- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zoli-bácsi #111894 üzenetére
, vince, Czimby: Természetesen este is kipróbálom.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
vince
őstag
válasz sto1911 #111897 üzenetére
Izomból 💪
Rendes jobbmenetes, de két tömítőgyűrő is van alatta, szoros"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Mr.Csizmás
titán
válasz sto1911 #111897 üzenetére
elsőre szorul, ronggyal fogj rá, vagy fogóval óvatosan nekem is tiszta piros lett a kezem, mire megoldottam mindkettőnél.
ja és 2 hónap után észrevettem, hogy a dobozban a szivacs kiszedhető, és van alatta polár tok, csiptető, töltőkábel
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Sanyo77
tag
válasz vince #111898 üzenetére
Régebben rendeltem én is ELM-et, de fogalmam sem volt róla, hogy a szoftver amit adnak hozzá az nem jogtiszta.
Mióta ezt a fórumot olvasom azóta tudom, hogy gond van vele, lemeszelhetik a motyót. Azért felvetődik a kérdés, egy átlagos ebay user, aki nem olvasgat fórumokat, honnan tudná, hogy a szoftverrel baj van? Klattyolgat az EBAY-en, megtetszik neki a cucc, látja a kocsi élő adatait a telefonján, megveszi. Aztán meg jön a NAV.
Másik kérdés, hogy mi a baj, mit loptak? Teljes szoftvert, vagy forráskód egy részét, amit implementáltak a saját keretrendszerükbe? -
NORBl
aktív tag
válasz kigyi_23 #111889 üzenetére
De a képen ott van minden, amikor rendelsz. Szóval az, hogy nem tudtam mit rendelek az annyira nem állja meg a helyét. Valamint ez a termék 12 ezer, a gyári gondolom meg ennek a többszöröse. De én úgy vettem ki az irományból, hogyha elismerem, hogy tulajdonjogot sért, és beleegyezek a megsemmisítésbe, akkor lehet nem lesz nagy tré. Bescennelem, ha gondoljátok nézzetek rá.
-
kigyi_23
addikt
válasz NORBl #111906 üzenetére
Miért a képen ott van, hogy lopott másolt szoftver? Nem értem miből kellene nekem azt tudnom, ha vásárolok, hogy ő azt lopja. Az meg, hogy az eredeti töredékébe kerül nem jó érv itt a fórumon minden az eredeti töredékébe kerül Na nem offolok tovább, mert seggbe leszek rú...
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sanyo77 #111905 üzenetére
a témakör amit keresel az az importőr felelőssége
külkereskedelemben gyakorló (cégvezető) olvtárs szerint akármi van a határtól te vagy a felelős azért hogy mit akarsz behozni az országba, a jog is téged köt innentől kezdve
nem véletlen hogy ha importálnak valamit főleg ha közösségen kívülről, akkor ott a szállítót 83 dokumentumban nyilatkoztatják hogy ennek meg ennek meg ennek a jogszabálynak, előírásnak, szabványnak megfelel az áru hogy ezzel fedjék magukat bármilyen vitás esetben, a külker olyan mint a medve, nem játék.
próbáld meg oricü csajomi pinget megnyilatkoztatni hogy a egk xy rendelet ab paragrafusával kompliál az egydolláros ingyenpostás fröccsöntött chipje.
és az mindegy hogy cég vagy nem cég, behozatal mind a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
gyapo11
őstag
válasz Sanyo77 #111905 üzenetére
Ha elfogadnánk ezt az érvelést, akkor vásárolhatna kábítószertől kezdve a robbanóanyagig bármit, mert ő nem olvasgat fórumokat stb. Sajnos ezt csak úgy lehet kezelni, ahogy van is, hogy a cselekmény elkövetése megtörtént, csak a büntetés kiszabásánál lehet figyelembe venni a szándékosság hiányát. Mivel a törvények sokezer oldalt foglalnak el, alap, hogy a civil emberek döntő többsége nincs képben, hogy miket kell betartania. Ez egy paradoxon.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
balajti
tag
-
gyapo11
őstag
válasz vince #111912 üzenetére
Ez viszont azt sugallja, hogy már a vásárláskor is tudta, hogy a software lopott. Nem inkább az a jó, hogy nem tudta, de ha igen (ki állapítja meg?), akkor kéri a software megsemmisítését és a hw továbbengedését?
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
DeFranco
nagyúr
válasz NORBl #111911 üzenetére
a három feltételből az első kettő nem téged érint ha jól értelmezem (bár csak felületesen olvastam végig, előfordulhat hogy tévedek)
ugyanis nem te vagy a jogosult, hanem akinél a hamisított áru eredeti szellemi tulajdonjoga van.
magyarul akkor semmisítik meg és szűnik meg (?) az eljárás ha megegyeztek a jogosulttal.
-
balajti
tag
Más: ilyen ELM kütyüt rendeltem már én is párszor. Eddig mind megjött és minden ugyan az a pandás kis cd volt hozzá. Valszeg azért nem szóltak sosem a NAV-tól, mert mindig ripityára volt törve a zacskóban, így nem tudták beolvasni mi van rajta
Szerintem ha a vásárlásnál kéred az eladót, hogy a softwert nem kéred, vagy küldje el neten, akkor nem lehet gond az ilyen dolgokkal@NORBl: akkor azt tudom tanácsolni, hogy várj amíg le nem telik a 30 nap.
[ Szerkesztve ]
-
IMGM6
tag
válasz balajti #111919 üzenetére
Az ELM-327 teljesen más kategória, az csak 1 szabványos csatlakozóra készített interface, általában "egyedileg" megvalósítva (számtalan verziója létezik). Nem hiszem, hogy NAV-nál ilyen kis vacak CD-ket olvasgatnának, úgyis tudják mi van rajta, a play áruházból alapból ingyenesen letölthető programocskák, amik ha esetleg feltölt verzióban is van rajta, akkor sem foglalkozik vele senki.
"És kit szeretsz jobban? Aput vagy anyut? A leges-leges-legjobban Orbán elvtársat!”
-
Sanyo77
tag
válasz DeFranco #111910 üzenetére
Kis olvasnivaló
Itt is igaz, hogy a törvény nem ismerete nem ment fel a büntetés alól. Írom ezt azért, mert azt sem tudtam, hogy miután a csomag átlépte a határt, már az én felelősségem
Akkor nincs más, kérni kell az eladót, hogy cd nélkül küldje. És ha szerencséd van tényleg kiveszi belőle...
-
NORBl
aktív tag
válasz géeles #111925 üzenetére
Mi van abban az esetben, ha a vásárlás pillanatában a képek alapján megbizonyosodsz, hogy nem egy nagy céget másol, hanem saját maga készített terméket forgalmaz, és szinte ugyan az csak nincs rajta a márkajelzés?
Ha a nav felé bizonyítanám, hogy a képeken nincs a márkajelzés, és az eladó rosszul tájékoztatott ?
[ Szerkesztve ]
-
géeles
aktív tag
válasz NORBl #111926 üzenetére
Látni kellene az oldalt, de tuti fel van tüntetve, hogy az autocom klonja.
Így tudja eladni. Ebből jól már nem lehet kijönni, meg kell tenni mindent a kár minimalizálására.
Telefonon esetleg megkeresni őket mi a legsimább út.Ha megúszható 10.000Huf bírsággal, annak most bele kell férni...
[ Szerkesztve ]
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
-
balajti
tag
A márkát azt nem is néztem. Ha tényleg emiatt fogják meg, hogy az autocom a márka rajta akkor az pech
Én eddig csak ELM-es dolgot rendeltem, ezért csak arról van tapasztalatom. Amit még a kolléga írt, hogy EU raktár, az még egy jó ötlet lehet. Még amit szoktam csinálni, az a facebook csoportokban is áruló emberkéktől megvenni ugyan azt kicsit magasabb áron. Ők is ugyan innen veszik és még rádobnak pár ezrest, de akkor nekem már tuti nincs rizikó és még meg is jön pár napon belül[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ma jött egy ilyen fejlámpa, de nem tálalom a rendeléseim közt.
Emlékszik rá valaki, hogy melyik hsz.-ben volt linkelve? Pár hete lehetett.
Tudom, hülye kérdés, de hátha... vagy, aki linkelte emlékszik rá.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
kigyi_23
addikt
A GW-4 az Lengyel raktár lenne?
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
123xyz
aktív tag
Leht hülye kérdés, de gázálarcot / gázmaszkot vett már valaki? Van ajánlott típus olcsón pl. alin, ebayen vagy bármelyik népszerű webáruházban?
Egy kis pénzt talán megérne, ha egy nagyobb takarítás során pl. a penészeltávolítóval nem menne tele a tüdőm használat közben
-
HXY
addikt
"Hatalmas csavarhúzó készlet akció" [link]
-
qqzs
őstag
válasz 123xyz #111938 üzenetére
ilyet vettem festekszoro melle. cserelheto es szabvanyos , ha tudorol van szo nem kockaztatnek kinai olcsosaggal, tudjuk ott a szabvanyok mast mondanak
Eladó: GTS450
-
Masooo
aktív tag
vettem. A hazai Bírósági készleteket kiárusították 100ft / db áron hozzá való tartályt is adtak, mondjuk ezek vegyi támadás elleni katonai vackok, de 100ftot megért
Azért van a hobbim miatt nesler maszkom is pontosabban nesler elipse, ha nem elég az alap védelem akkor szoktam tenni bele aktivszenes betétet amit amúgy készíthetsz is, ennél jobb maszkom nem volt ilyen célra. Nem kínából van de ajánlom bárkinek!Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
FingR86
őstag
válasz sto1911 #111935 üzenetére
én sem tudtam, hogy így lehet előcsalni a turbo módot.
ítt világosítottak fel róla, mikor itt fikáztam, a gyenge féynerő miatt az F1-et.
kicsit el is szégyelltem magam, h de láma vagyok.
aztán amikor hazamentem és próbálgattam, valóban létezik rajta az a mód dupla nyomásra, de ne akkora turbó dologra számíts. majdnem összetéveszthető a turbó előtti legmagasabb fokozattal... -
solti
senior tag
Hihetetlen, hogy hetente felmerül ez az Autocom téma.
ELM -327-es pár dolláros OBD2 olvasókkal sose volt probléma és nem is valószínű, hogy bármi lenne. A cd-n sincs jogsértő tartalom, mert felesleges. Ingyenes appokkal is ki lehet olvasni alapadatokat, ennyi tud.Az autocom márkájú/feliratú eszközökkel már van probléma, de az már kicsit komolyabb kategória. Legálisan ilyet nem veszel otthonra, mert ezeknek szervízben van a helye. Aki ilyet rendel Kínából és megb@sszák érte, ne is csodálkozzon, szvsz megérdemli mert ez lopás. Tipikusan olyan cuccról bszélünk, ahol a vas olcsó és sw a drága...
Lassan az összefoglalóba is bekerülhetne valami hasonló, mert ez az állandó rettegés az OBD2 kiolvasoktól kezd olyan lenni mint a villanyszerelés itt a témában: elég már belőle
-
spanyoll
addikt
Megerte rinyalnom, meg is jott ma egy csomagom gb-rol Review irasnal fontos max pontot adni vagy kevesebb adott pontert ugyanugy megkapom ami jarna? Nem akarom lehuzni, siman csak nem 5 csillagos minoseg.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
KTU
addikt
Ilyet vettem, kuponnal Total: $1.21 volt az ára.
Nem rossz, jól zár az arcon, jobb mint az 1x használatos papír maszkok.Persze van 3M maszkom ha komolyabb védelem kell, half és ful face is 6000 és 6800-as.
Régebben vettem itthon EURMASK-ot,
Ennél jobb a fentebb linkelt pár dolláros GB-es.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest