Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • spirit007

  senior tag

  Hehe , a végén még tényleg sokba fog fájni ez a sztori a M$-nek ;]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Megérdemlik. És látok is politikai rációt benne, hogy átállnak. Főleg, hogy pl egy vistába ki tudja mennyi CIA-s kapu van beépítve... állítólag az orosz kormány megkapta biztonsági céllal a windows forráskódját, de böngéssz át 4GB-nyi kódot kiskaput keresve... (jah, és persze a kiskapu jöhet "update" formájában is...)

  A másik dolog, ami miattt rációt látok benne: oroszország pénzügyileg a saját lábán áll, a "lefizetések" orosz pénzből történnek+az igazi döntéshozóknak nincs sokkal kevesebb pénze/hatalma Bill Gates-nél. Egy M$ nemigen tudja sikerrel bevetni a tipikus K-€U és latin taktikát (politikusokat elvisszük nyaralni, csusszantunk 1 kicsit nekik, és miénk a dollármilliárdos piac)

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Dave™

  veterán

  Remélem boldog az a helyi hiéna-szervezet (~BSA), amelyik anno lefülelte ezt az irdatlanul pofátlan és a társadalomra renkdívül veszélyes igazgatót.

 • moma

  őstag

  ez egy gyönyörű történet :D Egyre inkább keletről várok linux áttörést. Ott van talán a legnagyobb sansz, hogy nagy mennyiségű gépet asszimilálni tudnak :DDD

  we all deserve a bit of luck.

 • Obi-1

  őstag

  Szép-szép, de azért az orosz sovinizmus túlságosan kihallatszik a nyilatkozatból... :(

  Only a Sith deals in absolutes.

 • FTeR

  addikt

  ms-nek nem sok köze volt az ügyhöz. a helyi BSA intézkedett (ms el is határolódott az ügytől).

  egyébként egyszer lenne már, h azért akarnak linuxra állni, mert az a jobb és nem azért mert vmi külső jól felfogott érdek azt kívánja.

  btw, nem bírom az olyan arcokat, akik akármire hivatkoza vmi illegálisat cselekednek és még nekik áll feljebb.

  ha nem volt pénz, akkor nem warezolni kellett volna, hanem eleve a linuxal kezdeni...
  nem mintha az ms-nek nem lenne rakat partner programja az ilyeneknek (igaz, az orosz lehetőségeket nem ismerem).

 • Dave™

  veterán

  Annyi köze azért mégiscsak van, hogy ő is pénzeli a BSA-t. Vagy lehet, hogy pusztán emberbaráti szeretetből figyelnek árgus szemekkel? Elszabadult a kutyája. Amúgy sokan váltanak azért, mert jobbnak találják, bár ezt gondolom te el sem tudod képzelni:) Amúgy ha igaz a közlemény, akkor az igazgató nem is tudott eredetiségükről, a gépekkel együtt érkezett. Persze ez kétesélyes.

 • spirit007

  senior tag

  "egyébként egyszer lenne már, h azért akarnak linuxra állni, mert az a jobb és nem azért mert vmi külső jól felfogott érdek azt kívánja"

  Egy iskolában mindkét oprendszernek kb. ugyan azokat az alkalmazásokat kell kiszolgálnia .
  Először is működjön a gép :DDD , aztán böngésző/office programok/ fejlesztői programok .
  Nos az egyiknél (minden) ingyenes a másiknál meg nem .
  Akkor melyik a jobb ?

 • FTeR

  addikt

  mint minden más, ez is jóval árnyaltabb. példának okáért nem is oly rég usában egy törvény kapcsán a lobbi ellenkező oldalán álltak.
  tagja a szövetségnek és fizet tagdíjat. nem az ms tartja el őket.

 • FTeR

  addikt

  egy termék minőségét nem az ára határozza meg. az azt befolyásolja, h mennyire éri meg a lehetőségekhez képest.
  még egy álljunk linuxra "mozgalom" sem azért indult (és te sem ezzel próbáltál érvelni), mert a linux (mint egész a rá elérhető appokkal együtt) jobb, hanem azért mert bedőltek az ingyenesség látszatának. a tv shop kategóriába tudnám sorolni.

  a német példák is jól jelzik, h még drágábban is jöttek ki és még csak jobb sem lett.

  szerk:
  az ofiszról jut eszembe. pár hete láttam vki gépén az openofiszt és elképesztően fapadosnak találtam. aztán rá 1 héttel az ofisz xp került elém és meglepődve konstatáltam, h szinte ugyanolyan, mint az OOo. nyilván az OOo hasonlít a oxp-re, de jelen szituban a sorrend másképp hozta. o2007 után elképesztően fapadosnak éreztem, pedig a 2003 teljesen kimaradt az életemből, szal elég sokáig használtam. de az OOo tudásban még hozzá képest is nagyon messze van. nem vet szét a pénz, de mégis simán megéri az 27eHUF különbséget, h egy sokkal jobb terméket használhassak (az olyan egész appokat magába foglaló fícsörökről nem is beszélve, aminek egyáltalán nincs alternatívája).

  [ Szerkesztve ]

 • finest

  őstag

  Az igazgató azt mondja, h nem tudott arról, h a gépeken kalóz Winfos fut. Ami elég hihetőnek tűnik. Egyrészt nem hiszem, h egy átlag magyar igazgató tisztában van azzal, h mitől jogtiszta egy Windows, hozzánk is mindig előretelepített oprendszerrel hozzák a gépeket.
  Másrészt azért is hihető, mert keleten a hírek szerint sokkal több a másolt szoftver, éppen mostanában volt is róla hír, szal simán elhiszem, h jóhiszeműen futottak bele. -Ami nem mentség, de legalább feltételezi az ártatlanságot szemben ezzel: 'btw, nem bírom az olyan arcokat, akik akármire hivatkoza vmi illegálisat cselekednek és még nekik áll feljebb. '

  “Don’t shoot, I’m Globish.”

 • FTeR

  addikt

  ugyan már nem kell ilyen naivnak lenni. ha már igazgató biztos, nem hülye, nem véletlen voltak azok a konfigok olyan olcsók...

  de még ha így is van, akkor sem ezek a lépések következnek az alap szituból.

  talán azt utálom a legjobban (és most eltávolodom a száraz technológiai kérdésektől), amikor a linuxot (vagy bármi mást), mint egy világmegváltó, a gonoszt legyőző eszközt állítják be. alapból nem bírom, amikor ideológiák mögé próbálnak rejtőzni.

  szerk:
  ez olyan, mint amikor elviszed a kocsidat a szerelőhöz és megpróbálod úgy intézni, h a lehető legolcsóbban megússzad. és rettentően boldog vagy, ha sikerütl nagyságrendekkel olcsóbban megvenni azt az alkatrészt.
  nyilván rettentően fel lennél háborodva, ha beállítana a rendőrség, h lopott cuccokkal kereskedtél illegálisan (gyk. olcsó alkatrész, számla nélkül...).

  [ Szerkesztve ]

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  "...a német példák is jól jelzik, h még drágábban is jöttek ki és még csak jobb sem lett..." - nekem az ellenkezője rémlik, de győzz meg arról, hogy ez a kijelentés igaz, én is kutatok kicsit e témakörben.

  Egy példa, innen, az IT.Café-ról.

  [ Szerkesztve ]

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • dabadab

  titán

  Meg persze kerdeses az is, hogy milyen arrol beszelunk. Munchen eseteben pl. Ballmer a szabadsagat megszakitva szemelyesen rohant a bajorokhoz, hogy mindenfele hatalmas kedvezmenyeket igerjen, mivel nem akartak, hogy egy ekkora meretu linuxos (desktopos) projekt megvalosuljon, ha arrol lett volna szo, szerintem akar meg fizettek is volna Munchennek, hogy Windowst hasznaljon, szoval ez az ar nem jelent tul sokat.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • Obi-1

  őstag

  A termék minőségét tényleg nem az ára határozza meg. De nyilván ár-érték arányban már nagyon sokat számít, ez viszont már mindenkinek egyedi elbírálás alá esik. Például hiába lenne akármilyen szuper egy csúcs proci vagy VGA ár-érték arányban, én mindig a 20k alatti termékeket nézem.

  A Linux minőségét nagyon nehéz összehasonlítani az MS (vagy Apple) termékekkel, mert nagyon eltérő a kompatibilis programok listája. Nem könnyű a váltás, de nem feltétlenül a megszokott a jobb.

  Én általában a kicsinek szurkolok, de az MS-t egyáltalán nem szoktam fikázni.

  Only a Sith deals in absolutes.

 • FTeR

  addikt

  újabban euban mindennél fontosabb lett az a politikai elhatározás, h minél jobban szakadjunk az usától* és linux kétségtelenül nagyon jó abban, h mindenki a sajátjának érezhesse.

  mint írtad, balmer még akár fizetett volna is, ami tökéletesen jelzi, h az egész csak a nagy médiát is bejárt presztízs projekt. ms nem ezekből, hanem a vállalati ügyfelekből él. azok meg egyre nagyobb mértékben használnak ms termékeket (lásd server térnyerés).

  *(itt megjegyezném, h ironikus módon, kínát pont ez a gazdasági kapcsolat emelte a 2. helyre)

 • Rommel6600

  senior tag

  Ált és közép -Iskolába (akármelyik) windows felesleges. Openoffice-on is meg lehet tanulni szöveget szerkeszteni. Az iskolákban 95%ban a gépeket erre a 3 fő célra haszánlják: Word, Excel, iwiw. Nagyon várom azt a pillanatot, amikor at OM nem milliárdokért vásárol ms licenceket, hanem mondjuk értelmes dologra költi az adófizetők pénzét, netán úgy hogy azzal még a magyar gazdaságot támogatná.

 • FTeR

  addikt

  ilyenkor szoktam elmondani, h sztem ezek az ms termékek mennyire nem drágák, főleg ha oem-ben vesszük.
  kevesebb, mint 25-30eHUF egyáltalán nem drága egy olyan dologért, ami évekig a minden napunk (szerves) része. főleg nem drága, ha egyéb termékekkel hasonlítjuk össze. alig több, mint 2 pár óra alatt végigtolható játék.

  vállalti környezetben meg jön ügye az a bizonyos TCO. ha más nem az emberek átképezése. nem véletlen fektet ms nagy energiákat az oktatásba (mint minden nagyobb cég, pl cisco vagy sun). de ott az a bizonyos egyharmados arány is (nevezetesen, h winen adott feladat elvégzése harmadannyi idő).
  pl hiába drága win platformra fejleszteni, ha adott idő alatt 3x annyi munkát tudunk elvégezni és az első de legkésőbb a második után már megtérül a befektetés.

 • FTeR

  addikt

  kis hazánkban nem divat az intelligencia oktatása. adott eszközök használatát tanulhatja meg az ember. és a helyzet az, h ms termékek ismeretére nagyobb szükség van. elég csak végignézni az álláshírdetéseket.

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Igen csúnyákat csúsztatsz:

  - Oroszország nem az EU része, de ők is hasonló véleményen vannak, mint az EU
  - Kínát az emelte magasba, hogy olcsón tud munkaerőt adni a gyártósorokhoz; a részvényest meg a minél nagyobb profit érdekli, tehát logikus, hogy odaviszi a termelést
  - Hallottál-e valaha a Red Flag Linuxról? Ha nem, javaslom, nézz utána...

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • Vladi

  nagyúr

  "a német példák is jól jelzik, h még drágábban is jöttek ki és még csak jobb sem lett."

  Honnan a többesszám? Már nem megbukott projektek? Akkor most kérlek meg, küld néhány linket azokról a német példákról, ahol drágábban jöttek ki.

  Persze ez is csak költői kérés, mivel csak a levegőbe beszélsz. A megbukottakról még mindig várom a listát. :DD

  Amúgy meg: tévésophamondommm :P

  "If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Ez megint csúsztatás; nem bizonyíték arra, hogy igény van rá, csak arra bizonyíték, hogy a MS marketingje jó. A főnök szerint alapkövetelmény, mert ő azt ismeri; a partner sem ismer mást, tehát már kifizetődik a marketing, ugyanakkor bebetonozza az adott szoftvert mindenhová és később ez még visszaüthet (illetve már visszaütött, amikor az O2003 SP3-mal nem lehetett megnyitni régebbi dokumentumokat, ráadásul a kommunikáció is tré volt ezügyben).

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • FTeR

  addikt

  nem.

  -az a müncheni példának szólt. nem mintha egy tanár bosszúhadjárata orosz törekvésnek lehetne tekinteni.
  -kínát az emelte fel, h minden létező dogot ott gyártanak, miközben a legnagyobb cégek mind amerikaiak. és igen, erről az olcsó munkaerő tehet. eu már elkezdett nagoyn lemaradni, a 3. világ egyre jobban beelőz.
  -hallottam. tudtad, h pl az ie piaci részesedését globálisan az tartaj még mindig 90%-on, h kinában csak azt használnak? ráadásul ez egy elég rossz felvetés, mivel nyilvánvalóan a kinaí vezetésnek nem a linux eszme (szabadság) öregbítése a célja. ez egyébként erős ellentéte annak a felvetésnek, h a wint kémkedésre használják.

  megint ott tartunk, h nem arra kontrázol, amit mondtam. de ezen már nme akadok fent.

 • Vladi

  nagyúr

  bájdövély "Ingyenes a linux tehát szar" gondolatmenettel dobálózók igazán utánanézhetnének, mibe kerül egy RedHatEnterpriceServer monjuk 15 szerverre 3 év szakmai támogatással... Megsúgom: 7 számjegyű az összeg.

  Ehhez képest a RH köszöni szépen jól megy a bolt, már az NYi értéktőzsdére is kijutottak. :)

  "If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

 • dabadab

  titán

  Akkor most igazan fasza lenne, ha eldontened, hogy ez csak presztizsprojekt v peldaerteku.

  Biztos jo neked, hogy minden linuxos topikot teleraksz a marhasagaiddal/csusztatasaiddal/ordas hazugsagaiddal, de engem egy kicsit mar kezd farasztani.

  DRM is theft

 • Obi-1

  őstag

  Szerintem sem borzasztóan drágák, de pl egy éve csak húzom a tervezett upgrade-t, melynek kerete kábé egy OEM Win licenc ára. (SAM2 lap 10k, SAM2 CPU 10k, 1GB DDR2 4k)

  A TCO-val viszont az a helyzet, hogy ha az embereket nem alapból Microsoft Office és Windows gépeken tanítanák az iskolákban, akkor más lenne a helyzet. Jelenleg viszont a mi adónkból fizetik az iskolák az MS termékek oktatását, így a Campus megoldások díja is a TCO részét képezi. Ez szerintem nem az MS hibája, ők csak nagyon ügyesen használják ki a döntéshozók impotenciá... öhm, inkompetenciáját.

  Szekesztés: ja látom, ez is szóba került a 20-as hsz táján. Szerintem jó lenne, ha "általános" szövegszerkesztőre tanítanák majd gyermekeimet.

  Nincs rálátásom arra, hogy hol könnyebb fejleszteni, de az irodai feladatokat nyilván 1-2 nap belerázódás után a szokásos sebességgel tudja elvégezni egy közepesen fogékony halandó.

  [ Szerkesztve ]

  Only a Sith deals in absolutes.

 • Kopi31415

  félisten

  FTeR: volt szerencsem munkajelleggel hasznalni win 2003-at, most win 2k7 van, es otthon pedig OOO. A win 2k3 tetszett, nem votl rossz, az OOO nekem konyebben hasznalhato, a 2k7 meg gyalazat. Sok csicsat elohoztak, mas egyszerubb dolgokat meg ugy eldugtak, hogy nagyon komolyan kell keresni, mire megtalalom. Olyan fetureket, amiket ritkan hasznalok, de amikor kellene, akkor nagyon kellene. Szamomra csak lassitotta a munkat. Ahogy a sok felajanlott mindenele fuggveny is, mert tudom nekem mi kell, amikor beirom. A kulon csoportositasa, meg nagy legordulomenuzese megint idegesit, sokkal jobb, amikor csak siman beirom amit akarok. Regebbi excelben amikor hosszu szoveget illesztettem egy cellaba, akkor az egesz szoveget lattam a cella erteket mutato savban, tudtam szerkeszteni, hogy melyik sortores folosleges, melyik nem. most gorgethetek, eas nem latom az egesz szoveget. Hurra. Megint nagyon hatekony lett a munkam. A diagramkeszitore meg nem tudok mast modnani: fasz.
  A linkek kezelese megint gyalazatos, regebbi dokumentumokban belso linket nem updatel automatikusan, es linket beilleszteni doksin belulrol is siralmas pl excelben. Jol elbasztak az egeszet billeknel.

  Szamomra az OOO elleneben eddig egyedul a trendlines ami pluszt ad win officeban, ha az lenne, azonnal atternek arra ahol tehetnem.

  Egyebkent ahogy olvasgattam eleg sok uj dolog a 2k7-ben az OOO-bol jott. Es az legalabb nem csicsas.

  Masik tema: ez az 1/3 dolog: ezt mire alapozod? Szerintem egyaltalan nincs igy, eleg sok dolgot tudok unixon a megfelelo programmal megcsinalni gyorsabban, min a progi eredeti kornyezeteben winen.

  A hatalamas Ie foleny meg nem kinabol van: a cegeknel szinte kizarolagos a win hasznalata, es ezert mas bongeszo nem is van a gepeken.Es hogy meg sokkoljalak is egy kicsit: IE6. Telepiteni meg amikor a kozponti akarat szereti majd, akkor lesz 7. de eddig meg nem nagyon talalkoztam olyan rendszergazdaval, aki szerette a wint. Gondolom nem ok dontottek a kerdesben, hogy lehessen mas, avagy sem.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • Obi-1

  őstag

  A kínaiak lehet, hogy használják az MS termékeket, de nem vették meg őket. ;)

  Only a Sith deals in absolutes.

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Tényleg illene utánanézned dolgoknak; e felmérés szerint a 90%-ot meg sem közelíti az IE, összeadva 75%.

  Kínával egyetértünk, hogy mi emelte fel, de ennek semmi köze az amerikai függőséghez, tehát bebizonyosodott, hogy csúsztatás részedről. A kínai vezetéssel kapcsolatban meg olyat állítasz, amit nem mondtam; a saját rendszer létrehozására és alkalmazására irányuló törekvések azt mutatják, hogy ott is felütötte a fejét az "ellenállás" gondolata...
  A tanár bosszúhadjáratáról meg annyit, hogy nyilván egyre többen lesznek azok, akik megszabadulnának a MS-függőségektől.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • FTeR

  addikt

  utoljára tavaly nyáron foglalkoztam ezzel.
  a lényegen nem változat, az ie 70-80%-a áll az fx 10-20%ával szemben, miközben euban nem egy helyen már fx vezet.

  nem is értem minek foglalkozom veled. kína az usa gazdaságát meglovagolva fejlődik. ezzel szemben eu egy saját kis mikró gazdaságot akar kiépíteni.

  az egésznek semmi köze az ms függőséghez. nem mintha sokat számítana, mert már eleve rossz, ha vmi csak azért jobb, mert nem ms. lentebb már írtam az ideológiákról...

  #21
  egyrészt nem látom a különbséget a presztízs és a példa értékű projekt között, másrészt nem szoktam linuxos topikokban irogatni. idén talán 1x fordult elő, de tavaly sem léptem át 3at.
  jelen topik csak akkor vehető linuxosnak, ha nem nézzük az előzményeket. de még akkor is necces, mivel akárhogy is nézzük egy win vs. linux téma.

 • FTeR

  addikt

  BG és a mostani win platform vezető is nyilatkozott már ez ügyben.
  "hamár lopják....".

  egyébként is furának találom, h ezt ellenpéldának hozzák fel. a dolog arról szól, h inkább ingyen/illegálisan használja, mint hogy ingyen, de legálisan linuxozzon.

  [ Szerkesztve ]

 • FTeR

  addikt

  TCO-ban nem csak az oktatás van. nem mintha ez vmi gonosz dolog lenne. lehet, h egy ördögi kör, de ez csak akkor probléma, ha vkinek bántja a szemét az, h a keres kínálban csak a ms szerepel.

  benne van még adminisztrácós/karbantartási költség is, meg az a egyhamrados dolog is amit lentebb említettem. előbbi annál lényegesebb, minnél nagoybb egy vállalat. és mint a példák is mutatják, minél nagyobb egy vállalat annál jobban ragaszkodik az ms termékekhez. és itt aztán elég nehéz belemagyarázni bármilyen megtévesztő vagy fondorlatos világmegrontó tevékenységet.

  szerk: az irodai dolgot elég nehéz mérni. egyrészt pl 2007 kapcsán tudom, h nekem mennyivel gyorsabb egy-egy dolgot megcsinálni, mint 2003-ban, pedig csak a gui változott, 1db új fícsört sem kapott (az excel vagy a word), de azt is tudom, h a túlképzett kolléganők az excel mellett számológépet használnak...

  [ Szerkesztve ]

 • FTeR

  addikt

  épp most piszkáltam 2007-es excelbe nem is értem a problémáidat. főleg azt a hosszú szövegest részt.
  az új ofisz egyébként elég nagy siker, így arra merek következtetni, h a többség mégiscsak szereti.
  sztem egy rövid délután, míg rá áll az agyad az alap logikára és anélkül meg lehet találni fícsöröket, h tudtál volna a létezéséről.
  juj, ez kész. OOo semmi olyan nincs, amit ne ms ofiszról másoltak volna, márcsak ha az egész alap koncepciót is nézzük vagy a fícsöröket. kb annyira lehetnek relevánsak az érvek, mitn az a vista videó amiben az osx-el hasonlítják össze, aztán az a legnagyobb érv benne, h a treemenu-ben nagyon hasonlít a kis nyilacska. nem mintha ezt értelmes vitának tartanám, meg legroszabb esetben is a trend követéséről van szó.

  az 1/3 dolog a fejlesztésnek szólt. adott appot elkészíteni egyikre vagy másikra. saját és mások tapasztalata. blogokban olvastam róla, aztán saját tapasztalat is lett. mint emlegetni szoktam főállásban linuxra irkálok (yet).

  és miért is van ez a nagyvállalatoknál? csak nem azért mert olyan adminisztrációs fícsörökkel van tele, amiről fx még nem is hallott.

 • FTeR

  addikt

  na jó, a nyílt doksi formátum az OOo számlájára írható, habár megjegyezném, h két külön kezdeményezésről van szó, ami összefonódott idővel (egy ex ODF alapitó szerint túlságosan is).

 • Kopi31415

  félisten

  tudtommal a cellaertek szerinti szinezes is OOO eredetu. Legalabbis ezt regeltek anno, mikor 2k7 megjelent es ujdonsagakent emlegettek.

  A problemam: sok esetben kell hosszu, pdf-bol doc-bol kimasolt szoveget beillesztenem excelbe, egyetlen celaba, hogy attekinthetoen osszevethessek egy halom eltero formatumu, eltero megfogalmazassal megaldott doksit. Es itt amikor fel oldalakat kell bepakolnom valahova a kijelolesnel az ujsorokat is hozza, es beilleszti. Na ezeket aztan kezzel kell kigyomlalnom, mert tlejesen mashol vannak, mitn majd a vegleges formaban nekem kell. Ezt 2k3 alatt konnyu volt megnezni, mert amikor raalltam egy adott cellara, akkor a tartalmat a menusor alatti helyen megjelenitette teljes valojaban, lattam a komplett szoveget sortoresekkel egyutt. Na msot ez nincs, helyette van ket kis nyil ilyen esetben a mezo vegen, es ott kene gorgetni. Na ez marha nagy szopatas. Egyebkent probalkozom billkombinaciokkal is dolgozni, es a regi rendszerben sokkal koynebben ment. A linkelos dolgok meg igazak, hiaba veded. Szerintem gyalazatosan sikerult ez a verzio, de latvanyosat kellett teremteni a Vista melle. Szamomra ket ertelmes tulajdonsaga akad az uj officenak: a live preview, es amikor mas office dokumentum elemet illesztem be vhova abban is tudom szerkeszteni, megnyitja onmagan belul. Ennyi, semmi tobb. A maradekot inkabb gyulöolom, mint szeretem. Es mar tobb honapnyi hasznalat utan sem tudtam raallni gondolkodasilag.

  Azt az 1/3-ot meg akkor igy kellett volna modnanod, hogy fejlesztesi ido, tenylegesen dolgozo embernek, aki nem programozik nagy esetben semmivel sem gyorsabb a dolog.

  Ja, OOO-s eredetu a helyi menubeli halom formazasi lehetoseg is wordben. 2k3-ban eleg szegenyes, lassucska, ez talan elorelepes a 2k7-ben, de nem szeretem hasznalni, inkabb billentyuzok. Es ezt OOO-ban hamarabb lattam.

  [ Szerkesztve ]

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Alapvetően én is csak akkor reagálok a hozzászólásaidra, amikor nem a valós képet adja vissza.

  A lényeg: az IE a 9x%-os részesedésről esett le 75-re... de nem baj, ez nem is jelent semmit, lényegtelen információ.

  Az EU mikrogazdaságáról meg igaz az, hogy valóban zajlik a kiépítése, csak ez nem egy bezárkozó gazdaság, hanem inkább a versenyt és minőséget szem előtt tartó gazdaság - ezért is lép rá az EU minden cég fájóbbik pontjára, ha ezt nem látja biztosítottnak; és ezt nem csak az amerikai cégekkel csinálja, hanem az európaiakkal is (lásd. beavatkozás a roamingdíjakba).

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • FTeR

  addikt

  még mindig nem értem. ha sok szöveget másolsz be, akkor a dupla lefele nyíl. alapból asszem 2-3 sort mutat, de át lehet méretezni. (sőt, eleve át lehet méretezni, csak húzni kell lefele)
  sztem én semmit sem mondtam a linkelős dologra. valszeg az alapértelmezett beállításokkal lehet gondod. azt tom, h a hotkeyek változtak....

  sztem a leg égbekiáltóbb bűn az, h wordben a régi doksi formátumban (konvertálástól függetlenül) nem jeleníti meg a kijelöléseket (háttérszín).

  miért jó ezen a ki-kiről másolós dolgon lovagolni? főleg akkor, ha nyilvánvalóan az OOo másolt többet. márha feltétlen ezt a fogalmat akarjuk használni. mint már írtam, legrosszabb esetben is a trend követéséről van szó vagy adott feladat elkerülhetetlenül hasonló megoldásáról.
  kezdő vállalkozásoknál szokás, h felmérik a terepet és az abból leszűrt tanulásgok szerint alakítják a terméküket. ahol már komoly felhasználói bázissal büszkélkedhetnek, ott már a feature requestből megy az ötletbörze.
  nem mintha bármi gyakorlatai haszna lenne az ilyen vitának, mivel az, h ki volt az első már elmúlt...

 • FTeR

  addikt

  a %-os adat pontossága nem befolyásolta a mondanivaló lényegét. normális esetben a hozzászólásodnak annyiból kellett volna állnia, h "az a 90% az 75% [link]" és kész (a link nem életbe vágó). lehet, h még is köszöntem volna (ilyenre is volt már példa, pl egy java vs. .net vitában).
  elemben te egy rakat baromságot írtál, mindenféle körítéssel, amiben ez az egy adat véletlen igaz volt.

  nem úgy nézki, mintha eu a jó irányba haladna (pl euban mindent agyon szabályoznak, míg usában nem és lám melyiknek megy jobban), de ez már egy másik vita.

 • Dave™

  veterán

  ez a melyiknek megy jobban pont aktuális... Egyébként az USA büszke lehet a joggyakorlatára, a környezetszennyező hozzáállására, a hadászati kiadásaira, külpolitikájára ésatöbbi. Persze sok minden olyan is van, amire valóban büszke lehet, de nekem az EU szabályozási rendszere szimpatikusabb. Itt nem a 20l/100 fogyasztás a standard, nem büntetnek meg egy gyermekét egyedül nevelő nőt milliókra néhány disney dal letöltéséért ésatöbbi. Hosszú távon nyilvánvaló, melyik lesz kifizetődőbb.

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Értem. De mi a cáfolat arra, amit írtam? Mert ezt mindig számonkéred rajtam, de Te sem arról írsz, amire kíváncsi vagyok... csak kijelented, hogy baromság. No mindegy...

  A %-os adatról meg annyit, hogy mutat egy trendet, de mivel nem is annyi az annyi, mint amit állítottál, meg az a trend látszik, hogy az emberek egyre inkább szabadulnak az IE-től és erre rámutattam, elhiszem, hogy nem tetszik...

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • FTeR

  addikt

  elképesztő, h mennyire nehéz a felfogásod. nem igaz, h mennyire nem látod, h az egésznek semmi köze ahhoz, amin lovagolsz.
  az én állításomra az sem lett volna cáfolat, ha mutatsz egy statot, amiben a kínai böngésző eloszlást mérték. az, h a nagyvilágban milyen a tendencia, nem befolyásolja az állítást, aminek az volt a lényege, h adott nagy linuxos ország nem is annyira linuxos, mivel pont ők tartják vezető helyen az ie-t és mivel ie csak winen van így....
  teljesen irreleváns, h az a vezető szerep a másik piacon (ami nem az amiről a vita megy) most 90% vagy 80% vagy 70% vagy hogy jövőre 50% lesz-e. mert a vita az os-ek helyzetéről szólt és nem a böngészőkről.

  hogy teljesen őszinte legyek teljesen hidegen hagy a böngészők piaci részesedése. mióta fx túl van a 10%-on egyébként is figyelembe kell venni optimizálásnál. rettentő ironikus módon, ha nem lenne fx, most nem használnék ie7-et (valszeg maradtam volna az operánál), mert nem ütné meg a minimumot sem, amit elvárok egy böngészőtől, mivel ms a nagyközönségnek készít szoftvert és nem az extra elvárásoknak (ám ha a kettő közelít egymáshoz...).

 • Dave™

  veterán

  (valszeg maradtam volna az operánál), mert nem ütné meg a minimumot sem, amit elvárok egy böngészőtől, mivel ms a nagyközönségnek készít szoftvert és nem az extra elvárásoknak (ám ha a kettő közelít egymáshoz...)

  Szerintem nincs itt semmi közelítés, több éves megoldásokat implementálnak a szabványmentes mégis kvázi szabvány böngészőjükbe, hogy a hat éve ie6-on szocializálódott (butított) felhasználó homlokon csapva magát ugrándozzon örömében, hogy aszongya': némá', nem kell minden oldalnak külön ablak! Ezt hívja a közgazdaságtan látens igénynek, mert pl. ezt (tab) az emberek szeretik és használják, ha tudnak a létezéséről. A többség azonban csak akkor szerez tudomást valamiről, ha redmond úgy akarja. Opera után váltottál ie7-re? Húha:) Mi az a hihetetlen fícsör, ami áttérített? Mármint az integráltságon kívül... És most már megüti a minimumot? Lehet vele tabokon böngészni, meg van szuper phising filter? Ez ám az innováció:)

 • FTeR

  addikt

  :D saját?

  #44
  a júzer igényekhez (pl füles böngit akarok) hogy jön a szabványosság? mind1. rettentően elmentünk offba.

  szerk: opera6 után jött fx 1.0, amit az operán megszokott fícsörök alapján próbáltam felturbózni, aztán 1.5 után ie7. opera volt az utcsó böngi, amit szerettem, de sajnos minden 2. lap rosszul jelent meg benne. fx-ben azt utáltam meg, h minden kis patch után behalt az összes ext meg tetű lassú volt, miközben több ramot evett min ps meg dw együttvéve és gyak kattintásra fagyott az extek miatt (nélkülük meg nem sokat ért).
  pár hét erejéig volt o9 is, de aztán nagyon megtetszett az ie7 kezelőfelülete és 1 db addon elvagyok.

  [ Szerkesztve ]

 • FTeR

  addikt

  az lemaradt, h o9-nek a kezelőfelülete és az egész felépítése nem tetszett.
  operát és fx-et is agyon kell konfigolni, mire úgy érzem kézre áll. ie7nél vmiért nem akarok semmit sem állítani (nem mintha olyan sokat lehetne...), úgy találom jónak, ahogy van. persze abban is vannak fájdalmas hiányosságok, de alternatív módon orvosolhatók...
  én már csak így vok vele, a legkisebb rossz alapján választom meg a böngészőmet...

  szerk: jelenleg is fent van mind a 3 böngi legújabb változata, és a munkám végett fx-et rendszeresen futtatom, szal nme kell bemutatni őket...
  (ironikus, h vista superfetch miatt fx nem is indul olyan lassan, mint anno xp-n, amikor otthagytam)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák