• MaCS_70

  PH! nagyúr

  A bukott cégnek sajnos szerencséje sem volt.

  Volt valami mizéria a levelezéssel is (pedig ebben jobb a Linux, csak a guruk az átállásnál bakizhattak), súlyos gondjaik voltak a nagy irodai készülékek kezelésével (vissza is kellett állítaniuk egy Windows-gépet) de a kritikus hiba, ami miatt pár nap alatt elveszítették több fontos ügyfelület is, valami Office-kompatibilitási gond volt.

  A másik cégnél is nagyon hasonló problémák adódtak, plusz dolgozói lázadás, de ők elég nagyok voltak egy részleges átálláshoz, így megúszták az oda-visszaállási költségekkel és némi kötbérrel.

  Ez ma már talán kiküszöbölhető SoftMaker Office-szal, de én a mai napig nem találok működő OCR programot, és a multifunkciós nyomtatóim is csak részlegesen működnek Ubuntu/Mint alatt.
  Meg aztán van kismillió apró szolgáltatás, amit 25 év alatt szépen összeszedegettem Windows alá, és bár ezek nyilván megvannak Linuxra is, rohadtul nem érzek kedvet ahhoz, hogy elölről kezdjem a vadászatot.

  MaCS

  UI: Mellesleg nam vagyok linuxellenes. Olyannyira nem, hogy van konkrétan nem olcsón megvett, dobozos SuSe Linuxom is, amire nagyon komolyan át akartam állni. 7-nél ez még valóban esélytelen volt, de nem bánom, hogy megvettem. Sokat tanultam belőle.

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!