• ^Bundi^

  őstag

  csak 1 kis dolog

  ''Ez azt jelenti, hogy van olyan kereslet a piacon, amely vevő a többletszolgáltatásra.''

  ezt csak én nem értem?:$
  :R

  Nos Omnes Una Manet

 • joghurt

  PH! addikt

  Teljesen jó a mondat. Arról van szó, hogy vannak emberek, akiknek van pénzük, és ezt ki is adnák, ha a tetves szolgáltatók hajlandóak lennének ezért valami extrát nyújtani. Mondjuk a világ boldogabb felén elérhető 20 megás hozzáférést, a pórnépnek nyújtottnál nagyobb rendelkezésre állást, vagy akármit.

  A tej élet, erő, egészség.

 • nap

  PH! addikt

  Borzalmasan rossz ar/ertek aranya van mind az adsl-nek (modem, isdn, stb), mind a vezetekes telefonnak. Versenyhelyzet csak papiron van, es csodalkoznak, hogy sorra adjak vissza a vezetekes telefonokat, es nem akarnak kicsengetni egy tizest a havi internetert.

  browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

 • Adi

  senior tag

  Ott a pont. Az NHH és a szolgáltatók egymás f@szát sz*pják örömükben, a kedves felhasználó meg legföljebb a sajátjával csinálhatja ugyanezt. Csak nézzen körül mindenki, hogy az EU nyugati felén milyen sebességű ADSL-t kínálnak mennyiért és rögtön sírni fog. :((( Arról nem is beszélve, hogy területtől függetlenül elérhető mindegyik szolgáltató bárhol, nincs az, mint nálunk, hogy Bp. keleti agglomerációjában csak az Invitel és a Monortel nevetségesen drága és a T-Comnál minőségileg is rosszabb ajánlatai érhetőek el. :U

  A felhasználók érdektelenségéről meg csak annyit, hogy bizony van olyan idősebb ismerősöm, akit érdekelne a dolog, csak nem tudja (vagy csak neccesen, ezért nem akarja) megfizetni. Roppantul tetszik neki ti. az a lehetőség, hogy az interneten számos alternatív hírforrás is olvasható, nem csak a média fősodra a szokásos hazugságokkal és elhallgatásokkal.

  [Szerkesztve]

  ldm start-reconf primary

 • Laslie

  fanatikus tag

  Én személy szerint a mh-ről internetezek, mivel az otthonit nem tudnám kigazdálkodni (2 kiskorú gyerek, lakás törlesztés, rezsi, asszony gyesen) a jelenlegi árak mellett. :( :(
  Egyébként igény az volna rá otthon, de amíg nem lesz elérhetőbb (olcsóbb, ~4e ft) az ADSL addíg otthon nem lesz.

  [Szerkesztve]

 • ngabor2

  PH! nagyúr

  Nálam is sokáig csak dial up volt. Be kellett osztanom 15 óra netet 1 hónapra, plusz volt tartalék egy kicsi. Egy évig hívogattam az akkori axelerót, hogy adsl kellene. Ők meg először küldték a szagos levélkét meg a telepítő-cd-t, hogy hamarosan megnézik. Rá 1-2 napra jött a levél, hogy sajnos nem lehet kiépíteni :(

  Aztán idén július végére jött egy mikrós netszolgáltató nagyon jó akcióval: 2 év aláírása esetén 1 évig féláron adja a netet. Tehát jövő júliusig elvileg 512/512-ért havi 5k-t kell fizetnem. Pont ilyen csomagra vágytam:
  - olcsó
  - elég széles
  - korlátlan (!)
  - szimmetrikus, hogy normálisan lehessen torrentezni

  Azért elvileg 512/512, mert most is van, hogy 640/1500 körül szaladgál, az up néha szélesebb, mint a down (ami néhány oldalnál nem árt).

  Mióta bekötötték ezt, a t-onlány 3x telefonált, hogy nem kérek e adsl-t. Miután finoman elküldtem őket, és elmondtam, hogy jobbat találtam olcsóbban, mégis hívtak. Az se igazán érdekelte őket, hogy a telefont is félig-meddig lemondtuk (egyirányusítás decemberig, utána csak mobil). És ilyenekkel kössek én szerződést.

 • bobace

  őstag

  erről a cégről tudsz küldeni emilba valami elérhetőséget, ez megy Debrecenben?thx

  Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

 • Enclave

  senior tag

  ''...míg néhány évvel ezelőtt a széles sávú internetelérés 13 000 forintba került, addig ma már csak 6000 forint körüli összegbe...''

  Tudtommal ez így nem teljesen igaz, már jártam a szolgáltatómnál ilyen ügyben és ott mutattak néhány apróbetűs részt is... :(:((


  Egyébként meglepő,hogy a szomszédban - pontosabban a szlovén rokonoknál akik pár 10km-re laknak csak a magyar határtól; mennyire más a net szolgáltatók hozzáállása a dolgokhoz...

  Ők mutatták,hogy egy árkategórián belül több csomag közül is lehet választani(ADSL); a különbségek csupán a le és feltöltések sebességében térnek el (ugye aki nagyobb feltöltést akar az kisebb letöltést választhat és fordítva) ; de ha mindez nem lenne elég ;akkor még a diákoknak járó(!) 20-30%-os kedvezményről már ne is beszéljünk... :Y
  És mindezek mellett ha átszámoljuk az áraikat Huf-ba akkor kisebb árak jönnek ki az itteniekhez viszonyítva (kedvezmény nélkül !! )... :U

  És ismerek több embert is aki akarna netet de ők csak havi 5k alatt tudnák megfizetni...

  [Szerkesztve]

  Semmi sem állandó, csak a változás.

 • --=Gefi=--

  tag

  Ezért fog bekövetkezni pár éven belül, hogy a ''fapados'' vezetékes szolgáltatásokat (telefon, dial-up, xdsl...) felváltják a most mobil szélessávként reklámozott dolgok. Ugyan ma ezek még gyerekcipőben járnak (ezért is ilyen drága most még), de később a többi szolgáltatás ára alá fognak menni, és a szolgáltatók sorra mennek majd csődbe.

  ''Your life, your choice...''

 • peterkeT

  PH! nagyúr

  Pontosan ugyanezt a mondatot akartam én is bekopizni. Már vágólapon volt. A 6000 forint ugye év végéig érvényes, most van október (tehát max 3 hónap), utána ugyanúgy 13k. A minőséget meg hagyjuk. Maradjunk annyiban, hogy a sebesség, az növekedett. Viszont az ár ezzel arányosan nem csökkent.

  Csodálkozom egyébként, hogy nem hozták fel példaként, hogy a 3 megabit 2 éve még 40k+ áfa volt, most meg csak 16k. Micsoda áresés! Koetsoegoek...

  512/128-as adsl-t kellene kínálni korlátlanul havi 3k-ért, akkor növekedne a penetráció. Az összes többi csomagra azt mondanám akkor, hogy ok, maradjon annyi, amennyi.

  Ja, és kössék ki a vezetékes telefont, csak egy vonalat adjanak, egye kutya, számlázzanak érte 1-1,5k-t havonta. Biztosan technológiailag nem lehetséges ez sem, mint a kistelepülési adsl, amit aztán elkezdtek akciózni. :(((

  Gefi: Legyen igazad. Bárhová vinném a notim az egész országban, használhatnám a netet egy PCMCIA GSM-kártyával. Ebből is elég lenne a 384-512, csak legyen korlátlan és olcsó.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • shabbarulez

  őstag

  A Pataki nem hinném hogy ez alatt egy mostani 2mbps-es Tíonlányos akciós árat értené ami év végéig félárú. 2003 év elején még csak egyféle lakossági ADSL csomag volt, 384/64-es az ára pedig 12900 pénz volt. Most már az új szereld magad akciók keretében jóval olcsóbban kapsz legkisebb 512/128-as csomagot, pl. Datanetnél 6 rongyért.

  Az árak tényleg nem sokat változtak a 2003 tavaszi csomagbővítés óta akkor vezették be az 512-es csomagot amire automatikusan felemelték a korábbi 384-eseket az ára pedig 12-re csökkent, a régi 384-es ára pedig 10 rongyra esett. Utána még tavaly nyáron bevezették a 768-as csomagot 15 rongyért. Azóta inkább csak sávszél emelés volt 4x-re emelték a sebességet, az ár nem sokkal csökkent csak pár száz forinttal de max egy ezressel. Persze akciók mindig is voltak de azok csak időszakos kedvezmények és a céljuk az ügyfelek beetetése.

  Viszont idén tavasszal újra behoztak egy még kisebb és olcsóbb csomagot ahogy 2003 tavaszán is tették. Ez lett a mostani 512-es ami 8 ronggyal indult és azóta is szépen esik az ára, a szereld magad keretében már 6 rongyig lekúszott. Szóval a belépő szintű csomag ára pont hogy szépen esik 13k-ről eljutottak 6k-ig.

  Szóval amit leírsz az teljesült, a 3k-s árat nem tartom realításnak. A cégek cégja a bevétel és a profit maximalizálás, ez tartják szem előtt amikor üzleti döntéseket hoznak. Ők nem politikusok hogy minél nagyobb számokkal kelljen elkápráztatni a választókat. Az előfizetőszám nem minden ha közben olyan olcsód adod hogy a bevétel valójában nem növekszik, de a megnövekedett költség oldal megeszi a profitot. Nem lehet akármilyen kicsi árat csinálni, a költségek behatárolják a mozgásteret ami mellett még megéri. Ilyen nyomott árak már csak nagyon elkeserett cég használna amikor már nem tud növekedést elérni a piacon és már minden egyéb más eszközt(sávszélemelés, értéknövelt kapcsolt pluszok) bevetett az értékesítés növelése érdekében. Azért mi még itt nem tartunk a jelenlegi árak mellett is növekszik az előfizetőszám.

  A naked DSL típusú megoldások(amikor nem fizetsz alapdíjat) világszerte nincsenek elterjedve. Ezt max úgy lehet kiküszöbölni hogy egyre több szolgáltató indít teljes hurokátengedéses szolgálatást és annak díját úgy építik bele a DSL díjába hogy olcsóbban megúszd. Persze fizetni akkor is kell, mert a DSL-nek fog megnőni az ára ezen díjtétel miatt de 3.5 helyett szerintem úgy 2 ronggyal meg lehetne úszni. Aztán ha a fajta kapcsolódási mód már tömeges méreteket ölt az még megreformálhatja az inkubens telco kötelező alapdíj politikáját. Viszont ehhez legalább el kellene indulnia az unbundling jellegű szolgálatásnak, ennek viszont évek óta nyoma sincs, egyik szolgálató sem hajlandó hálózatot fejleszteni mindenki csak beleül a fatáv által készen alárakott csomagba. Szóval ennek egyhamar nem fog eljönni a realítása.

 • rdi

  PH! kedvence

  Nem a lóf@szt nem csökkent. Már bocs. Az adsl szolgáltatások ára átlagosan 40 %-al csökkent, míg a sebességük növekedett, a minőségük változatlan maradt.
  Szerintem egyébként már nem lesz olcsóbb az adsl, legfeljebb lassan elinflálódik.
  Más, hogy van néhány olyan terület, ahol sajnos ez a csökkenés sokkal kisebb, és ráadásul sokkal magasabb induló árról kezdtek. De azért a nyag többségnek ez csökkent.
  Inkább látom problémának azt, hogy a szolgáltatók érthetető, de eléggé el nem ítélhető módon a régi előfizetőket sulytják. Na ez az igazi probléma és erre kellene találni valamiylen megoldást.
  Ha gondolod modként, szívesen belinkelek neked mediános felmérési eredményeket.

  Fej! Tor! Potroh!

 • shabbarulez

  őstag

  Ilyen nem igen fog bekövetkezni főleg nem pár éven belül. A wireless technológiákban közel sincs akkora adatátviteli kapacitás tömeges előfizető esetén korlátlan adatmennyiséghez hogy ez ki bírják szolgálni. Nem véletlen hogy adatkorlátokkal és igen magas plusz adatforgalmi díjjal próbálják a megfelelő mederben tartani a szolgálatók a felhasználói szokásokat. Ez nem is nagyon fog változni csak korlátozott mértékben ahogy fejlődni a technológiák és nő az adatáteresztő képességük.

  Ehhez a témához kapcsolódó cikk:
  Még ingyenes a videotelefo­nálás Bővebben: link

  A vezetékes azért nem olyan fapados, főleg ha egy 3G-val azonos felozófiájú új hálózati infrastruktúrán alapulú vezetékest veszel ami optikai alapokon nyugszik. Ott bizony a sávszélességel pár nagyságrenddel nagyobbak és a technológia ami mögötte van szintén nagyságrendekkel nagyobb kapacitást tud kiszolgálni. Ha belegondolsz ma a hazai broadband hálózatok úgy 30Gbps adatmennyiséggel bírkóznak meg, ha ezt ráöntenéd egy 3G rendszerre az lazán maga alá csinálni. Mire eljönnek 2010-12-re a 4G rendszerek addigra viszont a broadband felhasználók száma is alaposan megnő és olyan szolgáltatási módon jelennek meg ami eszi a sávszélt(IPTV, VoD). Szóval addigra a vezetékesen átfolyó adatmennyiség is 1-2 nagyságrenddel megnő ami még a 4G-nek is sok lesz.

  Szóval a vezetékesnek nagyon is lesz létjogosultsága még pár évtizedig.

 • rdi

  PH! kedvence

  Mondjuk az azért érdekes, hogy a most számítógéppel otthon nem rendelekzők ez kb. 60 %-a a magyaroknak, nos ezek kb. 70 %-a egyáltalán nem is kérne számítógépet, még akkor sem, ha ingyen adnák neki oda (és persze nem adhatná el).
  Más lenne nyilván a helyzet, ha eladhatná... :)

  Fej! Tor! Potroh!

 • LordX

  PH! kedvence

  Az adsl szolgáltatások ára átlagosan 40 %-al csökkent

  Már bocs, de lóf@szt. Datanetnél új 2Mbps-es előfizetés 2-3e HUF-al drágább, mint amit a 3 éve fizetünk otthon (ők nem változtatják a szerződéseket, amikor árakat változtatnak..). Gyorsabb lett, kétszer duplázott a Matáv/T-Com, de olcsóbb az aztán abszolút nem.

  Vagy ha a mostani 512-est (aminek az uploadja nem 128, csak 96) hasonlítod, alig olcsóbb (<1000 HUF!), kivéve ha nem szerődsz le hozzájuk 3 évre.. Hol van az a 40%? Sehol, 10% nincs..

  T-Com körzet, az egyik legolcsóbb szolgáltató, szóval ne támadj, hogy a többségél nem ez van..

 • rdi

  PH! kedvence

  Már bocs de egy L@faszt :) :D :DD
  oda van írva, hogy átlag .. és még az is, hogy vannak cégek pl. monortel ahol ez nem igaz.
  Amikor két éve valaki adsl-et vett, a ''normális2 szolgáltatóknál, akkor kedvezményesen, kisebb sávszélességgel 10900 forintot kellett fizetnie, és alá kellett írnia két évre.
  Most nagyobb sávszélesség mellett 6990 Ft -ot fizet és alá kell írnia két évre...

  Fej! Tor! Potroh!

 • rdi

  PH! kedvence

  Viszont teljesen igazad van, hogy a szolgáltatók viselkedése elképesztő: a régi ügyfelekkel egyáltalán nem foglalkoznak, a szerződéseik roszabbak mint a biztosítóké, marketingból bazi nagy egyest adnék.
  Pl. nekem az interwarenál csak négy hónap mulva jár le az ''automatikusan meghoszabbított'' szerződés, de én már most a lejárás határidejével fel mondom , mert egész egyszerűen szemétségnem tartom, amit művelnek...

  Fej! Tor! Potroh!

 • róland

  PH! nagyúr

  Azért az is megfontolandó, hogy milyen a magyar net tartalma. A számítástechnikához erősen kötődő oldalak kivételével egy nagy nulla. Minden más cég a profitmaximalizálás elvét követve csak silány tartalmat helyez el az oldalán vagy a bő tartalom eléréséhez valamilyen fizetési módot dolgozott ki.

  Nonszensz, hogy pl. áruházláncok kínálatát, akciós termékeiket nem lehet a neten megnézni. Dühítő, hogy a Budepesten szemétbe dobált papír alapú katalógusokat vidékiek még neten sem rendelhetik meg, az internetről viszont egy böszme nagy PDF-et kellene letölteni. (Megj.: Korábban megrendelhető volt a papír alapú katalógus, csak a postázással volt egy kis baj.)

  http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

 • t_ferenc

  őstag

  bár már mindent leírtatok előttem, amit én magam is leírtam volna, azért én is hozzászólnék egy-két gondolat erejéig.

  szüleimnél otthon invitel van. amikor felhívtak, hogy nem-e szeretnénk adls netet, akkor azt mondták, hogy csak kb 2 hónap múlva tudják majd bekötni és persze a havi díja 10e Ft. ez volt a nyáron. nem tudom azóta mi változott, de majd megérdeklődöm a napokban. emellett van egy kábelszolgáltató is arrafelé (pr-telecom), akik a tv-networktől vették meg a szolgáltatási jogokat. ők 5500,-ért adnak netet egy éves hűségnyilatkozattal 384/64 le-, és feltöltési sávszélesség mellett. ami akár elég is lehet, ha nem akarsz éjjel-nappal letölteni a netről. ehhez képest az adsl szolgáltatások még mindig sokkal drágábbak, igaz gyorsabbak is.

  a másik dolog pont a hűségnyilatkozat. mi a kedvesemmel szegeden lakunk egyelőre albérlőként. pont emiatt nem nagyon szeretnénk semmilyen hűségnyilatkozatot aláírni. ezért mentünk a tv-networkhöz, ahol havi 4000,-ért 512/128 sebességű netet kapunk.

  a nyugat európai szélessávű szolgáltatásokhoz meg nem is tudom jó ötlet-e viszonyítani. hiszen az ottani fizetésekhez képest havi 10e frontnak megfelelő eurót kifizetni nem nagy érvágás és még jobb szolgáltatást is kapnak, kimaradások nélkül, tényleg korlátlanul.

  if you fall seven times, stand up eight

 • LordX

  PH! kedvence

  Most Datanetnél három évre 12510+áfa az új 2 megás.. TVNetnél 11250+fa. T-onlinenál január után 12 390. Mi 10900-at fizetünk érte (áfával). Egyedül az Externetnél olcsóbb, 10680, de ez se 40%.. -40% sehol sincs, inkább nagyobb árak vannak. Hol láttad a 6990-enet? (Egyáltalán áfás?)

  A Monortelesek az nem az átlag. Átlag júzernek a T-Com ad el DSL-t. Ha lehetne választani, akkor királyság lenne, de nekem sose fog a monortel eladni semmit...

 • shabbarulez

  őstag

  Valamit elnézhettél mert Datanetnél a 2mbps-es ADSL bruttó 11.138Ft a hűségidő pedig csak 1 év.

 • LordX

  PH! kedvence

  Valóban, az üzleti előfizetések táblázatból sasoltam az árat, szorri. De még mindig nem 40%-al kevesebb, hanem drágább pár forinttal..

 • rdi

  PH! kedvence

  Kolléga, nem furcsállod egy kicsit, hogy ez nem ugyanaz a műszaki tartalom mint két évvel ezelőtt?
  Már bocs, de kertaljai lőrét sem szokás a Tokaji Aszúhoz hasonlítani. Akinek lőréje volt két éve, és most is rizlinget akar annak 40 %-al csökkent az ár. De annak is, akinek régebben tokajija volt és most is tokajija van.

  Fej! Tor! Potroh!

 • rebix

  újonc

  Sziasztok!

  Internet: MO-n
  Nyugaton olcsóbb a net? - Erre már jól ismerjük a magyarázatokat a néphülyítést, hogy miért.
  Egy barátom ajánlotta a figyelmembe, hogy náluk ''keleten'' mennyi.
  http://www.rdslink.ro/cablelink/cable_abonamente.htm
  Ez egy Romániai szolgáltató (pl. Marosvásárhelyen is megy) 512Kb/s 4Gb/hó + 50perc ottani matáv ingyenhívás + 500 perc saját hálózaton belüli ingyenhívás.
  Ez körülbelül az UPC Chello Light ajánlatának felel meg ami telefonnal együtt 7800Ft/hó (ne higgyetek a plakátoknak az csak 6 hónapig igaz, hogy 5900Ft- meg 2 éves hűségnyilatkozat 1évessel 8800Ft)
  Ez ott 9USD!!!!!! nem tudom mennyi a dollár de az nincs 2000Ft!!!!!
  Erre nincs magyarázat!
  Mélységesen fel vagyok háborodva ezen, valahol valakik nagyon elrontották a dolgokat.
  Nem tudok másra gondolni, mint hogy mi szeretjük, ha szívatnak, mi egy ilyen nép vagyunk.
  Mi szó nélkül tűrünk mindent, velünk mindent meg lehet csinálni ez van!
  Birkanép vagyunk!

  reb

 • keril

  újonc

  Had ne sajnaljam a szegeny szolgaltatokat akiknek nem eri meg 6000alatt adni egy sz...s 512-es ADSL-t
  Csak nezzetek meg a Tcom nemet oldalat.
  10euro a 6megas vonal korlatozas nelkul, e-mail, webhely meg minden ami jar hozza. Szovan nekem ne sirjon itt egy kotsog szolgaltato sem hogy nem eri meg.
  Ja es akkor nalunk kicsivel ocsobb a munkaero mint nemetorszagban es az atlag fizetes is durvan tobbszorose a mienknek.
  Arrol van szo ahogy leirta valaki, hogy a cegeket a profit maximalizalas erdekli, marpedig a sok birkanak enyiert is el lehet adni akkor hulyek lennenek olcsobban adni.
  Majd ha mar nem fogy akkor akcioznak, aztan adjak olcsobbert, ha megint nem fogy megint adjak olcsobbert. En ugy vagyok vele, hogy 3-4ezer HUF felett nem vagyok hajlando fizetni egyettlen internetkapcsolatert sem, nem vagyok hajlando evekre szerzodni, max fel evre. Majd ha olyan aron tartjak az internetet amiert megeri maradni akkor maradok az adott szolgaltatonal. Addig is meg bosegesen kielegit a dial-up, a lopott WiFi, es a munkahelyi internet. Letoltogetni nem szoktam, kizarolag a hireket olvasom el, informaciokat szoktam keresni, es a mozijegyet vasarolni, erre meg a dial-up is megteszi.
  Ja igen, a masik hogy ahova most koltozom nincs telefon vonal, ezert elvarom hogy egy ADSL-hez ne kelljen fentartani egy megintcsak nem olcso telefonvonalat mivel mar mobillal is olcsobban kijovok, ezert vonalasat nem is szandekozom bekottetni. Persze most azt lehet hinni hogy nem tudok netezni. Dehogy nem. A sima GPRS havi 100mega forgalommal olcsobb mint egy alap telefonvonal elofizetesi dija es eddig mindig eleg volt, a sebessege pedig szinten elegendo nekem. Szoval kedves szolgaltatok, a celt ismeritek, lehet probalkozni nalam :) de elore szolok a trukkos akcioknak soha nem dolok be, mert en elvegeztem a 8 altalanost (is) ezert tudok szamolni!

  Keri

 • Flashback

  PH! addikt

  Nálunk CSAK! Monornet van: ~1Mega 13e/hó, álltalában jól jön a net de néha kiborító a minőség...

  [ Szerkesztve ] Everything begins with an idea...

 • shabbarulez

  őstag

  Ez már kismilliószor le lett írva hogy németben az internet díja két tételből tevődik össze, míg nálunk ezt a két tételt egyben fizeted ki az internetszolgáltatónak és ő adja tovább a telco felé a részét. Szóval az a 10 euro nem a teljes ADSL díj kell még mellé a telco felé fizetni tovább 25 euro, ez a 35 euro az ami összevethető a hazai internet díjjal.

  Azt is tudni kell ez a 10 euro csak november 1 óta 10 euro, előtte 30 volt, július 1 előtt pedig még 50 euro, csak az utóbbi fél évben kezdtek mélyrepülésbe német Tíonlány árai. Szóval Ez a 35 euro alig fél éve még 75 euro volt.

  És természetesen telefon alapdíjat németeknél is kell fizetni ha ADSL-t szeretnél ez ott csomagtól függően 16-36 euro között mozog.

  Szóval ha 6Mbps-es ADSL-t akarsz akkor arra minimum 51 euro-t rá kell szánni vonala alapdíjjal együtt, és ez fél év még 91 euro volt.

  10 euroért nem kapsz te netet, ez olyan kicsi összeg ami nagyon költség szint alatt van. Ha körülnézel pl. svédeknél egy kicsi 512kbps-es csomag Telianál 340 SEK, az úgy 9e ft. Vagy mondjuk angoloknál a legkisebb 1GB forgalmi limites csomag 18 font, egy 6GB-os meg 23 font(8.5e ft).De ha mondjuk korea telecom legkisebb ADSL csomagját nézed az 28500won ami ~6e ft. Németben az 1mbps-es legkisebb flat csomag 27 euro(~7e ft).

  Ezekhez a minimál árakhoz képest a hazai 4-5ezres legkisebb ADSL árak szerintem kedvezők. Hisz maradhattak volna akár a korábbi 8ezer körüli árszinten is ahol még februárban volt.

 • shabbarulez

  őstag

  Hogy a románoknál hogy hozzák ki ezt az árak az jó kérdés(meg az is hogy amilyen keveset keresnek abból egyáltalán hogyan tudnak megélni), de szinte biztosra vehető hogy a minőség rovására megy ez az igen alacsony ár. Idehaza is van az RDS-nek érdekeltsége a HDSNet legkisebb 384kbps-es csomagja 5 rongy, a 768-as 7.5 rongy. Viszont az hazai HDSNet userek is állandóan panaszkodnak az állandóan gáz(román) minőségre és az igencsak szűkös kapacitásokra.

  Viszont romániában amit az RDS-nek kínál az hosszú ideje a legmegfizethetőbb alternatíva. Igazából lakossági piacra ott alig koncentrálnak, pl. a RomTelecom ADSL csomagja 40 euroért ott nem igazán számít megfizethető árnak az ottani keresetek mellett.

  És mielőtt nagyon beleélnéd magad abba hogy milyen jó is a románoknak net terén, elég legyen annyi a hazai BIX totál maximuma már 20Gbps fölött jár, romániában a RONIX most kezdi elérni az 1Gbps-ot. És bizony ennek is a döntő hányadát a céges ügyfelek adják, a lakossági csak egy kis része. Míg a hazai forgalomnak pont fordítottan a döntő aránya lakossági.

 • faster

  PH! nagyúr

  Monornetnél is van most már ADSL light, ami olcsóbb. Igaz, a Monornet még mindig drágának számít.

 • Flashback

  PH! addikt

  Jó persze olcsóbb, de az 384.es csomag...

  [ Szerkesztve ] Everything begins with an idea...