Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Az is milyen már, hogy a közösségi oldalakat figyelik, melyik alkalmazott mit mer írni, posztolni....ha vmi nem tetszőt, akkor akár repülhet is, volt rá nem egy példa itthon és külföldön is...
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
1984
A tudomány a valóság költészete!
-
bollokcs80
Korrektor
Én tudok olyan cégről, ahol folyamatosan minden be volt kamerázva/mikrofonozva, semmi tájékoztatás nem volt róla és a mai napig nem született feljelentés ez ügyben, pedig nem egy munkavállalót elővettek amikor "rajtakapták" nemkívánatos kijelentéseken.
B.Cs.
-
King Unique
titán
válasz bollokcs80 #3 üzenetére
Mikrofon is, az durva...
-
tomazin
veterán
válasz bollokcs80 #3 üzenetére
Szerintem ez nem véletlen, hiszen az emberek nincsenek tisztában a jogaikkal és mivel effektíve "rossz fát" tett a tűzre (nagyon idézőjel), így inkább nem is kezd el kapálódzni, mert úgy érzi/éreztetik vele, hogy csak még jobban megütheti a bokáját.
-
Dilikutya
félisten
Különféle monitorozó szoftverekkel mi a helyzet? Kár, hogy a cikk arra nem tér ki.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Turbolada II
őstag
2084
"Taposnivaló arc mindig lesz. Eretnek, a társadalom
ellensége, akit újra meg újra le lehet győzni és meg lehet alázni, mindig lesz. Minden, amin
keresztülmentél, amióta a kezünk közt vagy, folytatódni és rosszabbodni fog. A kémkedés, a
besúgások, a letartóztatások, a kínzások, a kivégzések, az eltűnések sohasem fognak megszűnni.
A mi világunk nemcsak a győzelem, hanem a terror világa is. Minél hatalmasabb a Párt,
annál kevésbé kíméletes; minél gyengébb az ellenállás, annál erősebb a zsarnokság. Goldstein
és eretnekségei örökké élni fognak. Mindennap, minden pillanatban legyőzik, megcáfolják,
nevetségessé teszik, leköpdösik őket - s mégis örökké fennmaradnak.Ezt a drámát, amelyet
hét éven keresztül játszottam veled, újra meg újra le fogják játszani, nemzedékről nemzedékre,
mindig rafináltabb formában. Mindig kell hogy legyen kényünkre-kedvünkre kiszolgáltatott
elhajló, aki üvölt a fájdalomtól, megtörik, megalázkodik, s végül tökéletes bűnbánatban,
önmagától kigyógyulva, önszántából a lábaink előtt csúszkál. Ezt a világot készítjük mi,
Winston. A vég nélküli győzelmek, az egyre újabb diadalok világát: a hatalom húrjának vég
nélküli feszítését. Feltételezem, hogy kezded már felfogni, milyen lesz ez a világ. Végül is
azonban nemcsak hogy meg fogod érteni, el is fogod fogadni, szívesen fogod látni, részévé
fogsz válni ennek a világnak."[ Szerkesztve ]
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz King Unique #4 üzenetére
zajgenerátor
-
Drenadar
veterán
válasz King Unique #1 üzenetére
aki nem ismeri az FB adatvédelmi beállításait... meg is érdemli. Ha mindenki figyelne arra mit hogyan művel a soc. médiában akkor nem is foglalkoznának ilyenekkel a munkáltatók
-
Turbolada II
őstag
Éppen ezért kell olyan réteget nevelni, amelyik nem érzi át a beállítások jelentőségét.
[ Szerkesztve ]
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
kenwood
veterán
Hianyolom a cikkbol a munkaidoben megnyitott oldalak megfigyelesevel kapcsolatos szabalyokat.
A munkaidon kivul megfigyelesre pedig munkaltatoi szemszogbol egyszerubb tiltani a privat hasznalatot,mint kikapcsolasi lehetoseget biztositani.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Chamea2
tag
Amikor a dolgozó email-jeibe kutatgat a főnök vagy rosszabb esetben az egész cég, még rosszabb esetben az egész világháló, akkor mi van? Az, hogy még ott ellenőrzi a dolgozókat, azzal nincs baj, azzal annál inkább, ha a megfigyelés esetlegesen átnyúlik a családi szférába is. Gépen billentyűfigyelő és naplózó szoftverek, rosszabb esetben az öltözőben is rejtett kamera.
-
kenwood
veterán
Az egyik legnagyobb multinal kulon munkakor van ra.
Viszont csak a nyilvanos dolgokat nezi,nem fog bejelolni ismerosnek,vagy feltorni a fiokodat.
En tobbek kozott ezert nem valos vezeteknevvel regisztraltam,hanem Becenev Keresztnev formaban.Aki pedig a cegtol ellopott cuccal pozol egy nyilvanos fb-kepen,az azert valahol meg is erdemli, hogy elovegyek.
Meg akkoris ,ha a konkret esetben egy forgalmi ertekkel nem rendelkezo repi termekrol volt szo[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
gghrtz
őstag
Egyik ismerősöm állami cégnél dolgozik, és azt írta, azért nem like-olhatja be a vicces kormányfői kritika képet amit megosztottam, mert meg van tiltva nekik. (különben pápá van, és figyelik is őket facebookon)
-
Turbolada II
őstag
A gondolatbűnözés létező fogalom. Mondjuk a saját fészkünkbe nem sz*runk, maga az állam sz*rta úgy tele, hogy már több nem is fér bele.
Minek van az embereknek facebookja egyáltalán? Miért nem tudnak a saját életükkel foglalkozni? Tiszt
ára olyanok lesznek mint az állam.[ Szerkesztve ]
-
Alba Game
tag
Kèt èlelmiszergyàrtó cèghez volt szerencsèm a nem is oly tàvoli múltban. A cikkben leírtakkal szöges ellentètben KAMERA VOLT MINDENHOL. Èppen csak az öltözökben ès a budikban nem. De figyeltèk ki mikor (ès mit?) eszik, kamera az udvaron, a belsö (!) parkolóban ahol aztàn tleg nem kell tartani a kocsifeltörèstöl, kamera az üzemi területek minden nègyzetcentijère ràlàtva. Pedig ott aztàn nem lehetett anyagi kàrt elkövetni (föleg amikor üzemzavar miatt köbmèter szàmra ment veszendöbe az alapanyag vagy a vègtermèk, akkor aztàn gondolom tökmindegy lehetett ha a dolgozó kicsit "belekostol" a gyàrtmànyba). Azt mondtàk, a dohànyzàsi tilalom ès a munkavèdelmi szabàlyok megsèrtèse miatt kell bizonyitèk. Nade egyszerübb ès olcsóbb erre nèhàny "szùròpròba szerü" ellenörzès, nem ??
-
gghrtz
őstag
válasz Turbolada II #16 üzenetére
Igen, de attól, hogy állami cégnél dolgozol, még nem jelenti azt, hogy egyet is kell értened a jelenleg "hatalmon" (pfejj de utalom ezt a kifejezest), lévő kormánnyal.
Jó dolog a facebook, az emberek hülyék és nem tudják megfelelően használni. -
Turbolada II
őstag
Ez sajnos gyakorlatban nagyon nem így működik. Méghogy demokrácia meg véleménynyilvánítás szabadsága...
A facebook miben jó pl.?
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Turbolada II #20 üzenetére
olvass el 1-2 fb-vel kapcsolatos topicot.
Ide kar lenne behozni a temat,mert ios vs android, nvidia vs ati szintu parttalan flametenger a vege.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Turbolada II
őstag
Én csak azt látom, hogy a gyerekek többsége egész nap a telefonját nyomkodja, ahelyett hogy valami értelmeset csinálna. Ideális, vélemény nélküli zombi válik majd ebból a rétegból, aki pont le*zarja, hogy kik és milyen mértékben figyelik meg. Akinek nincs facebookja nem is létezik? Még csoda hogy élek.
-
tatabike
őstag
Nálunk az egyik dohányzóhelyet az udvaron premierben veszi egy biztonsági kamera. Azért jó érzés tudni, hogy még a ciginkre is vigyáznak, nehogy lenyúljuk egymástól. Igazuk van, drága dolog...
Mondjuk már nincs értelme, mert régebben meghatározott szünetek voltak, amikor lehetett bagózni is. Akkor szerelték fel, hogy lássák a "kummantógépeket". De aztán rájöttek, hogy aki akarja, úgy is megoldja a maga cigiszünetét, így bevezették, hogy mindenki a közvetlen vezetőjével beszélje meg a szünetének az időpontját. Na ebből az lett, hogy mindenki akkor megy ki, amikor akar, senki nem szól érte, viszont érdekes módon nőtt a munkavégzés hatékonysága.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
snecy20
nagyúr
Sok esetben nagyon kémkedni sem kell, közösségi oldalakra épp elég marhaságot kitereget a beosztott.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ViZion
félisten
Nah, nálunk ujjlenyomat + kód a belépés, kamera mindenhol, meg mikrofon... a futó alkalmazásokba, asztalba bele tudnak nézni.
Ujjlenyomat nem zavar, gyakorlatilag a telefonokon komolyabb van, kényelmesebb, mint a kártyás. Kamera nem zavar, nem tervezek lopni. Aki dolgozik, azt nem baCCogatják csak mert megáll 5 percre dumálni. Gépem, leveleim látják az sem zavar, dolgozom...
Durva, h szeretem a munkám OK, nem az én cégem, mielőtt vki beszólna.
Mikrofont szokni kell, és nem szabad csoportosulni, mert arra figyelnek. De kb. tudjuk mit hol lehet, aki akarja az megtalálja a "kiskapukat" itt is. Ez a része engem kevésbé izgat, de azért szar néha látni, h páran lógó béllel is tesszük a dolgunkat, mások meg fészeznek, meg játszanak telón... Ó igen, ha lehetne ilyen mobil-árnyékoló vagy letiltó dolgot bevezetni, akkor kérném is.Az a baj, h a jó embereknek is van gyengéjük: van olyan kolléga, aki nagyon jó fej, nagyon ügyes, de a munkaidő 1/3-át a faszbúkon tölti, meg játszogat a fos telefonján...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
skoda12
tag
Kamerák mellett még külön kedvencem a kártyával és csippantóval nyíló ajtók, de úgy, hogy még azt is nyomon tudják követni, hogy a folyosónak melyik részén hány percet tartózkodok.
-
Dilikutya
félisten
Én a pár emelettel lejjebbi mindenkinek ismerőse kollégákat is max. csak visszajelölöm, de magam nem jelölgetem azokat akikhez semmi közöm azon kívül, hogy egy cégnél dolgozunk. Felettes meg akkor se kell, ha nem posztolgatok munkaidőben semmit.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kevinium
aktív tag
Ez még mindig jobb, mint annak aki pl a NAV-nál dolgozik.
http://444.hu/2013/05/21/ha-kozalkalmazott-vagy-folyamatosan-megfigyelhetnek/Most borítékoltam egy megjegyzést, kíváncsi vagyok, hogy elsüti-e valaki.
-
kenwood
veterán
Ha a munka folyamatos, es te azok helyett dolgozol,akik feszbukoznak,akkor az a vezetoseg hibaja, hogy nem veszi eszre.Vagy neked nem sikerult jo emberi kapcsolatokat kialakitani,hogy csak masoknak nezik el.
Ha a munka hullamokban erkezik, akkor viszont tok felesleges baszogatni azt,akinek atmenetileg nincs semmi dolga. (pl a portas mossa fel a tiszta padlot,mert 1 oraja nem jott senki)
En idegbajt kapok az olyan fonokoktol,munkahelyektol,akik nem birjak elviselni, ha fel oraig pont nincs melo,es a munkavallalo azt nem vigyazban allva tolti el.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
zsigus
őstag
A Munkavállaló kötelezettségei:
[...]
- Jóhiszeműség és tisztesség elve.
- A munkavállaló nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel a munkáltató jogos gazdasági érdekeit veszélyezteti.
- A munkáltató jó hírnevének megőrzése.
- Üzleti titkok és más adatok megőrzése.
[...]Szó nélkül, és a munka tv. könyve szerint jogosan kirúghatnak valakit ezek megszegéséért (sőt ma már elég indoklásnak annyit leírni, hogy "megrendült a bizalmam" az adott munkavállalóval szemben, vagyis még nagyon meg sem kell indokolni).
A jó hírnév megőrzése munkaidőn kívül is él, ha a főnököd fülébe jut, hogy egyfolytában szidod a céget ahol dolgozol, akkor viszlát... Ha lefényképezed magad egy boltban (ahol dolgozol) az italpult előtt, és posztolod, viszlát... ,mert nem kellene hirdetni, hogy másnap betörjenek, és elvigyenek mindent, és még betörniük sem kell hozzá, hogy téged kirúgjanak. stb. stb.
Akár tetszik akár nem, vannak olyan magatartási követelmények, amiknek minden körülmény között meg kell felelni, nem csak a munkaidő végéig.
Hogy a megfigyelés meddig jogos a munkáltató részéről, az egy külön történet... De ha kiteszed a nagyvilág elé a hányós/sárban fetrengős képed, akkor ne csodálkozz, hogy észreveszik (nem rád értettem konkrétan, hanem általánosságban).
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nem baszogatom őket (az én csoportomban is vannak), de amikor sok a munka, akkor zokon veszem. Sajna a jófej féle főnök vagyok és néhányan visszaélnek ezzel. Nem értik, h nem csak a túlórákról, de a prémiumról is én döntök. Szal. lesz látszatja, jeleztem is. Aki nem hozzám tartozik, annak nem szólok, de nálunk nem ritka ilyesmiért a fizulevonás. Sokmilliós gépen dolgozik, nem teszkós takarító órabéren, bejelentve... elvárt, h figyeljen a drága gépre és munkadarabra...
Amikor nincs meló, akkor nem szólok, minek? Mondjuk ez ritka azért.
zsigus: jó az idézet.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
kenwood
veterán
Igen,akkor egy picit tobb tiszteletet kell kiharcolnod.
Nehez megtalalni azt a pontot,amikor mar tisztelnek,de meg nem utalnak.
Nalam az alacsony premiumokat mindig szemelyes ellentetnek tekintettek a delikvensek,pedig azt is tudtak,hogy van egy keret ,es nem kaphatja meg mindenki a maximumot a csoportbol :/Ha Cnc/eszterga,akkor nem irigylem a magas fizetesuket.
Nem csak azert,mert bizonyos szint felett szuletni kell ra,nem eleg tanulni,hanem azert is ,mert amit ott kapnak (zajartalom,szallopor stb ...),az 10-20 evvel biztosan megroviditi az eletuket.[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
Már azért is hálásnak kell lenni hogyvalaki nem teszkós órabérért dolgozik.
Túlóra. Az meg mi?
Ha nettó 120000 felett keresnek az alkalmazottak akkor már az egy elfogadható szint. Alatta meg rabszolgamunka, amit meg nem csoda hogy gyengébb minőségben fog teljesíteni az "alkalmazott".
zsigus: Az új Mt. kifejezetten munkavállaló-barátra sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Turbolada II #35 üzenetére
Netto 120 folott elfoadhato? Hat azert munkaja valogatja...
-
ViZion
félisten
Azért mondhatjuk, h nálunk ettől a portás is többet kap... Nem német bérek vannak, de nem is a balkán... és vidék, nem BP! Igen, mérlegelhetné, h ilyen órabért nem fog a környéken kapni, full bejelentve meg végképp nem.
kenwood: az is van, de mi az irodán toljuk...
philoxenia: igen! Vidéken még ma is a 90k az átlagbér, aki 120 felett van, az már egy Jedi király ninja...
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Ezt inkább nem kommentálom.
ViZion: Köszi.
kenwood:
"En idegbajt kapok az olyan fonokoktol,munkahelyektol,akik nem birjak elviselni, ha fel oraig pont nincs melo,es a munkavallalo azt nem vigyazban allva tolti el."
Ettől én is.
Bár azért vannak olyan "munkavállalók" akinek ha egy percet engednének, egész nap lenne belőle...[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
válasz philoxenia #36 üzenetére
Inkább úgy értettem, hogy ilyen minimálbér lenne szükséges a jelenlegi helyett. Mondjuk sokan a nagyobb fizetésért sem dolgoznának jobban, de ez a rengeteg 70-80K-s fizetés nevetséges. Nem csoda, hogy milliók élnek létminimum alatt. Csak ahogy Orwell is mondta a prolik nem fognak fellázadni és a középosztály lesüllyesztése is folyamatos.
zsigus: Amit az Mt-ről írtam, ott kifelejtettem egy idézőjelet. A közfoglalkoztatotti törvény viszont mindennek a legalja, bőven túltesz az Mt-n. Szerintem a kedves jogalkotó nem hallott alkotmányosságról amikor megalkotta.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Turbolada II #39 üzenetére
Éreztem így is az iróniát.
Sajnos ez így megy mostanában... De ne politizáljunk, mert bünti jár érte.
-
Turbolada II
őstag
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 Tehát nincs szabadság.
Itt a Vadkeleten nem sok remény van, menekülnek is az emberek. A városomban hivatalosan 12000 fő feletti a lélekszám, gyakorlatban 10000 fő alatt vagyunk. Az embereket meg a 70K-s fizetésért is megalázhatják, semmibe vehetik. Az a legviccesebb, hogy kénytelenek ezt eltűrni. Itt a kamerák jelenléte már senkinek se tűnik fel, lehetne akár a wc-ben és az öltözőkben is megfigyelés, szinte akkor se szólna senki.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Turbolada II #41 üzenetére
Ez így van. (20 km-re sem lakom tőled ). Itt valóban két lehetőség van: vagy van munka, vagy nincs. De egyébként szvsz ezt a munkavállalók is köszönhetik maguknak, mert ha egy ember kiállna, valószínűleg kirúgnák, viszont ha csoportosan, több munkahelyen "lázadnának" lehet, hogy komolyan vennék őket. És egy idő után az lenne az általános, hogy normálisan bánnak velük...
Ameddig szó nélkül tűrik úgysem lesz változás szvsz...
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Turbolada II #41 üzenetére
Menekülnek mondjuk Angliába, ami a leginkább bekamerázott terület? Vagy, ha jobb az életszínvonal, akkor már jöhet a Nagy Testvér is...
-
Turbolada II
őstag
Azt jól látod hogy Anglia előrébb jár ebben. Egy fostenger az az ország. (Angol gentlenmanként fogalmaztam) A gondokat helyben kell megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Turbolada II #45 üzenetére
és UnA:
Az a baj, hogy nagyon keveseknek adatik meg az, hogy külföldön karriert fussanak be. Már elnézést a kifejezésért, nem akarok senkit megbántani, de alja-munkát végez a többség ott is, csak a fizetésben van különbség.
Nyilván ha a megélhetés a fő szempont, akkor nem kérdés, hogy menjen e, vagy sem, de sokan kimennek úgy is, hogy itt is boldogulhatnának (diplomával + 5 nyelvvizsgával nem mondom, hogy mit dolgozik), és ez nem biztos, hogy jó döntés. Bár nem az én dolgom...
Én is mennék innen egyébként, bár nem külföldre, de ez egy másik történet.
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
Engem még lehet egy darabig vissza tud tartani a Zempléni-hegység. Külföld nálam sem játszik.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Alba Game #18 üzenetére
Én mondjuk örülnék, ha be lenne kamerázva a cégünk parkolója!
Nem csak feltörés miatt (de az is fontos szempont, mert attól még, h sorompóval zárt terület, gyalog könnyen bejön bárki), hanem ügyetlen parkolással kárt okozó kolléga vagy vendég sem tudná elmismásolni az ügyet. -
-
MongolZ
addikt
Hát pl. ahol én dolgozom, ott a dolgozók elkezdtek fotókat közzétenni a gyárból... ráadásul úgy, hogy látszódnak rajta termékek, gépek, stb... Ezt azért semmilyen szinten nem kéne, főleg nem mondjuk egy "kiemelt" státuszú gyártóegységnél. Ha egyáltalán dolgozik valaki ilyennél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Autós kamerák
- Android szakmai topik
- RFID
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest