Új hozzászólás Aktív témák

  • Ombre85

    tag

    Volt már téma itt többször a vertikális egér. Gondoltam megosztom a friss tapasztalataimat, kb. 1 hete használok egy ilyet:
    CHYI-Ergonomic-Vertical-Mouse-WirelessBal kezest rendeltem.

    Elsőre maga az egér nagyon kényelmes, jó felületű, jó fogni, és kellően nagy. Én a nagyobb egereket szeretem, de ezt a típust nem is nagyon lehet úgy fogni, ahogy egy kisebb, normál típusú egeret. Talán még a görgőt tenném rajta messzebb, mert a középső ujjam második percénél van, nagyon be kell hajlítanom, ha tekerni akarom.
    A használata megszokást igényel, de pár nap alatt ugyanúgy lehet vele mászkálni a képernyőn, mint egy normál típussal. Mindenképpen kell neki egérpad, mert semmilyen más felületen nem mozog gördülékenyen, illetve az asztaltól a legkisebb mértékben elemelve már nem veszi az adást (egérpadon nem ilyen kényes). Van az oldalában egy fehér csík, ami valamilyen dizájnfény akar lenni, zöld és piros szín között pulzál, de ennek az elem zabálásán kívül nem látom semmilyen hasznát. Nem figyeltem meg, hogy az elem merülésével összhangban lenne a színe, habár amikor már annyira lemerült elemmel használtam, hogy a mozgása is akadozott, már csak piros színben világított (ez nem biztos, hogy feature). Furcsa, hogy mivel bal kezes, eleve felcserélték benne a gombkiosztást, így a windows-ban már nem kell megtenni, mert azzal csak visszafordítjuk jobbkezes szabványra. Ha váltva használod normál egérrel (ami szerintem javasolt), akkor zavaró lehet állandóan kapcsolgatni.
    Hosszabb használat mellett azonban kijönnek a kialakítás hátulütői: Bár kényelmes úgy fogni, hogy nincs kicsavarodva a kezem, mégsem eléggé állított, a dőlése, amivel rendelkezik, nekem valahogy kevés. Persze nem véletlen van így kialakítva, sőt már ennél is jelentkezik a legnagyobb probléma: Nincs hol támasztani a kezet. Míg egy normál egérnél pihentetheted a hátán az ujjaid vagy a tenyered, ennél folyamatosan a levegőben kell tartanod, mert egyedül a hüvelykujjadnak van támaszték, a kisujjadat az asztalon kell huzigálnod, ráadásul az összes többi ujjad is arra támaszkodik. Figyelni kell, hogy ne hagyd el a kezed, hanem folyton feszesen az egéren tartsd, ami pedig baromi fárasztó. Ezért írtam, hogy váltva kell használni normál egérrel, ha az egyik tartásban elfárad a kezed, átválthass a másikra.
    Az enyém valamiért 2 napot bír 2db AAA 500-as LADDA-val, de ilyen panaszt nem olvastam róla sehol, így lehet, hogy az elemem rossz. Az biztos, hogy ha nem kapcsolod ki éjszakára az alján, deep sleep ide vagy oda, jelentősen merül (nekem másnapra ezzel az akkuval már be se kapcsolt).
    Próbálkozni jó lehet, főleg, ha valaki már annyit egerez, hogy a keze sztrájkba kezd, és már a sima egeret is oldalvást fogja (mint én), de csak beugróként, váltogatva érdemes használni.
    Bocs, ha hosszú lett.

Új hozzászólás Aktív témák