Új hozzászólás Aktív témák

  • apatyas

    Korrektor

    válasz ollie #38130 üzenetére

    Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt. Akkor ez ilyen. Meglátom, hogy viselkedik, meddig bírja max fényerő közelében. Ott nem látszik. (utólag: hibás döntés volt ilyet vennem)
    Technológiai háttér: a ccfl* lámpás vagy LED lámpás tft-lcd monitorokban csak egy fényforrást kell kapcsolgatni, és ott fel tudnak menni magas PWM frekvenciára, hogy ne legyen látható, sőt a ccfl esetén a foszforeszkáló anyag még javít is a helyzeten az utánvilágításával. Azért nincs analóg meghajtás, mert ahhoz disszipálni kellene a felesleges teljesítményt, és ezt mobil/laptop vonalon nem vállalják, érthetően. Illetve, egy fényforrásra még úgy-ahogy lehetne simítani a jelet, hogy ne villódzzon annyira.
    De mivel az amoled s egyebek esetén az összes képpont egyesével világít, így mindet külön kell kapcsolgatni. Ennyi önálló PWM jelet nem lehet szűrögetni.. 2 millió kis kondenzátor stb.. Meg, nyilván a panel frissítési frekvenciája erősen korlátozott (60Hz, 120Hz, 240Hz), emiatt a PWM is max ennyi lehet, sajnos lehetetlen feljebb menni.
    Viszont, mivel maga a kép előállítása közben az egyes színek létrehozásához tudják megfelelő fényerővel hajtani a pixelhármasokat, így fel nem foghatom, miért nem lehet ugyanígy az intenzitás csökkenését elérni. Illetve de, egy-egy bitet veszítene a színmélységben, és lépcsős lenne a fényerő állítása amikor a sötét fele állítanánk. Lehet, hogy a valamelyikőtök által említett lilulás ilymódon következett be.
    *ccfl = cold cathode fluorescent lamp, kb egy mini egyenes fénycső a monitor széle mentén

    pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

Új hozzászólás Aktív témák