Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Demagóg leszek: ámen.
-
somogyib
őstag
Nem értek a gazdasági dolgokhoz, de ezt a "fenntartani a növekedést" szlogent sosem értettem. Mi a bánatnak növekedni, ha már most úgy állnak, hogy nem tudják hová lapátolni a pénzt?
zolikaDB +1
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Majd Varga Judit odacsap, és lesz nekik nemulass!
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
törölt tag
folyamatos perekre számíthat Európába, Brazíliába, és Ausztráliába Oroszországba is , jobb ha kivonul vagy félreteszi a jogászokra a nyereségét. Varga Judit nálunk már csinálja a törvényjavaslatot a szabályzásról. Irány a Telegram meg a HunDub.
Én már töröltem magam fészről.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Nagyon remélem, hogy 2021 meghozza az áttörést, és meg lesznek egy kicsit regulázva. Nem akarnék én nekik rosszat, de remélem össze tudja kapni magát annyira az Eu, hogy mindkét fél számára elfogadható szabályok közé tudják szorítani az ilyen tech. óriások működését. A 24. órában vagyunk ...
Szubj. vélemény: szentül meg vagyok róla győződve, hogy a világ jobb lenne facse és csatolt részei nélkül.
#5 METE0
Az ausztrálokról hallottam, őket már befenyítette a facse, de mi van az oroszokkal? Érdekes egyáltalán nekik a facse? Van egy VK-juk, nem?Egyébként - ahogy fentebb is írtam, - remélem tényleg sikerül Varga Juditnak valamit elérni az Eu-ban. Ez az egész - párt hovatartozástól függetlenül - lassan mindenkinek érdeke.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz Trailblazer #4 üzenetére
Jaja, most jönnek a szigorítások rájuk, egyből -10millió felhasználó
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Louro
őstag
Az lenne az igazi, ha valahogy kiszűrnék a fake account-okat. Persze személyihez nem lehet kötni. De mondjuk egy telefonos validáció nem lenne rossz. Telefonszám kötelező. Oda küldene SMS-t. Majd face-check. Akkor talán egy ember egy magánfiókkal rendelkezne. Céges fiók más tészta.
A legnagyobb gond a közösségi oldalakkal inkább a sok kamu profil, akik szítják a tüzet. Persze IRC-s időkben az volt, hogy Isten ments kiadni saját adataidat, de mára itt tartunk.
A többség úgyis többet kitesz, mint kellene. (A telefonszám és arc nem lenne publikus. Csak X időközönként lenne azonosítás. Így elkerülve, ohgy egy hajléktalannal csináltassanak profilt.)
Annyira nem tudok azzal egyetérteni, hogy ha valami nem értünk, akkor írtsuk ki. FB-t, TikTokot és még számos platformot állami fennhatóság alá tennék, mert biztos jobb kezekben lenne. Vagy bezártanák. De ha nem lenne FB, lenne helyette más, hisz igény van egy közös digitális találkahelyre.
[ Szerkesztve ]
Mess with the best / Die like the rest
-
törölt tag
-
somogyib
őstag
Ez érthető, de a 2008-as ingatlan-válságot is nem ez a hozzáállás generálta?
Szerintem ez a "éljünk meg hirdetésekből/reklámokból" is egy ugyanolyan nagy lufi, ami valamikor majd fel fog robbanni (de ismételve magam: nem értek a gazdasághoz, csak azon dolgokból gondolom ezt amiket innen-onnan olvasok). -
mikromanus
veterán
Momentán olyan a helyzet kis hazánkban, hogy inkább "el a mocskos enyves kis mancsaiddal, magyar állam" bármitől ami internet. Amíg ilyen populista hazug szartartály a kormány és a propaganda, addig még az is jobb ha a "Gonosz nagy cégek", mintha a magyar kormány szabályozza a terepet.
Varga Judit meg leginkább magának lapátolja a pénzt. Meg a CSOK-ot, meg 200 millás lakásra 192 millió bankhitelt. Ezekre még egy csomag szotyit se bíznék. Az is előbb "közpénzzé" válna, majd elvesztené közpénz jellegét.
[ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
dabadab
titán
Egyébként - ahogy fentebb is írtam, - remélem tényleg sikerül Varga Juditnak valamit elérni az Eu-ban. Ez az egész - párt hovatartozástól függetlenül - lassan mindenkinek érdeke.
Elmondanád, hogy miért lenne nekünk az az érdekünk, hogy a kormány Origót csináljon a Facebookból is?
DRM is theft
-
AssAssynn
őstag
válasz mikromanus #15 üzenetére
Na az ilyen politika-károsultaktól mentsem meg minket az ég, akik a saját szavaikkal élve, inkább a "gonosz nagy cégek" kezébe tennék le magukat, mintsem a saját országuk/kormányuk kezébe.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
mikromanus
veterán
Simán azt akarják, hogy büntetlenül menjen a hazudozás, rágalmazás, álhírgyártás a nemzetközi felületeken is a következő választásokon. Tudod: hazudunk valamit és mire felelősségre vonhat bárki is már nincs értelme. (Pl: választás után elmeszelni egy tévét a becsületsértő-hazug cikkért párszáz k forintra miközben 500 milla állami hirdetést kap, a választásokat már széthazudta és meglett az eredménye +
EGY PERCET SE kell büntetésből felfüggesztenie az adásidőből).Na nehogy már a fészbúk mondja meg mit hazudozhatunk több száz, vagy ezer kamu account alól!
Ez a Terv.
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
törölt tag
válasz mikromanus #23 üzenetére
Látom informatikai fórumnak álcázva megint megy a bal libsi propaganda, ez továbbra sem a 444 eltévesztettetek valamit.
-
mikromanus
veterán
válasz #09256960 #25 üzenetére
Elmondtam az érveim, te viszont csak halandzsázol. Ha ez "libsi összeesküvés", ám legyen!
De elmondom érthetőbben egyszerű szavakkal: Ha egy kormány vagy ember háromból háromszor visszaél a hatalmával/előnyével mások kárára amikor kap egy kis extra "felhatalmazást", akkor miért akarnál negyedszer is még több hatalmat adni a kezébe?
Aki átvert párszor annak a szájából hiteltelen az, hogy csak a TE érdekedben cselekszik.
-
lecsokolbi
aktív tag
Aki nem látta volna a Social Dilemma nevű dokumentum filmet eme csodás rendszerről az mindenképpen nézze meg.
Aki pedig ezek után annyira suta, hogy jobban fél a kormány propagandájától azt nagyon tudom sajnálni.
Egy pár hónapja fb nélkül, arra keresek rá ami eszembe jut és érdekel, gyűlölködés mentesen Önálló gondolatok?! Fujjj- Mindenki hazudik! -
-
törölt tag
válasz lecsokolbi #30 üzenetére
+1
-
aktív tag
-
aktív tag
Szóval megnéztél egy Netflixes dokufilmet és máris megvilágosodtál tőle. Ez ám az önálló gondolkodás! Tudod az a helyzet, hogy ezektől a cégektől, oldalaktól bármikor el tudod szigetelni magad minimális erőfeszítéssel, de a kormánypropagandát nem tudod teljesen kizárni az életedből. Azzal, hogy kicseréled a Facebookot egy """"nemzethy"""" oldalra csak a vödröt váltottad ki, a moslék ugyanaz lesz benne. Lehet, hogy kevesebb korpa és kicsit több krumpli lesz benne, de attól még ugyanúgy moslék marad.
Tudod mi lenne az igazán önálló gondolkodás? Ha végre belátnánk, hogy abszolút semmi szüksége az emberiségnek közösségi médiára. -
janeszgol
félisten
válasz mikromanus #15 üzenetére
Nálam ez totál kiverte a biztosítékot. Bérplafont kap (bruttó 5 milla vagy mennyi), felvesz 200 milliós hitelt, de annyira kell neki a 10 millás CSOK, hogy azt is megkapta. És mi volt rá a párt reakciója?
Most életvitelszerűen nem ott él a munkája miatt, de majd odaköltözik. Cinikusak! Ki van kötve, hogy ahol él arra az ingatlanra lehet felvenni a támogatást. -
lecsokolbi
aktív tag
válasz Jesus_Shaves #33 üzenetére
Hamarabb töröltem, mint láttam a filmet bocsi
Ez csak megerősített abban, hogy nem gondolok túl vad dolgokat. Köszönöm a leckét tanár úr!
Az, hogy mit hiszel el meg kinek az ugye szocmagán.A közösségi médiás észrevétellel egyetértek.
- Mindenki hazudik! -
-
andor80
senior tag
válasz #09256960 #25 üzenetére
inkább a jobbant
De egyébként miért vagy itt? Akkor szabadság van.Vannak nem is nacinak alcazott naci oldalak dögivel.Ott kaphatsz a pártirodából hiteles....ukázt.Én ikább elteszem a robotgyíkember soros frissen nyomott hold sékeljét és megyek bedöntök jómagam is pár országot "csemtrél" felhővel a lapos föld horizontról ..
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
arnyekxxx
veterán
Nem lehetne az itt egyébként is tiltott netto politikával a politika topikba kotródni?
-
paljani
aktív tag
Rossz látni, hogy megint megérkezett a “hadtest” és egy pillanat alatt megint mindenki hülye lett rajtuk kívűl. Még szerencse, hogy mindez a “tolerancia” és “demokrácia” jegyében történik, így nem kell senkinek rosszul éreznie magát. Sőt! A nagyvizen túl még a halottak és felkeltek és szavaztak nemrég, annyira csudijó ez a demokrácia-dolog. Pici bökkennő van azért itt nálunk pl. átvette a hatalmat egy “független” polgimesti aki egyrészt lenullázta a város kasszáját kevesebb mint 1 év alatt (+7-8 milliárd egyenleggel vette át) másrészt meg beállt most a feriékhez. Történni meg nem történt vagy épült senmi. Mi roppant haladóak vagyunk ezért sem elárulva nem érezzük magunk sem az általa kirúgott 100+ ember mögött nem sejtünk politikai-ideológiai tisztogatást. Ezek nem kommunista módszerek, hiszen azok mi vagyunk a liberálkiskáté szerint. Ha csak negyedét elhiszem amit Budapest jószándékú de totál alkalmatlan vezetőjéről olvasok-hallok-látok akkor nagyon csúnya világ jön itt egy esetleges kormányváltáskor. Mert akkor ideológiailag mégtovább fejlődünk, de közben a küszöböt fogjuk rágni.
Amikor látom fröcsögni a túrbóideológiásokat, mindig eszembe jut, hogy ők vajon hol éltek 2010 előtt? Mert pont ugyanaz a garnitúra kíván visszajönni a hatalomba, pár ifjú titánnal kiegészülve. Ez utóbbiak lehet még rosszabbak is, mert sokkal durvábban tolják. A történelem sokszor megmutatta, hogy “szabadságharcosokból” inkább diktátor szokott lenni, nem demokrata vezér... -
doooo
veterán
5G, Bill Gates, Soros Gyuri bácsi, ufók; gonosz, bizonyos fajta vallású bankárok... emberölő vakcinák, "deep state"... kihagytam valamit? Biztosan. Ezeket meg te hagytad ki, csak pótoltam neked. Lapozhatunk. Szia!
Ja amúgy van valami a küszöbön kívül, amit jelenleg rákhat az átlagember? Aligha. Bár a 4 részre darabolt, 4 éven keresztül kézbesített, de összességében csak egyszeri 13. nyugdíjnak megfelelő pénzösszeg biztos sokaknak segít majd. Amikor kapnak egy 20 ezrest a drága nyugdíjasok, 2024-ben. Már aki nem hal bele a járványba, és az egészségügy teljes csődjébe. Na de nehogy válaszolj, csak gondolkodj el a nagy gazdagságon, ha esetleg részese vagy (aligha), örülj neki. Csendben.[ Szerkesztve ]
-
-
janeszgol
félisten
válasz lecsokolbi #44 üzenetére
Hát ez érdekes kérdés. Szerintem az utóbbi a jobb. Később, jobb technikával (akár MI) még beazonosíthatóvá válhat az elkövető.
-
törölt tag
Ja igen az a minimálisan hatásvadász film, ami szörnyű cégeknek festi le ezeket a vállalatokat, azonban a user felelősségét egy pillanatig se vitatja.
Hiszen pl az echo chamber-t nem a felhasználó “alakítja” ki maga körül, hanem az a szemét algoritmus. Mert mégis milyen már kritikusan gondolkodni és megkérdőjelezni, amit látok/hallok/olvasok. Minek? Ott van egy újabb találat, ami engem igazol.
A kamu és uszító hírek ellen valóban fel kell lépni, de amíg az emberek sokszor ostobák és hülyén használják ezeket a platformokat, addig mindig lesz egy aktuális Fb, amit utálni kell. -
aktív tag
Van egy tragikomikus bája annak, mennyire kétbitesen gondolkozol. Orbán vs. Gyurcsány, Trump vs. Biden, Fekete vs. Fehér, 0 vs. 1. Az persze véletlenül sem zavar, hogy épp a liberalizmusnak (is) köszönheted, hogy ezeket a sorokat most leírhattad.
De jó, fordítsuk meg a dolgot! Ne szabályozzunk semmit, ám legyen! Akkor bizonyára szívesen látnád ha az ISIL tolná az arcodba a Sáriát meg a nyilvános kivégzések videóit. Hiszen ó, szólásszabadság van, szegényeket nem szabad korlátozni a véleményük kinyilvánításában! Vagy az már megüti a kereszténydemokrata ingerküszöbödet, ha muszlimok buzdítanak gyilkolásra és mások gyűlöletére a katolikus egyház helyett? -
janeszgol
félisten
válasz #75376384 #46 üzenetére
Amióta MI vezérelt az FB (kb 5 éve), na azóta egy kalap szar. Van egy érdekes cikk, rákattintok, elolvasom, majd bezárom. Igen ám, de valami miatt megint szükségem lenne rá. Hát a falamon soha a büdös életbe nem fogom többet megtalálni. Helyette bedob tök érdektelen pártok, yogázók, újságok (hvg, 24 stb, amiket sosem lájkoltam) stb posztjait, akár 1-2 hetest is.
És amikor nem tud mit bedobni az algoritmus, akkor semmit nem dob be. Vége a falnak.
-
lecsokolbi
aktív tag
Akármilyen felelősségteljes lehet a user ha beleszrnak a szádba a privát szféra abszolút nullára redukálásával (nonstop lehallgatás) beszélsz valamiről spanoddal és aztán látod magad előtt pár órával később mikor már nincs is faced egyszerűen a haver telója volt csak ott hagyjukmár... Fingfűrészelés Hadházi (humorista)szavaival élve
- Mindenki hazudik! -
-
aktív tag
A user felelőssége itt már irreleváns szerintem. Ez olyan, mintha az alkoholista előtt lóbálnád a piás üveget, vagy a játékfüggőt biztatnád arra, hogy dobja be az utolsó ezresét, mert most biztosan nyerni fog!. Ezek a platformok egytől egyig az egyén gyengeségét használják ki (ezt amúgy kiválóan elmagyarázzák, mekkora pszichológiai kutatómunka állt mögötte).
De nézzük másképp kicsit: a user egy közösségi platformot vár, és azt is kap, meg mellé egy rakás dolgot, amiről általában nem is tud. Ez nagyjából olyan, mint az élelmiszerek adalékai. Fogalmad sincs a legtöbbről, mit tesz a szervezeteddel, de nem véletlenül kerültek bele. Aztán persze kiderül némelyikről, hogy vannak ilyen-olyan mellékhatásai, és heteken belül eltűnik a polcokról az adott termék. Szerintem ez is hasonló, csak sokkal nagyobb léptékben, bő másfél évtized kellett, hogy kibukjanak a mellékhatások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Xbox Series X|S
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC: i5-12400F/13600KF - RTX 3080 GDDR6X - 512GB-4TB M.2 NVMe SSD -16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Samsung Galaxy Z FLIP 6 12GB/512GB, Silver Shadow, kártyafüggetlen, garancia, makulátlan, új állapot
- Macbook Pro 15" - 2015, 4 mag i7, 16256GB, 100 ciklusos akku, garancia (y2)
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060TI 8GB!
- MacBook Pro 16 M2 Max - 32GB RAM, 1TB SSD - 27 hónap Garancia - Patika állapotban // 100% akksi
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen