Új hozzászólás Aktív témák
-
raper
senior tag
Ha már régóta vizsgálódnak ezügyben és van is mit nyilvánosságra hozni, akkor lehet némi alapja annak, hogy a kínai távközlési cégeket a kínai kormány önös céljaira is használhatja.
-
wolfman
veterán
Hú, én meg a címből arra asszociáltam, hogy a kínai szar távközlési berendezésekkel van a baj mert selejtesek, hiányosak stb. Testvérem dolgozik távközlési cégnél idehaza és a Kínaiakka vannak szerződésben, az ők antennáit, szervereiket és elosztó berendezéseiket használják. Több fejvakarás megy meg szitkozódás mint érdemi munka, mert annyira gagyi, selejtes hulladék minden amit azok behoznak mint a pics@! Ha megemlítik a Kínaiaknak, az a válasz hogy "azzal kell dolgozni ami van!" Jeee!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Kriza
őstag
Biztos vagyok benne, hogy az amerikai cégek ugyanúgy raknak hátsókapukat a termékeikbe kormányzati utasításra, mint a kínaiak. És ezt az amerikaiak ugyanúgy tudják, mint a kínaiak, ezért megy most a pánikolás.
Más kérdés, hogy ha az amerikaiak azt mondják a kínaiaknak, hogy netovább, akkor a kínaiak is ugyanezt megtehetik az amerikaiakkal. Na az igazi szívás lenne az amcsiknak.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
A történet nem teljes. A másik gondjuk az amerikaiaknak (meg másoknak), hogy a kínai cégek azért nagyon vonzó partnerek, mert úgy pályáznak, hogy "csomagban" kínai bankok nagyon kedvező hitelkonstrukciókkat nyújtanak, ha a kínai cég győz. Ezért lett a Huawei a második, a ZTE az ötödik cég - olcsón is dolgoznak, és ráadásul piszok jó állami banktámogatással lesöprik a konkurenciát.
Persze ilyet csináltak és csinálnak sokszor a nyugati cégek is, csak nincsenek hozzászokva, hogy ellenük használjanak eféle eljárást...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Poetro
csendes tag
És más termékekkel, amit Kínában gyártanak nincs probléma? Mondjuk az Apple termékeiről nem gondolják, hogy van benne valami kínai beépített hátsókapu? Csak mert azt is ott gyártják. Szóval ez elég gyenge indok szerintem.
-
Dany007
veterán
Azért az teljesen más kategória. Ilyen esetben a kínaiak úgy működnek kb, mint valami biorobot. Teszik amit mondanak nekik. Nem ők tervezik a telefont, sem a gyártósorokat, sem a gyártástechnológiát. Jobbára tényleg csak a fizikai munkát adják hozzá.
Ellenben a Huawei, ZTE teljes egészében kínai. Kínai tervezés, kínai kivitelezés. Ott tényleg azt csinálnak amit akarnak.
-
Mr.Csizmás
félisten
és a fosbug? ja, hogy Mr. Cukorhegy amcsi. akkor lehet naná.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B X | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Cyberpunk
félisten
Azért ez már durva...
"You said you'd always be there for me.... but you're not..."
-
vince
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
Kellett néhány másodperc, mire dekódolni tudtam a hozzászólásodat
Vicces ez a pánikszerű reakció. Amerikai és más nemzetbéli cégek természetesen sosem tennének ilyet, eszükbe sem jutna, csak olvasták, hogy létezhet ilyen
Álszentek...
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Szerintem Európában is ezt kéne tenni.
-
Sir Pocok
őstag
Ez csak része a Kínát mumusként beállító amerikai elnökválasztási kampánynak.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én arra leszek kíváncsi, hogy mikor esik le a politikusoknak és nagyobb cégeknek az, hogy mekkora hiba Ázsiába vinni a termelést. Persze rövid távon nekik ez haszon, nem is kevés, de hosszútávon, ami már ma is látszik, a piacaikon olyan munkanélküliség alakul ki, hogy nem lesz aki megvegye a termékeiket. Ez kb. annak felel meg, mintha a gyárak emberi munka helyett robotokkal végeztetnék a gyári munkát. Biztos hatékonyabb, pontosabb, gyorsabb és olcsóbb lenne, de ha az emberek otthon ülnek munka és kereset nélkül, akkor ki és miből veszi majd meg a tévét, mobiltelefont, autót, vagy akár a filmeket, zenéket? Ez a Kínába visszük a gyártást egy nagyon buta ötlet a nyugat részéről. Megoldani viszont csak állami beavatkozással lehet, mert a cégek az utolsó pillanatig csak arra a profitra gondolnának, amit az olcsó munka jelent nekik, illetve egyedileg ki se szállhatnak ebből a mókuskerékből, mert azonnal nagy versenyhátrányba kerülnének. Ezt valahogy állami korlátozással kellene helye tenni. Például védővámot kellene alkalmazni a külföldön gyártott termékekre, hogy ne érje meg azokat kint gyártani, ezzel védve azokat a cégeket, akik munkát adnak a saját állampolgárainak. Az ideális állapot nagyjából az lenne, ha minden ország legalább abban önellátó lenne, amiben képes az lenni, mind a mezőgazdaságban, mind az iparban. Ma ez a globalizáció miatt teljesen felborult. Vannak nyertesei a folyamatnak, mint pl. Kína vagy Brazília és azok az országok, ahova megy a gyártás és a legerősebb gazdaságu országok, ahova megy a profit. A többi ország mind vesztes, többé kevésbbé, kivéve azokat, akik a mai napig is függetlenek és önállóak tudtak maradni.
Persze nem vagyok közgazdász, jöhetnek a fikázások, de józan paraszti ésszel azt látom, hogy sok bajt okozott már és még többet fog okozni az, hogy Ázsiában gyártatnak a cégek, majd ott akarják eladni a terméket ahonnan elvitték a gyártást.
A másik aspektusa a Kínai gyártásnak az, hogy ne legyenek illúziói senkinek, ők aztán minden szellemi tulajdont ellopnak, lemásolnak ami a kezük közé kerül, szóval elég hamar komoly versenytársakat kap majd minden technológiai cég, aki Kínába viszi a gyártását. Ha annyira szorulna a hurok, hogy kizárnák a Kínai cégeket a külpiacok egy részéről, akkor arra lesz gazdaságpolitikai válasz is, de ez jelenleg még sokesélyes meccs, mert vesztenivalója pl. ebben az esetben Kínának és az USA-nak is sok van. Egyrészt mindkettő nagy piacot vesztene, másrészt Kína elveszthetné az odatelepített gyártást, a beáramló dollárt, az USA cégei meg a rabszolgáikat kénytelenek lennének lecserélni kicsivel drágább rabszolgákra. Mondjuk bőven van még kizsákmányolható ország, nemzet.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10 üzenetére
+1
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Integra
titán
egyik kutya, másik eb.
teljesen jogos a vád, ugyanakkor az usa nem ezt csinálja? világ csendőrei.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz
Tigerclaw #12 üzenetére
már beszopták, tudják, de a harc, a konkurencia miatt, az olcsóság miatt mindenki ott van. amit kínába bevisznek szellemi tőkét a nyugati vállalatok, az ott is marad, kína egyszerűen lemásolja, elveszi. a legjobb példa erre a transrapid.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BatchMan
senior tag
Szerintem mindenki magából indul ki.
Ha attól félnek, hogy a kínaiak így kémkednek, akkor az amerikai termékekben...
Mielőtt routert veszel, nézd meg, hol gyártották! -
Integra
titán
ennyi.
sajnos az a 10% aki a világon megengedheti magának a made in germany és egyéb termékeket, mert tudják, hogy a kínai hulladék és rabszolga munka, ők nem fogják tudni a világot eltartani. az olló egyre jobban nyílik szét...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
blackrulz
nagyúr
el se kell lopni. mindent oda kell adjanak ha ott gyártatnak. tervrajzoktól felfele adják tokkal vonóval csak legyen olcsó és tegnapra. ott a gyártósor, minek ellopni, elég ha a 3. műszakban a szitázó gépet kiveszik a láncból és saját raktárra termelnek ugyanabból. lehet hogy a profit bármi fölött, de azért valljuk be mindenhol fájna ha egy vinyót itthon vagy eu-n belül raknának össze, és gyártanának az elejétől, az 10x ennyibe fájna...
When you want a circus you exalt the clowns
-
Dany007
veterán
válasz
blackrulz #23 üzenetére
"de azért valljuk be mindenhol fájna ha egy vinyót itthon vagy eu-n belül raknának össze, és gyártanának az elejétől, az 10x ennyibe fájna..."
Nem fájna annyira, ha ezáltal nekünk is lenne munkák, mondjuk 10x ennyi és 10x ennyi fizetésért...
Mivel igazából csak azért viszik ezeket Kínába, mert olcsóbb a munkaerő, mint nálunk Magyarországon vagy Romániában vagy szinte bárhol a világon. Vagyis ha itt nálunk gyártanák akkor többe kerülne, mert többe kerül a munkaerő. De legalább lenne pár új munkahely. Akik azért nem Kínai fizetésért dolgoznának. -
törölt tag
A kínai hulladék a szifon és co. Amennyiben megfizeted a kínaiak fognak neked minöséget gyártani. Ja, meg náluk már létezik egy marha rugalmas- hogym ilyen okból az az más kérdés- infrastruktúra IT iparnak, amit a világ egyetlen része sem tud biztosítani.
#24 Dany007: ha végigolvasod a fórumot akkor most is sírnak, hogy drága nekik a kínai termék- európában készültért nem sírnának?
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
Most még ők másolják a fejlettebb technikákat, kíváncsi vagyok, mikor fog fordulni a kocka és ülnek le amerikai/brit/német/stb... szakemberek kielemezni és megérteni (ad absursum utánozni!), hogy hogyan működik a kínai tervezéső és fejlesztésű megoldás/technológia/backdoor/akármi. Mindig azt másolják, akit van miért másolni, az úttörő járatlan úton halad.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
"...az amerikai polgárok magánéletének sérthetetlenségét..."
MUHAHA! Pont az amerikaiak szájából röhejes ezt olvasni; 911 után a saját állampolgáraik ellen lendültek támadásba ott törve szét a magánélet sérthetetlenségét, ahol csak tudták - ráadásul ezt ki akarják terjeszteni az egész világra.
https://www.coreinfinity.tech
-
cellpeti
veterán
kidodják őket? Aztán összeszarja magát a gazdaságuk...egyszer az arabok is megunják hogy csak pénzt adnak
Kínának USA egy "kis" falat lenne.
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Nem fog már sokáig tartani a Sárkány repülése, ha így folytatják. Már ott is felütötte a fejét a túltermelési válság: a raktárak dugig, az árak csökkennek, a gazdasági teljesítmény ennek köszönhetően fékeződik.
https://www.coreinfinity.tech
-
Dany007
veterán
válasz
#06658560 #25 üzenetére
A magyarok sírnak igen...
De tőlünk nyugatabbra azért nem olyan nagy összeg megvenni egy iPhone-t mondjuk. De akár még egy MacBookot sem.
Viszont a növekvő munkanélküliség az bizony probléma. Valószínűleg drágábbak (jóval) lennének azok a termékek ha Eu-ban gyártanák. Viszont a németnek / franciának / angolnak max annyit jelentene, hogy nem egy hónapi spórol az iPhone-ért hanem kettő... Már ha egyáltalán spórolnia kell. Ellenben lenne munkahelye. -
Vladi
nagyúr
Tudnék még vagy 2 kínai terméket, amit a világ ablakán kéne kidobni... de ez nem ide tartozik.
Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán
-
Integra
titán
-
Dany007
veterán
válasz
#06658560 #32 üzenetére
Pont azért hoztam fel a témát, mert az i5-nek köszönhetően elég sok linket olvastam pl Angliai O2-es árlistáról...
Ahol cirka 40k-ért odaadják neked az iPhone 5-öst havi 13 ezer forintos előfizetésért. Itthon ugyanez úgy megy, hogy fizetsz ~ 60 ezret a havi 17 ezer forintos előfizetés mellé és akkor kapod meg u.a. a készüléket. És gondolom, - ehhez nem kell túl sok gyakorlati tapasztalat - az Angliai átlagfizetés többszöröse az itthoni 130 ezer forintnak. -
bambano
titán
már régen nem másolásból élnek. továbbfejlesztették a lopott cuccokat, nem véletlen, hogy az ericsson meg a többi sír... nálunk sem csak azért van a mobilhálózat nagy részében huawei meg zte, mert bár rossz, de olcsó, hanem azért, mert semmivel sem rosszabb, mint a nyugati.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
blackrulz #23 üzenetére
Nem hiszem. Persze az olcsóbb termékeknél magasabb lehet az emberi munka aránya, de ha a 600 dolláros iPhone-ban lévő 6 dolláros munkadíj helyett 36 vagy 56 dollárt kellene fizetnie az Applenek, az neked csak annyit jelentene, hogy 600 helyett 630 vagy 650 dollár lesz a telefon, ami teljesen elviselhető, főleg ha van állásod ezálltal és elfogadható fizetésed.
-
blackrulz
nagyúr
válasz
Tigerclaw #37 üzenetére
akkor azt is amerikában gyártanák, és az ottani munkabérekkel kétlem hogy csak ennyivel menne fentebb az ára.
és itt van a gond mert a telefon összeszerelése az utolsó lépés. valakinek lent kell lapátolni a bányában és újra beindítani a ritkaföldfémek termelését mert azt kvázi kína viszi jelenleg. onnantól azt feldolgozni, stb, és ez csak egy. kijelzőt helyileg gyártani stb. ezek mind olyan beruházások amikbe a nagyobb halak bicskája is beletörne, és ez csak egy készülék...
egyébként meg itthon is van szalagos meló, nem törik magukat halálra az emberek hogy beállhassanak 3-4 műszakozni oda. mert szpás meló. kínában meg ez van vagy a rizsföld. attól hogy sok álláslehetőség lenne, az nem jelentené azt, hogy a szenny monoton szívást is elvinné valaki. nézd meg a németeket. azokból se sokat látsz trágyát lapátolni.
When you want a circus you exalt the clowns
-
bambano
titán
Egyébként meg Kína a saját sírját ássa... Annyira akarja emelni az életszínvonalat, hogy abból általános drágulás lesz és akkor már drága lesz a szállítás ahhoz, hogy ott gyártsanak mindent.
-
bambano
titán
az már régen volt. olyan is volt, hogy mennek Ukrajnába, Romániába, el is mentek, vissza is jöttek, mert amit ott gyártanak, az nem olyan.
oké, vannak szakmák, ahol drágábbak vagyunk, mint a kínaiak, főleg azok, ahol azt csinálja velünk a nyugat, amit mi kínával. de vannak más szakmák is, ahol nincs akkora munkaerő kereslet, ott már fordulni látszik a kocka.
-
Integra
titán
amíg mi negyed annyit keresünk mint a németek, közben fehér emberek vagyunk, dolgozunk, beszéljük a nyelveket, az expatok imádnak mo-n élni és nem utolsó sorban ideális mo helyzete a follow the sun munkákhoz, addíg nem mennek keletre a cégek, itt maradnak. sokat láttam már menni délnek, északnak, keletnek, visszajöttek, mert rájöttek, hogy vagy nem dolgoznak, vagy nem beszélnek nyelveket, vagy az ország balkán.. nálunk még mindig megvan minden, hogy ők élni és dolgozni tudjanak és terméket, szolgáltatást előállítani.
-
Jim Tonic
nagyúr
Én sosem értettem, hogy ezt az EU pl. miért engedte meg. Én értem, hogy olcsó. Telekomos haverom szerint semmivel sem rosszabb. Én is szeretem a TP-Link routerem (olcsó és jó). DE:
- tolják ki a pénzt Kínába
- a telekommunikáció uralása valóban jelentős kockázatokat jelentAlcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
vince
őstag
volt egy olyan gondolatom, hogy a hsz végére odaírom: lehet, hogy ez az idő már itt is van
ezek szerint jogos lett volna"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Integra
titán
válasz
Jim Tonic #44 üzenetére
egyszer megpróbálkoztam az amúgy bevált linksys routereimről átváltani a bugedt de rohadt gyors 1043 tplinkre váltani mert sajnáltam a pénzt a cisco-ra.. soha nem szívtam annyit mint ezzel a tp izével. azóta megvettem a cisco-t, nem is tudom hol a router.
-
arnyekxxx
veterán
-
Jim Tonic
nagyúr
válasz
arnyekxxx #47 üzenetére
Igen, ő egy tipikus eset.
Milyen állásban keres nettó 2m-t? Mert kicsit erősnek tűnik. Inkább baromira erősnek. Olyan kamuszagúnak.#46: Most ezzel magadat akartad lehúzni, hogy nem tudsz egy routert bekonfigurálni? Egyébként a kettő messze nem egy kategória.
[ Szerkesztve ]
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
blackrulz
nagyúr
-
Integra
titán
válasz
arnyekxxx #47 üzenetére
mivel németországban is élek, ráadásul az egyik leggazdagabb városban, így van némi rálátásom. ismerősöd nem átlag fizetéses, havi 2 milla ft-ban átszámolva is jóval az átlag fizetés felett van.. tudod mennyi az átlag fizu kint? alacsony, német árakhoz képest meg pláne. mivel nincsen minimálbér mai napig (és megy is róla a vita, hogy bevezessék e..). én is megkeresek kint röhögve a német átlag felett bőven, messze sokszorosát, de nem ebből indulok ki, mert nem átlag a munkám sem. átlag az kérlek szépen havi 1200 euro nettóból próbál megélni, vagy még annyiból sem.. nehogy azt hidd, hogy kint csuda egyszerű és könnyű az élet..
és kopinak igaza van, németeknél is kurva drága az apple..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy kongresszusi bizottság arra jutott, hogy meg kell szabadulni azoktól a cégektől, melyeknek termékei többféle kockázatot is hordoznak.
- Xbox Series X/S Wirelles kontroller
- 2023 Apple Mac Mini M2 8/10 8GB/256GB SSD - Bontatlan! ÚJ! Átvehető!
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Üzleti Laptop 14" -50% AMD Ryzen 5 PRO 4650U 16Gb 256GB SSD FHD IPS HUNBILL
- Nintendo Switch V2 CFW 2568GB okosított + Atmosphere + PixelShop
- Új Dell Inspiron 15 "Kis Gamer" Laptop -35% Bivaly i5-1135G7 4Magos 8Gb 512GB SSD FULLHD IPS
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest