Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Giovan!

  addikt

  Ok, de mi köze ennek ahhoz a kérdéshez, hogy Kínával szemben jogos-e a fellépésük vagy sem? Vagy ha az USA rabló attól a kínai külpolitikai lépések mindjárt jobb színben tűnnek fel?
  Vagy ez a bezzegazusázás most csak úgy kikívánkozott?

  Közben szerkesztettél: Azt hiszed ezt csak az USA csinálja? Nézz utána, hogyan képviselte a kínai érdekeket januárban a WHO pl, meg fogsz lepődni. Képzeld, mindenki felhasználja a nemzetközi szervezeteket a saját céljaira, ez a nagyhatalmaknál bevett szokás egy ideje.

  [ Szerkesztve ]

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • Jakuu

  őstag

  Jelenleg arrol szol a cikk, hogy az USA hogy akar kinai ceget ellehetetleniteni, csakhogy a sajar szajize szerint alakuljon az IT piac. Azaz beavatkozik onkenyesen es diktatorikus modon, az IT piacba. Nem mas teszi, hanem az USA. Es mindenki tudja, hogy az osszes orszag szeretne a sajat szaja ize szerint alakitani szervezeteken belul a donteseket. Viszont nem mindegyik teszi ezt a mas orszagok belugyeibe beavatkozva, az USA meg szinte csak azt teszi, jofiu szerepben tetszelegve, kozben meg egy alszent gennylada. Mikozben allami vezetoket buktatnak meg,akar diktatorok szekbe ultetesevel afrikaban,del-amerikaban haborukat robbantanak ki, destabilizalnak allamokat nem keves emberi aldozatot hatrahagyva maguk utan es lehetne sorolni. Ez kell a jo nepnek Barki teszi ezeket a dolgokat elitelendo. Jelenleg ez zajlik a vilagban ez ellen kell tiltakozni, ha majd mas csinalja ugyaezt, akkor az ellen kell fellepni.

 • Giovan!

  addikt

  A cikk arról szól, hogy az USA hozott egy döntést, amivel folytatja a Huawei ellehetetlenítését. Nincs szó olyasmiről, amit te odaraktál a mondatod végére, hogy mindezt azért tenné, mert az IT piacot a saját szája íze szerint akarja alakítani.
  Az USA által adott magyarázat, miszerint a Huawei biztonsági kockázatot jelent a nyugati országok hálózataira (bár gondolom te ezek szerint nem hallottál róla, hogy Kína már lassan 10 éve expanzív külpolitikát folytat, mivel a szuperhatalmi pozícióra pályázik, lásd Belt and Road Initiative), és emiatt kell embargóval megsemmisíteni őket, mindenesetre nekem jóval hihetőbb. Már csak azért sem látom a logikát a te elméletedben, mert az USA csak a hálózati szektorban tevékenykedő kínai cégekkel problémázik, márpedig az IT szektor ennél jóval nagyobb spektrumot foglal magában, ahol rengeteg kínai cég tevékenykedik, azokat mégsem támadják.

  A kérdéseimre továbbra sem válaszoltál. Ha jelenleg ilyen csúnyán viselkedik az USA, az miben is befolyásolja a Kínával szemben megfogalmazott kritikáik jogosságát?

  [ Szerkesztve ]

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • Jakuu

  őstag

  "A cikk arról szól, hogy az USA hozott egy döntést, amivel folytatja a Huawei ellehetetlenítését. Nincs szó olyasmiről, amit te odaraktál a mondatod végére, hogy mindezt azért tenné, mert az IT piacot a saját szája íze szerint akarja alakítani."

  Na itt rohognom kell. Akkor mit csinal ? Beleavatkozik a piaci helyzetbe, nem konkretan kitiltja a huaweit, hanem kulonbozo cegeknek monja meg, hogy enjnyebejnye ha memoriamodult, vezerlochipet gyartasz, akkor kitiltunk teged is. Almodj kiralylany, hogy egy klasszikust idezzek. :P

  Jo duma meg az, hogy veszelyt jelent, mert ilyen meg olyan galad dolgokat csinal ez a Huawei, monitorozza a vasarlok eladasi szokasait, stb. A szemedet azt kezdje el eloszor szurni, hogy az USA a sajat szovetsegeseit lehallgatja, legyen az Merkel, vagy a francia miniszterelnok. Most az 5G-vel ezt a lehetoseget elveszitene. De jo fiu ez a csendorbacsi, ha mar a sajatjait lehallgatja es akkor nem razza a nagymellenyt, hanem mintha termeszetes lenne. Itt ugy lesantult a logikad, hogy figyelmen kivul is lehet hagyni. Van is erre tobb mondas. A fatol nem latja az erdot. Vagy mas szemeben a szalkat is meglatja, a sajatjaban a gerendat sem.

  [ Szerkesztve ]

 • Giovan!

  addikt

  Sokadjára kérdezem meg, hogy attól hogy az USA sok mocsokságot csinál (amit senki sem tagadott eddig sem, mégis úgy teszel mintha azzal hogy ezt itt leírtad nekem, valami nagy bölcsességet tártál volna fel előttem :U ), miért is kellene figyelmen kívül hagynunk a Kínával, illetve most konkrétan a Huawei-el szemben megfogalmazott kritikáikat? Te ugye tudod, hogy a személyeskedés az érvelési hibának számít? Tudod, ez az mikor nem az állítást támadod, hanem az állító személyét. Mint te most, mikor azzal akarod elütni a Huaweit ért vádakat, hogy bezzegazusa. Én nem tudlak így komolyan venni.

  Szerintem nagyon is komoly fenyegetést jelent Európában is a Huawei építette hálózat, mert a kínai pozíciók erősödnek általa. Kína egy felemelkedő nagyhatalom, nem negligálhatjuk az általa jelentett veszélyt annyival, hogy "bezzegazusa". De szerencsére mostmár az európai kormányok közül is egyre több látja be ezt, és egyre többen tiltják ki a Huawei eszközeit a hálózatukból (és nem azért mert monitorozza a vásárlási szokásokat, lol, hanem mert az 5g szektor egy stratégiai fontosságú részét fogja képezni az országok gazdaságának, mivel minden rá lesz kötve, mindent össze fog kötni mindennel). De tudom, őket is csak a bezzegazusa kényszeríti rá erre, és amúgy tökéletesen biztonságosnak tartja mindenki a Huaweit, és még véletlenül sem gondolja senki azt az USA-n kívül, hogy a kínai állam áll mögöttük.

  [ Szerkesztve ]

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Nem csak a jelen, a valószínű jövőbeni forgatókönyvek is érdekesek. Márpedig vöröskína, mint világvezető hatalom egyáltalán nem hangzik csábítóan - akinek igen, annak javaslom próbálja ki élőben és költözzön oda.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Attól hogy valamit axiomatikusan közölsz, még nincs biztosan úgy. Az ilyen módon érvelés szánalmas.

  Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

 • Jakuu

  őstag

  Ja akkor nem letezett Merkel lehallgatas sem mert kozoltem. :)
  Na ez a szanalmas, a ketkulacsossag.

  The Trump administration has often used the entity list - which now includes more than 275 China-based firms - to hit key Chinese industries, from telecoms equipment giants Huawei Technologies [HWT.UL] and ZTE 000063.SZ over sanction violations, to surveillance camera maker Hikvision 002415.SZ over suppression of China's Uighur minority.

  SMIC is the largest Chinese chip manufacturer but is second-tier to rival Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd 2330.TW, the industry's market leader. It has sought to build out foundries for the manufacture of computer chips that can compete with TSMC.

  But it is also facing new restrictions from Commerce that require Huawei’s chip manufacturers to seek U.S. licenses before producing chips for the telecoms giant, if they rely on U.S. chipmaking technology. SMIC is one of Huawei’s manufacturers.

  U.S. companies including Lam Research LRCX.O, KLA Corp KLAC.O and Applied Materials AMAT.O, which supply key chipmaking equipment, could be impacted by a potential entity listing, industry sources said.

  A múlt hét végén derült ki, hogy 2021-ig biztosan amerikai tiltólistán lesz a Huawei és a ZTE. Az amerikai kereskedelmi minisztérium által időközben bejelentett és kiterjesztett blokád a Huawei chipgyártására is vonatkozik, valamint az olyan cégekre, mint a Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), amelyek a jövőben nem szállíthatnak termékeket a kínai konszernnek.

  Tehat Taiwani cege szamara is tilto listan van a Huawei. Tehat az USA tiltja meg egy nem amerikai cegnek, hogy kinek gyarthat.
  Csak az ertelmi fogyatekosok nem ertik meg azt, hogy ez kulso beavatkozas egy nem amerikai agazati szektorba antidemokratikus uton, hogy a vezeto szerepuk megmaradjon.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Taiwan-t USA védnökség nélkül kb 70 éve lerohanták volna a vörösök.

  Az amcsik legnagyobb hibája az volt, hogy vöröskínát hagyták ennyire feltölteni nyugati tőkével és technológiával.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Giovan!

  addikt

  Az USA minden amerikai technológiát vagy szabadalmat a gyártás során felhasználó cég számára megtilthatja, hogy a Huawei-el keredkedjenek. Ebbe beletartoznak a külföldi cégek is. De nem kell meghajolni előttük, csak akkor a fent említett cégek inthetnek búcsút az amerikai piacoknak és ezeknek a technológiáknak. Az amerikai kormánynak minden joga megvan egy ilyen intézkedés meghozatalához. Antidemokratikus? Lol, legalább a fogalmakat használnád megfelelően, ha már ilyen biztos vagy a tudásodban, hogy másokat értelmi fogyatékosozol (ami nem mellesleg sérti a fórum szabályzatát). Ez a szabadpiaci verseny működésébe jelentett beleszólást, semmi köze a demokráciához.

  Ebben a hozzászólásodban is olyan dolgot akarsz hűdemosthogymegmutattamnekik infóként beállítani, ami köztudottnak számít...

  [ Szerkesztve ]

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • Jakuu

  őstag

  Tehat a TMSC az USA tulajdon, mert letezik az nagy megmento USA? A Samsung az USA tulajdon? A Hynix az amerikai ? Na ezt az ervelest hagyjuk, hogy felteteles modban teszunk egy kijelentest, hogy mi lenne, ha volna.
  Mar eleve azzal hagyjuk, hogy Jaltan elosztotta a szovjetekkel az USA a brittekkel a vilagot maguk kozott, aminek a fel europa most issza a levet.

  [ Szerkesztve ]

 • Ezekiell

  őstag

  A cégek nem USA tulajdonok, de a szabadalmak, amiket használnak, igen. A szabadalmakat pedig minden joga megvan tiltani az USAnak akárki részére, ennyire egyszerű.

  "Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin

 • Giovan!

  addikt

  Látom nem sikerült értelmezni a hozzászólásom. Sebaj, akkor nekifutok újra: nem kell amerikai tulajdonban lennie az adott cégnek ahhoz, hogy az amerikai kormánynak jogában álljon elrendelni a kereskedelem beszüntetését a Huawei-el, elég ha amerikai technológiát vagy szabadalmakat használ fel a Huaweinek eladni kívánt termék előállítása során.

  A történelmet inkább hagyjuk, ott éppen Kínának (vagy bármelyik országnak igazából) is lenne mit a fejére olvasni, de a jelenlegei kérdéshez (vagyis hogy miért szankcionál az USA) az ég világon semmi köze ennek, max terelésre jó.

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Mert sok kedvük volt folytatni a világháborút a ruszkik ellen, akiknek eszük ágában se volt K-EU-ból kivonulni?

  A levét Mo.-gon kívül nem sok EU ország issza már, itt maradt ránk egy ex-komcsi "ifjúkádár" gyönyörűség, miközben lassan már Románia is előrébb fog járni.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Kopi31415

  félisten

  A szabadalom az nem adott állam tulajdona.
  Másrészt ha adott cég bár birtokolja a licenszet USÁ-ban bejegyzett szabadalomhoz, ha egyáltalán nem használja Huawei üzlethez, akkor sem kereskedhet a Huawei-jel.
  Plusz ezzel amúgy esszenciális, és szabadon felhasználható szabadalmak is érintettek.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • Jakuu

  őstag

  Nem issza hat. Menj ki csak nemetorszagba es nezd meg a keleti regiot es hasonlitsd ossze a nyugati oldallal pedig az is nemetorszag resze es nem egy olyan ex keleti tagorszag, amit felkarolt a nyugateuropai leggazdagabb orszag, amely raadasul annak a resze.
  ISmet egy jo erv, nekik mar nem volt kedvuk, mar elotte reg leosztottak a lapokat, mikor meg a szovjetek be sem vonultak a keleti blokk orszagaiba, szoval az erved az elso pocsolyaban elakadt a saros uton. El is lehet intezni, hogy nekik mar nem volt kedvuk, inkabb a nyomorultak eleteket adtak el. A jofiuk, mint 56-ban szolidaritast kiabaltak a radioban kozben meg elmentek a szuezi csatornahoz az olaj miatt. Ez amerika.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Szedj össze némi realitásérzéket mielőtt idejössz mindenféle baromságot irogatni. Se a II.vh oroszok nélküli megnyerésének, se az '56ban a magyarokért indított III.vh-nak nem volt sok esélye.

  Egy lepusztultabb londoni kerület semmivel sem rosszabb mint Chemnitz vagy a nyócker.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Jakuu

  őstag

  Realitaserzet ? Faj az igazsag ? Tenyek vannak leirva. Felesleges csurnod csavanod, masiranyba terelve a leirtakat. Mar a teherani konferencia elott is osszeultek moszkvaban a felek, ahol leosztottak a lapokat. Teheranban mar 43-ban olyan dolgokat eldontottek, hogy mik lesznek lengyelorszag uj hatarai es hogy a balkant es magyarorszagot a szovjetek fogjak megszallni.
  III. VH ja :DDDD
  Del koreaban, Vietnamban stb ez nem igazan erdekelte oket.

  De hogy idazzek, hogy vegre kepben legy.

  ""A szuezi válság és a magyarországi forradalom szinte napra pontosan egybeesett 1956-ban, és sokan ma is úgy vélik, ha az egyiptomi események nem terelik el a nyugati országok figyelmét, és nem osztják meg az ENSZ-t, lett volna esély a nemzetközi fellépésre Magyarország ügyében. Egy biztos: a britek és a franciák nemzetközi jogot semmibe vevő agressziójával párhuzamosan a Szovjetunió joggal érezhette, hogy büntetlenül kezébe veheti a bíráskodást Budapesten, írja Peter Unwin, Nagy-Britannia korábbi budapesti nagykövete a Nagyhatalmi játszmák – 1956 a magyar forradalom a világpolitika erőterében című könyvében."

  "A volt nagykövet azért nem állja meg szó nélkül, hogy míg 1956-ban az Egyesült Államok szentnek és sérthetetlennek tartotta a nemzetközi jogot és az ENSZ akaratát Nagy-Britannia és Franciaország egyiptomi fellépését illetően, addig 2003-ban Irakban ennek már a jelét sem lehetett tapasztalni, és Washington „jelentéktelen tényezővé degradálta a nemzetközi jogot”.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  persze, h eldöntötték, ott volt egy rakás náci, akiket valahogy ki kellett pucolni.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Giovan!

  addikt

  Lényegtelen mit döntöttek 43-ban, mert a hadi helyzet úgyis felülírt mindent. Amelyik nagyhatalom csapatai állomásoztak ott 45-ben, annak a befolyási zónájába került végül az adott ország. Kivéve Ausztriát, ahol ötvenvalahányra kivonultak a szovjetek egy semlegességi szerződéssel egybekötött folyamat keretében. De azt mondani, hogy 43-ban fel tudták osztani a háború utánra Európát, és valami sötét alku keretében odadobták Kelet-Európát a szovjeteknek, na az a történelmi tények teljes figyelmen kívül hagyását jelenti.

  Dél-Koreában és Vietnámban nem közvetlenül a Szovjetúnióval háborúztak, vagy te erről nem hallottál? Ha Kelet-Európát fel akarták volna szabadítani 45 után, abból viszont tényelg III. VH lett volna, mert nem lett volna más eszközük a szovjetek kiszorítására, mint a háború.

  De ez amit itt csinálsz, az továbbra is csak terelés. Ahelyett hogy arról beszélnél, amiről a cikk is szól, vagyis az amerikai intézkedésekről a Huawei ellen, sorolod itt az USA múltbeli vélt és valós bűneit. De ettől továbbra sem fognak kevésbé relevánsnak számítani a Kínával szembeni állításaik.

  [ Szerkesztve ]

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • Kopi31415

  félisten

  Fél évig jártam Eisenachba dolgozni. Kölnhöz mérten nem volt rosszabb semmi, az utak még jobbak is voltak. Igen szép pénzt fizetünk mi nyugatiak a keletiek felhozására minden évben, az egyesülés óta.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

Hozzászólok Aktív témák