Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tetsuo

  aktív tag

  Egyáltalán nem, csak próbálok objektív lenni.
  Kína politikája sok minden miatt nem szimpatikus nekem, de ezt félrerakom, ha meg kell ítélni gazdaságát, történelmét stb.
  Ezenfelül ha valamiért mondjuk Kínát kiáltják ki bűnösnek, akkor azzal az erkölcsi mércével mérem a többieket is, akiket mellé teszek - ez így igazságos.
  Ha az olaszokról, albánokról vagy zsidókról lenne szó, ugyanezt tenném.

  Tény, jelen világ politikája, gazdasága állapotáért legfőképp a Nyugat okolható/dícsérhető.
  Japán, Kína, Szingapúr, Dél-Korea stb. csupán a farvízen evickélt sokáig, kihasználta az USA, UK és Európa által kreált helyzetet, okosan beosztotta a meghagyott koncot. Ha ugráltak volna, Irán vagy Venezuela szintű gazdaságuk lenne, nem ugráltak.
  Kína olyan erős lett, hogy komoly tényezővé vált, és a mutatók szerint a jövőben sokkal erősebb lesz - erre, csakis erre lép a nyugati, leginkább ámerikai politika mindenféle okot keresve, hogy lerontsa a számukra veszélyes mutatókat.
  Környezetvédelem, kémkedés, vírus akármi... egy szenátort vagy az elnököt nem érdeklik ezek a témák valójukban, csak okként, megvalósítani az elképzeléseiket.
  Az igazság pláne nem érdekel egy politikust, csupán a nép manipulálása az, hogy mit adhat el a médiában, amit a tömeg megeszik - ez a lényege a demokráciának.

  Ha mondjuk az Amerikai Egyesült Államok kormányát valóban érdekelné a környezetvédelem, akkor kutatásokat és programokat finanszíroznának a fejlett országok fogyasztói szokások megváltoztatása és a túlszaporodó harmadik világ országainak népessége csökkentése céljából - majd ezekért lobbiznának ezerrel, összefogva a többi angolszásszal meg Európával.
  A kizsákmányoló mamutcégek helyett pedig önfenntartóvá nevelne afrikai, dél-amerikai népeket, országokat... lehetne folytatni a sort, látható, 180 fokkal más az irány.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák