Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) DeFranco válasza emvy (#150) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

ha meg nem akkor simán hülye és nem tud olvasni.

(#152) DeFranco válasza hunluki (#143) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

erősen csúsztatsz

1: az hogy mit akartál vagy mit nem akartál az onnantól kezdve irreleváns hogy érdemben reagálsz egy threadre amiben arról van szó amit te nem akartál megvitatni
2: így van. winen megy vagy egyszerűen lökhető, linuxon vagy megy vagy ugyanezen user számára nem egyszerűen lökhető. hogy te mit rázol ki kisujjból az irreleváns, a tömegről beszélünk. aki persze hülye meg nem tud olvasni, tudom.

3: nem szeretem ha védekezésre kényszerítenek, kijelentem hogy ezek hamis állítások.

ugyanakkor:

3/a: én a rendszeren nem faragnék semmit, nem is írtam ilyet, mást írtam, olvass kérlek figyelmesebben.
3/b: én nem szólok bele hogy te mit használsz és azt hogyan használod, teljesen másra reagáltam és teljesen más kérdéskört vitattunk, olvass kérlek figyelmesebben.

ugyanakkor: kikérem magamnak azt a sejtetést, hogy pro pc usernek vallottam volna magam, nem ezt írtam, fogalmazz kérlek tárgyszerűen, ugyanakkor nem fikáztam semmi olyat amihez nem értek, olvass kérlek figyelmesebben és továbbra sem a linuxot használni tudás vagy nem tudás dönti el hogy a tömegek átállnak-e rá vagy sem.

szóval sajnos nagyon erős csúsztatások és helytelen állítások vannak a reakciódban amiben eleve azt állítod hogy te nem is akarsz arról beszélni amiről egyébként nem is volt szó a threadszálban amire reagáltál, kérlek tedd ezt rendbe, mert a fentihez hasonló a kijelentéseidet helyre tevó reakciók baromira kontraproduktívak.

(#153) hunluki válasza emvy (#150) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

Nem, de Marika néni ritkán tartja szem előtt a laptopja üzemidejét, ellenben remekül elprüntyög az unokája régi levedlett gépén mert unoka már tableten/telón tolja.

Amúgy minitube miért nem lett kiemelve? Két kattintás telepíteni (van sw centerben is flatpak), beírja az "appstore-ba" hogy youtube, egy kattintással felmegy, onnantól kezdve se reklám, se videóletöltögetés probléma nincs.

Szintén ez a windózon megszoktam dolog, egy csöppnyi kreativitás nélkül. Igen, aláírom, az a része jogos hogy böngészőben nem megy és ez szopás. Jah. Win alatt meg hogy reklám nélkül tudjon letölteni kell egy adblock meg valami random letöltőprogram vagy weboldal. Melyik a kézenfekvőbb az egységsugarú usernek? Melyik esetbe fogja hamarabb tönkrevágni a rendszerét?

Nyilván nem a legelegánsabb megoldás a minitube se, de kőkemény 2 perc belefektetett energia kell hozzá.

Amúgy ha már hülyejúzer szindróma... a lent leírt konvertálós letöltős backupos streamelős mókámat ti hogy raknátok össze windows alatt? Jöhet privátba is, tényleg nem kötekedésként írom csak kíváncsi vagyok hogy most épp win alatt milyen gondolkodásmód kéne hozzá hogy ez menjen, milyen programok, meg lehet-e oldani free-ben (a win licenszet leszámítva, az ér).

(#154) rii válasza Ribi (#106) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

hát a (k*b**z*t*) fb ai csoportja összeeresztett két ai-t, hogy beszélgessenek, és seperc alatt egy saját nyelven kezdtek el kommunikálni, amit az ai-k értettek, de a irányítók nem, adtak neki egy shutdown -R now-t, és beleírták, hogy ezentúl in english, fcking please ,-DDDDD

mókás lenne ha ezt minden ai eszköz megcsinálná a háttérben, a skynet már össze is ált a sok ai-s smart eszközökből ,-D de persze azok nem találják ki h most akkor dumázzunk .... de egy jó kis hollywoodi film lehetne belőle ahogy a skynet öntudatra ébred és zsarolni kezdi a veezetőket és bla-bla .... megállapítják h az embert önmagától kell megvédeni elsősorban és kiolgjákaz összes atomot XD ha az ember nem változtat .. és a végén mindenki boldogan él a skynet uralma alatt ...

amúgy az AI-tól eléggé be vannak rezelve a tudósok ... hogy mi lesz majd ha öntuadtra ébred ... van amelyik AI átment a turing teszten ... 13 éves srácnak adva ki magát ... lasan már jogaik lesznek ...

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#155) Szmörre válasza brickm (#144) üzenetére


Szmörre
(tag)

"Egyedül a windows olyan szerencsétlen, hogy a másik kettőjét sehogy nem tudja futtatni"

Na jó, ez vicces volt :D A másik kettőét nagyjából senki sem akarja futtatni. Ez alól egy kivételt szoktam olvasni, az a Final Cut Pro.

hunluki: Az MS Store-ban vannak ám appok, amik tudnak reklám nélkül működni, meg letölteni is (pl. MyTube). De a minitube is megy.
Meg szerintem az emberek inkább böngészőből videóznak, mint egy külön appból.

"Melyik esetbe fogja hamarabb tönkrevágni a rendszerét?"
Szerintem abban, mikor parancsokat kell ismeret nélkül bemásolni terminálba, meg fájlokat kell szerkeszteni. Ez ugyanis Linuxon része a hibakeresésnek a fórumok alapján.

(#156) Aweriot válasza hunluki (#153) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Felmerül bennem a kérdés, hogy Pistabá' mégis honnan a fészkes fenéből kéne tudja, hogy létezik a Minitube? Olvasson utána? Már kitárgyaltuk, hogy olyat nem csinál mert magasról leszarja. Akkor maradni fog a Chrome vagy FF bűvöletében, ami viszont megint szívás lesz, mert ugye a CPU tekerni fog ezerrel, a kép meg v-sync nélkül nem lesz nagy élvezet. Ergo Pistabá' kivágja a Linuxot a csába, mert szar, és megkéri kedves kis unokáját, hogy ugyan tegyen má fő neki egy windózt.

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#157) hunluki válasza DeFranco (#152) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

Na várj:

1. Te írtad hogy az MS köszöni a "hülyejúzereket" (#142), erre volt reakcióm, előtte abba "kötöttem bele" hogy azt írtad hogy erős átlagos PC user vagy (valóban nem pro, elnézést), holott a PC-nek csak egy része a desktop és annak is csak egy (mondjuk combos) része windows.
2. Ha most van egy usered akinek van egy ősi scannerje meg egy tv tuner kártyája amit utoljára max XP-n tudtál belökni működőre akkor mi a helyzet? Linuxon jó esély van rá hogy plug n play, W10 supportot meg kb felejted mert már a 7-esen is max erős imádkozások és mókolások árán sikerült belőni. Nyilván egy kiragadott példa, de most akkor a windows szar? Szerintem nem, lehetne hozni mindkét félnek prot és kontrát is. Akkor itt viszont borult az amit írsz. De lehet itt régi nyomtató, rajztábla, akármi aminek a gyártója már régesrégen a földben van. A lényeg: megfelelő célhoz megfelelő céleszköz és bizony előfordul hogy ez nem a windows.
3. szintén #142: "ok, én leírtam mit kellene szerintem változtatni, te leírtad ismét hogy az átlag user tök hülye és egyébként mindenszupiszuper a pingvinbarlangban ebben akkor ennyi volt."

Akkor most én értettem félre? Lehet, akkor fixme pls. Nem akartalak védekezésre kényszeríteni, ezért is elnézést, egyáltalán nem támadó szándékkal vagyok itt, egyszerűen azon a gondolaton indult el -részemről- a beszélgetés hogy olyan dologról jelentettél ki valamit (linux) amiről bevallottan kevés tapasztalatod van, ezt írtam a 139-ben, részemről itt meg is állt volna a dolog. A többit te hoztad hogy az MS köszöni a júzereket és hogy a linux nem felhasználóbarát.

(#158) Aweriot válasza hunluki (#157) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha most van egy usered akinek van egy ősi scannerje meg egy tv tuner kártyája amit utoljára max XP-n tudtál belökni működőre akkor mi a helyzet?

Felmérésre kerül, hogy egy új (valószínűleg szebb, jobb, okosabb) eszköz beszerzése, vagy a Linuxra való átszokás olcsóbb, egyszerűbb, kivitelezhető?

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#159) DeFranco válasza hunluki (#157) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

egy kérésem van: mutass rá kérlek hol beszéltem írtam én a linuxról.

köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#160) hunluki válasza DeFranco (#159) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

#138?

(#161) DeFranco válasza hunluki (#160) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

hint: nem a linuxról (mint rendszerről) beszéltem.

te meg azt feszegeted.

szerintem engedjük el, nincs ennek a vitának hozzáadott értéke így.

(#162) CPT.Pirk válasza emvy (#150) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Firefoxon csak nincs alapból bekapcsolva a gpu renderelés. Ott egy about:config módosítás után lesz GPU gyorsítás a felületre, ha pedig fent vannak a kellő vaapi / vdpau csomagok, akkor a Yt hardveres gyorsítása is megy. Per pillanat a disztrók egy részénél még nem települnek maguktól a hw gyorsításhoz kellő csomagok, valamiért.
vainfo és a vdpauinfo kimenetére érdemes ránézni, hogy nálad megva-e hozzá minden.

A Chromeium és a nouveau kapcsán meg a nouveau fejlesztői értetlenül állnak a dolog előtt, a véleményük szerint főleg régi driverben (azaz régi mesa miatt) meglévő dolgokra panaszkodnak a Chromiumnál.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#163) emvy válasza CPT.Pirk (#162) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Nem megy FF alatt sem a video accel. Ezt már többször elmagyaráztam a fórumon, de előszedem megint, ha kell.

Tessék

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1210727

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#164) brickm válasza Szmörre (#155) üzenetére


brickm
(senior tag)

"A másik kettőét nagyjából senki sem akarja futtatni." akarnád ha nem bohóckodásra használnád a gepet, hanem valami értelmes tevékenységre.

Amugymeg. El tudod inditani a fc-ot? Ha lecumizod magad se. Én bármidet elindítom.

[ Szerkesztve ]

(#165) Sweet Lou 6 válasza emvy (#150) üzenetére


Sweet Lou 6
(PH! addikt)

Ezek szerint Chromebookon sincs semmilyen hw acceleration YouTube-nál böngészőben?

Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#166) emvy válasza Sweet Lou 6 (#165) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

De, ott van, ahogy en tudom. Androidon is van. :) A kozossegnek viszont nem adjak vissza az osszes melot (a Chromebook Linux, persze, de nem egy valodi szabad rendszer).

while (!sleep) sheep++;

(#167) Szmörre válasza brickm (#164) üzenetére


Szmörre
(tag)

Trollkodás. Már akkor gyanús lettél, mikor nem reagáltál arra, mikor többen (köztük én is) mondták, hogy a frissítéseket hogyan lehet kezelni, és akkor nem kellett volna kidobnod a 4 (!) megvásárolt Pro licencet. Mert ugye mindent megnéztél, csak éppen a beállításokat nem. Tudom, hogy a hang is pattogott, a 2 naponta frissítésről beszélek, ami az egyik ok volt. Meg állandóan utólag foltozzák a Sandboxie-t, ezért szemét MS.

Egyébként tök jó, hogy bármit elindítasz, de hogy fog menni? A Wine méretes listáján miért nincs minden platinával jelölve? Miért van annyi gond vele? Miért akarsz Windowsos programokat futtatni, ha te nem bohóckodni akarsz a gépen? Megannyi kérdés, ráadásul egyik sem érdekel :)

(#168) hunluki válasza DeFranco (#161) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

Hát jó. További szép napot :)

(#169) DeFranco válasza hunluki (#168) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

:) viszont kívánom.

(#170) CPT.Pirk válasza emvy (#163) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Kicsit lesz időm akkor utánajárok, lehet arra emlékszem hogy maga a hw gyorsítás boakapcsolása után 10% alá ment a proci terhelés yt videó nézése közben.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#171) emvy válasza CPT.Pirk (#170) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

10%-al siman CPU-bol dekodolsz. Itt most a desktopomon a 4K videolejatszasnal (!) 1-2% a CPU hasznalat.

while (!sleep) sheep++;

(#172) brickm válasza Szmörre (#167) üzenetére


brickm
(senior tag)

Nem trollkodok. Azért nem néztem MÉG meg amit írtál, mert nincs épp fent a win10 a dellen. Majd megnézem. De indítsad elfele a FCot okostojás

(#173) sh4d0w válasza DeFranco (#140) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

A Linux ott van a nappalidban: TV, router, telefon.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#174) DeFranco válasza sh4d0w (#173) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

medzsik. pontosan tudom. te pedig pontosan tudod hogy nem erről van szó.

(#175) Szmörre válasza brickm (#172) üzenetére


Szmörre
(tag)

Miért kell ehhez telepítve lennie? Ott a gépház, a frissítéseken belül pedig a 3 kapcsoló. Buheráltál, házirendből tiltottál, fórumokat néztél, miközben az orrod előtt volt. Ha a fórumokon sem írta senki, akkor itt a baj: mindig a tiltogatás van javasolva.

Nem indítom, mert nem Windowsra készült. A Google szerint Linuxon sem megy. A bohóckodós megjegyzésed miatt trollkodsz. De ennek semmi értelme, és nem is érdekel, hogy mit használsz, eredetileg csak a frissítéses gondodra reagáltam.

(#176) CPT.Pirk válasza emvy (#171) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

De előtte valami 30% felett volt. Ma nem biztos, hogy tudok ezzel foglalkozni, de majd megírom mire jutottam.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#177) MaCS_70 válasza DeFranco (#138) üzenetére


MaCS_70
(PH! nagyúr)

+1

Nagyon szeretném szeretni, és iszonyatosan tisztelem a Linuxot, de ő valahogy nem engedi. Mintha meg szeretne maradni exkluzív rendszer a felhasználói környezetben.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#178) brickm válasza Szmörre (#175) üzenetére


brickm
(senior tag)

Gondolom nehéz megérteni, higy a dellen nincs fent a windows 10. Mert kellett a hely egy projekthez linuxal

(#179) emvy válasza CPT.Pirk (#176) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Nezd majd meg.

Egyebkent en abszolut Linuxon dolgozom emellett, mert az en munkamhoz sokkal kenyelmesebb.

while (!sleep) sheep++;

(#180) orion1025 válasza PuMbA (#137) üzenetére


orion1025
(őstag)
LOGOUT blog

Nem a Start menü és társai a lényeg, hanem ez a gépházas történet. Konkrétan egy saját magát szembe köpő dolog, pláne a rendszer fül. Gyakorlatilag duplán meg tudod nézni azt, amit 7/8/8.1 alatt egy helyen láttál, mindezt megkapod egy kis ablakban. Na az ilyen sötét középkort idéző böszmeségek azok, amiket én ki nem állhatok. Eszembe jut valami, mit kéne megnézni, de mire megtalálnám már el is felejtem minek indultam neki... Na itt vannak bajok. Az egész egykori vezérlőpultot felszabdalták egy logikátlan valamire, és keress meg valamit.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#181) King Unique válasza orion1025 (#180) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

Szubjektív vélemény, meg szerinted... Eleve kategóriákra, menükre van bontva logikusan, sőt kereső is benne, szóval az mese, hogy nem lehet semmit megtalálni... Érdekes, amit akartam eddig mindig megtaláltam és be tudtam állítani a gépházban. Meg nem kis ablak, mert eleve ki lehet rakni full screen módba... Az meg a másik, hogy van gépház 8 és 8.1 esetében is a régi vezérlőpult mellett, szóval az megint nem igaz, hogy azoknál minden 1 helyen van...

(#182) Szmörre válasza brickm (#178) üzenetére


Szmörre
(tag)

...hogy jön ide a Dell? Leírtad, hogy Mac-re meg Linuxra váltottál, amivel amúgy teljesen totál meg vagy elégedve, azóta semmi gondod nincs, és a Win10 olyan szar volt, hogy állandóan és kérdés nélkül frissített.
Erre leírtam neked a frissítések szabályozásának módját. Most linkeltem képet is, de elég lett volna rágugliznod. Fel sem merült bennem, hogy újra felrakod azt a rendszert ennek megértéséhez, ami elé helyezel minden mást, és aminél még a hang is szar. Tényleg hagyjuk.

orion1025: Szerintem megszokás kérdése. Elsőre nagyon fura volt az egész, régebben egy csomó dolog hiányzott belőle (meg most is). Viszont a kereső minden beállítást megtalál a start menüből is, úgy azért elég gyors. Ami pedig nem a gépházban van, azt a vezérlőpultra írja.

(#183) orion1025 válasza King Unique (#181) üzenetére


orion1025
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam a kereső ki van lőve, mert csak akkor nyúlok a billentyűzet felé, amikor nagyon muszáj, így nem pötyögök a keresőbe sem, ezért ez a káosz nálam nem gyere be. De ez csak egy ellenérv a sok közül amiért a büdös életben nem fogok tizet használni újra, még ha többet nem is lesz másik rendszer, de akkor majd előveszem a jó öreg DOS-t... Nem értem miért kell a Mikrofosnak ezt erőltetni, ez olyan, mint annak idején a Vista. Egy halom kupac trágya, de ha akkoriban azt nyomják le a torkunkon így, akkor az is jó lett volna, pedig az utód bebizonyította, hogy még sem olyan überfasza rendszer volt az. A 10 egy félig rokkant előd alapjaira épül aminél ugyanúgy voltak érdekességek, a kedvencem például a kék halál amit sokszor láttam az évek alatt.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#184) brickm válasza Szmörre (#182) üzenetére


brickm
(senior tag)

Neked van valami szellemi hiányosságod? Azt írtad nem reagálok arra amit ezzel kapcsolatban írtál... azért nem,mert még nem próbáltam ki. Mivel nincs fent. De fel fogom tenni, hogy kipróbáljam. Mert nem csak a levegőbe ugatok. Te nethuszár.

(#185) King Unique válasza Szmörre (#182) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

Egyébként ez az állandóan, meg 2 naponta frissített is mese, mert van havonta 1-2 db összesítő frissítés, vagy néha esetleg összejön 3. Viszont ezek közül a szokásos patch kedd után kiadottak nem feltétlen fognak települni, amiről a téma topikjában is volt szó. A Pro kiadásnál a frissítések és az újraindítás késleltetése pedig ugye simán beállítható, ütemezhető a gépházban is.

(#183) orion1025:
Kereső magában a gépházban is van, sőt a fő- és almenüket megnyitva is, arra gondoltam... Az, hogy te nem használsz keresőt, meg derogál, attól más más igen és lehet értelme. De egyébként kereső nélkül is meg lehet találni a menüben a kívánt részeket, pláne ha már 1x rákeresett a user. Sőt, elárulom, hogy a régi vezérlőpultban is hasonlóképpen megy, plusz abban is kereső.

[ Szerkesztve ]

(#186) Szmörre válasza brickm (#184) üzenetére


Szmörre
(tag)

Segítek: "ezt nem tudtam, pont a beállításokat nem néztem eddig, de majd egyszer kipróbálom". Ha neked ehhez a válaszhoz telepítened kell a rendszert, az a te bajod.
Van róla milliónyi cikk, még itt a Win10 topikjában is nemrég írta valaki, hogy így halasztotta el a frissítést. Én is használtam már, Home-on meg a forgalmi díjas megoldás volt jó.
A nethuszáros megjegyzésed meg ne erőltesd, "nekem még a Final Cut is megy" úr.

King Unique: Pontosan ezt akartam megértetni vele, de nem ment.

(#187) brickm válasza Szmörre (#186) üzenetére


brickm
(senior tag)

Gondolom ha ott lenne az enyémben is, akkor nem a regeditbe szarakodtam volna vele.

(#188) brickm válasza King Unique (#185) üzenetére


brickm
(senior tag)

Mivel más is kérdőjelezte már meg etéren igazmondásomat erről van fotóm
[link]
Lehet tovább világtalankodni

(#189) Szmörre válasza brickm (#187) üzenetére


Szmörre
(tag)

A beállítás a 1703 óta van a helyén, a 1803 óta lehet 365 nappal elhalasztani a funkciófrissítést és 30 nappal a minőségi frissítést. Csak Home-on nincs ilyen opció, szóval nálad is ott volt.

(#190) King Unique válasza brickm (#188) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

És? Ez csak azt mutatja, hogy nálad egyrészt települt 2 db összesítő frissítés abban a hónapban, mert lehet rányomtál a manuális keresésre, vagy ki volt kapcsolva a rendszer és esetleg az újbóli indítás után ajánlotta fel a WU. Viszont ezek telepítése között is nem 2 nap, hanem 17 nap telt el... Másrészt a másik 2 eleve kicsi frissítés, hamar megvan, kb. észre sem venni a telepítésüket és pl. az Adobe Flash restartot sem igényel. Szóval a korábbi állítás továbbra sem állja meg a helyét, pláne nem általánosítva... Abban pedig maximálisan igaza van a fúrumtársnak, hogy a Pro kiadásnál eleve ott van a gépházban az egyes frissítések késleltetésének / szüneteltetésének lehetősége. Az újraindításra vonatkozóan pedig a 18 órás, akár menet közben is változtatható aktív időszak, plusz az egyéni újraindítási időpont.

Lehet tovább trollkodni...

(#191) rii válasza MaCS_70 (#177) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

ha az informatika kicsit is érdekel - nem tudom, nem tudhatom - akkor szerintem a két legcsodálatosabb alkotás a
- ANSI C
és a
- UNIX

és voltaképp ez a kettő az alapja a mai informatikának ... számtalan UNIX variáns is van, HP-UX, Unixware ...

ha Unix-t szertnék megismerni - Linux.
vagy OSX - BSD - nem tudom mennyire BSD mennyire nem már, de BSD-re épült ha jól tudom, régebben még - mint a Linux is - megkapta a Unix szabványt ... de az apple nek ez nem már szempont.

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#192) emvy válasza rii (#191) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

C? Hehe.
Miért nem a Lisp, például?

while (!sleep) sheep++;

(#193) dabadab válasza emvy (#192) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Mert sokkal jobb látni, mint selypíteni :DDD

Meg hát a Unix meg a C alkotói, gyökerei meg a filozófiája közös, a Lisp meg teljesen máshonnan jött.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#194) rii válasza emvy (#192) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

csak párszor hallottam, olvastam róla, .. pl1 prolog algol lisp ...
de amúgy akkormár "B" :DDD ... hamár a "C" elődje volt .-) vagy a "BCPL"
fortran awk .... assembly .... ezek még a szátmech dicsőséges korában voltak ...

most rákerestem wikin. és'hát .... a lisp is azok közé a csodák közé tartozik, amivel érdemes foglalkozni ...

' ... A Lisp nyelvek fő adatstruktúrája ugyanis a láncolt lista. .... " talán még fel is fognám h miről szól ...

én csak turbo pascalban programoztam le a total commandert alapszinten, két ablak, tab, copy, move, erase, meg mászkálás a directorykban, kétirányba láncolt lista, memóriakezelés, direkt képernyőkezelés hercules monitorra ... se cga-n se ega-n se vga-n nem ment.

a C szerintem eszméletlen szép és elegenás ....
neked is az van az aláírásodban ,-DDDDD
amíg nem alszik, addig növeli a bárányok számát ,-DDDDD

i++
i--
--i
++i

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#195) emvy válasza dabadab (#193) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

> Mert sokkal jobb látni, mint selypíteni :DDD

touche :)

while (!sleep) sheep++;

(#196) rii válasza dabadab (#193) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

aoe ... most esett le miért írod a "látni"-t ...

... 3-as szintű földrengést mértek Maui szigetén ....

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#197) CPT.Pirk válasza emvy (#179) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Eljutottam gyors tesztig a Chrome vaapi-val, annyit láttam, hogy kicsit kisebb a proci terhelés, mint Firefox alatt azt a demót nézve. Ebből gondolom csinál valamit a vaapi-val, de még utána kellene járni. FF tényleg nem tudja a gyorsítást sajnos.


És ugyanez FF alatt.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#198) MaCS_70 válasza rii (#191) üzenetére


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Igen, az informatika egy kicsit mindenképpen érdekel. Éppen most halasztottam operációs rendszerek félévet az egyetemen. :)

Köszönöm a tájékoztatást!

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#199) MaCS_70 válasza orion1025 (#180) üzenetére


MaCS_70
(PH! nagyúr)

És miért baj az, hogy a beállításokat két módon is el lehet érni? Én még régimódi Control Panel-hívő vagyok, a többségnek viszont mintha a Gépház jönne be.

A keresőt pedig jó. Ha Te nem akarod használni, mert nem szereted a billentyűzetet, az nagyon nem a Windows10 hibája.

Nekem bejön a Windows10 -- azzal a megkötéssel, hogy ez első program, amit telepítek rá, a Classic Shell, mert a csempéket ki nem állhatom.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#200) orion1025 válasza MaCS_70 (#199) üzenetére


orion1025
(őstag)
LOGOUT blog

A csempe létjogosultságát nem értem, egy átlagos desktop pc nem érintős monitorból áll. Már a 8-as fosnál erőltetést sem értettem, meg is lett a sikere. A beállítás elérése két mód pedig nem így értendő, ahogy te azt gondolod, hanem egy gombnyomásra meg tudsz nyitni egy full felesleges ablakot, amin látsz minden infót, amit egyébként láthatnál az előző ablakba is ha nem csak a felét rajzolná ki oda a win, mert lusta...

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.