Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Noukoum

  addikt

  Hm nézzünk meg néhány népszerű újítást a mai okostelefonokban.
  Rengeteg RAM = kínaiak
  Nagy belső tárhely = kínaiak
  Nagy akkumulátor = kínaiak
  Bevágás mentes kijelző/pop up stb = kínaiak
  Nagyobb képfrissítésű kijelzők = kínaiak
  Kijelző alatt ujjlenyomat olvasó = kínaiak
  Egynél több kamera lencse = kínaiak
  Gyorstöltés (még annál is gyorsabb) = kínaiak
  Mégnagyobb kijelző = kínaiak
  Éjszakai fényképezés = kínaiak
  Óriási zoom = kínaiak
  Matt hátlap = kínaiak
  Vezeték nélküli visszatöltés = kínaiak
  Kávamentesítés = kínaiak

  Csak csúcskategóriát néztem, csak ami eszembe jutott. Tényleg szörnyű ez a másolás..

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Noukoum

  addikt

  A listában szereplő dolgokat valószínűleg más is alkalmazhatta korábban, de a kínaiak hozták divatba. Ezért sem értem ezt a lopás dolgot. Konkrétan a csúcskategóriában piacvezető Apple készülékéiben több a "lopott" cucc mint a nem "lopott". Szóval ha mindenki csak lop akkor honnan vannak a fejlesztések? Ja hogy mindenki fejleszt és "lop", csak mindenki más mértékben teszi mindezt.
  De ilyen elvakultságot komolyan nem hiszem el hogy 2020 van és itt tartunk.

  [ Szerkesztve ]

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Noukoum

  addikt

  Samsung baráti országból való, cél a hatalom megosztása.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Noukoum

  addikt

  Nyilván Kína a hibás mert nem akar USA csicskája lenni.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Noukoum

  addikt

  Te alapból felfogod rakni a kezedet mert feltételezem nem a te jogköröd az hogy eldöntsd milyen agresszív intézkedéseket hoz meg USA Kínával szemben.
  Azontúl feltételezem azt is hogy Magyarországon élsz tehát a szavazatod sem ér semmit hiszen Magyarország nem hogy Európában de még a térségben sem számít kb semmit egy évszázada ami meglepő módon jelentős részben az Usának is köszönhető. De feltételezve mint európai állampolgár sincs semmi jelentősége a szavadnak hiszen Európa annyira jelentéktelenné vált a két háború következtében mely során egy ilyen kérdésben semmi beleszólása sincs mely meglepő módon egyértelműen az Usának köszönhető.
  Ezek után én mint Európában azon belül Magyarországon élő személy talán annyira nem örülök annak hogy az aki jelenleg uralkodik rajtam, és aki tönkretett még nevetséges módon védve is van.
  Ez egy olyan tudományág amelyben nincs fekete meg fehér. Te valamilyen okból kifolyólag azt hiszed hogy ha USA hatalma csökken akkor hirtelen Kína lesz a világ ura. Ez nem így működik. Kína még attól is nagyon messze áll hogy beleszóljon kontinensek ügyeibe mint Európa Vagy Dél-Amerika melyeket az USA irányít. Nem nem az irányítástól vannak messze hanem a beleszólástól. Nem, nem lesz azért Magyarországon kommunizmus mert az USA visszábbszorulna bármilyen meglepő.
  A technológiai fejlődésnek meg különösen nincs köze az Usához, annyiban van hogy náluk nem volt háború a nyersanyagot megszerezték könnyűszerrel, a technológiát pedig lenyúlták Európától. Igen annak a technológiának az alapjait melyről most megy a hiszti hogy csúnya Huawei lop. Mint az oviban. Annyira nem tartom jó dolognak hogy olyan weboldalt tudok használni kizárólag amin 18. századi cenzúra van, hogy az európai ipar sehol nincs és egy kiszolgáltatott felvevőpiac vagyunk.
  Persze az életszínvonal nem rossz, amíg nálunk szegényebb piacokon gyártanak mindent. És mellőzzük az érzelmeket mert nem ide való.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Noukoum

  addikt

  "Európa eljelentéktelenedése elsősorban az európaiaknak köszönhető, csak aztán jön az USA és a Szovjeunió, akik kihasználták hogy Európa kivéreztette magát, és felhúzták a kis vasfüggönyüket, aztán nekiláttak a fegyverkezési versenynek."

  Ez konkrétan nem igaz. Mindkét háború elhúzódása az Usának köszönhető aki már akkor is féltette gazdasági elsőségét. Mondjuk tőled nem meglepő hogy mindenből az Usát hozod ki jófiúként. De ez érzelmi alapon történik és nincs valóság alapja.

  "Magyarország utóbbi száz éve megintcsak nem tudom miért lenne az USA sara, dehát vannak olyan körök ahol divat mindenért az USA-t hibáztatni..."

  Párizs környéki békék, párizsi békeszerződés. Többről inkább nem is írnék ennyi bőven elég. Mondjuk ezek után nem meglepő hogy USA fan vagy.. :D

  "Hogy Kína felnőjön az USA mellé, azt csak pozíciószerzéssel tudja elérni. Márpedig többek közt a Huawei hálózatfejlesztése is egy ilyen pozíciószerzési kísérlet. Szóval én nem jelenteném ki, hogy Kína megerősödése semmiféle következménnyel nem fog ránk, európaikara nézve negatív következményekkel járni."

  Egy feltételezés nem tény. Felnőjön? Mi van? Kb olyan szinten beszélsz mintha Magyarországon egy 1%-os honvédség bővítésből arra lehetne következtetni hogy Magyarország a harmadik világháború kirobbantására készül.

  "A technológiát lenyúlták Európától, lol. Azért van kb. a teljes IT szektor székhelye a Szilícium völgyben.."

  Tanulni kellett volna és akkor nem írnál ilyet. Ja bocs, lehet hogy azért nem tanultad mert nem is adhatták le..

  "Abban egyetértünk, hogy Európa kiszolgáltatott helyzetben van, ennek én sem örülök. Szívesen látnék egy szorosabb európai integrációt, ami felnőhetne a nagyok mellé, de ennek minimális az esélye sajnos. De annál, hogy Kína befolyása erősödjön a kontinensen, az is jobb, ha marad a jelenlegi felállás az amerikai dominanciával."

  Teljesen mindegy milyen európai integráció van, amíg nem a kontinensen döntenek a legfontosabb európai kérdésekről. És még mindig nem ott tartunk hogy Kína befolyása nőne a kontinensen hanem az hogy Usáé talán csökkene. Talán. De ehhez le kell venni a szemüveget

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Noukoum

  addikt

  1. Az USA beavatkozott az első világháborúba azzal hogy hitelezte a briteket és a franciákat.
  2. Nép nem akart háborút lol.. És az orosz kiugrás után már akart? Jobb ha tudod hogy amit az iskolában tanultál, abból nem minden úgy van ám. Ugyanis ez nem így működik.
  3. Amerikai hitelek. Nagyon fontosak, így tanuljuk az iskolában csak tudnám hogy miért. (Vagyis nyilván tudom.) Ugyanis nem ez volt a döntő tényező, ráadásul te magad írtad le a valódi okot. Oroszország gazdaságilag nagyon gyenge lábakon állt, kérdés az volt meddig képesek a háborúban maradni. (Már az is csoda hogy addig kibírták) Ezzel nyilvánvalóan mindenki tisztában volt, ahogy a németekkel való hosszú tárgyalásról is. Te magad írtad le azt a békét amellyel Németország tulajdonképpen szuperhatalommá válik. Na itt jön képbe az USA. Egy pillanatra sem volt realitása a katonai beavatkozásnak, ameddig nem volt egy olyan potenciális nagyhatalom mely veszélyeztetné az USA hatalmát.
  4. A második világháborúból katonailag pontosan azért akartak kimaradni, mint az elsőből. Semmi közük nincs egy európai konfliktushoz. Nem kell ezt túlmagyarázni. Mint ahogy a Japán agresszió is egy ürügy volt amivel el lehetett mondani mindenkinek hogy igen ezért lépünk be. Valójában Németország és Japán megerősödése volt a probléma. (Meg az hogy a franciák néhány hét alatt kapituláltak, a szovjetek meg nagy a végét járták. Na ezek után már van miért félni) Komoly részt vállalt a második világháborúban, ki mondta az ellenkezőjét?
  5. Mint ismeretes Wilson elnök véleménye is megváltozott amint a háború már a végéhez közeledett, a nemzeti önrendelkezés jóga már nem volt opció senki számára. Az tény hogy a magyar kérdésekben nem volt döntő szava, azonban az is tény hogy különösebb ellenállást nem tett. Nyilvánvalóan hiszen Magyarország semmit nem számított nekik.
  Azután mentek haza hogy aláírták a német békét, de nem csak a durciról volt szó. Amerikai belpolitikai problémák, a békeszerződés tartalma pedig akkora elvolt döntve nem volt értelme ott maradni, előbb Wilson majd utána a teljes amerikai küldöttség hazament. Azzal hogy Wilson felülírta az híres pontjaiból az egyiket, azzal tulajdonképpen megölte annak az esélyét hogy néhány millió magyar ne éljen hosszú évtizedeket, lassan évszázadokat elnyomás alatt.
  6. Nem volt magától értetődő. Ugyanis minden diplomáciai tárgyalás afelé mutatott hogy az orosz csapatok kifognak vonulni a megszállt területekről. Kizárólag azért nem került USA kézbe a magyar ügy mert stratégiailag voltak sokkal fontosabb térségek is mint közép-európa nyilván az USA szempontjából ezért az USA nyugodt szívvel odadobott nem csak bennünket a ruszkiknak. Ugyan a jóvátétel mennyiségét még korábban sikerült redukálniuk angol segítséggel, de kisebbségvédelem az megint egy nem létező fogalom lett. Szóval ha az előző nagy békénél azt mondtuk hogy az amerikai beleszólás nem volt jelentős, itt az lehetett volna. Bőven elég lett volna határmenti színmagyar területek visszacsatolását szorgalmazni, népszavazást engedélyezni, Erdély kérdésére megoldást keresni. De nem, a nagy liberális USA telibe sz@rta K-európát. Ugye ezek után nem lepődsz meg hogy annyira nem kedveljük szubjektívan nézve? Mert usának semmi de semmi érdeke nem volt kib@szni a magyarokkal (mint mondjuk másoknak) mégis sikerült de nagyon.
  7. Nem kell a gőzgépig visszamenni, USA alapból európai gyökerű európai emberekből. A jelenlegi technológiai előnyük alapjait pedig a náci Németországtól nyúlták le, de csak nyugisan.
  8. És azzal mondjuk miért nem számolsz hogy Európa megáll a lábán és nem kell hogy USA vagy Kína bábja legyen? Annyira nem rossz a helyzet, csak az USA még mindig túl erős így esélytelen megszabadulni önerőből.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Noukoum

  addikt

  1.Természetesen az USA tehet arról hogy ott tart ahol, ezt nem is cáfoltad. 2szer is beleavatkozott katonailag egy európai konfliktusba és lerombolták európát és segítették a kommunista előretörést. Igazából ez tény, nem igazán van róla mit mondani.
  2. És szerinted az oroszok meg a németek csak 18 elején kezdték el a tárgyalásokat? Nem már 17 előtt folytak komoly tárgyalások, és mindenki tudta látta hogy az orosz béke csak idő kérdése.
  Nyilván a Németek hülyék voltak és nem zavarta őket az USA belépése....
  Nem lett szuperhatalom? Na ne viccelj.. ha nincsenek amerikai csapatok európában akkor a németek 18 végére kiütik a franciákat és az olaszokat, nyilván számukra kedvező békével. Európa egésze teljes Német befolyási övezetté válik, Afrika India pedig egy köpésre van attól hogy Németország bekebelezze...
  a Nagy Háború következményei kizárólag az usának köszönhetőek? Idézd kérlek mikor mondtam ilyet.
  3. Mi az hogy teljesen logikus? Kedves USA fan, szemüveg le. Nem rohadtul nem logikus az hogy egy másik kontinensen zajló konfliktusba katonailag beleavatkozol. A második világégés is megmaradt volna egy kis európai konfliktusnak, ha nem lenne az a fránya hatalmi érdek.. Felejtsd már el ezt a hős usá-t, hihetetlen. Több vér tapad a kezükhöz 250év alatt mint másoknak évezredek alatt.
  Mi az hogy nem ő a hibás? A szovjetekkel karöltve porig rombolták Európát (szovjeteket is ők pénzelték mint tudjuk) akkor mégis miért nem ők tehetnek erről? HM? Gondolkozz el néha de komolyan.
  4. Pontosan tehetnek arról hogy lesz@rták a demokratikus elveket, pont annyira mint ma. Ezek csak papíron léteznek és léteztek akkor is. Magyarul hibásak pont.
  5. Nem tették világossá. Annyi történt hogy természetes volt a németek által hozott terület változások visszaállítása. A szovjet-román fegyverszünetben konkrétan az állt hogy Erdély vagy annak egy része visszakerül Romániához. Miért? Természetesen azért hogy sakkban tartsa a magyarokat a revíziós reményekkel. Párizsig nem derült ki hogy az egész csak egy naiv remény..
  Mondjuk fellépni a híres demokrácia nevében, ha kell fegyveres úton.. Ja hogy a gazdasági és politikai katonai érdek nem ezt kívánta? Értem. Tehát a demokrácia is csak egy sablonszöveg amivel lehet reklámozni, meg megy vele a propaganda, a valóságban azonban semmi jelentősége nincs. Ezt nem én mondom, te mondtad.
  És nem a zsidókról beszéltem, hanem arról amire a mai számítástechnika épül. Németországból származik ha nem tudnád.

  Hiányos a történelem tudásod, vagy éppen túlságosan USA párti. Szidjuk a marxistát, de van annak másik oldala is.. Magyarországon mikor lesz divat az objektív érvelés?

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

Hozzászólok Aktív témák