden esetben kikapcsolja a készüléket és ez jól is működik, egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Gondolkodom egy Harmony vételén, árban a 350-es lenne jó viszont mennyire hátrány hogy nincs kijelzője?
pl. honnan tudom hogy melyik eszköz irányító módjában van éppen a táv?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest