Új hozzászólás Aktív témák
-
nitro16
senior tag
Volt itt szó több termékről illetve azok összehasonlításáról. Itt egy nagyon jó teszt/összefoglaló ahol nagyon jól elmagyarázza a dolgokat. [link]
Gondolom majd idővel lesz airpods pro 2-vel is ilyen összehasonlító teszt de egyenlőre airpods pro 1 szerepel benne értelmeszerűen.
-
LaySoft
tag
Honnan lehet megtudni a legalapvetőbb technikai paramétereket? Olyanokra gondolok mint frekvenciaátvitel, dinamikatartomány, teljes harmonikus torzítás, stb.
Innen nem: https://www.apple.com/hu/airpods-pro/specs
Itt csak marketing bullshit van...
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
jó, de miből ismerni meg, hogy egy ANC kétszer erősebb és nem másfélszer vagy éppen háromszor? nem látom miben jelenet többet a kétszer erősebb, mintha csak azt mondják, hogy erősebb. arról ne is beszéljünk, hogy a zajszűrés minőségénél olyan dolgok fontosak, hogy pl mennyire szedi ki a beszédet. na ebből, hogy kétszer annyira mit tudunk meg?
szóval ez a kétszer csak bullshit. semmit nem jelent, de jól hangzik. tipik apple marketing.
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #61 üzenetére
Már "előkészítés szállításra" státuszban van az Apple-nél, 23-án szállítják, előbb nem lehet, akkor van a hivatalos release.
-
nagyúr
-
budhanil
csendes tag
Sziasztok, ha apple.hu-ról rendelek ugyanúgy él a mo-i 2 év garancia? Volt már valakinek dolga apple.hu gariztatassal, szervízeléssel az 1 év apple gari után? (Saját költségemre kell küldenem vhova…?) köszi az infókat
-
-
LaySoft
tag
Honnan lehet megtudni a legalapvetőbb technikai paramétereket? Olyanokra gondolok mint frekvenciaátvitel, dinamikatartomány, teljes harmonikus torzítás, stb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
LaySoft
tag
-
nagyúr
-
LaySoft
tag
válasz Luck Dragon #76 üzenetére
Arra célzol, hogy az Apple nem meri leírni a paramétereket, mert ha látná a (hozzáértő?) vásárló hogy mit adnak csillagászati összegekért, akkor a kutyának sem kellene? Vagy szégyellik, hogy milyen minőséget van pofájuk ennyiért árulni?
Amúgy az ostoba konzumzombi almás célközönséget nem is érdeklik ezek a paraméterek. Egyrészt fingjuk sincs, hogy mit jelentenek, másrészt a fő szempont úgyis csak az, hogy legyen valami messziről felismerhető egyértelmű jel, amiből látszik hogy ez a legfrissebb modell, és ő már ezzel villog.
-
Felesbandi
senior tag
Na nekem megjott a fules probalgattam egy kicsit.
ANC-tol nem dobtam hatast, jobb, mint amit Jabra Evolve 2 85-os headsetem tud, de olyan huha erzes nem volt. Alapvetoen kenyelmes, de zavar, hogy nem hagyomanyos agybadugos, hanem kicsit kijjebb ul a fulemben (nyilvan ugyanugy, mint az elso AirPods Pro, ami nalam kimaradt).A hangminoseggel nincs bajom, de persze nem vagyok audiofil. Feljebb irtak, hogy a Galaxy Buds Plus hangja jobb, mint az AirPods Pro-e, de nekem az AirPods hangja jobban bejon, talan a basszus miatt (EQ beallitasokra meg soha egy fulesemnel ra se neztem, ezt erdemes lehet fejben tartani ).
Az, hogy a laptopom, a telom es az oram kozt valt elegge bejon, a tapizasra a visszajelzes is jo es megbizhatobban iranyithato, mint a Buds volt.
Elsosorban edzeshez fogom hasznalni, ahova papiron a Beats fulesek jobbak. Vegul azert dontottem emellett, mert ehhez kismillio rahuzhato fulkampo kozul valaszhatok Ali/Amazon kombon keresztul fillerekert, igy nagy esellyel talalok kenyelmesebb, vagy jobban rogzito megoldast, mint ami a Beats-en van. Eddig 2 felet rendeltem, elso kuka, a masodik viszont eleg igeretes eddig, majd elso komolyabb edzesem utan kirakok egy update-et.
-
nagyúr
Közben itt is megérkezett az airpods pro 2. gen, dolgozom, itthon, így sokmindent nem tudtam még kipróbálni, de első tapasztalatok vannak.
A tok még masszívabb, érzetre minőségi, mint az elsőé, de kicsit "tömörebbnek" érzi az ember, olyan "van benne anyag" érzés.
Illeszkedés ugyanolyan jó, mint az elsővel.
UGyanazzal az EQ-val Spotify alatt próbáltam és hallgatom most is. A basszust jelentősen vissza kellett vennem, mert az elsőnél csutkára volt tolva, hogy elég legyen (nesze neked trance, techno, stb). Itt visszavettem, mert alapból is sokkal jobb a basszus végre, valamint alapból dinamikusabb az egész. Ez AM alatt biztosan jól jön, ahol nincs egyedi EQ.Zajszűrés: hát, porszívó, csakfolyatás csak nagyon minimálisan változott, picit tompább, de hogy nem kétszeres, az biztos. Viszont pl. mikró, környezeti zajok (kint az udvaron füvet vág a közös képviselő), céges bika gépem teljesen elnyomja.
Nyilván megvan az a hangtartomány, amiben fejlődött. Majd még teszetelem. Hívás tapasztalat még nincs, hívtam asszonyt, nem vette fel. Pedig már készültem csörömpölni közben, mert csapot megnyitni, meg ilyenek.Majd nyilatkozok bővebben, ahogy gyűlnek a tapasztalatok, de egyelőre ennyi.
-
la_cc
addikt
Közben levette a pénzt és elvileg hétfőn jön nekem is.
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
gyendre2
tag
Sziasztok
Én is átvettem, az utcában éppen brutális térkő flexelés megy egész héten, eddig egy Airpods 1st gen volt, egyenlőre nagyon pozitív, a munkagépek és a flex hangját nagyon szépen eltűntette.Én nem igazán vagyok nagy audió guru, az volt a fontos mint az előzőnél is, kinyitom és működik azonnal, még Apple ebből a szempontból soha nem okozott csalódást.
Spotify-n keresztül megy a zene, a basszus szuper, nagyon bejött Remélem ez is bír majd 4 évet mint az első generációs bírt, azt egy nagyon jó vásárlásként éltem meg.
[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
Ez pontosan mit takar? Teljesen tropa, vagy csak egyszerre masfel-2 oraig birja csak?
Buds-omat 2 es fel evig hasznaltam, semmi akku degradaciot nem erzekeltem rajta, de lehet csak azert, mert egyszerre mindig max 2 orat volt a fulemben, aztan a tok meg ugye toltotte. Ha csak ennyi lesz, en nem aggodom szemely szerint. Csak ne krepalkon be. Azon nem segit a tok se. -
la_cc
addikt
válasz Felesbandi #84 üzenetére
Ha 2 év után 2 órát bírna az kb. lófasz / használhatatlan lenne...
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
nagyúr
válasz Felesbandi #84 üzenetére
Attól is függ, mennyit használod. Nekem meló közben a fülemben van. Sokat használom. Így több ciklus megy bele rövidebb idő alatt. Mondjuk csomószor nem is rakom vissz a tokjába direkt, ha sokszor kell keveset használnom, hogy ne az legyen, hogy egy nap 5ször feltölti 90-ről 100%-ra, és hasonlók.
-
nagyúr
További észrevételek:
Én nem szoktam visszatenni a tokba, csak mellé (grafikus vagyok, ha nincs a fülemben, akkor leteszem egy puha szemüvegtörlőre), ha dolgozom. A lényeg,hogy így alig merül, egész nap is akig észrevehető.
Egyébként az akku tényleg nagyon jó, érezhetően jobban bírja.
A kapcsolódás remek, gyors, és most az Apple watch-om mindig kiírja végre, hogy hány %-on vannak a podok, előzőnél egy ideig működött, aztán már csak nagyon ritkán írta ki. Nyilván enélkül lehet élni, csak fura volt. A szokások nem változtak.Zajszűrés remek, majd holnap vagy ma tesztelem kicsit városban.
Zajos környezetben telefonálás: eddig annyi volt, hogy felhívtam valakit, direkt megnyitottam a csapot és most nem szólt egyből, hogy "mi ez a hang", első airpodsnál meg egyből szólt régebben. Hozzátenném, az elején a sima pro is nagyon jó volt ebben, de ahogy jöttem a szoftverfrissítések, valahogy elromlott/sokkal rosszabb lett és úgy maradt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Jöjjön egy kis tapasztalat zenehallgatás szempontjából is. Szigorúan továbbra is csak sajét vélemény. Bocs a sok posztért, de vasárnap van, most van időm tesztelgetni, akinek TL;DR a dolog, majd átugorja.
Szóval, én alapvetően jóval többet használom zenehallgatásra, mint telefonálásra. Főleg munka közben, mint írtam, a céges fejlesztőgépem itt van mellettem, elég hangos, bika géphez bika hűtés kell.
Jórészt trance mixeket hallgatok (Armin van Buuren, Chris Lawyer, Ferry Corsten,Hayden James, Paul van Dyk, stb.).
Első genes Pro-ból is ki tudtam hozni az általam kedvelt basszus orientált hangzást Spotify-on EQ-val, igaz, a basszust kb. maxra tolva. Ez most annyit változott, hogy a sima basszukiemelt előre definiált EQ-val is kijön belőle olyan hang, mint amit a számomra etalon Sony WF-1000XM3-ból tudtam csak.Tényleg nagyon érezhető, hogy sokkal nagyobb tere lett a hangjának, a basszusok is szépek, erőteljesek, nem doboz hangúak.
Számomra ez már megérte a váltást, sokkal jobban elköltött pénz volt pro-ról a 2. genesre váltani, mint a 13PM-ról 14PM-ra váltásom esetében. Még akkor is, ha 50-ért ment el az előző, ez meg 125k volt, vagyis a különbség 75k, amiből kijönne mégegy új első genes pro.
Persze én naponta 8-10 órát hallgatok zenét, amíg dolgozom mindenképp. Sok, nem sok, nem üvöltetem, mindig figyelem, hogy ne lépjem túl a decibelt, ha már mutatja az óra is, meg a telefon is, szeretnék még 80 évesen is hallani, ha megérem egyáltalán.A zajszűrés is érezhetően jobb lett, több tartományt kiszűr, mint az előző, de már az is elég jó volt. Most mégjobban kell figyelni, aki utcán használja, mert szerintem a 2. gen. elterjedésével még több ilyennel fogunk találkozni: [link]
Összességében eddig azt mondom, mindenben jott lett kicsit, hangban meg nagyon. Mondom, egyedi EQ-val az elsőből is ki lehet hozni, amit akar az ember, de aki Apple Musichoz kötött, ahol csak pár előre definiált EQ preset van, ott jobban meg van közve a kéz, de most végre azzal is jól szól biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Előzőnek sem okozott, mindennapos edzéssel. Edzés közben kivettem párszor a fülemből persze, megtöröltem a podsot is, a fülemet is, nem volt gond. Nyilván, ha órákon keresztül izzad valaki minden áldott nap, mint a "k*rva a templomban", akkor az is más helyzet. Az tuti, hogy hónapokon át minden egyes nap egy óra edzéssel semmi gondom nem volt.
-
-
collecting
tag
Olvasva a tapasztalatokat, végük úgy döntöttem, hogy nem veszem meg az újat. Félek, hogy úgy járok vele, mint a 1st gennel, aminek egy fw-frissítés elvitte a zajszűrés mondjuk 30-40%-át, érzésre.
Illetve mivel az ANC-t kb annyit használom, amíg metrózok 2-3 megállót, arra bőven elég az első APP tudása is. Itthon Airpods 3-at meg Airpods Max-et használok, azok mellett egyszerűen nem tudom megindokolni magamnak, hogy elszórjak az APP2-re 125ezret -
nagyúr
“ Főleg munka közben, mint írtam, a céges fejlesztőgépem itt van mellettem, elég hangos, bika géphez bika hűtés kell. “
Egyedi vagy gyári konfigurációról beszélünk ?
Nálam gyári(K) vannak (ThinkStation) és mikor dolgoznak akkor megy a süvítés .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #99 üzenetére
Ezek egyediek, a cégünk kérte őket a mi igényeink alapján. Én R9 5900x-et kértem, 3080-at , stb. Biztos lehetne halkabb, de 5 venti van benne csak azért, hogy meglegyen a házon át a "flow". Mindegy, ANC-vel úgysem hallom, csak ha épp töltöm, akkor azért fura, hogy mi ez a hangzavar körülöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- Hollowbody - Premier előzetest kapott a tech-noir túlélőhorror
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen