Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  period ám...
  "Európát ellepték a hulladékhegyek, miután már nem tolhat át minden ganét Kínába" [link]

  Minden ganéjt ázsiába és afrikába szállítanak nyugatról, újrahasznosítást kamuzva. Közben meg sokszor szimpla újrahasznosíthatatlan szemét, amit végül vagy elégetnek vagy a tengerbe kerül. Amit tényleg újrahasznosítottak, az sem nyersanyag lesz, mert két fillérrel olcsóbb az olajból frissen legyártott anyag.

  Az usa nem szokta aláírni a nemzetközi megállapodásokat. A legtöbb nyugati ország pedig kvótákat vesz fejlődő országoktól, hogy papíron jó legyen a statisztikája. De valójában csak papíron jó.

  A vadkapitalizmus szépen megmutatta, hogy két fillérért az anyját is eladja bármelyik politikus vagy cégvezető. Fejlesztés csak kényszerből, a profit az isten és a károk semmit sem számítanak, mert az exponenciális növekedés az első.

  Szégyen az usa-ának, hogy a feneketlen állami tárcából csak háborúkra futja és orosz segítség kellett nekik, hogy egyáltalán fennmaradjon az űrállomás. Amiből szintén ki akar farolni az állam. Marha nagy szerencséjük, hogy vannak olyan vállalkozások, amelyek bármilyen okból valódi fejlesztést végeznek (spacex) és nem csak a maradék költségvetést akarják kiszipolyozni (boing).

  A fejlődéshez pedig szükség van arra, hogy ne csak egy állam diktáljon és uraljon mindent egy területen.

  (#43) btprg
  lehetsz szkeptikus, ha csak a mának élsz. Bár a jelenlegi kényelmes életszínvonalat is sok haszontalannak gondolt fejlesztés miatt élheted. Hosszú távon egyértelmű, hogy az emberiség fennmaradásának feltétele, hogy ne csak a Földön legyünk.

  Tetsuo
  ha nem Trump hidegháborús uszítását hirdeted, amit a tévében hallanak, akkor csakis kína imádó splicli lehetsz. Ez már kiderült sok más hasonló beszélgetésből. Mivel a nagy gondolkodók valahogy mindig a tévében hallottakat mondják vissza, nincs igényük rendszer szinten vizsgálni a világot. Kínai mindig mindenben hazudik, nem kell bizonyítani. Usa mindig mindenben... nos hát izé, bizonyítottan hazudik, de az mégsem olyan. És relativizálás, ha rámutatsz, egyik oldalnak sem kell nyalni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák