Új hozzászólás Aktív témák

  • simico

    aktív tag

    válasz SZATA #1679 üzenetére

    Én a KRESZ szerinti egyenes haladás híve vagyok, hiszen a KRESZ szerint vezetünk. Ha nincs hangutasítás, illetve a következő manőver csak jóval későbbre van jelezve, akkor én nem nézegetem a térképet. Hiszen ha nincs manőver, akkor (KRESZ szerint) egyenesen kell menni a következő manőverig, ha tehát kanyarodik a főút akkor én is azt követem.

    Utcanevek megjegyzésében elég rossz vagyok, most csak egy problémás helyre emlékszem határozottan, erre. Délről, Kerecsendből vezetett az útvonal a Széchenyi István úton és a linkelt kereszteződésben a Rákóczi Ferenc utcába vitt tovább. KRESZ szerint ez balra fordulás, hiszen letérek a geometriailag kanyarodó főútról. Waze semmilyen manővert nem jelzett, szerinte ez egyenes haladás volt. Megjegyzem, geometriailag sem egyenesen kell továbbmenni a Rákóczi utcába, tehát még geometriailag sem volt igaza a Wazénak.

    Nemrég beszélgettetek a hibás térképszerkesztésről. Én például úgy vagyok vele, hogy inkább csak jelzem a térképhibákat (ha el nem felejtem mire hazaérek), de nem szerkesztek bele a térképbe. Mivel ritkán észlelek hibát (vagy legalábbis emlékszem még rá mire hazaérek és van időm ezzel foglalkozni), ezért a szerkesztési irányelveket elfelejteném és mindig újra át kéne néznem az összeset, amire sajnos nem mindig lenne időm. Elrontani meg nem akarom a térképet. Mindenkinek jobb úgy, ha szerkesztés helyett csak jelzem a problémát :)

    Ha már szerkesztés: a házszámozásra van valami globál irányelv vagy magyar megegyezés? Néhány helyen azt tapasztalom, hogy vannak házszámok, de totál rossz helyeken. Illetve ha út helyett az angol way van beírva akkor egy totál más utcába rakja le a jelölőt, például a "Budapest, Nyírpalota Way 75, Hungary" a jóval arrébb levő Erdőkerülő utca mögé rakja le a jelölőt :Y :F, "Budapest, Nyírpalota út 75, Hungary" csak rossz épülethez, az egyébként nem létező "Budapest, Nyírpalota utca 75, Hungary" pedig a 2x2 sávos Nyírpalota út szemben levő oldalára.

Új hozzászólás Aktív témák