Új hozzászólás Aktív témák

  • dattis_

    tag

    Sziasztok, nekem egy teljesen hülye kérdésem lenne, amire bizonyára megvan a magyarázat, de nem tudom mi. Olvastam pár hozzászólással visszább, hogy adott útszakaszok priorizálva vannak. Pl. a fő utak előnyt élveznek a mellékutakkal szemben. Pl. X helyre el lehet menni a 32-es úton, meg a 32XX akármelyik úton. A 32-es út km-ben hosszabb, mint a 32XX út, időben meg mondjuk 2-3 perccel hosszabb mint a 32XX úton, és az alapértelmezett út a 32-es út lesz.

    Vagy az M0-s is nagyobb prioritást élvez, mint bármi más ha jól olvastam. Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi ennek a priorizálásnak az oka? Én teljesen fölöslegesnek tartom. Vigyen arra, amerre a leggyorsabb. Én arra alapozom ezt, hogy minden útszegmensnek van egy letárolt átlagsebessége, amivel lehet kalkulálni. Vagy ha éppen dugót jelentettek róla, akkor egy dugóval kalkulált átlagsebessége. Aztán waze dönt(ené) ezen infók birtokában, hogy melyik útvonal a gyorsabb. Én abban látnék nagyobb fantáziát, hogy csak ezek lennének a döntő paraméterek a lehetséges útvonalaknak. Hiszen, ha van egy szegmens (út), ami annyira rossz minőségű, hogy egy tank is csak 20-al tudna rajta menni (pl. az említett 32XX-es út), nem még egy személyautó, akkor annak a szegmens átlagsebessége az úgy is a béka feneke alatt van, vagyis úgy sem fog szerepet játszani a lehetséges útvonalak választásánál. Ha meg tegyük fel, felújítanak egy ilyen rossz minőségű útszakaszt, akkor annak a szegmensnek is előbb utóbb megfog nőni az átlagsebessége annyira, hogy néhány napon belül úgy is számításba fogja venni a waze a megnövekedett átlagsebesség miatt. Rossz a gondolatmenetem? Vélemény?
    Nem okoskodni akarok, csak annyi mindent megtudtam az utóbbi fél évben a waze lelkivilágáról, hogy egyre többet akarok megtudni:).

    köszi & üdv:
    DAttis

Új hozzászólás Aktív témák