Keresés
 • shev7

  veterán

  A Drezdai bombazasra valaszoltad ez cinikusan:
  "szegény német polgárok akiket a gonosz gyilkos Churchill lemészárolt, ahelyett hogy hagyta volna lemészároltatni magát és a londoni polgárokat hitlerrel "
  Ez a mondat szamomra azt jelenti, hogy ha azokat a szegeny drezdai nemet polgarokat nem meszarolja le, akkor a nemetek meszaroljak le oket. Mashogy erted? akkor ird ugy, ahogy erted.

  " 'így nyer értelmet' nem azt jelenti hogy 'igaz'.." Abban azert megegyezhetunk, hogy ha valami ertelmet nyer, akkor annak van ertelme. Szoval akkor ennek a mondatnak van ertelme?
  Minden diktatorikus rendszernek alaptezise, hogy az "alattvalok" feltetel nelkul hisznek a vezerben, a vezer megkerdojelezhetetlensegeben.
  Mert szerintem ez a mondat igy hulyeseg, igy szamomra ertelme sincs.

  "és ezt próbálom nem személyeskedésből mondani de elég unalmas hogy magamat kell ismételnem"
  Nem kene magadat ismetelned, ha az allitasaidat ala tudnad tamasztani valamivel, nekem a szedett vedett forras is jo, csak ne abbol alljon az erved, hogy igaz, mert te ugy gondolod. Nem szemelyeskedesbol, de attol, hogy valamit sokszor elmondasz meg nem lesz igaz.

  ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''