Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) brickm válasza scdlsc (#49) üzenetére


brickm
(senior tag)

Másik gond nálam, zenélek, windows 10 gondol egyet, pattog a hang. minden előjel nélkül...sajna ezzel nem tudtam együtt élni.

(#52) brickm válasza rii (#50) üzenetére


brickm
(senior tag)

Egy ubuntu nekem is van fent a dellen is, de pl akkuidőm 100%ról 25perc!!!! ubuntu gnome3-al, míg pl win10el 3óra,de ha nyúzom is minimum 1.5 ( akku 92%os) ez pl viccnek is rossz.
Debian 9 szerverem is van, meg ubuntu 18 szerverem is van, nincs vele bajom, de nem minden gépen megy jól. pláne notebookokkal lehetnek gondok. De windowsra is igaz. Nyilván a mac os se megy mindenen jol :D csak na.

MBP: Atom(sok pluginnal),Visual studio(pluginokkal),2böngésző 5-5lappal, spotify, joisten tudja mi megy még a háttérben 7-9 óra.

antixot nem ismerem, kipróbálom.

[ Szerkesztve ]

(#53) nullpoint válasza MaCS_70 (#13) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

Ugyenezzel találkoztam lassan 10 éve mikor először próbálkoztam a Linux-szal. (ubuntu)

Kellett a tervezőprogramból meg a renderelőből újabb verziót használnom. Az ubuntu amit magától hajlandó volt leszedni az ősöreg volt.

Na akkor az Ubuntu köszösségben kb. azt kaptam hogy nekem minek újabb, használjam a régit. :D :D

Annyi volt a szerencsém volt hogy amikor nekiálltam az újabb verziót feltenni, akkor mindig kiírta hogy miért nem jó. Talán valami modulokat kellett berakni, már nem emlékszem, de a lényeg hogy sikerült azáltal hogy a Linux a számba rágta hogy mit hiányol. :)

Aztán még pár alkalommal próbálkoztam az évek során de nem sikerült összebarátkoznunk, pedig én nyitott voltam. :) Ezzel együtt ha minden játék menne linuxon, biztos hogy váltanék rá.

Amúgy még mindig igaz a régi vicces mondás, miszerint:

Macintosh a grafikáért, Linux a stabilitásért, Windows a passziánszért. :D

(#54) hcl válasza MaCS_70 (#37) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ismerős helyzet - nekem azzal van tele, hogy a PH-n is ez megy már, csak nem Linux terén.

@brickm : PCIE energiagazdálkodásnak nézz utána, mert egy időben attól csináltak ilyet a Linuxok - valamiért nem volt bekapcsolva alapból.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#55) .Z. válasza haxiboy (#41) üzenetére


.Z.
(fanatikus tag)

Árbeli különbség ott van, amikor nem váltasz az újra. Nálam még mindig a 2007 van használatban.

Enterprisenál már most is van havidíjas megoldás, de dolgoznak egy olyanon is, ahol PC -t is kapsz mellé. Otthoni felhasználóknál meg lehet beérik azzal, hogy ha vesznek egy retail változatot, akkor évtizedekre meg van oldva (ha csak nem oem gép előre telepített winnel).

(#42) rii

Office -nál szerintem a 2019 volt az utolsó nem havidíjas, Winnél meg már elkezdték a legnagyobb halaktól.

[ Szerkesztve ]

(#56) -FreaK- válasza haxiboy (#32) üzenetére


-FreaK-
(PH! kedvence)

Ne is mond. Múlt héten egy frissítés miatt nem indult el létfontosságú program a cégünk Német gyárában. Meg is állt volna a gyártás, a nagy mák az volt, hogy év eleje volt és még nem kezdtek el termelni mikor kiderült. Szerencsére a szoftver gyártójánál hamar rájöttek, hogy mi volt a gond és javították.

(#57) sonye


sonye
(senior tag)

Nem ártana Magyarországon is pert indítani a mikrof.s ellen.
Mi jogon frissítgetnek erőszakosan?

Pl minap az UWS azaz az univerzális driver miatt sok filmes kollégám vágóprogramjában a gyors kódolás használhatatlanná vált.

Miért nincs pipa win 10-nen, hogy köszi, de nem kérek frissítést...?

Csak 1 kis kérés: Ha valakinek írok PÜ-t választ kérek!

(#58) Indiant válasza sonye (#57) üzenetére


Indiant
(PH! addikt)

Jogos.

(#59) DeFranco válasza sonye (#57) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

ha cég vagy akkor erre meg kell legyen a megfelelő embered aki megoldja, prő licensszel ez nem lehet probléma, ha meg magánember vagy akkor kapjad csak szépen a frissítéseket mert nincs szükség több zombigépre a botnetekbe.

volt idő amikor nem volt ennyire agresszív a frissítési politika, meg is lett az eredménye a sok gumigyuri megvizionálta a taktikát hogy neki ne buherálja senki az egy szent monolit rencert amit ő (szomszéd pisti) felszentelt a kompjutára, még a végén kilövi az aktivátort / veszít két efpéest és nem adja a 'eccsát csében / vagy a végső dráma feljön az újraindítás ablak amikor pont 50-50 az akna a keresőben.

nem szoktam betolni a mindiga3rdpartyahülye kártyát a linuxos közösségben is ettől áll fel a legjobban a szőr a hátamon, a win10-ért sem rajongok nagyon szívtam a fogam amikor át kellett állni rá most decemberben 7-ről de ez a policy egyébként pont rendben van. nem lenne rá szükség ha lenne némi felhasználói megfontoltság, a sok trükkösdezső nem tartana be neki csak azért is de bizony betart.

[ Szerkesztve ]

(#60) klambi válasza MaCS_70 (#19) üzenetére


klambi
(PH! addikt)

Én egyetértek veled, nem tudod ma vállalati környezetben kikerülni a Windows-t. Ha jól emlékszem londoni közigazgatásban akartak váltani, hát nem is tudom mennyi pénzt időt égettek el a próbálkozásra, és a programjaik 60% nem is ment linuxon azt is emulálni kellett. Én otthon is előnyben részesítem néhány évvel ez előtt én is dual bootban ( burggal :) ) nyomtam az ubuntut és a windows-t de, hogy olyan könnyen mennyen minden mint windows-on azt nem tudta megugrani. Hiába patkolom rettentő sokáig előbb utóbb valami lesz..
Nem értem e win10 elleneseket, szerintem egész jó lett. Nagyvállalati környezetben meg nem tudsz mást használni. Ha csak az office-t és a levelezést említem már el is bukott minden más. Kézenfekvő könnyen használható azért az irodisták erre álltak rá (makrók függvények stb). Levelezés, tárgyaló foglalások egyéb naptári bejegyzések xch tökéletes. Oké oké van alternatíva de nagyjából azok is eléggé drágák. Levelezésben próbálkoztam pl axigennel... azért egyik sem xch.
Egy szó mint száz én win párti vagyok, pedig csináltam és üzemeltetek linux szervereket, különféle disztrókat, igen vannak helyzetek amikor azok sokkal jobbak a hozzáértő kezekben és környezetben.

http://www.facebook.com/serverhive | http://www.serverhive.net | Mumble,Ventrilo,VPN,VPS,Játékszerverek | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#61) emvy válasza -FreaK- (#56) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Gratulálok a tesztelőknek a gyárban, meg a menedzsmentnek.

while (!sleep) sheep++;

(#62) hunluki válasza emvy (#61) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

Biztos az ottani management is az MS féle "minek ide a tesztelő" mentalitást követte ;)

(#63) Gyuri27 válasza sonye (#57) üzenetére


Gyuri27
(PH! félisten)

Ezzel a hozzáállással ne menjél a win 10 topikba.
Mert ott mindig elmondják, hogy soha semmi hibát nem csinál és a világ legjobb os-e és biztos te vagy a hülye.

Keveslem az 1000 eurót. Lehetett volna több is.

Itt abszurdisztánban mindenki olyan okos. A kecskenyájak meg szűzen maradnak. Kappa

(#64) hcl válasza MaCS_70 (#37) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ja, meg igen, a tanulság, hogy nem hűbelebalázs módjára váltunk infrastruktúrát.

A pdf meg az, hogy abban kommunikálsz az ügyfelekkel,mert az jól jelenik meg.Cégen belül meg Office inkompatibilitás miatt ügyfelet veszíteni, az csúnya bénázás.
Ahol most dolgozom,van Linux, Win, Mac, 3 féle Office, és semmi ilyen macera. (Más gond van a céggel:D )

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#65) 8th válasza Taranti (#3) üzenetére


8th
(őstag)

Én teljes egészben.

(#66) -FreaK- válasza emvy (#61) üzenetére


-FreaK-
(PH! kedvence)

Milyen tesztelőknek :F

Ez egy folyamatosan használt program, amivel programokat készítenek cnc stanc gépekre. A program neten kommunikál folyamatosan a saját cégének a szervereivel. A frissítés után ez a kommunikáció szakadt meg, most azt nem tudom, hogy melyik oldal miatt volt a gond, de lehet, hogy mindkettő.

Valami olyasmi volt, hogy egy konfigurációs fájlhoz megváltozott (vagy megszűnt) a hozzáférés a frissítés után. A pontos részleteket nem ismerem, csak fél füllel hallottam.
A Német kollégák bementek dolgozni Január első napjaiban, és nem indult el a program, így rögtön felvették a kapcsolatot a progam készítő céggel, ők 1-2 napon belül meg is oldották a problémát.

Mi köze ehhez a menedzsmentnek?

Céges környezetben is az az alapértelmezett hogy mennek a frissítések, és igaz, hogy a rendszergazda nálunk sem kapcsolta ki őket, de szerintem nem is ez a probléma, hanem az, hogy ezek a frissítések gyakran hazavágnak valamit valamilyen programban/rendszerben, és van, hogy ki sem derül rögtön, de többször volt már belőle problémánk.
Nyilván a rendszergazda is bűnös a dologban, de azért ennek nem így kéne működnie szerintem.

(#67) emvy válasza -FreaK- (#66) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Ki az az idiota, aki eles, gyartosorokat vezerlo rendszeren automatikus frissiteseket allit be ugy, hogy azt nem teszteltek megegyezo konfiguracioval rendelkezo tesztkornyezetben?

> Céges környezetben is az az alapértelmezett hogy mennek a frissítések, és igaz, hogy a rendszergazda nálunk sem kapcsolta ki őket, de szerintem nem is ez a probléma, hanem az, hogy ezek a frissítések gyakran hazavágnak valamit valamilyen programban/rendszerben, és van, hogy ki sem derül rögtön, de többször volt már belőle problémánk.

Nem, nem ez a problema. Egy Windows (Linux, OSX, etc.) komplexitasu szoftvert nem lehet 100%-ig kitesztelni. (Kb. semmit sem lehet, ld. Church-Turing tetel.) Tehat alapveto, hogy a kritikus kornyezetbe csak ugy erkeznek valtoztatasok, ha azt mar leteszteltetek (az OS+hardver+sajat szoftver kombinaciot).

> Nyilván a rendszergazda is bűnös a dologban

Elso korben a menedzsment. Ugy rugnam ki az IT fonokot, mint * *, egy (vagy ketto) ilyen eset utan. Alapveto kockazatkezelesi / FMEA gyakorlat hianyzik. Gyartasban :W

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#68) sh4d0w válasza DeFranco (#59) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Valójában a Microsoft "érdeme". Kezdték azzal, hogy kalóz XP-re megtagadták a frissítéseket, majd folytatták azzal, hogy az újraindítást kérö frissítéseknél egy szó nélkül kirántották a user alól a rendszert. Mindezek után elöjöttek a win10-zel olyan beépített telemetriával/kémkedéssel, ami messze túlmutat a diagnosztikán, mindennek tetején azzal, hogy "frissíti" a drivereket is - adott esetben régebbit rakva az újabb helyére.

Ezek után - minö meglepetés - a pokolba kívánja mindenki a win10-et...

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#69) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

Nem tudom miért, de valahogy mindig így képzelem el a win10 éljenzőket, meg akik azt mondják hogy dehát ez tökéletes, ezzel nincs semmi baj :D

Nem megsértődni viccnek szánom :)

(#70) -FreaK- válasza emvy (#67) üzenetére


-FreaK-
(PH! kedvence)

Alapvetően igazad van, de látod, hogy még a Német gyárban és a Program készítő cégnél sem az a gyakorlat, hogy kitesztelik a minden egyes Windows frissítést, hogy vajon okoz-e valami galibát. Náluk sem, gondolhatod, hogy akkor itthon mennyire van erre erőforrás.

Mellesleg gondolom ehhez hozzájárul az is, hogy azért a W10 előtt nem volt ilyenre példa. Persze akkor még jóval több idő telt el két Windows verzió között, és anno teszteltünk is az ilyen problémák elkerülése miatt (a 2003-as Excel-t élmény volt leváltani, arra emlékszem). Tisztában vagyok vele, hogy teljesen megváltozott a W10 frissítési modellje, de a végeredmény akkor is az, hogy rengeteg céget/vállalkozást megszívat a dolog és ebben szerintem az MS-nek is felelőssége van, nem is kicsi.

"Alapveto kockazatkezelesi / FMEA gyakorlat hianyzik. Gyartasban"

Látod, a Német cégünknél is, meg nálunk is. Képzeld el mi lehet egy kis vállalkozásnál, ahol még esetleg rendszergazda sincs.
Teszteljen egy kis pár fős cég is, folyamatosan(!), mert nem tudni, hogy a következő havi Win frissítés mit fog elcseszni? Ez így szerinted normális? :F

[ Szerkesztve ]

(#71) rii válasza -FreaK- (#66) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

osx alatt az IT nálunk már 2010-ben is fél évet várt minden frissítéssel.

pedig mi csak egy reklámügynökség voltunk, imac-ekkel .... igaz ... termeltünk ( békaevő anyavállalatot meg a testvércégünket is eltartottuk magunkon kívül ... )

[ Szerkesztve ]

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#72) Szmörre válasza DeFranco (#59) üzenetére


Szmörre
(tag)

Még anno mennyit lehetett olvasni, hogy "telepítsd a rendszert, aztán tiltsd le a frissítést, mert az M$ úgyis csak lassítja a gépeket hogy a Win7-re váltsanak, a jó öreg XP SP2 még jó, meg mi az hogy már nem megy egy P2-esen 64 MB memóriával".
Aztán jött a "ne rakd fel 7-re a KBxxxxx frissítést, mert kiüti az aktivátort, meg amúgy is csak lassítják a gépet, meg elcseszik a hangot, nekem már X éve ki van lőve a frissítés, és jó a gépem".

A 10 valamelyik nagy frissítésénél egy csomóan írták, hogy fekete képet kaptak, és csak a kurzor volt ott. Kiderült, hogy valamilyen uxthemepatcher nevű akármivel megbuherálták a rendszert (mert szaracsempe, régenmindenjobbvolt), és a frissítéssel elcsesződött. Ki volt a hibás? A Microsoft.

Az interneten jön egy hozzá nem értő, hogy most váltott 10-re, és tanácsokat vár. Milyen válaszból lesz jó sok? "Kémkedik, feltölti a böngésződ dolgait, meg keylogger is van, itt az X, Y program és a Z script, töröld, tiltsd le, amúgy is minden szar, a 7-ben sem volt alapból ilyen", majd összevesznek azon, hogy melyik 3rd party képnézőt meg vírusirtót telepítse. Aztán támogatást már nem adnak akkor, ha ez elront valamit, emberünk pedig meg sem próbálta használni a rendszert úgy, ahogy az ki lett adva, de legalább jó szar lett.
Szerencsére ez még nem jellemző, de túl gyakori.

A Win10 már szolgáltatásként működik, annak minden előnyével és hátrányával együtt.
Szerencsére eddig egyetlen programom, driverem vagy játékom sem volt, ami ne lett volna kompatibilis az új builddel. Ha mégis probléma lenne, akkor van biztonsági mentés (meg külön gomb van a helyreállító menüben a telepített frissítések törlésére).

A jelenlegi tartós licencek előfizetésessé válása meg pont akkora baromság, mint hogy a következő kiadásban már csak online fiókkal és telefonszámmal lehet belépni...

(#73) King Unique válasza Szmörre (#72) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

Így van, meg azért a régi, XP-s dolgokat ne keverjük már az újakkal, meg amúgy is azokból az időkből ered a frissítések letiltása, mert a Vérpistinél kilőtte az aktivátort... A teljes és végleges letiltás mellett pedig egyszerűen nincsenek észérvek, pláne online használat mellett, akármit is akarnak egyesek bemesélni. Meg ez a random újraindítás jelenleg megint nem állja meg a helyét, mert van ám a Windows 10-ben aktív időszak, egyéni újraindítási időpont, emlékeztető stb. A telemetria témában meg érdemes módon "olyan" konktrétumokat megint nem nagyon sikerült felmutatni senkinek, csak a konteók mentek... Egyébként meg a diagnosztikai adatok megjelenítése és törlése is bekapcsolható már. A driverek automatikus frissítése pedig megint kikapcsolható, szóval az sem éppen úgy van, ahogyan itt összehordták... Na meg eleve nem is mindenkinél fogja csak úgy frissíteni a drivereket, az meg a másik.

Pokolba kívánja mindenki...ja, azért tart 700+ millió usernél, meg beelőzte már a 7-est is. :C

(#78) copass:
Az hát, desktopon messze a Windowsnak a legjobb a szoftveres támogatottsága és itt korántsem csak a játékokról van szó, az csak a jéghegy csúcsa. De nem is csak az Office-ról, mert amellett még ott van számos Windows only szoftver, amit éppen használnak az iparban, vagy egyéb fontos területen. De akár a home használatnál is előjöhet több olyan program, ami más rendszerekre nincsen meg, max. csak alternatíva van rá.

(#69) nullpoint:

[ Szerkesztve ]

(#74) Gargouille válasza klambi (#60) üzenetére


Gargouille
(fanatikus tag)

Üzemeltetőként csak megerősíteni tudom amit írsz, tényleg így van.

(#75) klambi válasza rii (#71) üzenetére


klambi
(PH! addikt)

Hát figyelj, az sem épeszű megoldás, hogy mindent fél,év múlva teszel fel, azért ha utána jársz a frissítéseknek (aki kezeli annak kötelező!) akkor látod miket foltoznak egészítenek ki, és eldöntheted, hogy hogyan kezeled. Én pl teszt csoportokat szoktam létrehozni, minden környezetből teszt emberekkel és 1-1 hónap csúsztatást betenni. Ha a kijelölt emberek teszteléskor nem jeleznek hibát az általuk használt cuccokban akkor mehet.
(akadt olyan is hogy pl intel lan driver jött frissítésben és egy általunk használt progit bizonyos gépekben kb 10%-ra lassította vissza [már öröm detektálni is, amikor félig rossz valami] a hálózati kommunikációt de csak annál az egy proginál, ms frissítéssel jött de intel cucc, ki a hibás--------->ms, na nem...)

http://www.facebook.com/serverhive | http://www.serverhive.net | Mumble,Ventrilo,VPN,VPS,Játékszerverek | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#76) DeFranco válasza sh4d0w (#68) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

Ezek közül egyik érvet sem tudom elfogadni:

Kezdték azzal, hogy kalóz XP-re megtagadták a frissítéseket,

1: szívük joga, már a kalóz rendszer eleve egy kockázat
2: a szervezet is fejlődik, ennek jele hogy később elálltak ettől a gyakorlattól, tehát a példa inkább pozitív
3: semmi köze ahhoz, hogy az userek frissítéspártiak vagy frissítésellenesek-e, ezt az attitűdöt nem befolyásolja

majd folytatták azzal, hogy az újraindítást kérö frissítéseknél egy szó nélkül kirántották a user alól a rendszert

mikor? én 7 alatt soha nem tapasztaltam ilyet, 4 órás halasztásod van ismételhető periódusokban, egyszer nem indult újra kéretlenül, XP alatt nem emlékszem ilyenre, 8-8.1 nem volt nekem, 10 alatt pedig nagyon sokáig kell dafke húzni hogy újrainduljon. ez se kellene ha lenne tudatos user magatartás.

Mindezek után elöjöttek a win10-zel olyan beépített telemetriával/kémkedéssel, ami messze túlmutat a diagnosztikán

arra gondolsz ami nextnextfinishben kikapcsolható eleve a telepítéskor?

mindennek tetején azzal, hogy "frissíti" a drivereket is - adott esetben régebbit rakva az újabb helyére.

ezt el tudom annyiban fogadni hogy zavaró, annyiban nem hogy feltétlenül indokolatlan. az ms a saját rendszerében gondolkodik, és ő csinál magának egy poolt a minősített és nyilvántartása szerint aktuális driverekről amit neked (nem neked, az usereknek) karban-rendben tart. nem működik jól, és kikapcsolhatónak kellene lennie.

Ezek után - minö meglepetés - a pokolba kívánja mindenki a win10-et...

ezt max a linux kedvelő közösség szeretné, nincs a pokolba kívánva a win10, a szubjektumot ne keverjük az objektummal, jellemzően (és szándékosan nem írok többséget mert nem szeretném alátámasztani annyi időm nincs) elégedettem használják az userek.

magát a rendszert nem védem, nekem használat szempontból egykutya, kényszerűségből váltottam rá egyelőre nem érzem előnyét és hátrányát sem, és azért használom a wint, mert a linuxszal nem boldogulok, azok miatt a dolgok miatt amit az olvtársak itt már leírtak előttem. szenvedhetnék vele de nem szeretnék én vettem egy gépet és használnám olyan feladatokra amiket én találok ki magamnak, nem pedig arra amit a rendszer talál ki nekem.

(#77) klambi válasza Gargouille (#74) üzenetére


klambi
(PH! addikt)

Én is üzemeltettem üzemeltetek. Multinál sincs más alternatíva és azért egy viszonylag nagyobb cégnél sem tudsz megoldani mást. Ja és azért nekem MS supporttal sem volt gondom soha. Ha van szerződésed és gondod van még mérnök is jön spec hibát segíteni javítani.
Nagy környezetben egyeduralkodó és amúgy meg jó is!

http://www.facebook.com/serverhive | http://www.serverhive.net | Mumble,Ventrilo,VPN,VPS,Játékszerverek | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#78) copass válasza brickm (#43) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

"játékon kívül másra nem jó"
ez nettó baromság...amióta kijött dolgozom rajta napi 10-14 órákat (cad, blender, lightroom,stb.), ha alszom akkor meg renderel. de nagyon sok építész/gépész/látványtervezős cégnél is win10 van ezer éve.
voltak kezdeti marhaságai, de egy tweakerrel szépen be lehet állítgatni. ugyanúgy mint a korábbi wineknél.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#79) emvy válasza -FreaK- (#70) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

> mert nem tudni, hogy a következő havi Win frissítés mit fog elcseszni? Ez így szerinted normális?

Abszolut normalis, hogy nem lehet 100%-osan megbizni abban, hogy egy szallito, akinek fogalma sincs a te szoftvereidrol, garantalni tudja, hogy minden menni fog, mindig. Ezt leellenorizni a ti feladatotok.

Ez mindenhol igy van. Most olvastam egy tok jo analizist arrol, hogy a Tripadvisornal a PostgreSQL adatbazis-replikak korrumpalodtak mert kicsit mas glibc verzio (!) volt a slave gepen.

while (!sleep) sheep++;

(#80) brickm válasza DeFranco (#59) üzenetére


brickm
(senior tag)

Csak pro licenszeim vannak és magától frissít az összes, ha akarom, ha nem. Pont ez az egyik ok, amiért elfelejtem a windowst

(#81) brickm válasza copass (#78) üzenetére


brickm
(senior tag)

Én meg dolgoztam volna rajta, de nem hagyott, így váltanom kellett. Azóta milliószor boldogabb vagyok, mert nem kell alkalmazkodnom az OS BAROMSÁGAIHOZ.
csak egy gyors példa. Mondd már meg légyzszives, hogy windowson épp milyen samba userrel vagy belépve egy távoli szerverre? Illetve ebből lépj már ki és lépj be egy másikkal.
Ja hogy egyiket se tudja...

(#82) CPT.Pirk válasza DeFranco (#76) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

A kalóz rendszerek frissítését később újra engedték, mert rájöttek, hogy nélküle csak jobban épülnek a botnetek... Amúgy csak a "gagyi" XP-k hullottak ki az updateből, a többség vlk kulccsal küldte otthon, azokat ez nem érintette.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#83) klambi válasza brickm (#81) üzenetére


klambi
(PH! addikt)

erre gondoltál?

http://www.facebook.com/serverhive | http://www.serverhive.net | Mumble,Ventrilo,VPN,VPS,Játékszerverek | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#84) emvy válasza brickm (#81) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

> Mondd már meg légyzszives, hogy windowson épp milyen samba userrel vagy belépve egy távoli szerverre? Illetve ebből lépj már ki és lépj be egy másikkal.

net use \\tavoliszerver USER:<domain>\<usernev> <jelszo> /PERSISTENT:YES

Ill. PS alatt get-smbconnection

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#85) hcl válasza -FreaK- (#66) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Kritikus rendszereknél szokás tartani tesztkörnyezet, ami először frissül, az éles csak akkor, ha a teszt rendben. Ezt divat elspórolni, aztán szarozni mindent. Nekünk sincs, van is miatta szívás.

@klambi, Mondjuk úgy, hogy a legtöbb multinál nincs mozgástér, egyféle OS,és pont.

@emvy : Hé, Winen nem kell semmihez parancssorozni (állítólag :DDD)

@DeFranco : Nincs a pokolba kívánva, csak az ilyen hírek alatt írják csomóan, hogy elegük van, és inkább Win7...

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#86) emvy válasza hcl (#85) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

> Hé, Winen nem kell semmihez parancssorozni (állítólag :DDD)

Marhasagokat en is tudok idezni, ez mar regesreg nem vicces. Az ujramountolast raadasul GUI-rol is meg lehet csinalni.

while (!sleep) sheep++;

(#87) klambi válasza hcl (#85) üzenetére


klambi
(PH! addikt)

sehol se jó a többféle oprendszer

http://www.facebook.com/serverhive | http://www.serverhive.net | Mumble,Ventrilo,VPN,VPS,Játékszerverek | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#88) brickm válasza klambi (#83) üzenetére


brickm
(senior tag)

XD és ezt miért nem lehet a fájlkezelőbe kitenni? :D mint a másik két normális rendszeren. Mert oké h ubuntu serveren CLI módban így kell, de windows10-en :D:D::D de amúgy köszi mindkettőtöknek, megpróbálom így kiléptetni a dellemet. hátha végre visszamászik, ahogy kell :D

(#89) rii válasza klambi (#75) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

osx esetében a marketing erőlteti h ha kijön egy ú intel cpu miatt egy új macintosh széria, akkor oda lehessen írni, hogy " és a legújabb OSX "

szerintem így nem lehet OS-t csinálni, hogy van egy dátum, addig
- műköjön jól az új hw-en
- mókolják a beépített programokat
- mókolják a GUI-t (álllllandóan)
- működjön a régebbi vasakon is

osx topikban is sokan szívnak a mojave frissíté miatt, volt aki vissza is állt High Sierra-ra.
... a legutolsó pontra már nem volt idejük ....

nem épeszű megoldás de az sem épeszű megoldás, hogy nem az OS író részleg mondja meg hogy ki lehet adni ... szerintem OSX-nél ez a baj .. hogy a ms miért utánozza ebben is az apple-t ... azt nem tudom ( mármint hogy az update-ket fenntartással kell már kezelni

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#90) hunfatal válasza brickm (#80) üzenetére


hunfatal
(PH! félisten)

Fogod és group policyből beállítod, hogy ne frissítsen magától. Problem solved.

Én is kézzel frissítek, mert előfordult, hogy játék vagy build közben nekiállt updatelni, atomjaira lassítva a gépet. Persze ez azóta valószínűleg javítva lett, ez sok builddel ezelőtt volt.

De pro verzión el is lehet tolni a frissítést.

http://goo.gl/gd6Zi5

(#91) hunluki válasza hunfatal (#90) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

Tudjál róla hogy így bekerültél a bátor bétatesztelők közé. Természetesen ez így tök normális, tudtál róla és boldogan bétatesztelsz. Az MS pedig a legjobbcégacilágon® ;)

(#92) hunfatal válasza hunluki (#91) üzenetére


hunfatal
(PH! félisten)

Érdekes, hogy mégsem kerültem bele. :) Másrészt nem nyomkodom kézzel, be van állítva, hogy értesítsen letöltés és telepítés előtt. Egy szóval nem mondtam, hogy a legjobb cég világon, messze van tőle. De az állandó fika is unalmas.

Mellesleg napi szinten használok Linuxot is és azzal is vannak problémák bőven.

http://goo.gl/gd6Zi5

(#93) brickm válasza hunfatal (#90) üzenetére


brickm
(senior tag)

Na akkor mondom, pro licensz nem lehet eltolni a frissítést és hiába állítottam le gpedit.msc-ben az update-et is, kap egy képet és csak frissít.

Most megoldásnak tűnk, hogy a rútert layer7-tel szétkonfigoltam és tűzfallal fogom. Ideig óráig kitarthat.
A másik gondom mondom az, hogy külső hangkártya, win10el pattog a hang. akármit cisnálok vele 2-3 nap és kezdődik előlről. Többen próbálták megoldani, sikertelenül.(1 stúdiótechnikai tascam kártya, másik kettő színpadi multieffekt, mindegyikkel csinálja)

(#94) hunluki válasza hunfatal (#92) üzenetére


hunluki
(fanatikus tag)

Persze vannak, én használok ablakot/pingvint/almát, ettől függetlenül az MS féle frissítős dolog necces és nem alaptalan hogy sokaknál kiveri a biztosítékot. Nálam sima mókolatlan pro van otthon, mégis volt hogy bootloop várt frissítés után pedig tőlem aztán annyi telemetriát visznek amennyit nem szégyellnek. Ha a win fut akkor steam és társai mennek max rajta, minden másra már nem wint használok.

Ennek ellenére pl volt már megviccelt, frissítés után játékokba ugrott lefelé egy izmosat a megszokott FPS szám, rakott vissza régebbi NV drivert amivel start menü fagyott szét.. Most hogy el lett tolva 365/30 nappal minden update így ki tudok békülni vele és relatíve stabil alap játékok alá de meg tudom érteni hogy más durván berág rá ha elhal rajta valami.

(#95) Armagedown válasza -FreaK- (#66) üzenetére


Armagedown
(őstag)

Az ilyen helyekre való az Enterprise LTSB/LTSC verzió, az csak biztonsági frissítéseket kap, buildfrissítést nem.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#96) MaCS_70 válasza hcl (#64) üzenetére


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Így értem, köszönöm!

A gond az, hogy sokan nem tudják, hogy mi a különbség a kommunikáció, adatközlés és aközött, hogy közös (de nem egyidejű) munka folyik egy fájlon. Életem további megkeserítője, hogy a korrektúra közvetlenül a sátán műve.

Ezért aztán boldog, boldogtalan docx fájlokat küldözget, akkor is, ha csak közlendője van, tehát tényleg a pdf lenne a nyerő. Ha viszont bele is kellhet javítani, azt szigorúan vastagítással, jó esetben szövegkiemeléssel jelöli.

Alapvető hiányosságok vannak itt. Hiába vannak remek eszközeink, ha nem, vagy pláne, ha rosszul használjuk őket.

És ez az operációs rendszerekre is igaz (bár a Windows-Linux-IOS már régen több annál).
Ahogy én látom, a Linux egyik problémája az, hogy túl sokat feltételez a felhasználóról. Többet annál, mint amire az egységsugarú júzer képes. Mi itt vélhetően nem esünk bele ebbe a körbe, de nézzünk csak szét a környezetünkben! A Windows egyik nagy poénja az, hogy lejjebb ereszkedik az elvárt színvonalban.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#97) DeFranco válasza brickm (#93) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

ugye nem gond, hogy első keresés első találatban találtam rá workaroundot?

ez is gondolom úgy nem megy mint az előző issue.

(#98) rii válasza MaCS_70 (#96) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

a linux - szal csak egy baj van ... hogy mindekinek meg akar felelni .... a linux egy kamion ... nem lehet belőle személyautót csinálni ...

knoppix linux - csillog villog ... wifit már installkor kéri ... de a ps -aux 500000 képernyő hosszú ....

az oprendszer felett a legjobb ha van irányítás ... de a nextnextnextfinish miatt már esélytelen ... sose fogják a userek tudni mi is az a linux ...

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#99) rii


rii
(PH! nagyúr)

a windowsnak akkor lesz vége ha egy AI-t ráállítanak h fejtse vissza a win-es programok futtatását .... vagy ez baromság?

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#100) emvy válasza rii (#99) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

az

while (!sleep) sheep++;

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.